Yeni Üyelik
18.
Bölüm

18. Bölüm

@karla_yazar

Atilla ile konuşmamızdan sonra aşağıya indim abime sormadan anlatmak istemedim. Ama Melih bey ve Defne hanıma çok kızgınım nasıl böyle insanlar olabilirler. Aşağıya indigimizde Efe ve Uraz abim hariç herkes salondaydı.


- Abim nerede?


Dedim hemen.


Selim: Efe kendisini Uraz abimin uyutmasını istediği için senin odandalar.


- Anladım sağol. Lodos iş hakkında konuşmalıyız ben haftalık programını ayarladım. Ama ben bu işi bırakmak istiyorum.


M: Neden kızım çok ısrar etmiştin?


- Bir bana kızım demeyin. İki böyle yapamıyorum işimi. Ben önceden çalışıyordum. Ama okuldan sonra gidip akşam dönüyordum. Sonra da ders çalışıyor ve uyuyordum. Alın teri başka bir şey. Bir kaç tuşa basıp iki kelime edince çalışmış gibi hissetmiyorum kendimi.


L: Tamam Berfu da şimdi ne yapacaksın?


- Melih bey ve Defne hanıma borçlu yaşamak istemiyorum bu yüzden en azından hafta sonları ya da okuldan sonra çalışmak için kafe tarzı bir yer bulacağım.


D: Kızım ne demek borç olur mu öyle şey?


- Defne Hanım bana kızım demeyin ayrıca açtırmayın ağzımı. Abim ve Atilla hariç kimse itiraz edebilecek bir konumda değil abimi ve Atilla'yı da ikna ederim. Yalnız müsait bir zamanda konuşacağım onlarla. Ayrıca Selim ve Lodos'un olayında sizi affettim tekrardan size bir şans vereceğim. Ayrıca Sarp ilgi alakana teşekkür ederim. Şimdi izninizle ben uyumaya gidiyorum.


Sonrasında kimseye bakmadan merdivenlerden çıkmaya başladım. Odama geldiğimde hemen giyinme odamda yatak pijamalarımı giyip beni bekleyen abimin göğsüne yattım. Huzurlu bir uyku beni bekliyor..


***


Yazar'dan


Defne ve Melih çok korkuyorlardı kızlarını kaybetmekten. Hak etmediklerini düşünüyorlardı. Uraz onların ilişkilerini mahvetmişti artık Berfu onlara anne-baba demiyor onlardan olabildiğince uzak duruyordu.


Sarp inanıyordu Berfu ile arasını düzelecekti. Ama bu şiddet meselesi aklından hiç çıkmıyordu bu konuyu yarın abisiyle konuşmalıydı.


Lodos ise mutluydu kardeşi ona bir şans vermişti. Ama korkuyordu Berfu'yu kazanamadan kaybetmekten. Annesi ve babası Uraz abisine çok kötü davranmıştı. Küçüklüğünden beri anne ve babasına kızardı hep Ama gücü yetmezdi bir şey yapmaya. Ama abisi gelmişti artık Berfu sayesinde ne olursa olsun bir daha abisini yalnız bırakmayacaktı.


Rüzgar Berfu'ya kendini nasıl affettireceğini bilmiyor ortalığın biraz durulmasını bekliyordu. Küçüktü Uraz gittiğinde olanlardan pek bir şey anlayamamıştı Ama yanlıştı bunu biliyordu.


Selim inanıyordu abi olacaktı. Kardeşi korktuğumda üzüldüğünde ona sığınacaktı.


***


Uraz'dan


Uyandığımda meleğim göğsüme sinmiş tüm güzelliğiyle uyuyordu kollarımda. O kadar masumdu ki. İnanamıyorum bazen onu yeniden bulduğuma. Bugün meleğime bir sürpriz yapacağım o yüzden erkenden kalkıp şirketime gitmeliyim. Evet doğru duydunuz şirketim. Babanem ve dedemin yardımlarıyla şirketimi açtım. Daha Berfu'nun haberi yok ona bugün göstereceğim bir diğer sürprizimde o olacak. Yavaşça yataktan kalktım ve Berfu'nun bugün giymesi için bir kaç kombin hazırladım. Eve gelince giydiririm. Dedemin bana hediyesi olan lüks olmayan arabamla onları okuldan ben alırım sonra Berfu'yu hazırlar ve şirkete götürürüm sonra da diğer sürprizime. Kombinleri hatırlayınca Berfu'nun odasından çıkıp kendi odama gittim ve siyah bir pantolon siyah bir kazak siyah ceket giydim ve kaşe montumu da elime aldım. Yatağımın altındaki gizli bölmeden şirketin dosyalarını aldım ve çantama koydum. Melih bey ve Defne hanıma zerre güvenmiyorum.


Evett sıra Berfu'yu uyandırmakta. Berfu'nun yanına gidip öptüm ve seslenmeye başladım.


- Berfum güzelim uyan hadi meleğim. Bak bugün okulun var hazırlanman gerek.


B: Yaa abiii.


Allah'ım şu abi diyişini her duyduğumda kalbim nasıl atıyor bir bilseniz. Büyülüyor bu kız beni.


- Hadi ama bir tanem yoksa benim sürprizlerimi nasıl göreceksin.


B: Ne sürpriz mi? Neymiş neymiş?


- Olmaz söyleyemem. Hem sen uyumuyor muydun?


B: Ben mi ben erkenden kalkarım her gün abicim sen Atilla'yla karıştırmışsındır beni.


- Ben seni asla karıştırmam bebeğim. Hadi kalk okul için hazırlan giyinme odanda bir kaç kombin yaptım seç birini okuldan sonra sizi almaya ben geleceğim ve sürprizime gideceğiz. Tamam mı meleğim?


B: Tamamdır abim.


- Şimdi sen yüzünü falan yıka üzerini giyin bende Atilla'ya da kıyafet ayarlıyayım sonra gelip saçını yaparım tamam mı?


B: Tamam abi.


Berfu'nun odasından çıkıp Atilla'nın odasının önüne geldim. Kapıyı çalınca Atilla içeriden "Gel" dedi bende içeriye girip ayna da saçını yapmaya çalışan Atilla'ya bakıp tebessüm ettim. Ne çabuk büyümüş. Ama ben o iğrenç insanlar yüzünden bunu göremedim.


- Abicim yardım ister misin?


A: Olur abi ya baksana şurasını yapamadım bir türlü. Yatmıyor yaaa.


Gidip yardım etmeye başladım. 10 dakikaya ayarlayınca uzaklaşıp eserime baktım. Maşallah güzel olmuş.


- Abicim oldu bir de Berfu ile seni okuldan sonra bir yere götüreceğim size bir sürprizim var. Kıyafet hazırla kendine okuldan sonra hemen hazırlanırsınız.


A: Tamam abi.


- Hadi koçum ben gidiyorum Berfu'nun da saçını yapacağım.


Odadan çıktım ve Berfu'nun yanına gittim. Yatağında oturmuş beni bekliyordu sevdam. Yanına ilerledim o da hemen ayağa kalktı.


B: Hoş geldin gönlümün efendisi.


Berfu'nun bu dediğiyle kalakaldım. Allah'ım bu kız benim aklımı başımdan alıyor. Eksikliğini gösterme ya rabbim.


- Hoş buldum gönlümün sultanı. Hadi otur buraya da saçını yapayım yoksa geç kalacaksınız.


B: Tamam kahramanım.


- Kahramanın kurban olsun sana can parçam.


Sonra Berfu'nun saçının üst kısmını topladım, alt kısmını serbest bıraktım.


- Nasıl olmuş meleğim?


B: Çok güzel olmuş abim. Abi dedemle babanem sana bize çok iyilik yapmışlar buraya geldiklerinde çok görüşemedik arada kaynadılar gibi oldu. İkimiz hatta belki Sarplar falanda gelir onları ziyarete gidelim mi?


- Bilmiyorum bebeğim ayarlamaya çalışırım. Belki sömestr tatilinde gider uzunca kalırız hem çocuklar da dinlenirler. Ya şirkette ya okuldalar hep.


B: Olur hem kasım tatilinde de kuzenlerle tanışacakmışım.


- Tamam o zaman Berfum. Ama şimdi çantanı al da aşağıya inelim.


Berfu ile yemek odasına geldiğimizde herkes masadaydı. Ben Atilla'nın yanına oturdum Berfu'yu da yanıma oturttum. İkisinin de tabakları tabaklarına bir şeyler koymaya başladım. İşim bitince gözlerimi, masada gezdirdim. Lodos patates kızartmasından uzak kalmıştı. Ama o çok severdi.


- Lodos tabağını uzat koçum.


L: Ne..neden abi?


- Sen patates kızartmasını çok severdin uzak kalmışsın. Ayrıca Rüzgar da menemeni çok severdi onun tabağını da sen al menemen koy.


Bana şaşkın şaşkın bakan kardeşlerime tebessüm ettim.


- Hadi çocuklar işe geç kalacaksınız? Selim peynir de ye, Sarp peynir koy biraz Selim'e gene kaçıyor.


10 dakika sonra işlerimi hallettiğim de gözlerimi tekrar masada gezdirdim. İstediğim gibi olduğuna karar verince yemeğimi yemeye başladım.


Kolumdaki saat dikkatimi çekince çocukların derslerinin başlamasına az kaldığını gördüm.


- Çocuklar hadi çabuk yiyin geç kalacaksınız.


***


Sarp'dan


Abim hala hangimizin ne sevdiğini unutmamış. Bu çok güzel. Abim bizi gerçekten seviyor ve bunu sonuna kadar hissettiriyor. Çocuklar okula şoförle gidecekti. Biz de bir süre sonra ayaklandık. Abim bize kolay gelsin gibi iyi dileklerini iletti ve odasına çıktı. Biz de şirkete doğru yola koyulduk.


***


Uraz'dan


Defne hanım ve Efe hariç herkes evden çıkınca bende odamdan çantamı aldım ve içini kontrol ettim tamam olduğuna emin olunca Efe'yi öpüp evden çıktım. Arabama bindim ve şirkete doğru sürmeye başladım. Şirkete geldiğimde anahtarı görevliye verip içeri girdim. Beni görenler selam veriyordu. Odamın olduğu kata çıktım. Sekreterim yoktu bugün işe alacaktım.


Berfu'nun okul saatine kadar hepsiyle görüşüp eledim. Kalan bir kaç tanenin içinden Berfu seçecekti. Berfu ve Atilla'nın okul saatinin bitmesine az kaldığını görünce şirketten çıkıp onları almak üzere yola koyuldum. Okula geldiğimde daha zil çalmamıştı. Arabaya yaslanıp beklemeye başladım.


***


Berfu'dan


Okul bitince rahat bir nefes aldım. Atilla ile abimin sürprizi için fazlasıyla heyecanlıyız. Hızlıca toplanıp okuldan çıktık. Okulun karşısında bizi arabayla bekleyen abimi gördük. Koşar adımlarla yanına gittik.


&: Hoş geldin abi.


U: Hoş bulduk canlarım. Hadi binin arabaya eve gidip üzerinizi değiştirelim. Sonra size her şeyi açıklayacağım.


Eve gidince abimin sabah benim için hazırladığı kombinlerden birini giydim. Sonra saçımı açtım ve taradım. İşte hazırım aşağıya indiğimde Atilla da aşağıdaydı. Hep beraber arabaya bindik.


- Ee abi anlatsana kimin bu araba nereye gidiyoruz?


U: Araba benim. Babanem ve dedem hediye etti. Gideceğimiz yeri gidince görürsünüz. Gününüz nasıl geçti bakalım?


A: Meraklı.


- Aynen ikizime katılıyorum bol meraklı.


Abim bu dediğimize kahkaha attı. Vay be abim olmasa tam evlenecek adam.


Sen evlenemiyorsan başkası evlenir.


Hayır ya evlenemez kimseyle.


Görürüz.


Yaa. Off evlenmesin.


- Abi evlilik düşünüyor musun?


U: Böyle bir düşüncem yok. Hayatımdaki kadınlar sen ve babanem olarak gayet yeterli. Neden ki bebeğim?


- Abi ya bende bir iç ses var düşman başına sen evlencekmişsin öyle diyor.


Kemal Sunal üstadımızın filmindeki gibi oldu. Ahh dostlar bende bir gelin var düşman başına.


U: Boşver inanma sen ona güzelim.


- Tamam abi.


Sonra bir şirketin önünde durduk. Abim içeri girdi tabi biz de peşinden. Abim asansöre ilerleyince durdum.


- Abi ben asansöre binemem. Klostrofobim var benim.


U: Biliyorum güzelim bana güven gel hadi ben yanındayım kimse sana bir şey yapamaz.


Tedirgin bir şekilde abimin elini tuttum. Asansöre binince abim mavi bir düğme vardı. Ona bastı ve beni kendine çekip sıkıca sarıldı. Bir yandan saçlarımı okşuyor bir yandan da fısıldıyordu.


U: Korkma bebeğim ben burdayım. Ben varken kimsenin sana zarar vermesine izin vermem sakin ol can parçam.


Sonra asansörün dink sesini duydum. Nasıl yani gelmiş miydik ben asansöre binmiştim. Hem de bayılmadım. İnanılmaz. Abime sıkıca sarıldım ve teşekkür ettim.


U: Evet çocuklar Atilla sana da anlatacağım ama şimdi günümüzü mahvetmeyelim. Kısaca Melih bey ve Defne hanım bana kötü şeyler yaptılar. Ama babanem ve dedem hep yardım etti. Ayrıca bizim annelerimiz aynı değil akşam anlatırız her şeyi ama dediğim gibi şimdi olmaz. Burası benim şirketim. Yeni açtım. Şuan bir sekreterim yok ben adaylar arasından eledim. Siz de kalanlara bakın birini seçelim.


&: Tamam abi.


Abimle Çiğdem isminde bir sekrete

r abla seçtik. Evli iki çocuk annesi bir kadındı. Bu yüzden çok mutluyum. Şimdi ise abimin diğer sürprizini görmek için yoldayız. Abim bir evin önünde durdu ve indik. Eve doğru ilerlemeye başladık.

Loading...
0%