Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2.Bölüm

@klcesma2010gmail.c

Aşırı midem bulanıyordu uyumak mümkün değildi. Hızla lavaboya koşup tuvaletin yanına çöktüm. Gecenin köründe bu mide bulantısına anlam veremiyordum. Kalkıp soğuk suyla yüzümü yıkadım. Aynaya baktığımda mide bulantısı ve baş dönmesinden dolayı perişan bir haldeydim. Mutfağa girip beyaz dolaptan hap sepetini alıp karıştırmaya başladım. Hapımı içip odama geçmiştim ama aşırı kötü bir haldeydim. Mevsimi uyandırmak istemediğim için Murat'ı aradım. Telefon ikinci çalışında açıldı fakat açan murat değildi.

-Alo 

Diye mırıldandı açan kızın sesi oldukça sarhoş geliyordu.

-Alo murat nerde sen kimsin

Dedim endişeli bir sesle

-Ben Sare muratın sevgilisiyim sen kimsin

Ah bir dakika bu bizim Sare olmalıydı. Liseyi beraber okumuştuk. Muratın peşinde sürüklenen bir kızdı. Anlaşılan Murat beni aldatıyordu. Bu halde bu haberi almama inanamıyordum. Üç yıllık sevgilim beni aldatıyordu. Telefonu kapatıp bir kenara fırlattım. Hastaneye gitmeliydim ama bu hâlde gidemezdim. Mevsimin ehliyeti yoktu. Geriye tek çare Siyam kalmıştı. Hem Taekwondo'dan hemde küçüklükten beri çok iyi arkadaşımdı. Uykulu bir ses tonuyla

-Alo 

Dedi. Derin bir nefes alarak konuşmaya başladım.

- Siyam rahatsız ettim ama midem aşırı kötü arabayı kullanamayacak kadar halsizim gelip hastaneye götürebilir misin?

-5 dk ya ordayım.

Diyerek telefonu kapattı. Ben ise dolabımdan mavi uzun bir tişört altıma ise gri bir eşofman giymiştim. Çantama anahtarımı,kimliğimi ve cüzdanımı attıktan sonra gri hırkamı da giyip çıktım. Beni bekleyen Siyamın arabasına binip yola koyulduk. Yaklaşık 10 dakika'da hastaneye ulaşmıştık. Kaydımı yaptırıp doktorun yanına geçtik. Doktorun istediği tahlilleri yaptırıp ayrı odaya alındım. Hemşire gelip damar yolu açmıştı. Birkaç saat sonra Siyam aşağıya sonuçların gelip gelmediğini sormaya gitmişti. Ben ise televizyondan yeni gelin programı izliyordum. Karnım acıkmaya başlamıştı saat 6 ya geliyordu. Hemen telefonumu çıkarıp Mevsime yazmaya başladım.

-Kuzum ben gece biraz halsizleştim şuan hastanedeyim. Beni merak etme güzelce kahvaltını yap ve derslerini aksatma.

Yazarak gönderdim. Ardından siyam geldi. "Tahlillerin olduğundan daha yüksek gelmiş. Bulaşıcı bir hastalık değilmiş ama bir süre burada kalman gerekecekmiş. Merak etme ben senin yanındayım. Birşey olursa söylersin aşırı uykum var." Dedi kendini koltuğa bırakarak. Harika diye düşündüm. Başıma gelmeyen bir bu kalmıştı o da geldi. Telefonumu elime alıp birşeyler bakmaya başlamıştım. Yeni gelin programı hiç sarmamıştı. Sürekli birbirleriyle tartışıp duruyorlardı. 3-5 dakika sonra kahvaltı tabuldatımız gelmişti. Siyamı uyandırıp tabuldatımı yanıma getirmesini istemiştim. Yumurta, salatalık,domates, reçel,bal ve çay vardı. Oldukça lezzetli duruyordu. Tabağımı silip süpürdükten sonra telefonu elime alıp tekrardan Mevsime yazmaya başladım.

-Mevsim, tahlillerim yüksek çıkmış. Bir süre hastanede kalıcam. Gelirken iki eşofman takımı, bir takım pijama, el havlusu ve crocslarımı getirirsin.

Yazdım ve gönderdim. Canım şimdiden sıkılmaya başlamıştı. Biraz uyumanın iyi geleceğini düşünüp gözlerimi kapattım

  

Kapı açılma sesiyle uyanmıştım gelen kişi Mevsimdi. Siyam hâlâ uyuyordu. Mevsimin getirdiği crocslarımı giydiğim gibi serum askımıda alıp Mevsimle beraber koridora çıktık. ''öf abla ya keşke haber verseydin giderken'' diye söylenmeye başlamıştı. "Ah Mevsimcim söylenmeyi bırakır mısın tatlım gerçekten çok halsizdim" dedim. "Peki neden Murat abi yerine Siyam abiyi aradın ki" yine gereksiz sorulara başlamıştı fakat şuan doğruyu söyleme vaktiydi. "Aradım fakat Sare açtı ve sevgilisi olduğunu söyledi." Dedim ona dönerek. Ağzı bir karış açık kalmıştı. "Ne inanamıyorum şerefsize bak sen" Diye söylendi. Ardından kantine geçip kendimize kahve söyledik. Birkaç saat sonra odamıza geçmiştik. Saat 18.00 a doğru tabuldatımız gelmişti. Kapuska yoğurt ve domates çorbasından oluşuyordu. Bu tabuldatta tek sevdiğim şey yoğurttu. Yoğurtumu yedikten sonra Siyama doğru döndüm. ''sen istersen gidebilirsin Mevsim yanımda durur.'' Siyam bana side eye atıp "sen öyle diyorsan öyle olsun yarın görmeye gelirim" diyerek çantasını da alıp çıktı. "Mevsiiiiim" diye çığırdığımda lavabodan koşarak yanıma geldi."Acıktım ben aşağıdan yemek alıp gelsene" dediğimde üfleyerek cüzdanından para aldı ve hızla çıktı. 3-5 dakika sonra hemşire geldi ve serumumu değiştirip çıktı. Ardından Mevsim elinde 2 simit,2 ayran ve birkaç çikolata alıp gelmişti. Mutlu mutlu simitimi alıp yemeye başlamıştım. Telefonumu şarja takıp televizyonu açtım. Rafadan tayfa izlemeyeli uzun zaman oluyordu. Hayrinin oburlukları çok hoşuma gidiyordu. Uzun uzun çizgi film izlemiştim. Ardından elimde kumandayla uyuya kalmıştım.


Loading...
0%