Yeni Üyelik
26.
Bölüm

25.Bölüm: "Suskun"

@karsaz

 

 

'Yolun sonu yoktu, yolun sonu koskoca bir karanlıktı.'

 

 

 

 

 

 

25.BÖLÜM: "SUSKUN"

 

 

Elis'ten devam...

 

Oyun...

 

Bir oyun oynanıyordu bize karşı nedenini bilmediğimiz saçma bir oyun. Kurban olarak seçilmiştik fakat biz karşı çıkan kurbanlardık. Yem olmaya niyetimiz yoktu geri adım atmıyorduk, bizimle oynayan kişi bizi oyununda tutmak istiyor gibiydi içinde masum bir şekilde piyon olarak kullanıldığımız bir oyunda şeytani planlar düzenlemeye başlamıştık. Oyunu ele alıp yönetmeye başlamıştık fakat hala bilinmezlikler peşimizi bırakımıyordu. Bir çukurdaydık üzerimize toprak yağıyordu ve biz o çukurun içinde üzerimizi kapatacak toprağı bekleyen mahkumlardık ya da mahkum olmaya zorlanan insanlardık.

 

Melis'in beni göndermesi ile birlikte içimde oluşan sıkıntıyı bir kenara bırakıp Melisi dinleyerek Melis'in kaldığı odaya dogru yürüdüm. Yerde yürüyen fareleri görmezden gelerek kapısı aralık odaya girdim. Farelerden hoşlanmadığım gibi onları görmezden gelmeyi çok zor başarmıştım. Tıpkı bazen Esme'yi görmezden geldiğim gibi! Onunda bu canlılardan bir farkı yoktu kendi türünden birini neden bu kadar kötü karşılıyordu onuda anlamış değilim ama neyse.

 

Oda'ya girdiğim vakit hemen arkama geçen Esme ile Kaşlarımı çattım. Onun bu yaptığının hesabını soracaktım! Fakat şu an sırası değildi. Aklından neler geçiyordu bilmiyordum fakat bunların iyiye yönelik olmadığını Melis'e olan kıskanç tavrının vermiş olduğu öfke ile hareket ettiğini adım gibi biliyordum. Esme'nin nasıl Bir Oyun oynadığını bilmiyordum bu yüzden Melis'e yaptığı yanına kar olarak kalmayacaktı, Bunun bir bedeli olmalıydı Melis her ne kadar şuana kadar bize destek çıktıysa Esmebir o kadar ona köstek olmuştu. Yaptığı beni hala dehşet içersine sokarken onun bu rahatlığını hiç bir şekilde anlamdıramıyordum umarım bunu abime açıklayabilir!

 

Alkan abimin tavandan sarkan ipi kavrayıp üzerine asılarak daha fazla aşağıya çekip ipin sağlamlığını kontrol etmesini duygusuz bir şekilde izledim. Altemur'a seslenerek onu yanına çağırdı, gözleri kısa bir süre Esme'de dururken göz devirip yanına gelen Altemurun Kulağına bir şeyler fısıldadı. Ne söylediği hakkında hiçbir fikrim yoktu, olsa dahi onları dinleyecek mecalim yoktu offf ne saçmalıyordum ben, sanki bana anlatacaktılar ya! Abime çok kızgınım o telaş içinde beni düşünmemiş olması hala canımı yakıyordu. O benim abimdi ama hiç abim gibi davranmıyordu bana. Biliyordum ördüğü duvarlar vardı ama bana karşı hiç mi düşüncesi kalmamıştı. Kaçırıldığım'dan beri hep ters davranıyordu eskisi gibi sohbet bile etmiyordu, bunlar beni üzerken oldukça ona karşı kızğın ve kırgın hissediyordum.

 

Alkan abim ipi gererek tavan arasına tırmanmaya başladı. Tavan arasına çıkınca gelen sesten dolayı biraz ürperdim yanıma gelen Mersa ile kaşlarımı hafif kaldırıp ona baktım. Ona ters ters baktığımı anlamış olacak ki hafifçe homurdanarak "Elis" dedi.

 

"Efendim" diyerek onu sert bir dille yanıtladım. Bana bakan bakışları alaycıydı fakat bunu pek takmadım yine de ona bakmaya sürdürdüm ne yapmaya çalışıyordu daha çok nefretimi kazanmayı mı hedefliyordu! Gözlerim onun yüzünü tararken gözlerinin iki santim altında ki ufak et parçası dikkat odağım oldu. Bunu fark eden Mersa saçlarıyla yüzünün yarısını kapatırken oldukça rahatsız olmuştu. O et benin onu ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini biliyordum bunun için dünyanın en iyi doktoruna randevu almıştı ve o gün işi çıkınca ağlayarak depresyona girmişti. Abimin parasını saçma sapan şeyler için harcadıklarına inanamıyordum! Normal bir hastanede bile küçük bir operasyon ile onu aldıra bilirdi.

 

"Elis" ismimi ikinci kez zikrederken onun sesine tahammül dahi edemiyordum, başını hafifçe öne eğdi. Yine ne zırvalayıp beni sinir edeceğini bilmiyordum fakat art niyetli bakışından az çok tahmin ediyordum yine yalanlar söyleyeceğini. Onu hemen bozmayarak kaşlarımı çattım. "Evet Mersa ne söyleyeceksin." diyerek ona sert bir şekilde bedenimi tamamen döndüm.

 

Önce etrafı süzüp Esme'ye bir göz atarak bana baktı. "Beni yanlış anlama ama Elis ben Melis'den şüpheleniyorum o da bize karşı kurulan bir tuzak olabilir! Düşün biraz, aniden hayatımıza girerek her şeyi altüst etti." Bana masum bakışlar atmaya çalıştı ama bu bakışlarla tam bir habeş maymununa döndü yüz ifadesi. Cevapsız bıraktığım cümlesi nedeniyle bana uzun bir süre baktı böyle giderse bakmaya devam edecek gibi görünüyordu. Söylediklerine anlam veremeyerek tek kaşımı kaldırdım, Ne yani beni Melis'ten soğutmaya mı çalışıyorlardı peki ben bu numarayı yiyecek bir insan mıydım! Tanrım lütfen şu iki gerizekalıya birazcık akıl ver. Peki benimle konuşurken sürekli gözlerini Esme'ye çevirmesine ne demeliydim, bu ikili şaka gibiydi ama maalesef ki hayatımda gerçek bir rolleri vardı! Özellikle de Esme'nin. Sinirlerim tepeme tırmanırken gözlerimi yumup tekrar açtım sakin olmalıydım. Ona olan ters bakışlarımı görünce bir adım geriye atarak bana baktı ve dudaklarını aralayarak. "Sadece fikrimi söylüyorum Elis." diyerek yanımdan ayrıldı. Biliyordum abim olmasa bu ikili beni umursamayacak kadar dengesiz ve burnu havada insanlardı.

 

Onun da Esme gibi yalancı kin dolu bir insan olduğunu bildiğimden dolayı pek takmadım söylediklerini. Amacı kafamı karıştırarak Melis'ten Nefret etmemi sağlamaktı fakat ben bu tarz oltalara gelecek bir kız değildim. Onları boşvererek Önüme Baktım, Hala arkam'da duran Esme sinirlerimi bozarken arkamda ki Kapıya daha çok yaklaşmıştı. Fareden korkuyordur diye pek takmadım ama Melise yaptıklarını gördükten sonra ondan şüphelenmeye başlamıştım. Bu öylesine bir şüphe değildi! resmen Melis'i öldürmeye kalkışmıştı!

 

Şu an Melis'i o kadar çok merak ediyordum ki içten içe kendimi yiyordum fakat bunu belli etmemeye çalışıyordum. Şu an ne haldeydi acaba yarası fazla açılmış mıydı? Yoksa sadece sıyırmış mıydı? O kadar cevapsız soru vardı ki ne yapacağımı, neler olacağını bilmiyordum. Tek bildiğim bir felakete doğru sürükleniyorduk. Umarım Melis çabucak kendini toparlar, Tanrım sen ona yardım et içimden dualar ederken gözlerimi yumdum. Alkan abimin "Altemur" demesi ile daldığım düşüncelerden arındım.

 

Gözlerim istemsizce Altemur'a kayarken abimin sesine kulak verdim. "Altemur kardeşim burası temiz." Sakin ses tonu bizi bir hayli rahatlatmaya yetmişti, Yoksa burada hepimiz ya meraktan ya da gerçek anlamda ölecektik, Laxsi'nin burada bize kurduğu oyunu öğrendikten sonra hiçbir şeye güvenim kalmamıştı resmen. Bizi burada tutsak kılmaya çalışmışlardı fakat Melis'in bunu fark etmesi ile birlikte buradan çıkış yolumuzun olduğuna dair bir umut yeşermişti içimizde.

 

"Alkan kardeşim bir dakika bekle sen orada. Ben burada Ares ve Emre ile birlikte kızların çıkmasını sağlayacağım." Altemur konuşurken abimin onaylayan mırıltısı bunu kabul ettiğini gösteriyordu.

 

"Bence siz de çıkın Altemur, abim ile birlikte bizi yukarı çekmeniz kolay olacaktır. Emre abi sende öyle ikiniz tavan arasına çıkınca siz bizi çekerken abim en azından önden gider herhangi bir tehlikeye karşı bizi önceden uyarmış olur." Devam etmek için yutkundum gözlerimi Yağız ve Ares arasında gezdirdim. "Yağız ve Ares ise bizim oraya çıkmamıza yardımcı olurlar." Diyerek derin bir nefes aldım.

Beni onaylayan Ares ile Altemur'da kafasını sallayarak onay verdi.

 

"Elis haklı kızların ipe tutunup tırmanması biraz zor olur. Alkan'ı da zor durumda bırakmayalım tavan arasında." Diyerek fikrini beyan etti.

Altemur ve Emre abimin yanında ki yerlerini alınca Ares ile Yağız ellerini birleştirerek merdiven gibi yapıp ilk olarak Kirazı yukarıya çıkarttılar. Ardından ben gidecektim ki Mersa'nın beni kenara itmesi ile homurdanıp ona öncelik tanıdım.

 

Mersa da çıkınca ben de Yağız ile Ares'in eline basarak dengemi sağlamaya çalıştım Alkan abimin elini uzatması ile kafamı yana çevirip Altemur ve Emre'nin elini tutup beni yukarıya çekmelerine izin verdim.

Alkan abim yaptığıma bir anlam veremediğini yüz ifadesinden anlamıştım. Fakat bu beni daha da üzmüştü. Hepimiz tavan arasına çıkınca geriye sadece üç kişi kalmıştı aşağıda Ares, Yağız ve Esme.

 

"Esme hadi hızlı ol" diyen Ares ile daldığım düşüncelerden arındım.

 

"Önce Ares çıksın ve sonra da sen çık." diyen Esme ile kaşlarımı çattım. Onu sorgulayan bakışlarımı görünce gözlerini kaçırıp "Melis'e yardım edeceğim biz kız kıza birbirimize yardım edebiliriz." Diyerek Mersa'ya baktı. "Evet, siz hatta önden gidin ben burdan ikisinede yardım ederim önce Melis'i yukarı çekeriz sonra'da Esme'yi." Söze atılan Mersa ile ortada dönen oyuna bir anlam veremedim.

 

"Melis nerde!" Gelen kükreme ile Alkan abime döndüm yüzünde ki öfke git gide artarken ona gerçekleri söyleyip söylememekte kararsızdım.

 

"Alkan sakin olur musun? Melis salonda ki çantayı almaya gitti bilmiyor musun onun ne kadar inatçı olduğunu!" Esme'nin akıl karıştıran cümlesi ile ona döndüm Melis o yaralı haliyle çanta'yı alacak mıydı gerçekten!

 

"Ben Melis'e bakmaya gidiyorum. Hemen döneceğim." Alkan abim'in söyledikleri ile ona bakarken onu kafamla onayladım.

 

"Alkan sakin olur musun? Tamam ben Melise yardım ederim ama siz önden gidin unutma şimdilik bizi yöneten kişi sensin sen buradan çıkış yolumuzu bul yeter tamam mı!" Esmenin çığırması ile Yağız'da onu onayladı. Abimin zorla kabul etmesi ile hepimiz yavaş yavaş yürümeye başladık tavan arasında.

Sıranın en sonunda Mersa ve Yağız geliyordu arkaya bakmadığım için onları görmüyordum. Ben abim Emre ve Kiraz en önde ilerliyorduk Altemur ve diğerleri ortada bizi takip ediyordu. On dakika boyunca hızlı bir şekilde tavan arasından ilerledik baya bir yol kat ettikten sonra aşağıdan gelen ıslık sesi ile bir an yerimde durdum. Benim durmam ile arkmadakilerde durdu.

 

"Gelen sesi duydunuz mu?" Sorum ile bana bakan aval aval ifadelerden dolayı sustum. Yoluma devam edecekken Alkan abim'in kenara çekilmesi ile bakışlarım onu buldu.

 

"Herkes biraz dinlensin Mersa, Yağız ve Esme hangi cehennemde?" Sorusu ile bir an arkaya bakma gereği duydum onların burda olmaması Melisin de burda olmaması demekti.

 

"Burdayız." Diyen sesi nerde olsa tanırdım.

 

"Melis nerede?" Altemur'un sorusu ile Esme'nin gözünden geçen pırıltılar ona doğru bir adım atmama yetti. Kolumdan tutan Ares ile bakışlarım ona döndü kısık bir sesle "Sakin ol" diyerek benim tavan yapmış sinirlerimi dizginlemeye çalıştı. "Tamam." Diyerek kollarımı göğsümün üstünde birleştirerek ona bakmaya başladım.

 

"Alkan, o ön taraftan çıkacağım diye inat etti. Onu engelleyemedim inan bana beni orada Kaan Salup'a vermekle tehdit etti. Lanet olsun ki o kız çıldırmış." Diyerek korku içinde yalanlarını anlatmaya başladı. Söyledikleri koskoca bir yalandı! Melis bana hemen arkamızdan geleceğini söylemişti.

 

"Yalan söylüyorsun seni lanet olası mahlukat." Diyerek üstüne yürüdüm.

Beni tutan Alkan abim ile bir adım geri çekilerek kolumu ondan kurtardım.

 

"Kavga etmenin sırası değil! Ve eğer bunun altından başka bir şey çıkarsa Esme inan senin için hiç iyi şeyler olmaz, bunu bil." Diyerek kısa bir an gözleri beni buldu. Esme'nin zorla yutkunması onu ne kadar ele versede abim her zaman nedenini bulduktan sonra insanları yargılardı.

 

"Altemur ve Emre siz önden gidin. Ares ve Yağız arkada kalsın diğerleri de ortada olmak üzere yola devam edecek." Diyerek geldiğimiz yöne doğru ilerlemeye başladı.

 

"Alkan nereye gidiyorsun?" Ares'in sorusu ile bende merakla abime baktım.

 

"Melis'i kontrol edeceğim." Diyerek bakışlarını Ares'e çevirdi.

 

"Ama Alkan b-" Esme'nin sözünü sert bir şekilde bölen abim ile gözlerimi yumdum.

 

"Sakın Esme eğer ki ona bir şey olduysa ve senin parmağın varsa bu olayda, sen şimdiden sonuçlarını düşün. Çünkü ben şimdi'den düşünmeye başlarsam seni elimden kimse alamaz!" Son sözlerini söyleyip hızlı bir şekilde karanlıkta kayboldu.

 

Yollar hep uzun olurdu ve gideceğin yerin güzelliği bu yorucu ve zor yolun sonuna varman için seni yoldan caydırmazdı. Ama yolun sonu bu kez görünmüyordu, yoldan caymak için an kollar duruma gelmiştik.

 

'Yolun sonu yoktu, yolun sonu koskoca bir karanlıktı.'

 

Bölümü bir emoji ile anlatın desem?:)

 

Hadi bu bölümde bol bol yorum yaparak etiket atalım, etiket atan arkadaşımızdan da bir arkadaşına etiket atması ricasında bulunalım.

 

Oy sayıları oldukça düşük 😔 bu konuda beni biraz desteklemenizi istiyorum çekinmeden ⭐'a basalım...

 

Bölüm hakkında ki düşüncelerinizi aşırı derecede merak ediyorum hadi burada biraz sohbet edelim...😉

 

Sormak istediğiniz sorular olursa çekinmeden sorun. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. 🤗

 

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum:) özellikle satır arası yorumlarınızı❤

 

Yeni bölümde görüşmek üzere kendinize iyi bakın sizi seviyorum ❄ tanelerim.

 

👉 KARSAZ burdan hesabımı takibe alabilir yapacağım çoğu duyurudan haberdar olabilirsiniz.

 

Instagram: @yourkarsaz hesabından yazabilirsiniz. Alıntıları Instagram hesabından paylaşıyorum sorularınız varsa sorabilir benimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu arada Instagramda: @yourkarsaz hesabını takip etmeyi unutmayın seviliyorsunuz.❤️

 

Loading...
0%