Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm

@mahperi09

Arya her zamanki yerine oturmuş benimle paylaşmayacağım bildiğim 3 paket çekirdeği ve 3 kutu kolayı kucaklamış sıkıca tutuyordu. Yanına gittim

"Ooo! İlk defa benden erken gelmişsin nerelerde seninki sesi soluğu çıkmıyor." Son cümleyi söylemem ile ağzımı hızlı bir şekilde kapadı.

"ELVİN niye bağırıyorsun yaa ya duysaydı?"

"Haa yani seninki olduğunu kabuk ediyorsun ben anladım anlayacağımı ayrıca burda Allah bilir kaç kişi vardır nerden anlayacak ondan bahsettiğimizi ?"

"Ya yok öyle bir şey niye hemen çıkarım yapıyorsun iyice değişik oldun Allah Allah."

"Tamam tamam sustum kitap okuyacağım sana iyi maç izlemeler."

Söylenmelerini umursamadan kitabımı çantamdan çıkardım ve okumaya başladım. Arya kendi kendine bazen sinirlenip bağırıyor bazen ise övgüler yağdırıyordu ve genellikle Kuzey'e yani hoşlandığı çocuğa.

Yaklaşık 2 saat sonunda maç bitmiş herkes evlerine dağılmaya başlamıştı. Ben de Arya'yı Kuzey ile konuşmaya ikna etmeye çalışıyordum. Çok şükür bqşardığımda vedalaşıp eve doğru yürümeye başladım.

Yazarın anlatımıyla

Arya Elvin'in uzun çabası sonucunda ikna olmuş ve Kuzey'in yanına elleri terleye terleye yürümeye başlamıştı. Ama her zamanki sakarlığım tutmuş Kuzey'in yanına varmak üzereyken taşa takılıp yere yapışmıştı.

Kuzey Arya'nın düştüğünü görünce hemen yanına koştu. Uzun zamandır Arya'dan hoşlanıyordu ama açılmaya cesaret edemiyordu. Yanına gidip ayağa kaldırdı

"İyi misin? " diye sordu. Arya anın garipliği ile hafif titreyen sesi ile

"Evet teşekkür ederim." deyip dağılan turuncu saçlarını beceriksiz e top aya çalıştı ama heyecenadan toplayamamış daha da berbat hale getirmişti.

Kuzey Arya'nın bu haline hafifçe güldü ve arkasına geçip saçlarını nazik bir şekilde topladı.

"Te-teşekkür ederim." Arya'nın yanakları kızarmış elleri daha da terlemeye başlamıştı. Heyecanlan duygusu ile dolup taşımıştı ama tatlı bir heyecan.

"Rica ederim Elvin ile mi maçı izlemeye mi geldiniz?"

"Evet o ne kadar izlemeyip maç boyunca kitap okusa da maksat oydu."

"Fark ettim bizim takımda da öyle biri var yeni katıldı bu hafta fark etmişsindir yeni taşındı mahalleye önceden arkadaşımdı onu da zar zor kitap okumaktan koparıp buraya getirdik."

"Evet evet gördüm bende bu kim diyordum. Bence bir ara Elvin ile ikisini buluşturalım. Ne kadar Elvin'in buluşmayı ekeceğini bilsem de." ikisi de güldü. Bunu söyledikten sonra kısa bir sessizlik oldu sanki Kuzey diyeceklerini tartıp biçiyordu.

"Yarın müsait misin? Vizyona çok güzel bir film gelmiş gidebiliriz tabi istersen." Arya içinden evet diye bağırma isteğini durdurarak

"Olur çok isterim. Adresi ve saati mesaj atarsın o zaman." her ne kadar birbirleri ile konuşmasalar da sınıf arkadaşı oldukları için birbirlerinden numaraları vardı.

"Peki o zaman iyi akşamlar."

"İyi akşamlar." ve el sallayıp eve doğru yürümeye başladı içinden bir sandan sevinç çığlıkları atarken bir yandan da yarın Elvin'in aramayı unutmamasını söylüyordu kendine.

Evetttt bölüm sonu ne düşünüyorsunuz nasıl gidiyor tavsileriniz var mı kitap hakkında?

 

Loading...
0%