Yeni Üyelik
22.
Bölüm

~A.Y~ 19. BÖLÜM

@marsmelegi

" Seven sevdiğiyle güzelleşir..."

Yazar'dan

Yarım saattir arabanın önünde kaputla uğraşan Ateş'e baygın gözlerle bakıyordu Hikaye . Genç adam Arada bir homurdanıyor , garip sesler çıkararak bir yerleri tekmeliyordu .

Arabanın bozulması ile hemen bilmişlik taslayarak kapıyı açıp inişin gözünün önünden gitmiyordu .

İçinde büyüyen sıkıntı ile arabanın kapısını açarak aşağı indi . Arabanın kaputunun önüne geldiğinde gördüğü şey ile gülmesini durduramamıştı .

Arabadan anlamazdı fakat gördüğü görüntü anlaşılırdı . Kopmuş kablolar ve boruya benzer şeyler birbirine girmişti . Bildiğin araba tamir edilemez düzeydeydi .

-" Ne olmuş bu arabaya böyle . " Gülmesine zor kanaat durdurarak sarf ettiği kelimeler ile gülmesi kahkahaya dönüşmüştü .

-" Gülmesene kızım. " Homurdanarak söylendi ama kendisi de uğraştığı arabaya baktığında o da sırıtmaya başladı. Şimdi fark ediyordu da arabayı pert etmişti. Az önceki sinirli halinden dolayı fark etmemişti.

Bakışlarını hala gülmekte olan kıza çevirdi . Kendinden geçercesine kahkaha atıyordu . Onu ilk defa böylesine gülerken gördü . Güzel gülüyordu .Göz göze geldiklerinde ne olduğunu anlamadan kızın gülüşü yarıda kesilmiş , kaybolmuştu .

Hikaye üzerindeki bakışları hissetmiş ona bakmıştı . O duygu barındırmayan gözlerinde geçen pırıltıların ne olduğunu çözememişti . Sonra gülüşüne baktığını fark etmesiyle hemen gülmeyi kesmişti.

Babası onun gülüşünden nefret etmiş , bunu hep dile getirmişti . Belki de o da beğenmedi diye düşünmüştü bir an .

Ateş gülüşün sonlanmasıyla morali bozulmuştu .ondan bakışlarını çekerek hafifçe çevresinde dolandırdığında orman yolunun ortasında olduklarını tahmin ediyordu . Hem gidecekleri yere epey vardı.

Telefonunu çıkararak ekrana baktı .

-" Lanet olsun . Çekmiyor . "

Yürüyerek orman yolundan giderlerse sabahı bulabilirdi varmaları fakat ormanın içinden geçen yola koyulurlarsa daha erken varırlardı.

-" Gideceğimiz yer biraz uzak. Sesini çıkarmadan beni takip et. "

Hikaye'nin cevabını beklemeden asfalt yoldan çıkarak ormanın içine doğru yürümeye başladı .

-" Bu tehlikeli . Ben gelmiyorum." Ateş arkasından gelen itiraz dolu ses ile yeni atacağı adımı durdurarak ardına döndü . Genç kız kollarını birbirine bağlamış , ayakta öylece bekliyordu .

-" Sen bekle o zaman burda. Gece aç ayılara ve kurtlara yem olmak gibi bir isteğim yok . "

-" Kurt mu ? , Ayı mı ? " Korku dolu bakışlarını ağaçlık yerlerde dolandırdı . Hafif çıtırtı , hafif de uğuldama sesleri uzaktan gelse de varlığını belli ediyordu .

Burada beklese bile ne yapacaktı ki sinyal yoktu . Herhangi bir yardım da isteyemezdiler.

Ama ormana da girmek istemiyordu . Uzaklaşmakta olan Ateş'e baktı bir süre olduğu yerden . İkilem de kalmıştı . O an da arkasında gelen ses ile olduğu yerden fırlayıp koşmaya başladı .

-" Ateş , bekle beni . " Bağırarak arkasından gelen Hikaye ile Ateş sırıtarak adımlarını durdurup onun yanına gelmesini bekledi.

Yanına gelen genç kızın soluklanması ile ormanın içinde yürümeye başladılar .

*******

-" Geçtiğimiz yerler birbirine çok benziyor . " Mırıltı ile önde her an patlayacak, pimi çekilmiş bomba gibi yürüyen Ateş'in sırtına doğru bakışlar atarak konuşmuştu .

Saatlerdir yürüyorlardı ve hala gidecekleri yere varamamışlardı. Hem çokta acıkmış ve susamıştı . Nereye gittiklerini de bilmiyordu . Öylece yürüyordular telefon ışığı ile karanlıkta .

-" Artık susar mısın ? " Saçlarını çekiştirerek bulundukları yere bakındı . Sanki bulundukları bölgede daire çiziyorlardı.

Sanırım kaybolmuşlardı . Bu karanlıkta nasıl orman yola geri döneceklerini de bilmiyordu .

Ateş bunları düşünmeye devam ederken tam burnunun ucuna damlayan su ile gözleri kırpraştı. Şu an isteyeceği son şey yağmur yağmasıydı ve o da gerçekleşmek üzere gibiydi.

Bir damla , iki damla derken arka ardısı kesilmeyerek sağanak yağmur yağmaya başladı . İkisi de tedirginlikle aralarındaki mesafeyi kapatarak hızlıca koşmaya başladılar sığınak bulma umudu ile.

Ne kadar hızlı gitseler de yağmur dan kaçamamış sırılsıklam olmuşlardı ve hala görünürde onları yağmurdan koruyacak sığınak yoktu.

-" Yoruldum ben. Hem üşüyorum da " hemen arkasından kalan Hikaye ağlamalı ses tonu ile konuşmuştu . O kadar yorulmuştu ki olduğu yere çömeldi . Yüzünden süzülen damlalar görüş alanını kapatıyordu.

Ateş duyduğu isyan ile durup kafasını arkaya çevirerek genç kıza baktı . Onun yere çömeldiğini gördüğünde yanına gidip kaldıracakken genç kızın arkasındaki şeyle kalakaldı .

İlk başta yağmurdan dolayı yanlış gördüğünü düşünmüştü ama hayır bildiğin Hikaye'nin birkaç adım arkasında kocaman kahverengi bir Ayı vardı .

İçine doluşan korku ile eli ayağına dolaşmış ne yapacağını şaşırmıştı .

-" Hikaye . Şimdi sakince kalk ve bana doğru yürü . Sakın ama sakın arkana bakma. " adamın ani değişen ses tonu ile korkmaya başlamıştı . Hele birde ikide bir arkasına bakıp durması iyice huylandırmıştı .

-" Neden ki ? " Yağmurdan gözlerini kısa bildiği kadar kısmış karşısında ki adama bakmaya başladı.

-" Sorgulamayı kesip arkana bakmadan bana doğru gel . Hadi !! " Hala harekete geçmeyen kız ile ister istemez sesini yükseltmesiyle bir gürültü koptu . İşte o an Hikaye ne anlamıştı.

Çığlık atarak çömeldiği yerden kalkarak arkasına baktı . Kocaman kahverengi bir ayı kükreyerek kendisine bakıyordu. Korku ile ağlamaya başladı.

-" KAÇ !! " Korkudan ne hareket edip kaçabiliyor ne de bir tepki verebiliyordu . Ateş'in kendisine bağırarak bir şeyler söylediğini duyuyor ama algılayamıyordu .

Bir anda güçlü ve büyük bir el kolundan tutarak sürüklemeye başladı . O kadar hızlı koşuyorlardı ki Hikaye bir kaç kez düşme tehlikesi geçirmiş , kendisine tutan Ateş buna engel olmuştu .

Arkalarından ayının geldiğini sesinden duyabiliyorlardı . Korkudan kafalarını çevirip bakamıyorlardı da .

Kaç dakika bu şekilde ilerlediklerini bilmiyorlardı .

Hikaye'den

Kolumdan sımsıkı tutmuş Ateş ile dakikalardır koşuyorduk. Korkudan dolayı dönüp arkama da bakamıyordum . Ama sanki bizden başka kimse yok gibiydi .

Bir kaç dakika önceki sesler kesilmişti . İçimdeki cesaret ile hafifçe arkama göz gezdirdim . Hiçbir şey yoktu . Ayı gitmişti.

İçimdeki rahatlık ile koşmaya son verdim . Bir anda durduğum için canım yanmıştı . Galiba Ateş yine düşeceğimi zannedip kuvvetlice tutmuştu beni.

-" Ayı peşimizde değil durabiliriz artık Ateş . " Nefesim kesile kesile kurduğum cümle ile derin bir nefes aldım .

-" Yağmur hala devam ediyor . Sığınacak bir yer olsaydı en azından geceyi orada geçirirdik. " Yağmurdan ıslanan yüzümü elimin tersi ile silip etrafa baktım .

Sanki her an ayı çıkıp gelecekmiş gibi hissediyordum . Hafif tıkanan burnumu çekip Ateş'e bakacaktım ki bize çok da uzak olmayan bir kulübe dikkatimi çekti .

Yağmur bakış açımızı çok zorlasa da görüyordum

-" Şunun gibi bir kulübe işimizi görür bence . " İşaret parmağım ile gösterdiğim yer bakmış , hemen ardından da bana dönmüştü.

-" Evet görür Hikaye Hanım. " Azıcık kinayeli sesini görmezden gelmek istiyordum.

Az önceki koşuşumuza nazaran daha az tempolu bir koşuşla benim bulduğum küçük, yıkılmak üzere olan bir kulübenin önüne geldik. Ateş yavaş adımlarla kulübenin etrafına bakarak kapısının önüne vardı.

Kulpunu aşağı indirdiğinde beklenmedik bir şekilde açılmıştı . Arkasını dönerek bana gel işareti yaptı . Hızlı adımlarla onunda içeriye girmesiyle bende girdim.

Her taraf biraz toz olsa da yağmurda kalmaktan iyiydi. İçerisinde küçük iki koltuk hemen ortasında bir masa , tam yanlarında mutfak dolapları ve oteldekine benzer mini buz dolaplarından bulunuyordu .

Tam karşımızda ise tek kişilik bir yatak ve yanında da giysi dolabı vardı. Giysi dolabını görür görmez hemen yanına giderek kapaklarını açtım . İçinde kalın kazaklar ve eşofmanlar vardı .

Kıyafetlerin hepsini elime alarak koltukta oturan Ateş'in yanına gittim. Yanına gitmemle bir bana bir de elimdekilere baktı . Ne olduğunu anlamaya çalışıyordu galiba. Merakını gidermek için konuştum.

-" Şey şurdaki giysi dolabının içinde buldum . Kıyafetlerimiz ıslak hasta olmadan bunları giy. "

Sadece kafasını sallayarak oturduğu yerden kalkıp ben daha ne yaptığını anlayamadan bir anda üstündeki kıyafeti hızlıca çıkardı . Elleri de pantolonunun kemerine giderken hafif bir çığlık atarak ellerimle gözlerimi kapadım.

Ne yapıyordu bu adam böyle ? Nasıl kıyafetlerini benim önümde çıkarırdı ?

-"Neden bağırıyorsun ? "

-" Neden mi ? Sen , sen şu anda çıplaksın !! " Benim cevabının ardından odayı kaplayan kadife sesli kahkaha beni dumura uğratmıştı . Şaşkınlıkla ellerimi gözlerimden çektim . Tabi ne yaptığımı fark eder etmez hemen geri kapadım.

Bu hareketimle kahkahası daha bir çoşmuştu.

-" Hikaye sanki başka bir oda var da ben mi orada giyinmiyorum . Kızım nerde soyunabilirim başka. Bu yağmur da dışarı da mı değiştireyim ? "

-" Ne bileyim ben . İnsan bir haber verir . "

-" Hikaye hanım haberiniz olsun pantolonumu çıkartıyorum . "

*****

 

Herkese merhaba 👋👋

Bölümüme oy ve yorum yapmayı unutmayın !

Seviliyorsunuz ❤️❤️

Yazım yanlışı olursa affola !!

 

Loading...
0%