
Eve geldiğimde babam salondaki koltukta yatıyordu. Beni gördüğünde böğürmeye başladı.
"Kız! Buraya gel çabuk!" Diye bağırdığında içeriye koştum.
"Ne oldu baba? Ölüyormusun yoksa? Bak ben helvadan falan anlamam baş..."
"Ne ölmesi lan! Git bana içki al çabuk!" Dedi
"He bende para sıç..."
"Hala burdamısın? Gitsene kız!" Dedi ve yerdeki terliğe uzandı. Terliği eline aldığında ışık hızıyla kaçıp koridora saklandım.
Kafamı geri salona uzattığımda, bana saatte 180 kilometre hızla gelen bir adet terlikten son anda kurtulmuştum.
"Ya benim bildiğim anneler terlik fırlatır! Tüm terslikler benimi buluyor ne!"
"Gidiyormusun yoksa diyerinide fırlatayımmı?"
Diye sorduğunda kendimi direk dışarıya fırlattım. Allahım neden ben? Tekel bayiden birkaçtane bira aldıktan sonra eve döndüm. Hepsini babamın önüne bıraktıktan sonra odama girdim. Üzerimdeki formaları çıkarıp odanın herhangi bir yerine fırlatıp pijamalarımı geçirdim üstüme. Kendimi çok yorgun hissediyordum. Yatağıma yatıp uykuyu çağırdım.
"Kalk kız yemek yap! Kime diyorum ben!"
Çok yakınımdan gelen gürültü yüzünden gözlerimi açtım. Babam tepemde dikilmiş beni dürtüyordu.
"Ya babacım. Elin var, ayağın var. Niye beni güzel uykumdan mahrum ediyorsun?" Diye sitem ettim.
Sonuç? Hiç.
Kalkıp babama birşeyler hazırlayıp oturdum sandalyeye. Yemek yap derin, İçki al derin, onu yap derin!
Bu kadar Ne o benim nasıl olduğumu merak ederdi, nede ben.
Saat 09.00'a geliyordu. Kapı açılma sesiyle annemin geldiğini anladım. Sürekli iş değistirdiğini biliyordum. Bize pek birşey anlatmazdı. Bu durum canımı sıkıyordu.
Telefonuma gelen mesajla pijamamın cebinden telefonumu çıkardım.
"Kimden: sarışınım dışarı gel."
Bu saatte? Evet normal birşey.
Direkt ayakkabılarımı giyip dısarı attım kendimi apartmanın merdivenlerinden hızla inip Ece'nin yanına gittim.
"Ne oldu lan?" Dedim bir taraftan puantiyeli pijamalarına bakarken. Oda bir anda kendini dışarı atmışti kendini anlaşılan.
"Bizimkiler yine kavga edince başım ağrıdı. Bende dısariya çıktım" dedi
"Bu seferki konu ne?" Diye sordum ilerdeki çardağa yürürken.
"Bilmiyorum..aman Bee!" Dedi
Onun aileside benim ailem kadar garipti. En ufak şeye kavga ederlerdi. Olsun, en azından birbirleriyle konuşuyor iletişim kuruyorlardı. Kavgaları yüzünden çoğu zaman Ece'nin varlığını unutuyorlardı
"Boş ver be kanlı. Bende bugün az kalsın terlik yiyordum." Dedim efkarlı bir şekilde. Gülmeye başladığında bende güldüm.
"Hadi bizde kal bugün. Canım sıkılıyor zaten" dediğimde onayladı beni...
Oy ve yorum yapmayı unutmayın lütfenn güzelse söyleyin devamı gelecek🫠
| Okur Yorumları | Yorum Ekle |