Yeni Üyelik
4.
Bölüm

KRALLIKLA TANIŞMA

@lgn.2506

Geçiş yaptığımızda bizi ışınlanma yerinde askerler karşıladı.

 

"Hoş geldiniz efendim. Kralımız sizi bekliyor, bildiğiniz gibi saraya kadar yürümemiz lazım "

 

"Tamam , tanıştırayım Sevde benim kaldığım sürece bizim misafirimiz olacak ."

 

"Emriniz olur efendim." Sevde ve askerlerle birlikte saraya doğru yürüyorduk. "Saraya geleceğimden babamdan başka haberi olan var mı?"

 

"Yok efendim bir tek babanız ve biz biliyoruz ama babanız hazırlıkları başlattı merak etmeyin ."

 

"Ne kadar yolumuz kaldı"

 

" Yirmi dakika kadar efendim ."

 

"Tamam" yürümemiz bitmişti ve sarayın önüne gelmiştik . Geldiğimi gören herkes eğilip beni selamlıyorlardı bende elimden geldiği kadar hepsine gülümseme ile karşılık vermeye çalışıyordum . Sarayın içine girdiğimizde bizi her zamanki gibi büyük bir masa karşılıyordu orada oturanlara göz gezdirdiğimde sevmediğim insanları görünce pek hoşnut olmamıştım. Masada oturan herkes beni görünce ayağa kalkmıştı bu hareketi yapmak zorundalardı . Onlara sadece bakıp geçmekle yetindim , Hep böyle yapardım zaten. Tam babamın yanına gidecekken yukarıdan gelen bağrışma seslerini duydum .Birisi "Nasıl yaparsın bunu beceriksiz" dedi . Seslerin geldiği yöne yani terasa çıktım. O sırada kuzenim " Hoş geldin neden haber vermedin, gel oturalım boş ver çıkma yukarı" dediği şeyle bir şeyler sakladığını fark ettim onu iterek "çekil şuradan ". Dedim . Terasa çıktığım da yengem anneme bağırıyordu biraz durup olayı anlamaya çalıştım . Yengem anneme sadece bir tabak kırıldığı için bağırıyordu annemde özür dilerim diyordu . Bütün sinirimle ortaya fırladım ,yengemin üstüne yürüyerek "Sen kime bağırıyorsun , sen kimsin de benim kraliçeme bağırırsın ". diye bağırdım orada babaannem , diğer yengem ve birkaç misafir vardı. "Siz nasıl susarsınız ". diye bu seferde babaanneme bağırdım gerçi kendisi babannem değil, dedemin eşiydi. Yengem karşımda korkmuş bir şekilde bana bakıyordu.

 

"Alisa, özür dilerim bu takımları yeni almıştım ve çok pahalılardı ".

 

"Öyle mi ? demek çok pahalıydı ". Masanın üstündeki örtüyü tutup sertçe çektim, onun pahalı gördüğü bütün takım artık kırık olarak yerde duruyordu .

 

"Hadi kraliçeme dediklerini bana da de hadi desene diyemiyorsun demi . Bana bak bir daha o sesin kraliçeme karşı yükselsin ki ben bunu her şekilde duyarım biliyorsun senin malın mülkün neyin varsa alırım elinden ". biraz daha üstüne yürüdüm . bu sefer üçünün de önündeydim .

 

"Duydun mu beni , sizde duydunuz mu kim olursa olsun hiç fark etmez mahvederim onu ki biliyorsunuz yetkim var . Şimdi yürü odana bir gün çıkmıyorsun ". Sesim bütün saraydan yankılanıyordu . hızla terasa çıktı. O sırada arkamdaki Sevde ve annem yanıma geldiler . Annem "Kızım " diyerek bana sarıldı. "Kraliçem , tanıştırayım Sevde bizim misafirimiz olacak ".

 

"Hoş geldin canım " diyerek elini uzattı annem Sevde"ye . o da elini sıkıp "Hoş buldum " dedi. Babama gitmek için arkama döndüğüm de babamın başından beri beni izlediğini fark ettim .

 

"Baba ". babam yürüyerek yanıma geldi "Aferim benim kızıma güzel kızım benim " diyerek güldü . Hemen babamın boynuna atlayıp sarıldım.

 

"Bu hanım kız kim kızım".

 

"Baba o benim arkadaşım Sevde, bir süre bizimle kalacak ".

 

"Merhaba efendim . Ben Sevde ".

 

"Merhaba kızım. Odanı hazırlatayım hemen ." babamda gülerek Sevde'ye cevap vermişti arkasındaki maskeli adama bir kaç şey söylemişti.

 

" Kralım , kraliçem biz izninizle gidelim ". annem "Tamam kızım". demesiyle yürüyerek terastan indik . Odama geldiğimizde Sevde "Oha nasıl konuştun öyle helal olsun. Sen bu halini sadece burada mı gösteriyorsun? Kızım deli misin ya o kızlara karşı neden göstermedin ".

 

"Bilmiyorum ki . Buraya gelince çıkıyor ortaya". dedikten sonra kapı çaldı. "Gel" dediğimde içeri giren büyük kuzenimi gördüm. "Hoş geldin, a misafirin olduğunu bilmiyordum ".

 

"Hoş bulduk ,Arjen". Normalde hiç bir kızla yaşadığı ihanetten dolayı ilgilenmeyen kuzenim . Sevde'yi görünce donup kalmıştı .Sevde' ye dönüp baktığımda onun da aynı donuklukla ona baktığını gördüm bu halleri beni güldürdü aralarına girip; "Hey gençler " dediğimde bana baktılar. "Bakışmanızı böldüm kusura bakmayın ama neden geldin " dediğim de" hoşgeldin demeye" dedi. Sevde de utandığı için yanakları kızarmıştı. "Dediğine göre gidebilirsin , üstümüzü değiştirip yemeğe yetişeceğiz ."

 

"Peki ,sonra görüşürüz" dediğinde "Benimle mi yoksa onunla mı " dedim gülerek o da kapıyı çarparak gitti. Sevde "Ya Alisa ". diyerek kızmıştı bana "Ya fena mı olur ne güzel akraba oluruz ". dediğime güldü . Sonra üstümüzü değiştirmemize yardım eden Elvan abla ya kardeşlerimi çağırmasını istedim .Lakin onlar burada değillermiş yarın geleceklerini söyleyince "Tamam " dedim ve elvan abla gitti. Bizde makyajlarımızı yaptık ve yemeğe indik . Yüz elli kişilik uzun masanın yüz elli yeri doluydu neredeyse. Herkes beni görünce ayağı kalkmıştı . Yerimize geçip oturduk. Yengem dediğim gibi yemeğe gelmemişti sonradan kuzenlerimde gelmişti onlarda yada kardeşlerimde kimse ayağa kalkmıyordu. İçecek servislerimiz yapıldı . Tam içecekken biri hızlı bir şekilde bardağı elimden alarak "Prenses sakın içmeyin " . dedi hemen ayağa kalktım .

 

 

BU BÖLÜMÜMÜZDE BÖYLEYDİ . BEĞENDİNİZ Mİ ? SİZCE O İÇECEKTE NE VARDI ?ONU DURDURAN KİŞİ KİMDİ ? OYLARINIZI VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM SEVİLİYORSUNUZZ :)))❤

 

Loading...
0%