Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@kelebegin_ruyasi

Sabah uyanıp güzelce kahvaltımı yapmış okula gitmiştim. Bugün önemli bir dersim vardı ve sınavdan önce söyleyecekleri şeyleri dinlemem lazımdı. Derslerim gayet güzeldi ve dereceye girmiştim . 1. Olmuştum bölümümde. Her ne kadar son sınavlar 1. Olmamı etkilemese de . Birinciye yakışır notlar olması lazımdı. Ondan dolayı çok çalışmalıydım.

Hoca gelmişti ve sınav hakkında önemli tüyolar söylemiş , ders işlemeden gitmişti. Sonraki dersler de aynı işleyişte devam etti . Eve erkenden gidebildim. Mahalleye geldiğimde Fatma teyzelerin evinin önünde bir hareketlilik gördüm. Bir anda aklıma dank etti. Bugün Levent abi dönüyordu. Bir anda yüzümü gülümseme sardı ve Fatma teyzelerin evine yaklaştım.

" Hayırdır Fatma teyze bu ne telaş."

" Levent geliyor bugün kızım da ondan bu telaş." dedi şen şakrak sesiyle.

" Yardım edebileceğim bir şey var mı fatma teyze ? Biliyorsun dizlerin kötü üstümü değiştireyim ben de Hale ile beraber hallederiz."

" Ah canım yavrum benim. Şu iyiliğini , saflığını biraz da Hale ye bulaştırsana. Abisi gelecek yatmış yatağa , keyif yapıyor hanımefendi." dedi yakınarak.

"Olsun Fatma o da zamanla alışır bunlara. O da yapmaya başlar. "diye bağırdı annem karşı binadan (evimizden).

"O zaman ben üstümü değiştirip geleyim beraber halledelim Fatma teyzem." dedim. Fatma teyze de kabul etti.

Üstüme çiçekli bir elbise geçirip karşı apartmana geçtim. Hale kapıyı açtı azcık lafladık ve temizliğe başladık.

Hale ile ben Fatma teyze ye saatlerce Yardım etmiş, etrafı dip bucak temizlemiştik.

Yorulmuştum ama değmişti. Fatma teyze çay koyup gelmişti. Hep beraber oturmuş temizlik sonrası çay içiyorduk. Ta ki kapı çalana kadar.

Hale kapıyı açmaya gitti. Kalbim hızla çarpmaya başladı. Levent abi gelmişti. İçeri girmeden Hale ve Fatma teyze ile sarılmış salona gelmişti. Beni görmeyi beklemediği her halinden belliydi. Şaşırmış suratı ile bana bakmaya başladı.

" Hoşgeldin Levent abi." diyerek tokalaşmak için elimi uzattım.

"Hosbulduk Defne ."dedi. Elini elime uzatarak.

Ardından " Fatma teyze ben eve gideyim . Saat geç oldu." dedim.

" Tamam yavrum . Çok teşekkür ederim , sen olmasan napardım ben . Çok teşekkür ederim canım kızım. "dedi beni uğurlarken. Ama farketmiştim ki bana arkadan bakan bir çift göz daha vardı.


Loading...
0%