Yeni Üyelik
17.
Bölüm
@karamel_makiyatou

İlahi Bakış Açısı

 

- 3 Gün Önce -

 

Bartu çalan telefonunu eline aldı. "Alo?" İlk başta hiç ses gelmedi. Sonra soluk solğu kalamış, boğuk bir kadın sesi duydu.

 

"Ada'yı koru! Benden kimseye bahsetme! İkizi bulmaya bak!" Kadın bunları söyledikten sonra telefonu kapattı.

 

Öncesinde bir silah ve bir çığlık sesi...

 

- Bilinmeyen -

 

Kadın geri geri adım atmaya başladı. Eğer böyle devam ederse düşecekti ve bu düşüşün sonunda ölebilir idi. "Kaçamazsın!" Dedi adam.

 

Kadın tek derdinin kaçmak olduğunu sanıyorlardı, onlardan kurtulmak. Ama öyle değil; amacı Eda ve Ada'yı bulup onları korumak asıl isteği idi.

 

Adam ona silahını doğrulttu ve parmağını tetiğe yerleştirdi. "Buraya gel!" Kadın başını iki yana olumsuz manada salladı ve bir adım daha geriledi. İki bilemedin üç adım sonra düşebilir ve hayatına son verebilirdi. Fakat başka şansı yoktu...

 

Eda'yı bulmalıyım, Ada öz ailesi ile güvende. Fakat Eda... O KIZ RAHAT DURMUYOR!

 

"Peki o zaman, sen bilirsin." Dedi adam ve tetiğe baskı uygulamak için hamle yaptı. Kadın gözlerini yumdu. Artık sona gelmişti, amacına ulaşamadan ölecekti. Silah sesini duydu fakat bir şey değişmedi, sendelemedi, canı yanmadı.

 

Gözlerini yavaşça açtı ve karşısında tam omuriliğinden vurulmuş ve yerde olan adamı gördü. Gece saatiydi ve etraf karanlıktı ama çatının diğer tarafındaki karaltıyı görmüştü kadın. "Ölmediğine sevindim." Dedi gür ve tok bir erkek sesi. Kullandığı her kelimeden ne kadar otoriter olduğu ortaya çıkıyordu. Kendinden emin ve kararlı...

 

"Henüz ölmeye niyetim yok." Dedi kadın alayla. Adam ona yaklaştı ve kadın da ona yaklaştı. Adamın güldüğünü duydu kadın.

 

"İmkânsızın peşindesin. Onları bulmanın imkanı yok." Dedi adam umutsuzca. Kadının yüzü düşmüştü. Başını iki yana salladı. Hafif esen rüzgar ile kumral saçları yaralı yüzüne tutam tutam çarptı. Ela gözleri hırs ile bakıyordu, adam bunu karanlıkta bile görebiliyordu; görmese bile' hissediyordu...

 

"Ada ve Eda'yı bulacağım." Sonra bu ağız alışkanlığını düzeltti. "Yani Eda'yı, diğerini buldum. En büyük abisi ile iletişime geçtim. Üvey ile. Kim olduğumu bilmiyor. Sadece birkaç bilgi verdim. Ona Ada'yı korumasını söyledim." Diyerek övündü kadın.

 

"Ya Üvey buna inanmadı ise?" Diye şüpheci bir soru sordu adam. Kadın derin bir soluk aldı.

 

"O adam aptal biri değil. Bu işi gizli bir şekilde araştıracak ve bizi bulacak. Ardından bizimle ittifak teklifini o verecek." Diyerek kendinden emin bir şekilde konuştu, cüretkar bir edayla.

 

"Onu çok iyi tanıyorsun." Dedi adam tek kasını kaldırarak.

 

"Sandığından çok daha fazla..." Dedi kadın, soğuk bir ses ile...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%