Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Deniz Gözlü

@lgn.2506

"Alisa bir dakika gider misin özel bir şey konuşacağız?"


Nisa'nın her zamanki tavrıyla kalbim bir kez daha parçalara ayrılırken oradan hemen uzaklaştım, neredeyse ağlayacaktım, gerçi alışmıştım hep böylelerdi.Yurdumuzun boş arka bahçesindeyken oturduğum bankın arkasından gelen bir ses duydum;


"deniz gözlü nereye kadar üzüleceksin kalk da aramıza katıl."


Sesi duyunca hemen kafamı çevirip baktığımda, yurdumuza bir hafta önce nakil gelen ama şimdiden popüler olmuş o grubun başı bana seslenip, "yanımıza gel" diyerek beni çağırıyordu;


"Ee artık gelsen mi "


"Yok ben böyle iyiyim."


"Böyle iyiyim derken, senin iyilik anlayışın bu mu? Eğer gerçekten böyleyse bir an önce düzeltelim, seni kullanıyorlar resmen! Ayrıca; ben sana gelecek misin demedim , gel dedim!Şimdi kalk ayağa ve beni takip et."


Bu ısrarı anlamlandıramadım lakin; şu an içinde bulunduğum bu durum benim ayağa kalkıp onu takip etmemi sağladı. Grubun yanına geldiğimizde ilk önce bir kız;


"Merhaba, aramıza hoş geldin ben Eslem" dedi. Kızın beni ne ara kabul ettiğini anlamasamda çok da takılmadım. Uzattığı elini sıkıp "Merhaba, ben de Alisa" dedim.Kafamı çevirip grubun diğer üyelerine baktığımda; onların da ayağa kalkıp beni karşıladığını gördüm . Sonrasında aralarından bir çocuk ;


"Gel buraya Eslem! kızın üstüne atlayıp korkutma , bu arada hemen kendimi tanıtayım ben Efe." Efe'nin elini sıkıp "bende Alisa" dedim. Sonra hepsiyle tanışıp isimlerini öğrendim , bir kişi hariç oda grubun başı, bana " deniz gözlü" diyen o çocuk. Merak da etmemiştim, zaten aklınca gizemli bir hava yaratmaya çalışıyordu; "kendini ne sanıyor " diye düşünmeden edemedim. Kızlarla sohbete dalmıştık ama anlayamadığım bir şey vardı. Eslem nedense bana sürekli iltifat ediyor ve sohbete beni de katıyordu . Diğer kızlarla da anlaşmıştım, ama bir tanesi bana aşırı güven veriyordu .Kız bana yakın davranmıyor ve gözlemlemeye çalışıyordu. Sonrasında ; grubun başı yine garip bir havayla "biz yarın evrene geçiş yapacaktık senin gitme tarihin ne zaman "dedi.


"Ben istediğim zaman gidebiliyorum siz gidin, planı yapın ben uyarım"dedim.


" Bakalım bize alıştığında da böyle davranacak mısın? " Tam cevap verecektim ki; ayağa kalkıp "Hadi o zaman herkes hazırlansın, sen de artık odanı değiştir ve Sevde'nin yanına gel". Sevde'ye dönüp " aynı odayı paylaşıyorsunuz o eşyalarını toplasın gelir yanına" dedi.


"Tamam, ben de geleyim seninle, o kızın yanından bir an önce kurtaralım seni ". Sevde'nin dediğine şaşırsam da "tamam olur hadi gidelim " dedim . Sevde ile giderken , bu çocuğun hareketlerine ve emirlerine gıcık olmuştum. Sevde ise ; sanki aklımı okuyormuş gibi "O yeni tanıştığı herkese böyledir, takma kafana. Aslında; O dedi bize gelsin diye ama şimdi bilerek yapıyor, seni tanımaya çalışıyor, hep böyleydi" dedi. "Ne zamandır tanışıyorsunuz" dedim.


"Sekiz yaşımızdan beri "


"Çokmuş, beni aranıza kabul etmeniz uzun sürecek, belki kabul etmeyeceksiniz bile ".


"Biz seni kabul ettik bile Alisa "dedi.


"Şu adını bile bilmediğim gizemli adam hariç herhalde" dediğimde güldü ; o gülünce bende güldüm . Bu kıza karşı içimde bir güven oluştu sebepsizce. İkimiz de gülerek odama çıktık , hemen eşyalarımı topladık ve Sevde'nin odasına geldik .Daha doğrusu benimde artık odamdı ve bu oda neredeyse ev gibiydi ki bence evdi .Yarın gideceğimiz için bir kaç tane eşya aldım ve uyumaya odama gittim.


İSİMSİZ BEYFENDİNİN AĞZINDAN


Bitirmeliyim! Son iki set ,son bir... Yorgunluktan ölecektim neredeyse , ama bütün spor boyunca düşündüğüm o deniz gözlü kız yine aklıma gelmişti neden gelip duruyorsa ? Hayır yani kendini ezdiren, duygusal bir kız, aklıma geldikçe kendime kızıyorum . Bir anda Alaz'ın sesiyle irkildim " Ne düşünüyorsun kaç gündür , yeter artık anlat bana da "


"Hiç öyle sıradan şeyler ".


"İyi öyle olsun ". Alaz'ın sorduğu soru iyice sinirlerimi bozmuştu. Sonra, birden aklıma gözleri gelince sırıtmadan edemedim. Alaz bana "ya sabır der" gibi baktı .Hemen ayaklanıp havlumu aldım , soyunma odasına gidip üstümü değiştirdim. Alaz da arkamdan gelip soyunma odasına girince, bir anda "şu kızı bizim gruba mı alsak " dememle birlikte kendime şaşırdım ve Alaz'da şaşkın gözlerle bana baktı. "Şu bütün kahveleri yere döken kız mı ?" ."Evet " . Bunu duymak, kocaman gülümsememe neden oldu. Gerçek , sakarın tekiydi , normalde böyle bir kızı görsem sakar deyip geçerdim ama ; nedense geçemiyordum . Olayın aslı; o gıcık kız grubu, bu kızı kullanıp beş tane kahveyi kıza taşıttırmıştı , dolayısı ile ; kız da taşıyamamıştı.


2 GÜN SONRA


Bu konuyu gruba anlatmıştım. (kızı düşünüp durduğunu mu değil tabi ki) Şimdi de kıza doğru yürüyordum , onu aramıza davet edecektim. Camın yansımasından gördüğüm kadarıyla, neredeyse ağlayacaktı ve o deniz gibi güzel gözlerine hiç yakışmıyordu; nedense içim burkuldu.


"Deniz gözlü ne zamana kadar üzüleceksin; kalk da aramıza katıl " dememle birlikte ; arkasını dönüp bana bakınca dolan gözlerini görmek beni üzmüştü. Normalde hiç bir şeye üzülmez, kafama takmazdım. Kız kabul etmeyince, bir anda emir kipi kullanıp normal kişiliğimden sıyrıldım. Genelde tanıştığım insanlara böyle soğuk davranırdım. Allah'ım deli olacaktım , bir de "mutluyum" diyor .Kızı peşime takıp bizimkilerin yanına getirdim ve hepsiyle tanıştı. Ben ismimi söylemedim bile ; ben neden kıza böyle davranıyorum diye kendime sormadan edemedim.


İÇ SES- (Ya sen iyi misin? Bütün gece bunu anı düşündün.)


Sus bir ya! Çok biliyorsun, panik yaptım. Bir an; Sevde ile kalmasını söyledikten sonra, ayağa kalkıp lafımı da sokmuştum.


İÇ SES -(olum o senin hasımın mı ,askerlik arkadaşın mı ? niye kıza laf sokuyorsun deli gibi onu düşünüyorsun bide pes)


Bu sefer ona hak vermiştim; ama kızla uğraşmadan duramıyordum. Herkes dağıldıktan bir saat sonra Sevde'ye yazmıştım,


-"Geldiniz mi ?"


- "Ya geldik gelmesine de hem kıza laf sokup soğuk yapıyorsun, hem de düşünüyorsun. Bırak şu laf sokma işlerini artık".


-"Ne alaka ben öyle bir sorayım dedim" .


-"Yeme bizi bee"


-"Uğraşamayacağım Sevde, karnı aç olabilir dışardan söyleyin bir şeyler".


-"Tamam".


Telefonumu şarja takıp uyumaya çalıştım. Deniz gözlünün aklıma gelmesiyle zar zor uyuyabilmiştim ..


Loading...
0%