Yeni Üyelik
4.
Bölüm

3. Bölüm

@kediuss

Kapıyı tıkladım ve içeri girdim.

İçeri girdiğim gibi Can oturduğu yerden kalktı ve hemen karşıma geçti. Sert bir ifadeyle suratıma bakarken konuştu "Sen adam mı öldürüyorsun?" Kaşlarım çatıldı "Ne?" "Adam mı öldürüyorsun dedim."

Sorduğu sorunun saçmalığı beni sinirlendirmişti. "Ne saçmalıyorsun? Ne adam öldürmesi?" dedim sesim sertleşirken. "Attığım fotoğrafın farkında değilsin sanırım Aras. Elinde silah var, silah! Ne bok yaptın silahla? Adam mı vurdun, hm?" Üstüme doğru geldiğinde, bir adım bile geriye gitmedim. "Adam vurduğum falan yok Can. Kendine gel." "Ne yaptın o zaman Aras? Delirtme adamı." "Kim çekti fotoğrafı?" Tek derdim, fotoğrafı kimin çektiğini öğrenmekti.

Derin bir iç çekti. "Hasbinallah.. Aras, oğlum, dediğimi anlamıyor musun sen? Adam vurmadıysan, o siktiğimin silahı ile ne yaptın?" "Birşey yaptığım yok Can. Sadece belimde taşıyordum, o kadar. Birisini vurmadım ben." "Taşımayacaksın Aras! On sekiz yaşında bir çocuksun sen. Kendini ne zannediyorsun, mafya mı?" "Can saçma salak konuşup durma, bana çocuk muameleside yapma. Ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum, yirmi altı yaşındaki bir öğretmenden ne yapıp, ne yapmayacağımı dinlemeyeceğim." Tam aksine, karşımdaki Can olunca dinlerdim. Fakat o kadar sinirliydim ki aklıma ne geliyorsa söylüyordum. Bir süre hiç birşey söylemeden yüzüme bakınca "Gidiyorum." diyerek arkamı dönüp, çıkmak için kapıya uzandım. O an kolumu büyük bir el yakaladı ve çekti. Can, beni kendisine döndürdüğünde oldukça yakındık. Benden birkaç santim uzun olduğu için hafifçe kafamı kaldırdım. Nefesini dudaklarımın üstünde hissediyordum. Can kalın sesi ile sessizliği bozdu.

"Bir daha yanında silah taşıdığını duyarsam veya görürsem belanı sikerim, anladın mı? Bir daha silah taşımıyorsun. Bu bir rica değil, emir."

Lan Can, böyle sexy konuşsaydın ilk baştan çözerdik olayı.

"Tamam. Sen emrettiğin için değil, kendim istemediğim için taşımayacağım haberin olsun. Ayrıca koca adam davrını bırak." dedim biraz şakaya vurarak. O an gözlerindeki alev gitti ve normal halini aldı. "Okula neden gelmedin?"

Ulan bir insan nasıl bu kadar kolay sakinleşebilir lan?

"Uyuya kalmışım." "Bir daha olmasın. Şimdi sınıfına git, hadi. Sonraki dersiniz benimle. Edebiyat hocanız yokmuş, bende nöbetçi öğretmen olarak gireceğim. Adam akıllı dur." dediğinde göz devrerek odadan çıktım.

Ellerim cebimde, rahat bir şekilde sınıfa girdim. O an Berat'ın sesi duyuldu. "Oo kardeşim gelmiş!" "Bir bağırma be oğlum." dedim yüzümü buruşturarak. Sesi zaten karga gibiydi, üstüne bağırınca daha da kötü bir hal alıyordu. Omzuma kolunu attığında yeniden konuştu. "Yine uyuya kaldın değil mi?" "Beni iyi tanıyorsun." "Tabi aslanım, ne sandın?" ...

Dakikalar sonra ders zili çaldığında Can sınıfa girdi. Herkes olduğu yerde ayağa kalktığında "Oturun" diyerek eşyalarını masaya bıraktı.

Sınıftakiler geri oturduğunda konuşmaya başladı. "Edebiyat hocanız gelmediği için ben girdim. Ders falan işlemeyeceğim. İstediğinizi yapın ama fazla ses çıkarmayın. Kısacası serbestsiniz." dediği gibi herkes fısıldaşmaya ve yer değiştirmeye başladı. Yanıma Berat ile Baran geldiğinde onlara baktım. Baran "Lan Aras, akşam bara gideceğiz sende gelsene." diyerek yavru kedi bakışını yaptı. Ama yemezler aslan parçası. "Yok oğlum, gelmem ben." "Neden ya? Eğleneceğiz işte, gelsene." "En son olanları unuttunuz herhalde." "Ne olmuş oğlum? Hatırlamıyorum." "Tabii hatırlamazsınız, o kadar içtiniz ki yürüyemiyordunuz lan." "Kanka valla çok içmeyeceğiz, güvenmiyor musun bize?" diye sorduğunda, karşımda duran iki köpeğe baktım. "Güvenmiyorum ulan. Karı kıza bakacam diye ağzınızdan su akıyordu. Siktirin gidin kendiniz. Gelmiyorum ben." "Tamam be gelmezsen gelme."

Evet, bunun yüzünden muhtemelen üç gün boyunca trip yiyecektim Baran'dan.

Beratlar yanımdan gidince bir kaç dakika boyunca boş boş durdum. Ardından dibimden gelen kız sesi ile kafamı çevirdim. Ceren yanıma oturmuştu. "Aras.. naber?" "İyi, senden naber?" "İyi bende" diyerek daha da yakınıma geldi. O an birisi öksürdü. Can öksürmüştü. Gözlerim Can'ı bulurken, Can'ın gözleri zaten benim üstümdeydi. Ceren yeniden konuşmaya başladığında Can'dan gözlerimi çekip, Ceren'e baktım. "Aras.. aslında ben sana birşey soracaktım." "Sor." "Biz kızlarla alışveriş merkezinde buluşacağızda, herkes sevgilisini getiriyor. Benimde sevgilim yok.. bu yüzden benle gelir mi-"

"Gelemez."

Kızın hemen arkasında dikilen ve kıza cevap veren Can'a baktım. Ne ara buraya gelmişti? Ceren Can'a bakıp "Hocam, siz ne ara geldiniz?.. ayrıca siz neden karışıyorsunuz?" "Onunla işim var benim, ders çalıştıracağım. Bu yüzden gelemez. Ayrıca ne bu bahane? Sevgilin yoksa yok, illa biriyle mi gitmek zorundasın? Küçük kız çocuğu gibi davranma Ceren. Kalk, yerine geç." "Pekala hocam.. kolay gelsin o halde." diye mırıldarak yanımdan kalktı. Ne olduğunu anlamayarak Can'a çatık kaşlarla baktım. Fakat o umursamadan arkasını dönüp gitti.

...

Okul çıkışı, okul kapısının önünde sigara içerken Berat ve Baran'da yanıma gelmişti. Ve tabii ki bara gelmem için hala ısrar ediyorlardı.

"Hadi gel nolursun." "Oğlum, bir salın lan. Eve gideceğim, işlerim var." dedim bıkkınlıkla. "Gelsen ölür müsün lan? Kardeşlerini yalnız mı bırakıyorsun it?" "He amına koyayım, yalnız bırakıyorum." "Gel oğlum işte. Valla saçma salak hareketler yapmayacağız." "Her seferinde aynı şeyi söylüyorsunuz Berat." "Kanka yemin ederim yapmayacağız lan." "İyi tamam, bakarız." "Yes be! Ne inat ettin be oğlum"

Baran'da tam ağzını açıyordu ki gördüğü kişiyle sustu. Arkama baktığımda Can vardı. "Nereye gidiyorsunuz bakayım?" diyen sesini işittiğimizde, Berat hemen cevap verdi. "Hocam eğlenmeye gideceğiz." "Üçünüz mü?" "Evet hocam. Valla Aras gelmiyorduda zor ikna ettik." "İyi eğlenceler o halde." "Teşekkürler hocam."

Can son kez bana bir bakış attı ve gitti.

...

"Benim kafa biraz uçtu.." dedim karşımda oturan Berat ile Baran'a. Bana sırıtarak baktıklarında onların benden daha çok sarhoş olduklarını anladım. Ardından Baran bir anda gülmeye başlayınca Berat bir tane geçirdi suratına. "Bir sus be." dedi Berat. Baran ise vurduğu yeri tutarak acıyla bir inilti çıkarmıştı.

Onları umursamadan telefonumu elime aldım. Ekran bulanıktı. İnstagram'a girdim ve birşeylere tıkladım. Ekranı net göremediğim için ne yaptığımı anlamayarak telefonu kapattım. Dakikalar sonra telefonuma bir bildirim geldi.

Can (matematikçi):

Can (matematikçi):

(00:16)

Can (matematikçi): Aras? (00:17)

Attığı fotoğrafı algılamaya çalışırken, zar zor yazdığı mesajı okudum. Ardından bir anda aydınlanma yaşadım ve yine bir bok yediğimi anladım.

Zorlukla mesaj yazdım.

Ben: yanljşlıkla psylaşmışım (00:19)

Anında mesajımı gördü, her zaman ki gibi.

Can (matematikçi): Sarhoş musun sen?

Ben: birsz olabilriş

Can: konum at. Yanında Baranlar var mı?

Ben: konum atmsya gerk yok

Ben: Baranlsr uyuyoe

Can: konum at Aras.

Ben: gerkej yok biz iyiyşz (görüldü)

'Can (matematikçi)' arıyor..

Aramayı yanıtladım. "Aras hangi bardasınız söyle, canımı sıkma benim." diyen sert sesi duyduğumda kaşlarım çatıldı. "Sana ne.. iyiyim ben." "Aras beni mi sınıyorsun? At şu konumu." "Off.. tamam.. atıyorum, ama gelme buraya. Baranlarla kaçacağız birazdan." "Neden kaçacaksınız?" "İçkileri ödeyecek paramız yok. Sen gelirsen kaçmamıza izin vermezsin, bu yüzden gelme.." "Otur, oturuduğun yerde. Kaçarsan sınıfta bırakırım seni, bir sene daha benimle kalmak zorunda kalırsın." telefonu bir anda yüzüme kapattığında Can'a söverek konumu attım...

İki, üç dakika sonra omzumda bir el hissettim. Elin sahibine baktığımda tanıdık bir yüz gördüm. Candı. "Sana gelme demiştim. Bir bok anladığın yok, ihtiyar." "Telefonunu ver." dediğinde ne olduğunu anlamayarak verdim. Telefonumu açtığında "Kilit şifren ne?" "2006"

Birşeyler mırıldanarak bir kaç dakika telefonuma baktı.

"Siktiğimin fotoğrafını kırk sekiz kişi görmüş.. Beni soktuğun duruma bak Aras.. En son böyle hareketleri lisede yapıyordum.."

Ne söylediğini anlamamıştım fakat yüzünde sert bir ifade vardı. Telefonumu kendi cebine koyup Beratlara baktı, ardından gözleri geri beni buldu. "Kalk." "Uykum var, kalkamam." diyerek kafamı masaya koydum. "Allah'ım sabır ver.." arkasını döndü ve bir yere gitti. 5-6 dakika sonra geldiğinde, ben masada uyuya kalmıştım...

-----------‐------------

Sonunda yeni bolumu yayinlayabildim.

Bir sonra ki bolumun çok kisa bir kismi, buyuk ihtimalle Can'in gozunden olacak.

@aras_0020

@can.byrktr92

insta hesaplardir. İsteyen takip edebilir, hesaplarin sahibi benim.

Umarim bolumu sevmissindir.

Bir sonra ki bolumde gorusmek uzeree!

<3

Loading...
0%