Yeni Üyelik
8.
Bölüm

TUTSAK 7. BÖLÜM

@leylafakatmecnnsz

Umut; insanoğlunun varoluşunda vardı.

Umutsuz büyüyen insan susuz büyümüş.

Fidan' a benzer. Büyürdü ama kendine faydası dokunmazdı. Kök salardı . Ancak sağlam durmazdı kendi hayatında emanet dururdu . Ben hayatıma ümitsizliği yasaklamıştım, güneş hergün yeniden doğuyorsa benim için umut var demekti. inanıyorum birgün umut ettiklerimiz bize altın tepside sunulacaktı.. inanıyordum umuttu beni ayakta tutan. Bende annemin umuduydum yaşadığı onca hüsrânı bir gülüşüme feda eden yüce gönüllü kadın .

O dile dökmese de ben farkındaydım. Adımlarıma hız kazandırıp mutsuz bir şekilde girdiğim personel girişinde benimle aynı saatlerde garsonluk yapan kızla karşılaştım. Kapının hemen eşiğinde Sigara içiyordu. anlaşılan molaya çıkmıştı . Yaklaştığımı görünce toparlanıp selam verdi. bende aynı şekilde karşılık vererek giyinme odasına geçtim. dolabımdaki iş kıyafetlerimi giyerek çıktım önce mutfaktakilere sonrada salondakilere göründüm. bu davranışın anlamı, " ben geldim patron sorarsa işimin başındayım " Bu akşam pek bir kalabalık yoktu. saatlerin geçmesi için neredeyse dua edecektim bugün yorgunluktan ölüyordum.

 

🌟🌟🌟

 

Kampüsün otoparkında duran arabadan toparlanıp çıktık. Arkadaşıma minnetle bakarak "canım çok sağol valla iyi geldi " diye Konuştum . Sevim elini önemli değil der gibi savuşturarak

"Lafı bile olmaz "dedi. Gülerek söylediğine karşılık verdim.

"Hadi gel Onur hocadan, şu dosyaları alayımda. Bir an önce darıstana gidelim."

 

"Çok şey kaldımı? Yani daha kaç gün gidip gelecez okulu özler oldum . "

sıkıldığını görebiliyordum okulun son senesine kadar nasıl dayandı ona bile şaşkınım. Anlayışla başımı salladım .

"Hayır yani zaten beş güne yakındır çalışıyoruz bir iki günlük iş kaldı "diye cevapladım.

muzur bir ifadeyle "ben gelmesem olmazmı. " diyen Sevim'e

"Ne oluyor" bakışı attım. "Ya valla sıkıldım. senin için geliyordum zaten. yeterince uygulamalı ders gördük millete bedava amelelik yapıyoruz resmen. " Bu dediğine gülerek konuştum. "İyi gelme çok bişey kalmadı zaten bugün servisle giderim bende " suçlu bir çocuk gibi dudaklarını bükerek

" bana kızmadın değilmi.?yani dosyaya benim için ne yazmayı düşünüyorsun?. "

Alay eder gibi "yani bilemedim şimdi sen ne yapmışsan onu not etmeyi düşünüyorum" dedim. Yüzü düşer gibi Olunca "tamam tamam merak etme ben hallederim" Dedim .

beraber girişe doğru yürüdük. ben vakit kaybetmeden onur hocanın odasına doğru çıkarken Sevim de gülden in yanına cafeterya ya geçti . Hocanın samimiyetsiz bir kaç nezaket sözlerinden sonra ne yapmam gerektiği hakkında bilgi alarak ordan ayrıldım. Ve bekleyen servise bindim sanırım bugün bir çok arkadaşım Sevim ve gülden gibi kaytarmış çünkü araba neredeyse boştu . Bunu fırsat bilerek en arka koltuğa geçtim kulaklıklarımı taktım başımı yaslayarak çalan şarkıya gözlerimi yumdum ..

  

 

Bulut geçti .

Gözyaşlarım kaldı çimende.

Gül rengi şarap içilmez böyle günde.

Seher yeli eser yırtar eteğini gülün.

Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün.

Bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye?

Kimse bilmez

Kimse bilmez ..

 

Arabanın durduğunu hissettiğimde gözlerimi araladım gelmiştik. bende arkadaşlarım gibi ayaklandım ve arka kapıdan çıktım.

 

Buraya ilk geldiğim günü hatırlıyorum da arada çok değişiklik var. Yani bir hafta önceki hali dümdüz bir araziydi. Çınar ağacı dışında birşey yoktu . Şimdi heryerde küçücük fidanlar var. arazinin etrafı Çelik tellerle örülmüş ..

Ortalara iki adet küçük çardak konulmuş çardakların etrafına güller dikilmiş . göle ve çardaklara giden yollara parke taşı dizilmiş. sulama ihtiyacını karşılamak için ahşap kulübe tarzında su deposu yapılmış . " yaşayan orman projesi hayata geçmek üzere " diye.

Konuştum. benimle beraber alanı izleyen arkadaşlarda memnuniyet mırıltıları çıkararak bana katıldıklarını gösterdiler.

 

İş bölümü yaparak yaptığımız çalışmalar verimli olduğundan bir süre sonra bitirerek. çardağın içine toplaşarak kahve molası verdik.

 

Üçüncü bölüm öğrencisi olan Hakan, "sizde buraya verilecek ismi merak etmiyormusunuz? sonuç olarak birkaç gün sonra resmi bir açılış yapılacak günlerdir burda çalışıyoruz ama kimse bunu bilmiyor" diye haklı isyanını dile getirdi. Aralarından bir kaç kişinin bana baktığını fark ettiğimde dudaklarıma bir tebessüm kondurarak" bende bilmiyorum " dedim.

" Bana da birşey söylenmedi bu konuda" diye konuştum.

Çok geçmeden konu dağıldı zaten.

 

Ben çantamı alıp son bir kaç gündür yapmak istediğim şeyi yapmak için ordan ayrıldım. gitmek için bir saat vardı. vakit öğleden sonra saat üç buçuk sularıydı. göle doğru giden yolda ilerledim ve demir kapıyı açarak ardımda bıraktım ayaklarımın altından kumları ezerek suya biraz daha yaklaştım. Bir kaç adım geriye giderek kuru bir yere çantamı ve telefonumu bırakarak göl şeridi boyunca yürüdüm . sonra verdiğim anî kararla ayakkabımı ve babet çorabımı çıkararak elimde tuttum ve suda yürüdüm bir süre sonra geriye döndüm.

Arkadaşların bana seslendiğini duyduğumda bir nebze hızlanarak onların olduğu yöne gittim. Gitme vakti olduğunu anlayınca onlarla beraber servise geçtim yine en arka koltuğa geçerek oturdum herkes yorgun görünüyordu . Kulaklıklarımı takmak için elimi çantaya attım ama çanta yoktu .

"Hay aksi çantayı sahilde unuttum " hızlı davranırsam servis çıkmadan yetisebilirdim .

 

Arka kapıdan inerek alana doğru koştum. Göle giden kapıdan geçerek sahile ulaştım ve çantamı bıraktığım yerde buldum.

rahatlayarak ikisini kaptığım gibi arabanın bulunduğu yöne gittim. Ama yol bomboş bu defada araba yok ortada.

 

" şakamı bu! beni burda unutmuş olamazlar değilmi?. "

 

En son servise bindiğimi görmüşlerdir. kimse arka kapıdan indiğimi fark edememiştir bile. şehre bir buçuk saatlik uzak olan bir yerde resmen mahsur kaldım.

yolu yürüyerek gitsem bile saat geç oldu. karanlıkta bilmediğim bir yeri yürüyemem. Aklıma gelen şeyle çardağa geçerek telefonu çıkardım. Sevim'i aradım açmıyordu .

"Hepte en lazım olduğun zamanlarda bulunma " diye Söylendim . Nasıl gideceğim şimdi diye endişelenirken.

Telaşımı bıçak gibi kesen bir ses geldi arkamdan.

 

"Senin bu saatte ne işin var burda?"

Kömür gözlü adamın Elhan, Soyarslan'ın ta kendisi.

😊😊😊😊😊 iyi okumalar

Lütfen desteğinizi eksik etmeyin

Yorum ve votelerinizi bekliyorum ...😙😙

 

 

Loading...
0%