Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. BÖLÜM

@karanlikprenses

Selam yeni bölüm geldi. İlk bölüm size saçma gelmiş olabilir ama bu bölüm her şey başlıycak . İlk bölümü giriş olarak düşünebilirsiniz.

( Dipnot olayları kısaca yazarın anlatımıyla anlatıcam)

Ecre' nın konuştuğu abla küçükken mahallde beraber oyun oynadığı çok yakın ablası gibi gördüğü yıllar önce bir düğünde karşılaştığı Esra imiş. Hemen evlarine geçmişler. Ecre' nın çocukluğu adeta gözünün önünde canlanmış.Ecre , Naz ve Sera evi bir güzel temizlemişler. Eskiden yaptıkları gibi evin büyük terasındaki hamağa oturmuş. Sera ve Naz çay demlemiş . Abur cubur gibi yiyecekler koymuşlar terasa konulan katlanabilen büyük masanın üstüne. Ecre kamakta sallanırken küçükken yaptığı gibi ayağını duvara koyarak kendini sallayarak kitap okumuş . Ertesi gün olmuş. Ecre tek başına çarşıya çıkmış. İlçe meydanına doğru yürürken meydanın karşısındaki ara sokaklardan birinden halka tatlısı almış gene kücüklüğü aklına gelmişti. Aynı yerden sürekli halka tatlısı alırdı. O kadar ôzlemiştiki memleketini. Halka tatlısından bir ısırık aldı. Tam o sırada karşıdan birini görmüştü. Ama hemen hızlıca o kişiyi görmezden gelerek yolunu devam etmeye çalıştı.

Ecre' nın anlatımıyla:

Onu görmüştüm yıllar sonra degismişti. Hemde çok değismişti onu bakışlarından tanıdım . Aynı ilk karşılaşmamızdaki gibi bakıyordu . Bir kez daha bakmaya karar verdim. Ya yanın da bir ka dın ve çocuk vardı. Ne yani evlenmiş miydi? Beni unutabilmis miydi? Bir anda gôzlerimden yaşlar akmak istedi ama kendimi tuttum. Sanki sanki neyse beni dinlemeden hayatından silen birinin arkasından üzülemem desem de insan üzülüyor . Bir de onu başka birini yanında görünce insan çok garip hissediyor. Televizyon dizilerinde yıllar sonra karşılaşan kişilerin o gözlerindeki anı şeridini bir türlü anlayamazdım. Ama şimdi o kadar net anlıyorum ki ... O da beni gördü. Beni tanımasın diye arkamı döndüm. Eski sınıf arkadaşım Beyza ile karsılastım.

Beyza - Kimdi o

Ecre- Kim

Beyza- İçin paramparça bir şekilde baktığın.

Ecre - Sadece eski bir arkadaş.

Umarım beğenirsiniz. Byyyyyyyyyyy. :)

 

Loading...
0%