Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@mahperi09

 

Sabahın köründe sırf ablam kahvaltı yapabilsin diye ekmek almaya gönderiliyorum ve tabiki bunu yaparken hayatı sorgulamayı ihmal etmiyorum. Ne vardı sanki bir günde kahvaltı yapmasa değil mi?

 

Tabiki mahallenin dedikoducusu Nebahat teyzeyle tesadüfen(!) karşılaşmak artık günlük rutin oldu.

 

"Kız Elvin napıyorsun hele bakem ablan nasıl?" Evet yine başlıyoruz bir El-Fatiha alırım.

 

"İyiyim Nebahat teyze ablam da iyi şimdi müsaadenle ablama ekmek yetiştireceğim. Allah'a emanet ol."

 

Evet arkamdan "pü gençlik bitmiş" sözlerini duymadığımı varsayarsak gayet güzel atlattım. Neyse çok şükür fırına geldim. Her zamanki gibi tezgahta duran ablayı selamladım ve iki ekmek isteyip reyonlarda gezinmeye başladım.

 

O sırada mahalleden olmadığına emin olduğum yaklaşık benim yaşlarımda bir çocuk geldi ve fırıncının benim için hazırladığı ekmekleri alıp parayı uzattı. Ama bir dakika onlar benim ekmeklerimm. Tam fırından çıkarken

 

"Hey! Bakar mısın onlar benim ekmeklerimdi" ama çocuk sanırım kulağındaki kulaklık yüzünden duymamıştı. Evet mükemmel bir gün kesinlikle.

 

Tezgahtaki abladan bu kez 2 ekmeği sapasağlam aldıktan sonra bir kaçırma vakasına daha önlem alarak ekmekleri yeni doğan bebek gibi tuttum ve hayatı sorgulamaya devam ettim.

 

Oflaya puflaya evin kapısına geldiğimde canım ablam özlem kaldığı bir şeye kavuşur gibi hızlıca ekmekleri alıp sofraya oturdu.

 

Ben ise neden benim gibi bir sahibe sahip olduğunu sorgulayan Kar ile odama geçtim. Kar 3 senedir benle olan bir kediydi ve sürekli evden kaçarak beni uğraştıran bir haylazdı.

 

Tam bunları düşünürken aklıma gelen şeyle havaya zıpladım. Bu sene sınava girmiştim ve bugün sınav açıklanacaktı tamamen aklımdan çıkmıştı. Hemen masama geçtim ve masanın üstünde duran bilgisayarı açıp sonuçların açıklanacağı siteye girdim. Kendim bakmaya korkuyordum çünkü yapamadıysa diye içim içimi yiyordu bunun için telaşlı bir sesle ablamı çağırdım

 

"Umarım önemli bir şeydir Elvin yoksa bu ses tonunu ayarlamasını bilirim."

 

"Abla üniversite sınavı açıklanmış"

 

"Ne? Kaç almışsın? Kötü mü? İstediğin yer gelir mi? Elvin cevap versene" Evet bunların hepsini bir solukta söyledi ve cevap bekliyor.

 

"Abla bakamadım stresten sen bakar mısın site açık"

 

Ekrana kısa bir süre baktı ve bir anda çığlık attı.

 

"Elvin aşırı iyi bir sonuç almışsın" ne? Bunu dediği gibi ekrana baktım. Gerçekten hedefimden çok daha iyi bir puan almıştım. Okumak istediğim bölüm psikoloji ve puanım fazlasıyla yetiyordu hatta tıp bile geliyordu bu puanla.

 

"Elvin benden bile yüksek almışsın tebrikler ablacım ben ise geç kalıyorum akşam görüşürüz."

 

 

Loading...
0%