Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Farkındalık

@karanligin._yildiz

"Kalk " dedi bir ses , anlayamadım kime aitti bu ses ? Neden kalkmam gereksindi ki zaten ayakta değil miydim? "Uyan , rüyadasın " rüyada mıyım? "Kalk , rüyadasın. Aç gözünü , gör her şey'i "

Uyanmaya çalıştım ama yapamadım , bir türlü hareket edemiyordum, ne olmuştu ki böyle ? " kimsin , neyi görmem gerekiyor?" Dedim ve Cevap bekledim ama cevap yoktu . Oysa az önce burada değil miydi o ses? Neyi görmem gerekiyordu ?

 

Bir el hissettim omuzumda ama simsiyah bir siluetti ve bana " uyan , farkına var , gör her şey'i " dedi ve gitti . Uzaklardan tanıdık bir ses duydum , beni çağırıyordu . Etraf bozulmaya başladı gördüğüm kişi kimdi ? Kime aitti bu siluet?

"Mira"

 

Bir ses beni çağırıyordu ve çok tanıdıktı.

 

"Mira, uyan" dedi , bu ses Almiraya aitti. Gözlerimi yavaş yavaş açmayı denedim ama olmadı " Almira, gözümü açamıyorum " Dedim, sesim yorgun ve kısık çıkmıştı, belki beni duymamıştır diye düşünmüştüm ama yanılmıştım. " Mira , bekle beni gözün için biraz buz getiricem." Dedi . Kafamı salladım ve Almira yı beklemeye başladım. Aklım hâlâ gördüğüm rüyadaydı , hergün bu rüyayı görüyordum ama neden? Benim bu rüyayı artık çözmem gerekiyordu . Bu konuyu Almira gelince anlatsam iyi olur çünkü bu rüyanın ardı arkası kesilmiyor .

 

"Geldim Mira'm" dedi Almira , gözlerime buzları koyduktan hemen sonra içgüdüsel olarak Almira'nın eline uzandım. "Almira , seninle konuşmam gereken bir konu var . Bana yardımcı olur musun?" Dedim .

 

Yüzündeki tepkiyi göremedim ama kasıldığını hissettim . Neden bu kadar kasıldı ki? "tabii Mira'm , söyle bakalım ne oldu?" Dedi , acaba konuya nasıl başlamalıydım hiçbir fikrim yoktu ama direkt konuya giriş yaptım. " Bir rüya gördüm. Çok gerçekçi ve sürekli gördüğüm bir rüya " Dedim ve sabırla vereceği cevabı bekledim. " Mira'm , peki bu nasıl bir rüyaydı tam olarak?" Dedi. Derin bir nefes alıp sakin bir şekilde konuşmaya başladım. "Rüyamda bir ses bana sürekli bir şeyler söylüyordu. " Dedim . Gerildiğim için ellerim titremeye başlamıştı ama neden gerilmiştim ki? "Peki sana neler söylüyordu? Hatırlıyor musun?" Sorusunu sorduğu an gözlerimde ki buzları alıp komodinin üzerine koyup dikleşmiştim.

 

"Evet , hatırlıyorum . Bana kalk , uyan, rüyadasın. Kalk , rüyadasın , farkına var , aç gözünü, gör her şey'i diyordu ve tekrarlıyordu sonra ona kimsin , neyi görmem gerekiyor? Diye sordum " uzunca bir soluklandıktan sonra Almira sadece koyu gözlerime odaklanmıştı, sanki ne olduğunu biliyor gibiydi. Derin bir iç çektikten sonra bana yaklaşarak " peki sonra ne oldu?" Dedi ve bir eliyle önüme düşen saçları geriye çekti .

 

Gözlerimi kapatıp açtıktan sonra "siyah bir siluetti ve omzuma dokunup bana aynı şeyi söyledi , o esnada da sen beni uyandırdın" dedim. bana uzun uzun bakıp gülümsedi , sonra bana sarılıp " Bu rüyayı çözeceğiz Mira'm, tamam mı? Korkma." Başımı tamam anlamında sallayıp ,gözlerimi saate çevirdim saat sabahın erken saatleriydi. "Mira, sabah saat 7 de Cem geldi. Seni aşağıda bekliyor , hazırlan ve gel bende kütüphaneye gideyim " dedi. Başımı onay anlamında sallayıp "tamamdır Almir, dikkatli ol " Dedim uzanıp alnımı öptükten sonra çıktı.

 

Yataktan kalkıp banyo ya geçip üzerimi giydikten sonra aşağı indim. Cem benim sevdiğim çocuktu. Uzun boylu, kumral saçlı ve ela gözlüydü gerçekten yakışıklı çocuktu ama son zamanlarda bir o kadar da tuhaf hareketleri vardı . Nedeni neydi acaba?

 

Beni görünce oturduğu yerden kalkıp telefonunu sakladı. Gülümseyerek. "Günaydın Mira'mmm" diyerek bana sarıldı ama Cem'de tuhaflık vardı çok üstelemedim ve karşılık verdim.

"Günaydın Cem" diyerek geri çekilip gözlerine baktım. "Neyin var Mira'm?" Bir süre cevap vermedim , nedense içimden bir ses rüyanın Cem ile alakalı olduğunu söylüyor.

"hiç ,biraz yorgunum" tek kaşını kaldırıp hiçte inanmış gibi durmuyordu ama üzerime gelmedi , hoş bugün pek günümde değildim üzerime gelmese iyi ederdi . "Mira, seninle önemli bir konu hakkında konuşmam gerekiyor" kaşlarımı kaldırıp " evet, dinliyorum bal" Dedim , gülümseyerek yanıma biraz daha yaklaşıp " ben bir süreliğine yurt dışına çıkıyorum, yani bir süre ortada olamayacağım." Dedi ama bunu söylerken kasılmıştı .Anlayışla gülümseyip elimi omzuna koydum. "Tamamdır Cem , kasma bu kadar görende benden gizli gizli işler yapıyorsun sanacak " diyerek gülmüştüm Cem ise daha çok kasıldı ve zoraki bir gülüşle bana sarılıp.

"Seni özleyeceğim , telefonum kapalı olacak haberin olsun Mira'm " dedi ve geri çekildi. "peki bal , öyle olsun dikkat et kendine " Dedim ve uzun uzun yüzünü izledim " neyse ben gideyim Mira. 2 ay a kadar dönerim. " diyerek ayaklandı ve cevabımı almadan hızla gitmişti. Bu hareketi beni üzmüştü ama belli etmedim .

 

Yatakta uzanmış uzun uzun tavanı izliyordum. Rüyamda ki ses bir adam a aitti ve sürekli beynimin içinde yankılanıyor du , gerçekten sinirlerim bozulmuştu. Neden Cem ile ilgili aklıma şüpheler geliyordu ki sadece yurt dışına çıktı...bence ben paranoyak olmaya başladım yoksa böyle şeyler asla aklıma dahi gelmezdi sonuçta birbirimizi seviyoruz, güveniyoruz ama neden böyle hissettiğimi bir türlü anlayamadım.

 

Telefonum çalınca irkilmiştim , uzanıp telefona baktığımda bunun abim Alp olduğunu gördüm bekletmeden açıp "Alo , abii hayırdır ne olduu ?" Verdiği nefesle suratını somurttuğu belliydi Alpişimin. "Arayamaz mıyım? İlla bir şey olması mı lazım?" Diye somurtarak tersledi beni , işi düştü diye kaydetsem yeridir " tabii abicim tabii ,ne oldu? anlat." Derin bir nefes aldıktan sonra. " Bir şartla mirmir "

Mirmir...gözlerimi devirip "söyle alpiş neymiş bu şart?" dedim ve bağırarak bana " Bana baklava yapsana kız canım çekti!" dedi ve gülerek alayla birlikte " oyyy alpişim şen aşerdin miii?" Dememle kahkaha atarak "heee mirmir aserdim , yeğenine baklava yapmayacak mısın?" Dedi büyük bir kahkaha patlatarak "tamam tamam , yaparım alpişim " zafer kazanmış gibi "o zaman ise başla mirmir hanım , o baklava'm bebişime ulaşmalı" gözümü devirerek "başka isteğin var mı alpişim? Neyse ciddi olalım

ne oldu onu anlat." Dememle aklına yeni gelmiş gibi "birsey olmadı sadece seni baklava için aradım.." Dedi . Derin bir iç çekerek "tamam abi , yaparım " dedikten sonra konuşmamız bitmişti.

 

Alp ailenin büyük çocuğuydu bende ortancaydım bir küçüğü kız kardeşimiz Vira. Alp ile aramızda 1 yıl vardı o yüzden abi demiyordum , boyu 1,87 di, koyu siyah saçları, koyu kahve gözleri vardı. Vira bizden 2 yaş küçüktü. Siyah saçları, koyu kahve gözleri vardı boyu 1,65 ti hemen hemen birbirimizle aynıydık.

A

 

bimin istediği gibi baklavayı yapmıştım ve akşamı bekliyordum son bir kararla hepimizi birlikte vakit geçirmek için çağırmıştım. Yorulduğum için daha fazla dayanamayıp gözlerimi kapattım ve uykuya daldım.

 

Yine aynı yerde aynı şekildeydim. Bu sefer etrafımı inceledim burası yabancı bir yerdi . Rüyadaydım ama değil gibiydim de "Bak , iyi bak etrafına " yine aynı sesti kimdi bu sesin sahibi . Dediğini yapıp etrafı incelemeye devam ettim . Tam ortada bir silüet belirdi ama çok tanıdık olmasına rağmen çıkaramadım . Yine aynı ses tekrarladı

"aç gözünü , gör her şey'i " dedi .neyden bahsediyordu ve bu siluet kime aitti ? Gerçekten kafayı yemek üzereydim " kimsin? , neyi görmem gerekiyor ? Lütfen cevap ver." Dedim ama yine aynı şekilde cevap gelmedi . Rüzgarla karışık yağmur yağmaya başladı ama hiçbir şey hissetmiyordum. Neydi bu olanlar? Bir süre sonra o tanıdık siluet Cem e dönüştü ve başka bir kızlaydı. İşte o an anladım yabancı sesin sahibinin neden bana öyle dediklerini...

"Kimsin? " Dedim ve beklenmedik bir şekilde bana " zamanı gelince öğrenirsin , sadece gözünü aç ve farkına var." Demesiyle yok oldu.

 

Bölüm sonu~

 

1.bölümün sonuna gelmiş bulunmaktayız. İlk kez yazmaya başladım o yüzden pek olmamış olabilir. Bölüm hakkında düşüncelerinizi bekliyorum. Sizi çok seviyorummm şimdilik görüşmek üzereee

 

 

Loading...
0%