Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2.Bölüm

@kayan_yildizz

2. Bölümden selam oy vermeyi ve yorum yazmayı unutmayın~

 

Eceyle neredeyse apartmana varmıştık, küçük sohbetlerle apartmanın önüne gelince ikimizde durmuş, birbirimize sarılıp tam vedalaşacakken aklıma gelen şeyle durmuştum.

"Allah kahretmesin, ben yine anahtarı evde unuttum" Dediğimde, ece bana umutsuz vakaymışım gibi bakmaya devam ediyordu.

"Kızım sen harbi salaksın ya, örnek alsana biraz ablanı zeka konusunda, bu kaçıncı unutuşun" Dedi şakayla karışık acınası halime.

"Çokta şey yapmayalım ya altı üstü anahtarı unuttum".aynen altı üstü anahtarı unuttun en son gecenin köründe hava alalım diye çıktığımızda kapıda kalmıştık. diyen iç sesim o kadar haklıydıki annem uyarmaktan bıkmıştı.

" Neyse ara bari Yeliz teyzeyi de açsın kapıyı"diyen eceyle çantamdan telefonumu çıkarmıştım.

Birde bu sorun vardı apartmanın zili çalışmıyordu. Tam annemi arayacakken yukardan gelen sesle, eceyle birlikte kafamızı yan apartmanın balkonuna çevirdik.

Annem ve Büşra teyze balkonda oturmuş çay keyfi yapıyordu.

ne zaman ayrı kaldılarki. sen neden bu kadar haklısın be iç ses.

"Bizden daha fazla görüşüyorlar ya"diyen eceye.

" Cidden dersler yüzünden biz bu kadar görüşemiyoruz "dedim acınası halimize. Öyleydi derslerden çok fazla görüşemiyorduk.

" Kız masal yinemi unuttun anahtarını annecim sen. "Diyen annemle,Ece kahkahayı basınca, karnına küçük bir cimcik atmamla, yolun ortasında bir böğürmediği kaldı salağın.

" Ahh lan alt tarafı güldük ya karnımı deşseydin"demesiyle yukardan Büşra abladan bir ses geldi.

"Ne bağrıyon kız sokağın ortasında, laf yapacağınıza gelin hadi yukarı. Boranım gelmiş görevden" Dediği an, donup kalmıştım.

Boranım gelmişti görevden, akşam anonim bir şekilde yazacak bir şekilde öğrenecektim ne zaman geleceğini ama, benim boranım gelmişti bile.

"Hadisene şapşal aşık dondun kaldın, bak gelmiş Boran'ın" Dedi Ece, yüzündeki tatlı tebessüm le.

ayy boranın dedi, yiyekmi biz bu kızı. yiyelim iç ses bencede yiyelim, lan dur boranım geldi benim, ne duruyoruz biz burda hayla.

"Kızlar hadi" Diyen annemle, kesinlikle rezil olmuştuk çünkü iki saatir onlar balkondan biz aşşağıdan konuşuyorduk.

ne diyorsun kızım sen boranımız gelmiş sen burda ne düşünüyorsun. hass doğruya boranımız geldi bizim.

"Balım hadisene"diyen Ece bir yandan da kolumdan tutmuş beni apartmana sürüklüyordu.

O sırada heyecandan kalbi bekleyen beni fark etmemişti bile. Bora hakkari'de yüzbaşıydı, kendi timinin komutanıydı, görevden dönünce izinli günüyse eğer, 1 günlüğüne bile olsa gelirdi İstanbul'a. Ama bu sefer erken gelmişti vardı bunda bir iş.

ya yaralıysa. saçmalama iç ses öyle olsa Büşra teyzem bu kadar mutlu olmazdı.

Bir yandan da içim içimi kemiriyordu,bir yandan da Ece beni apartmana sokmuş, çoktan birinci kata çıkmıştık.

"Ay baksana saçım falan düzgünmü, neden erken geldiki, aslında iki hafta, üç gün, on iki saat, yirmi dört dakika oldu ama yinede erken, sonuçt-"

"Lan sen gün mü saydın hatta dakikasını bile" Diyerek, heyecanla devam ettiğim cümlemi yarıda kesti Ece olduğu yerde dururken.

"Şey napayım özledim sonuçta"

Başımı önüme eğmiş yerdeki basamaklara bakıyordum. Merdivenlerin ortasında durmuştuk. Kalbim bir yandan boranı görme heyecanı yaşarken, bir yandan da garip bir korku vardı anlamadığım.

"Kıyamam ben sana ama, nasıl dayandın sen bunca zaman bu aşka"dedi ece, anlayışlı bir sesle.

Farkındaydı, en az 2 sene oluyordu Boran'a aşık olalı. Hele ondan önceki hoşlandığım zamanları saymıyordum bile, fazlaydı bu yük bana, günlerini bekler bir kerecik tek olsa ona sarılabilmek mutlu ediyordu beni.

"Neyse kuzum gel hadi"

Diyen Ece bir yandan da merdivenleri çıkmays başlamıştı. Asansörü sevmezdik ikimizde. En son beşinci kata vardığımızda ikimizde derin nefesler alıyorduk.

"Ay öldüm" Derken nefes nefese ydi hayla.

Zile bastığında heyecanım devam ediyordu, onu görecektim sonuçta. Kafamı eğmiş elimi duvara yaslamış soluklanırken açılan kapıyla, içeri dalmayı düşünürken kapıyı açanın Büşra teyze değil, boran olduğunu görmek hiç iyi gelmemişti kalbime.

"Siz ikiniz yinemi asansör yerine beş kat merdiven çıktınız" Dedi o tok sesiyle. Bunun anlamı aslında siz iki salaksınız demekti ve evet salaktık.

bu adam fazlamı yakışıklı olmuş banamı öyle geliyor bana da öyle geliyor iç ses banada

Duştan yeni çıkmış, siyah saçları ıslak bir boran kalbe feci halde zarardı...

"Abi!! " Diyen Ece apartmanı inletmişti nerdeyse. Bir yandan da abisinin boynuna atlamış sıkıca sarılmıştı.

"Abim, boğacaksın beni yavaş ol biraz" Derken, ben hiç çekinmeden onu süzüyordum.

bulmuşuz bu anı kaçırırmıyız. demi asla!

Ama dikkatimi çeken şey Ece'nin Boran'a sarılırken, Boran'ın yüzündeki mimikleriydi. Acı çeker gibi bir mimik oluşmuştu yüzünde. Ne kadar toparlasada ben fark etmiştim. Her mimiğini ezbere bildiğim adamdı asla yanılmazdım.

Ece abisinden ayrılmışken kafasını bana çevirmiş ve,

"Ben anneme bakayım sizde sarılma faslınu falan halleder gelirsiniz hadi ben kaçtım" Derken bu haline sırıtmak istemiştim, onun bu çakallığını sadece ben anlardım.

hadi ama daha önemli konumuz var boran! evet boranın yüzündeki ı mimik.

Ecenin gitmesiyle hiç çekinmeden boynuna sarmıştım kollarımı boranın.

"Baya özlemişim galiba ufaklık, halbuki bu sefer erken gelmiştim" Derken , kollarını belime dolamasıyla kalbim yerinden çıkacak gibiydi.

"Neden erken geldin boran abi, bir sorunmu var, bir şeyim oldu, bir olay mi oldu, yoksa üstünüze bombamı attılar, veya tanklamı saldırdılar, çadırınızı ateşe falanmı ve-"

"Hop hop sakın yok bir şey, annem bu kadar sorgulamadı" Derken hem geri çekilmiş, hemde saçmalamamı kesmişti bu cümlesiyle.

Alışıktı bu hallerime.ve evet ona boran abi demek ne kadar canımıda yaksa alışmıştım... Ama bilmediği bir şey vardı ben salak değildim.

"Nerenden yaralandın, gördüm Ece seni fazla sıkınca buruşturdun yüzünü, yaralısın belli yoksa Hakkari'den 1hafta izinle hemde neden bu kadar erken döneminin"

Derken bakışlarımı yüzüne dikmiştim. Salak değildim farkındaydım bazı şeylerin annesi üzülmesin diye dememişti kesin bir şey.

Derin bir nefes çekti içine, bana bakarken. Bal rengi gözleri yüzümün her bir karışını geziyordu şu an, farkındaydı onu ondan iyi tanıyordum. Belkide sadece bazı şeyleri kabullenmek istemediği için görmezden geliyordu ona olan hislerimi. Çocukluğundan beri yanında olduğum için, onu bu sayede bu kadar iyi tanıdığımı düşünmek istiyordu...

"Bir şeyde kaçsın gözünden be kızım"

Derken bir yandan da geri çekilmiş, içeri girmem için açmıştı yolu. İçeri girdiğim de kapatmıştı dış kapıyı. Holde durmuş, konuşuyorduk şu an onunla, normal di bizim için bu tarz konuşmalar, onun gözünde kardeşi sayılırdım normal davranıyordu.

İnat etmeden dediğimi doğrulamasıda benim ısrar edeceğimin farkında olması nedeniydi.

"Eee nerde yaran, biliyorum üzülmesinler diye demedın değilmi"

Bir yandan eğmiş kafamı buğulu gözlerimi gizlemeye çalışıyordum. Hafif bir şeydi belki ama canı yanmıştı. Konu o olunca en ufak şeyde yanıyordu kalbim.

"Küçük bir şey karın boşluğuma bir kurşun denk geldi, iyiyim ama, masal abicim bak sakın deme annemlere tamammı durduk yere bir haftayı odamdan çıkartmadan başımda nöbet tutarak geçirmesini istemiyorum. "

Demesiyle kaldırmış başımı onun gözlerinin en içine bakıyordum şu an. Utanma duygum yoktu öyle, çekinmezdimde. Gözlerinde yalvaran bir tını vardı, büşra teyze fazla hassastı dediği doğruydu bu bir haftayı odasından çıkmasına izin vermeden geçittirirdi.

"Bir şartla dikkât ediceksin kendine, hem bakayım yarana" Dedim merakla, bu haline hafif gülmüştü.

Eli tşörtüne gitmiş alttan hafif sıyırmıştı küçük bir sargı bezi vardı sol tarafında.

onu bunu boş ver de kaslara bak sana sen öhm ayıp yani iç ses.

"Bak küçük işte" Demesiyle başımı sallayıp onaylamıştım onu, bu hallerim canını sıkıyor gibiydi farkındaydı.

"Hadi geçelim içeri" Derken hayla konuşmamış yine kafamı sallamıştım.

Canımı sıkmıştı yarası oysa onu görüceğim için nasılda heyecanlıydım.

Derin bir nefes daha almıştı içine. Kafasını bana çevirerek sessizce mırıldanmıştı ama ben duymuştum.

"Ah be napıcam ben seninle be kızım" Demesiyle tam cevap verecekken çalan kapıyla başımı kapıya çevirmiştir.

"Açayım ben "diyerek sessizce mırıldandığımda başını sallamıştı.

Kapıyı açtığımda gördüğüm yüz sinirlerimi tepeme atmaya yetmişti gayette ama.

~~~

evetttt ilk bölümle karşınızdayım, diğeri tanıtım tarzındaydı. Öncelikle anonim tarzında yapacaktım ama, onu diğer bölüme bıraktım. Bu bölüm böyle olsun istedim.

bazı sebeplerle bölüm geç geldi ama artık düzenli olarak her gün atacağım. Yıldıza basmayı unutmayın ballarım. ~

 

 

 

Loading...
0%