Yeni Üyelik
17.
Bölüm

~A.Y~ 14.BÖLÜM

@marsmelegi

 

 

 

-"Eğer mutsuz olsaydı kelebek, bir günlük ömrünü uçarak geçirir miydi ? "

Yazar'dan

 

-" Merci doc ( Teşekkürler doktor ) " Karşısındaki doktorla konuşmasını sonlandıran Ateş , Hikaye'nin yattığı odanın içinde girdi. Hikaye öylece yatağın üstünde yatıyordu. Kucağında bayıldığında o anki endişeyle hızlıca en yakın hastaneye gelmişti.

Neredeyse havale geçirmek üzere olan Hikaye'ye son anda müdahele edilerek tehlike bertaraf edilmişti. Şimdi de son tahlilleri yapılmış sonuçlara göre de 1 gün müşade altında kalmalıydı.

Tüm gece sığınak yağmurda o ağacın altına sığınarak onu beklediğini hatırlamak kalbini acıtıyordu. O partiye Hikaye'yi de götürseydi bunların hiçbiri yaşanmamış olucaktı . Ya hırsız ona birşey yapsaydı . Bilmediği ülkede derdini nasıl anlatırdı insanlara.

Bu düşünceler öylesine yüreğine ağırlık yapıyordu ki yatağın yanında bulunan sandalyeye oturdu. Başını ellerinin arasına aldığında ayaklarını gördü. Endişeden ayakkabı giymeyi bile unutmuştu.

Neden endişenlenmişti ki bu kadar ? Hani ona cehennemi yaşatacaktı . Sanki şu an yaşatmıyordu.

Elleri arasındaki başını kaldırarak Hikaye'ye baktı. Dudakları morarmış , göz altları çökmüştü . Mahvetmişti kızı işte . Kapının açılması ile bakışlarını oraya yöneltti . Hemşire gelmişti. Elindeki serumu bitmiş olan ile değiştirip tekrar çıkmıştı.

Yataktaki kıpırdama ile tekrar oraya baktı. Hikaye gözlerini ışıktan dolayı kısıp açıyordu. Oturduğu yerden kalkarak elleri ile gözlerine gölge yaptı.

Şu an ne yaptığının farkında değildi ? İlk defa mantığını değilde kalbini dinlemek istemişti. Oluşan gölgeyle rahatlayan Hikaye gözleri net bir şekilde açmış nerede olduğunu anlamaya çalışıyordu.

Yukarı doğru baktığında gördüğü büyük eller ile sahibine baktı. Ateş öylece ayakta durmuş tavandaki ışığın gözlerine gelmesini engelliyordu.

Ağzını açıp konuşmak istiyordu fakat boğazındaki ağrı bunu mani oluyordu. Derince yutkunmak istiyordu fakat boğazındaki ağrı yine buna mani oluyordu.

Konuşamayacağını anlayan Hikaye gözlerini Ateş'inkilerle buluşturdu. Sadece bir bakışıyla anlasın istiyordu ağrısını . Ama sadece ona bakıyordu Ateş hiçbir şey yapmadan. Hayalkırıklığı ile gözlerini ondan çekerek geri kapattı.

Boğazındaki ağrı onu hiç rahatlatmıyordu . Aradan 1 dakika bile geçmemişti ki belinin altından geçirilen el ile gözlerini açmıştı.

İlk açtığında ışıktan kısılan gözleri saliselerin ardından alışmasıyla çok yakınındaki Ateş'e baktı. Belindeki eli ile onu hafif oturur pozisyona getirmiş , diğer elinde bulunan bardakdaki suyu ona içirmek için hazırlanıyordu.

Tabiki de Ateş bakışlarında ki rahatsızlığını anlamıştı . Farketmese de Hikaye bütün duygularını gözlerine yansıtıyordu. Adeta açık bir deniz gibiydi bu gözler. İçinde ne barındırıyorsa açığa çıkartıyordu.

Onun yüzünden bu haldeydi . İyileşene kadar da yardım etmeliydi . Elindeki bardakta bulunan hafif sıcak suyu dudaklarına doğru yaklaştırdı .

Hikaye ona yaklaştırılan bardak ile yavaşça içmeye başladı. Hafif sıcak su her yudumunda boğazından geçerken onu rahatlatıyordu . Son yudumlarını da içtiğinde bardak ondan uzaklaşmıştı .

Belindeki elinide çekeceğini düşünürken Ateş bardağı yatağın yanındaki komidine koyarak , kendinden bile beklemeyeceği bir şey yaparak Hikaye'yi kendine çekip alnına öpücük kondurmuştu . Sadece içinden gelmişti.

Sanki o an onu öpmesi gerekiyormuş gibi hissetmişti .

Alnındaki dudakları hissettiği an Hikaye gözlerini sımsıkı kapatmıştı. Şu an o kadar utanıyordu ki Ateş dudaklarını çeker çekmez belindeki eli hesaba katmadan kendini yatağa doğru atarken Ateş'i de beraberinde götürmüştü.

Ateş ne olduğunu bile anlamadan kendini bir anda Hikaye'nin üzerinde bulmuştu . Yanakları kırmızı kırmızı olan genç kız üzerindeki ağırlığın tahmin ettiği şey olmasını istemiyordu. Tek gözünü hafifçe açarak kontrol ettiğinde tahmininin doğru oluşu ile geri kapatmıştı .

Bu hiç iyi olmamıştı . Kim bilir neler düşünüyordu onun hakkında . Belki de uçakta ki gibi tekrar onu Ucuz kadın olmakla suçlayacaktı

İçindeki o panik duygusu ile Ateş'in duyabileceği bir ses tonuyla konuştu.

-" Ben ucuz kadın değilim ." konuşmak onun için eziyet gibi olmuştu . O kendi boğaz ağrısına yanarken , Ateş söylediği sözlerin pişmanlığı ile yanıyordu . Hikaye'nin üzerinden dikkatli bir şekilde kalkıp eski pozisyonuna döndü. Onun suratına bakamıyordu .

-" Acıktın mı ? Sana bir şeyler getirmemi ister misin ? " Ses tonu öylesine çocuksuydu ki bir an Hikaye bile şaşırmıştı. Ateş'in suçlu hissettiğini anlamıştı. Belki de bu yüzden çalınan para konusunu açmıyordu ya da haberi bile yoktu. İçi gidiyordu çalınan para aklına geldikçe .

Ona daha fazla masraf çıkartmamak için açıkmış olmasına rağmen kafasını hayır dercesine sallamıştı. Tabi ondan birşey istemeye de çekiniyordu .

Bir hareketi bir hareketini tutmuyordu . Her an onu ezikleyeceğini , azarlayacağını düşünüyordu şu para meselesinden dolayı . Verdiği cevabın ardından karnından gelen guruldamalar tüm odayı doldurmuştu.

Bu kaçıncı rezil oluşuydu şu dakikalar içinde . Yavaşça bacaklarındaki ince örtüyü parmakları arasına alıp kafasına kadar çekti . Suratını ince örtü ile kapatan Hikaye ile utandığını anlamış , bir kaç yiyecek şeyler için odadan çıkmıştı. Koridordaki birkaç bakışların ayaklarına çevrildiğini farkediyordu.

Hastanedeki kantinden kendisi ve Hikaye için yiyecek ve içecek aldıktan sonra tekrar odaya döndü. Odaya girdiğinde karşılaştığı görüntü hiç hoşuna gitmemişti.

Hikaye yataktan kalkmış odanın ortasında dikilmiş bir şekilde ona şaşkın koca gözleriyle bakıyordu. Hızlı adımlarla elindekileri sandalyeye bırakarak Hikaye'nin kolunu nazikçe tutmak için eliyle manevra yaptığında ikinci bir şokla karşılaşmıştı.

Hikaye ona elini uzattığı anda korkuyla gözlerini kapamış, kollarını yüzünü koruma amaçlı kaldırarak ondan uzaklaşmıştı . Gördüğü bu görüntü ile elleri havada öylece kalmıştı . Karısı ondan korkmuş muydu ? İyi de neden korkmuştu ona vuracağından ? O kadınlara vurmazdı ki .

-" Hikaye henüz iyileşmedin . Yataktan neden kalktın ki ." olağanca ondan şaşırılacak bir biçimde yumuşak bir ses tonuyla konuşmuştu. Hikaye ilk başta ne yaptığı farketmese de onun yumuşak ses tonu ile fark etmişti yaptığını . Bir an aklı sadece bir an babası ile olan anılarına gitmişti .

Yavaşça kollarını indirerek ürkekçe Ateş'e baktı. Karşısında öylece ona bakıyordu .

-" Ben lavaboya gitmek istemiştim . Ondan kalktım yataktan ." ses tonu öylesine tuhaftı ki bu tuhaflıkla suratını buruşturdu. Ateş ona açıklama yapan kız ile yavaşça koluna gitmiş , onu lavaboya doğru yöneltmişti.

Koluna giren adamla elinde olmadan gerilen Hikaye Ateş'in onu lavaboya yöneltmesiyle aceleci bir tavırla içeri girdi. Ardından da kapıyı kapatacaktı ki çıplak bir ayak buna engel oldu.

-" Ben kapının önünde olacağım . Birşeye ihtiyacın olduğunda ismimi seslenmen yeterli . " Kapanmak üzere olan kapıyı son anda durduran Ateş aklından geçen cümleleri söylemişti.

-" Tamam. " kapının orada ki ayak çekilir çekilmez kapıyı kapatıp kilitleyen Hikaye derin bir soluk almıştı. Hızlı hızlı atan kalbi hiç hoşuna gitmiyordu .

Lavabonun musluğunu açıp ılık su ile suratını yavaş yavaş yıkamaya başladı. Su suratına değdiği anda çok rahatlamıştı. Suyu seviyordu .

İnsanın dışındaki pislikleri temizlediği gibi içindeki kötülükleri de temizlediğine de inanıyordu . Su berraklık demekti onun için . Birkaç defa daha bu işlemi uyguladıktan sonra tam karşısındaki aynaya bakmamaya çalışarak kapıya yöneldi.

Ayna baktığında karşılaşacağı şeyi tahmin ediyordu. Tüm gece yağmur altında beklemekten yıpranmıştı bedeni , ruhu ve bu yıpranmışlıkta olduğu gibi yüzüne yansımış olmalıydı.

Aynadan olabildiğince hızlı uzaklaşmak için kapıyı açıp dışarıya adım attığında karşısındaki koca cüsseli Ateş'i görmemiş ona çarpmıştı. Anında beline dolanan kollar ile ayakta zor bela durabilmişti.

Bu adamda iyi alışmıştı beline sarılıp durmaya. Bedenini ondan uzaklaştıracağı zaman belindeki eller daha da sıklaşmış adeta bir olmuşlardı.

Ateş ondan uzaklaşmaya çalışan kızı daha da sıkı tutarak hareket etmesini imkansızlaştırdı. Nedense koskoca adamın karnında tuhaf hisler oluşmuş , kalbi ise güm güm atıyordu.

Ateş'in kalbinin sesini duyabilen Hikaye şaşırmıştı. Neden kalbi hızlı atıyordu ki ? Sağ elini kalbinin üzerine koydu . Şimdi hem duyuyor hem de hissediyordu.

-" Kalbin hızlı atıyor. "

 

 

Herkese Merhaba !

Yorum ve oy yapmayı unutmayın :*

Bu bölüm hakkında ki düşünceleriniz nelerdir ?

Gelecek bölümlerden beklentiniz neler canlarım ?

Ateş'in Hikaye'ye olan davranışları , sözleri değişti değil mi ? "

 

Loading...
0%