Yeni Üyelik
8.
Bölüm

Bazı

@karainci

 

 

 

Dünya tatlısı kapısını bakana kadar; Çiçeğin ki bütün kayıplara bir kazanç hediye gerekliydi, okyanus esintisi inci tanesi vermişti çiçeğe ki?! Dünya esirgeme mahkumdur ki; çiçek bunu anlayabiliyor hayatla yuzyuzeyken diyordu kendine sadece, bugünkü galiba ki?! Meselesi ne olursa olsun; ailen senin için savaşacaktır diyordu yazar sanki, yaşamımı yaptıklarını okur gibi iyi ki tanımışım yazarı?! Dediğim gibi, mektubun yanık kısmı?!

 

 

 

 

Arkamı kontrol etmekten; merak etmekten, geri durmadım!... Kişiler sana nasıl yar diyelim diyebilir; cahilin bu konularda, dünyevi bencillikleri kaçırıyorum ama?! Arkamda olan kişilerde oldu; onları da elinden kaçırdım ancak, gelmiyorsun ki sen diyebilir döngü hakkı kendinde bularak?! Kar beyaz ise ölüm ellerinden gülüm denir ya bana; hayalinde bile kar heyecanı yaratmadı döngüm ki, dostum dediğim kim olduysa senden vazgeçmeyecektir diyerek?! Hayatıma aldım ancak; sevgi bir duvardı denildi dünyada ki, hakkıdır belkı kovdum kendimi?! Neden niçin dememe gerek kalmadı ki; konu sana dair her şey denilirse, ben kimdim baharda esintiler olay örgüleri ile kişilere çok ihtiyaç duymuştum ki?! Korkuların kötülükleri yer altı ediyordu ki; kayısı ağacında asılacak ne varsa gösteriyordu kendini, yalan değildi ya?!

 

 

 

 

Şarkılar paslı olsada gönlüm dumanlı olarak kalıp; karaağaç bulup kendini asmama az kalır, ne için kim için ki?! Ruhum konuşmak istese de dost meclisi olmadan önce; gürsoylar susturdu beni, gür olup bencilce hareket etmek istediler galiba?! Herkesin üzerinde soyları: Biz 1 değil bin oluruz diyerek üzerinde; sadece bir kişi komplo kurmuyor da, insanlara anlatamazsın!... Sıska bir ben yavaş yavaş yok oluyorum; insanlarla iletişim kuramıyor iken ki, benimle kal diyen kimse yokken?! Varlıkların neşesi beni terk etmişken; yeditepe üzerinden kendimi atarım ha demek istiyordu ruhun ki, kendi düşler sokağımda beni rahat bıraksalar ben zaten?! Yıkıldığın ki yinede; izin vermediler İstanbula gitmek istiyordum, o gökyüzünde o denizde boğulmak istedim ki?! Yeni bir pencere açmak istedim; aşklarımı bedevi düzeyde yaşamak istedim de, nereye gitmek istiyorsan yapabilirsin denildiği noktada?!

 

 

 

 

Ela leose diye seslenirse; dönüp bakılmaz ancak, neler yaşansa da?! Kan içilir de kan kurulmaz durumdayım; nedense yaşadıklarına inat ki, esta tera denilen noktada?! Yaşam öyküleri: Hayallerin neşesiyle yaşadıkları şoklarla; bana sebepsiz denilmesi yerine, işte gidiyorum çeşmi siyahım demek istediğim!... Aslında bırakma ellerimizdi ancak; sende beni sensiz olmaya ittin diyebileceği noktada, yağmur yağmaya benimle diyerek kayıplar başlar!... Yok oluşla biter; mavi olan gökyüzü dahil huzur dolu yaşamını yerle bir edecek, acıyı sana nilüfer çiçeği ile verir ancak?! Sen anka olmak istesen bile geç kalırsın ki; martı gibi özgürlüğe geç kalırsın da, her şekilde kafesin olamaz!... Kabus gibi anlar; günlerine yayılacak sen şükrüde bilecek misin, sana dağ mi hendek mi olacak kişileri seçersin?! Bu sayede gitmek çözümse biri gidecekse; sen gitme diyecek biri olsun, yine de kalan psikolojisine girmek istemezdim!... Aklın birinde kalması hoştu ancak; ne kötü ne iyiydi nötrdü, ömür teninin dili ise sessiz kalmak en iyisidir ki?! Al hepsini; bize bir şey kalmasın denilen nokta, gibidir ki?!

 

 

 

Sevmektir yaşatan inan; sevilmek değil denilen noktada, sevmek istiyorum tüm varlıkları evreni ki?! Darmaduman etmesinler yaşamı sadece iyilikle; yakınlığımı kötülükle algılanması, benim kanımı kaynattı ki?! Doğru yanlışı unutup; bazen meyhanede imiş gibi naraları atıp, Leyla oluyorum!... Dünyevi örgü beni içine çekiyor; ardına bakmayı unutuyorum ya, kendime olan güvenimi ya da insanlığa olan güvenimi unutuyorum ki?! Siz siz olun unutmayın yaşamayı da; yaşatmayı da, ander sevdaluk ta yaşadığını bileyim ki?! Kimseyi dışlama yapmadan sevebileyim; sen bana kötü davranacaksın korkusu yaşamadan, hayatıma devam etmeyi öğrenebilecek raddeye geleyim!... Kendi ışığını kendim olusturan; ne bir yazda ne bir varlıkta aramayın, çünkü bu çok yıpratıcı aşk beni del eyleme miydi ki?! Solt hava duman olarak bana geri dönüyor neden; ardına bakmadan herşeye kolaylıkla elveda diyebileyim, diye korsan gibi olamadığım için hiçbir zaman da olmadı!...

 

Loading...
0%