Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Bilinmezliğe İlk Adım

@lesyamm

Herkese merhabalar.

Ilk kurgum olan bu hikayemde beni yanlız bırakmaz desteklerseniz cok sevinirim. Yazim yanlışlarım için şimdiden kusura bakmayın.

(Diğer bölümlerde daha iyi olduğumu düşünüyorum. Onları okumadan geçme 🥰)

LÜTFEN KISADA OLSA YORUMLERINIZI EKSiK ETMEYİN

Hangi tarihte ve saatte basladığınızı buraya belirte bilirsiniz . 01.10.2024 21:46 👉

 

 

Anne ve babamın ısrarları uzerine hic gitmek istemediğim sözde memleketim Mardin icin valiz hazırlıyordum. Nedense bu yaşıma kadar beni bir kere bile götürmedikleri Mardin'e ne hikmetse bu sefer götürecekleri tuttu..

Neymiş efendim "Nihat amcamın oğlu evleniyormuş " bir kere bile yüzünü görmediğim amcamın oğlu, biricik kuzenim. .

Ben baba tarafını bilmeden, tanımadan büyüdüm. Bir tek Kalender amcamı tanırım o da İstanbul'a işi düştüğü, bizde yatıya kalmaya geldiği zamanlarda. Onun da Zehra ve Zeynep adında iki kızı bir oğlu olduğunu biliyorum sadece. Ben küçükken bana onların fotoğraflarını gösterir, "yan yana büyümüş olsak çok iyi anlasacağımızdan" bahseder dururdu. Beni yamacına oturtturur " seni büyüyünce Mustafa ya gelin ,konağımıza hanım ağa edicem " der babamı kızdırırdı. O zamanlar küçüktüm anlamazdım ama şimdiki aklım olsa amcamın ağzının payını verir, babamdan önce ben sustururdum.

 

Ben düşüncelerimle birlikte valizimi hazırlarken annem odamın kapısını açıp

 

"Asya neden halâ oyalaniyosun kızım. Uçağa yetisemiyeceğiz. Ben sana dünden hazirla demedim mi şu valizini son dakikaya kadar bildigini okuyorsun. Baban aşağıda köpürmeye başladı. "

 

Bir yandan gelişi güzel kıyafetlerimi valize tıkıyorum bir yandan da bir umit anneme derdimi anlatmaya çalışıyorum.

 

"Anne gelmek istemediğimi kaç kere söyledim size. Ne yapacam ben oralarda hem.. " ben sözümü bitirmeden annem

 

"Asya ! Hazırlan hemen. Bunu kaç kere daha tartışacağız kızım." deyip bir hışımla odadan cıktı.

Biliyordum işte benim nazımı bir tek babam cekiyor. Ketum annem asla taviz vermezdi bana. "Bu kızı hep sen şımartiyosun Salih! " der, babami doldururdu. Ne hikmetse bu sefer babama yaptığım nazlar niyazlar işe yaramamıştı.

Anlamıyorum. Eskiden ben gelmek isterdim onlarla götürmezlerdi. Sen küçüksün, yol seni yorar, okulun var gibi türlü türlü bahanelerle beni teyzeme bırakıp öyle giderlerdi.

.

.Annemin telaşı babamın sakinliği sonucunda arabaya binip yola cıkmıştık.

 

Uçak kontrollerimizin ardından yerlerimize oturmuş uçağın kalkışını bekliyorduk.

Suratım beş karış pencereden dışarı bakarken. Babamın " Asya " demesiyle ona döndüm. O yumusak kadife sesiyle

 

" Kızımmmm. Benim asi Asyam. Üzme beni bir kaç gün durup geri döneceğiz."

 

Babamın simsiyah gözleri bana boyle üzgün bakarken ben bütün yelkenleri suya indirmiştim bile. Onun gözlerinin içine bakıp kafamı olumlu bir şekilde aşağı yukarı sallamam yüzünün gülmesine neden olmuştu..

.

2 saatlik ucak yolculuğumuzun ardından bizi almaya gelen Kalender amcamin arabasini yerlesip eve doğru yol almaya baslamıstık. Amcamin bana dönüp

"Asya ne kadar büyümüşsün, güzelleşmişsin sen böyle amcam. Okulunda bitmiş artık, sırada evlenip yuv.." sözünü tamamlamasina müsade etmeden

"Evet amca okulumu cok sukur bitirdim simdi sıra calışıp mesleğimi yapmakta. Ben oyle evlenip ,yuva kurup ,cocuk doğurup ,cocuk bakamam. Hele kocamın eline hic bakamam." Annemin kolumu dürtüp susturmasıyla gözlerimi devirip arkama yaslandım.

 

"Eee Salih sen boşuna asi kızım diye sevmiyomussun bizim bu kızı. Baksana gözleriyle ateş edecek nerdeyse " dedi amcam. Babam kısık mırıltı gibi cıkan sesiyle

"Asiii. Hemde ne asiii "

 

30 dakikalik araba yolculuğu sonucunda sehir merkezinden biraz uzak olan konağa gelmistik.

Yol boyunca Mardin sokaklarini, evlerini insanlarini merakli gozlerle izlemistim. Ne yalan söyleyim beğenmistimde. Arabanin ufacık penceresinden boyle görünüyorsa, gezerek kim bilir nasil güzel görünüyordur. Ilk fırsatta gezmeyi aklımın bir koşesine not etmiştim.

Arabadan inip, etrafıma şöyle bir göz atıp kendimi esnetmistim. Yolculuk yormustu. Babamın ve amcamın kapısını acmaya gelen adamlar "hosgelmişsiniz ağam" deyip babamın elini öpmüslerdi. Ben şaşkın gozlerle onlara bakarken yavastanda konağın kapısından iceri girmistiktik.

.

 

Konagin kapisindan içeri girmemizle art arda duyulan patlama sesleriyle iki elimle kulaklarımı kapatıp çığlık atmam bir olmustu.

 

Loading...
0%