Yeni Üyelik
9.
Bölüm

7. Bölüm; Mavera Krallığı

@kurtxx

BRENS MAVERA KRALLIĞI...

-İLAHİ BAKIŞ AÇISI-

 

"Bakın varis!"

"Sizden nefret ediyoruz!"

"Evde yiyecek ekmeği bile alamıyoruz! Lanet olsun size!"

"Sizin sarayınızda ısındığınız gibi ısınamıyoruz biz!"

Geçtiği sokakta dik başını eğmeyen Mavera krallığının varisi Elsyra halkın ona ettiği hakaretlere maruz kalmıştı. Yolda yürürken üzerine taş atılmaya başlandığında adımları koşarcasına bir hal aldı. Bir an önce buradan gitmek istiyordu yoksa burada can verme ihtimali bile vardı. Sıkıntılı bir ifade vardı yüzünde. Babası kızına görev verip duruyordu ve şimdi yapmasını istediği şey ise gelen mektubu muhafız yerine onun almasıydı.

Babasını hiç bir zaman anlamayacaktı çünkü halkın kendisinden nefret etmesine rağmen bir muhafız bile yanına göndermeden bir mektubu almaya göndermişti! Bunun açıklamasını yapamıyordu kendisine ama babasını seviyordu ve bunun yüzünden bir şey diyemiyordu.

Gözlerine vuran güneş koyu yeşil harelerini açık bir renge bürünmesini sağlıyordu. Gözleri arada bir düşündükleri ile kapansa da geri açıp yoluna arkasından atılan taşlar ve isyan ederken edilen hakaretler ile devam ediyordu.

Postane gözüktüğünde koşarak içeri girdi. Gözler bir kaç saniyelik ona dönse de herkes işine geri dönmüştü. Yapılan saygısızlığı umursamadan adımlarını ilerletti ve görevli kadının olduğu yere gidip, "Mektup." Dedi sadece. Kapkara gözleri olan kadın çatık kaşlarıyla varise baktıktan sonra,

"Eşyalarımız mektuba yetmediği için sadece kağıt halinde geldi, yıprandı biraz." Dedi robotik bir sesle.Dediği ile kaşlarını çatan varis konuşup kadını azarlayacakken duraksadı. Şimdi bunlarla uğraşacak vakti yoktu.

"Mektup." Dedi bir kez daha. Kadın bir çekmeceyi açıp mektubu çıkardıktan sonra varise yan bir bakış atıp yerine geçti. Varis ise göz devirerek hemen çıktı ordan. Herkes haddini fazla aşıyordu ona göre. Tüm krallığa büyük bir haksızlık yapılıyordu.

İç çekerek mektuba baktığında ateş krallığından gelen bir mektuptu ve büyük ihtimalle bir toplantı içindi.

Merakla mektubu hiç bir şey düşünmeden açtı ve yazanları okumaya başladı...

Sevili Mavera krallığının kralı Antoniaa, su kralının isteği üzerine 19.05.2983 tarihinde bir toplantı düzenlenecektir. Su kralının ismini okuyunca garipsemeniz çok doğal. her şey toplantıda anlatılacaktır. Toplantıya katılmanız dileği ile...

Krospan Ateş Krallığı...

Şaşkın bir şekilde mektupla bakışan varis merak etmişti toplantıyı. Mektubu zarfına koyarak yürümeye devam etti. Saraya vardığında mektubu babasına vermesi ile çıkan bir tartışma sonuncunda ise varis ve kralın toplantıya katılma kararı verilmişti...

 

 

 

 

Loading...
0%