Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@lyraslytherin

dumbledore'un odasına yürürken havada bir sessizlik hakimdi. Taşlı koridorlardan geçip sonunda Dumbledore'un odasının bulunduğu geçide gelirler. Sessizliği bozan kişi Harry olur. Harry öne çıkıp şifreyi söyler "limon şerbeti" geçitteki basamaklar dönerek aşağı inerler. Üçlü geçitten aynı sessizlik ile geçerler.

 

Dumbledore'un odasından içeri girerler. Onları Masada oturup birşeylerle ilgilenen dumbledore karşılar. Dumbledore nihayet gözlerini uğraştığı işten çekip üçlüye çevirir. Lyrayı fark ettiği anda şaşkınlık ve inanmazlık karışımı duygular ile bakar. Dumbledore Salazar ve Lyra'nın beraber olan tablolarından dolayı Lyra'yı tanımıştır. Odaya keskin bir sessizlik hakim olur. Bu sessizliği dumbledore'un şaşkın sesi böler. "Ama bu nasıl olur? 10. yüzyılda yaşayan biri nasıl bu zamanda bulunabilir?" Lyra soğuk ve ciddi bir ses tonu ile konuşur. "babam Salazar beni korumak için heykele çevirmişti ancak bu zamanda uyanmam bir terslik olduğunu gösteriyor. Herşey yolunda mı? Hogwarst hala güçlü mü?" Dumbledore'un ifadesi Lyra'nın sözleri üzerine düşünceli bir hal alır. Uzun sessizliğin ardından dumbledore nihayet konuşur. "Hogwarst güvende ancak sizin nasıl heykelden çıktığınızı anlayamadım."

 

Bu cevap üzerine Harry Dumbledore'a olan herşeyi anlatır. Dumbledore Harry'nin anlattıklarını düşünüp bir sonuca varır. "Voldemort slytherin soyundan geliyordu Harry ve sende onun ruhunun bir parçasını taşıyorsun. lyra'nın taşlaştığı heykele dokunduğunda o heykeldeki büyüyü bu nedenle bozmuş olabilirsin. Salazar zeki biriydi yalnızca kendi soyundan gelen birinin heykeldeki büyüyü bozmasını sağlıycak şekilde yapmış olmalı." Dumbledore belirli nedenler bulmaya çalışır. Hayatında ilk kez böyle bir olaya denk gelmiştir.

 

Dumbledore bir süre düşündükten sonra dediği nedenin mantıklı olduğunu düşünür. Daldığı o düşünce bulutundan sıyrılıp Lyra'ya döner. "5. sınıflar ile yaşıt gözüküyorsunuz bayan slytherin hogwarst'a devam etmek ister misiniz?" Lyra bunu beklemediği için şaşırır ve tereddüt ile bakar. Saatler gibi gelen bir sessizliğin ardından nihayet konuşur. "Evet isterim professör. Ayrıca babam'ın benim zamanımda bana özel yaptırdığı bir oda vardı. Orda kalmak istiyorum."

Dumbledore başını onaylar anlamda sallar. Lyra bu tepki üzerine konuşur. "İzninizle professor" Diyip arkasını döndüğü sırada dumbledore'un sesini işitir. "Zindanların şifresi safkan bayan slytherin" Bunun üzerine lyra başını dumbledore'a doğru çevirip "teşekkür ederim" der ardından ofisten çıkar.

 

Lyra kendi zamanlarında hep geçtiği o koridorlardan geçerken aklında eski anılar bir bir canlanır. Helena Rawenclawn ile derslere çalışırlarken bir yandan kendi aralarında yaptıkları o güzel yarışlar, Gryfindorlarla ettikleri tartışmalar, babasının kendi lanetini ona öğretişi, Helga hufflepuff ile ettiklerini güzel sohbetler, Derslerden sıkıldığında bir bahane ile o dersten kaçması ve daha sayılamayacak kadar çok olan o güzel anılar. Lyra aklına gelen anılarla o soğuk ve ciddi ifadesini bozup kendi kendine buruk bir tebessüm eder.

 

Slytherin ortak salonunun ihtişamlı kapısına geldiğinde yeniden ciddi ve soğuk ifadesine bürünür. Lyra içinden "Bu zamana alışmam zor olabilir ancak ben bunu başarıcam" diye geçirir. "Safkan" şifre Lyra'nın dudaklarından döküldüğünde kapı açılmaya başlar. Lyra içinden "İşte şimdi başlıyoruz." diye geçirir. Slytherin ortak salonunun kapısı açılır. Lyra kendinden emin adımlarla ve dik duruşu ile içeriye girer. Slytherin ortak salonunda olan tüm büyücü ve cadıların gözleri ona dönmüştür. Herkes Lyra'yı ilk kez görmenin şokuyla ona şaşkın ve meraklı gözlerle bakar.

 

Çoğu kişi onun fark edilebilir güzelliğinden etkilenir. Lyra dikkat çeken simsiyah saçlara, yıllarca heykel olmanın sonucu olarak sahip olduğu soluk bir tene, kahve gözlere, hafif dolgun dudaklara, gür ve uzun siyah kirpiklere, minik kalkık bir buruna ve ince kaşlara sahiptir. Aralarından siyah dalgalı saçlara, yeşil gözlere ve narin bir vücuda sahip olan kız konuşmaya başlar. "Sen de kimsin?" Lyra kızı baştan aşağı süzer, bir süre kızı inceler ve onun hangi aileden olduğunu tanımlamaya çalışır.

 

Bu defaki hölüm 5000 karakteri geçti. Umarım beğenirsiniz oy vermeyi ve yorum yapmayı lütfen unutmayın. Destekleriniz benim için çok önemli💗💜💕 Bomba bölümler bizi bekliyor diyebilirim aklımda güzel fikirler var💕 spoilerda vermek istemiyorum ama yorumlarda tahminlerinizi alırım🎀

Loading...
0%