Yeni Üyelik
35.
Bölüm

~A.Y~ 32. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Kahverengi gözleri var fakat gökyüzü gibi bakıyor ."

ATEŞ 

Yazar'dan

Oturma odasında ki sessizlik iki genç adam için dayanılmaz olmaya başlamıştı . İkisi de oturduğu koltuklarda durmadan ofluyor , pofluyorlardı .

-" Canım çok sıkıldı valla Ateş . Nemrut suratın bana iyi gelmiyor . " ağzını büze büze kadınsı ses çıkaran Hüseyin ile gözlerini devirmişti . Yine başlamıştı arkadaşı şebekliğe . Hüseyin bunu yapmaktan acayip keyif alıyordu .

Ateş onun bu tuhaf hareketlerini sevmiyordu . Ama ona göre bu çok komikti . Oturduğu koltuktan kalkarak Ateş'in yanına oturdu . Bir bacağını onun bacağının üzerine attı . Sanki hamileymiş gibi elini de karnına koyarak koltuğa yayıldı .

Ateş bile ne yapmaya çalıştığını anlamıyordu . Hüseyin yalandan derin nefesler alıyor veriyordu .

-" Bu hamilelik çok zor be Aşko . Sende pek yardımcı olmuyorsun . "

-" Ya sabır , ya sabır . Sikt- "

-" Sus ! Sakın devamını getirme bebek duyacak . Ben sana demedim mi pezevenk küfür etme diye puşt ." yavaş yavaş sinirleniyordu Ateş . Çünkü arkadaşı yine kafayı sıyırmış ,değişik numaralar yapıyordu . Komik değildi .

-" Bunu derken bile kendin küfür etmen ." Hüseyin sanki yeni fark etmiş gibi ağzını eliyle kapatmıştı . Ardından elini karnına götürerek bebek varmış gibi konuşmaya başladı .

-" Yavrum sen kusura bakma . Bu baban olacak pezevenk yüzünden hepsi . Ay ben yine küfür ettim . En iyisi susmak " eliyle ağzına fermuar varmış gibi yaparak çekti . Ardından Ateş'in bacağına koyduğu ayağını çekti .

-" Hep böyle nemrut gibi mi dolanacaksın etrafta . Sen ona aşıksan açıl- " lafını devam etmesini engelleyen şey bir anda Ateş'in üzerine çullanmasıydı . Ne olduğunu anlamamıştı . Ağzının üzerinde Ateş'in eliyle onun bakışlarını takip ederek kapıya baktı .

Hikaye ve Ada onlara bakıyorlardı . Hikaye'nin gözlerinin içi ve burnu hafif kızarmıştı . Ağladığı çok belliydi .

-" Abi ne konuşuyordunuz ? " Ada elleri ile ifade ettiği cümle karşısında iki adam birbirlerine bakmıştı . İkisi de derince yutkunarak geri onlara döndü .

-" Hüseyin hamile . "

-" Ateş'ten hamileyim . " ikisinin de aynı anda ağzından çıkanlar ile Hikaye ve Ada kahkaha atmışlardı . Ateş sinirli bir şekilde Hüseyin' e döndü .Gözlerinde okuduğu kadarı ile öldürecekti onu Ateş .

-" Salak nereden belli benden olduğu . " fısıltı ile konuştuğunu sadece Hüseyin duymuştu . O bile içinde bulunduğu ortama gülecekti ama göt korkusu engelliyordu . Zira yanı başında olan adam onu çiğ çiğ yerdi .

-" Ha yani tek problem bu mu ? Ben hamile değilim ki yani test yapmadım . " biraz sonlara doğru bağırmasıyla Hikaye duymuştu dediğini . En yakın koltuğa oturduklarında üzerindeki hırkayı çıkarıp kenarı koydu .

Zeytin'in bulunduğu evcil havyan kutusunun kapağını açıp içerisinden çıkmasına yardım etti . Onun kuyruğu ile oynayışını gülümsemiş ardından d Hüseyin'e dönmüştü.

-" Test yapmana gerek yok Hüseyin . İçin rahat olsun hamile olman imkansız ." karşındaki kızların onlarla dalga geçmeleri ikisini de utandırmıştı . Beraber koltuktan kalkarak odadan çıktılar . Merdivenlerden yukarı giderken bile birbirlerini itiyor , küfür ediyorlardı .

Odanın içine girdiklerinde Ateş kendini yatağa atmıştı . Hala hasta hissediyordu kendini . Yüzünün sıcak olduğu bilincindeydi . Derince öksürdü .

-" Az daha ağzından kaçırıyordun at ağızlı . "

-" At ağızlı falan ayıp oluyor aşko . Ayrıca arkamda gözüm yok kusura bakma . " o da yanına gelerek uzanmıştı yatakta .

-" Ay senin aşkonu siksinler !! "

*****

Ada hala onlara gülüyordu . Abisinin ve Hüseyin'in hali çok komikti . Bildiğin oturdukları yerde saçmalamışlar ve gitmişlerdi . Hikaye de hafif gülse de morali biraz bozuktu . Aklında hala Hüseyin'in devamını getirmediği cümle vardı .

Birine mi aşıktı Ateş ? Bu soru korkutuyordu onu . Aslında sorudan değil cevabından korkuyordu . Ada'da az önce ki pozitif havanın değişmesiyle ona döndü . Gülmüyordu . Derin düşüncelere dalmış , öylece boşluğa bakıyordu .

Omzuna dokundu kızın kendine getirmek için . Ona dönen dolu bakışlar ile şaşırmıştı . Neden dolmuştu ki Hikaye'nin gözleri . Ne güzel daha demin gülüyordu .

-" Ne oldu ? " hiç dercesine omzunu kaldırışı ile bir şey olduğuna emin oldu .

-" Anlat hadi " ne diyeceğini bilmiyordu . Nerden başlasaydı Hikaye .

-" Oturma odasına girdiğimizde Hüseyin' in lafını kesti Ateş . Hüseyin sen ona aşıksın dedi .Kime aşık ki ? Birisini mi seviyor acaba ? " endişeli endişeli sorularının her birinin ardından yaşları da birer birer süzülüyordu .

-" Sen belki yanlış anlamışsındır . Yanlış duymuşsundur . " Hikaye hayır dercesine kafasını salladı . Emindi . Duymuştu o kelimeleri . Yoksa neden Ateş kessin ki cümlesini . Belki de son an da adını söyleyecekti sevdiği kadının . Ondandı lafı kesmesi .

Bu düşünce ile boğuluyormuş gibi hissediyordu . İçi daralıyordu . Bu acı da neydi ? Dalgın hareketlerle oturma odasından çıkıp yatak odasına geldi . Hemen ardından Ada'da gelmişti .

-" Böyle düşünme Hikaye . Yanlış anlamışsındır . Ben duymadım öyle bir şey . " Ada böyle bir şeye ihtimal vermiyordu . Çünkü abisi taş kalpliydi . Bu zamana kadar hiçbir kadınla birlikte olmamış , sevmemişti bile .

Hem Hikaye' ye olan bakışlarını da görmüştü . O da seviyordu belliydi .

-" Hem belki de başkasını değil seni seviyordur olamaz mı ? "

Hikaye' den

Olabilir miydi ki böyle bir şey ?

Ateş bana aşık olur muydu ki ?

Bu çok imkansız geliyordu gözüme . Ateş'in beni sevmesi , aşık olması yok imkansızdı bu . Ve ben buna kendimi inandırmamalıydım . Yoksa eninde sonunda kalbi kırılacak olan kişi bendim . Hem onca şeyi nasıl unuturdum .

Bana yaptıklarını , söylediklerini ...

Hepsinin hesabını ödemeden nasıl onunla ciddi bir yola girerdim . Zaten daha bana aşık olduğunu bile bilmiyordum .

-" Yok Ateş bu . O kim , aşık olmak kim. " bu kız olmamış gibi bana bakıyordu Ada . Omuzlarımdan tutarak beni yatağa oturttu . Hemen arkama geçerek başıma yavaşça masaj yapmaya başladı .

Ne yapıyordu ki şimdi ? Böyle saçma sorular arasında kalmışken masaja ne gerek vardı . Ellerini ellerimle durdurup ondan tarafa döndüm .

-" Masaja gerek yok Adacım . "

-" Var var baksana doğru düzgün düşünemiyorsun . " derince bir göz devirdim . Düşündüklerim de haklıydım . Tam tekrar konuşacaktım ki Kapı pat diye açılmış içeriye o girmişti .

-" Kızlar nasılsınız ? " bu kadın gittikçe değişiyordu . Ağzını yaya yaya odaya girmiş yetmemiş bir de yatağa oturmuştu . O ilk geldiğim zaman ki kadın değildi . İşte yavaş yavaş gerçek benliğini gösteriyordu .

-" İyiyiz Hümeyra abla . Sen nasılsın ? "

-" İyiyim . Bugün çok yoruldum . Malum Ateş Bey'in özel misafiri vardı . En iyi şekilde ağırlamamızı istedi kendisi . " misafir mi ? İyi de ben eve geldiğimde kimse yoktu . O da sanki içimi okumuş gibi soruma cevap verdi.

-" Siz gelmeden önce de gitti Oya Hanım . " Kadın mı ? Duyduklarım ile Ada'ya baktım . O kadın mıydı acaba sevdiği .? O olmalıydı iyi ağırlamasını istediğine göre kesin oydu . Derin bir nefes alarak gülümsedim .

Ada kafasını hayır dercesine salladı . O değildir demeye çalışıyordu kendince .

-" Pek te güzeldi . Maşallah . Ateş Bey de pek bir yakın davrandı kendisine . " Ağlamamak için sıktığım dudaklarım acımaya başladı . Susması gerekiyordu karşımdaki cadı karının . Çünkü devam ettirdiği cümleleri sırf canım yansın diye söylüyordu .

Ve başarıyordu da .

-" Ateş Bey de beğendi onu . Ayol bakışların dan belliydi . Kadına bir bakışı vardı sanırsın aşık ." Gülerek anlattıkları bende balyoz etkisi yaratıyordu .

-" Oya Hanım da öy- "

-" Kes sesini ! " bağırarak onu susturduktan sonra hırsla koluna yapıştım . Yetmişti artık bu kadın . Hiçbir şey yapmamış gibi burada oturmasına dayanamıyordum . Bu kadın beni öldürmeye çalışmıştı .

-" Bir daha ağzını açayım deme ! Defol odadan ." tuttuğum kolumla onu kapıya doğru fırlattım . Bana öyle kötü bakıyordu ki . Gözleri kan çanağına dönmüştü sinirden .

-" Sen , sen " tıslarcasına mırıldanıyordu . Seri adımlarla yanına gittim . Tam gözlerinin içine bakarak

-" Ben ne ? " tek kaşımı kaldırarak cevabını bekledim . Ama o sadece bana bakıyordu . Sonra dudağının kenarı yukarı kalktı . Gülümsüyordu manyak . Kulağıma yaklaşarak nefesi verdi .

-" Senin canını yakmayı bir kez daha başardım . " kanım donmuştu adeta . Psikopatça kıkırdayıp geri ayrıldı ve ayrılmasıyla gülümsemesi yok oldu . Benden uzaklaşarak odadan çıktı . Arkasından bakmayı sürdürüyordum .

Canımı yakmayı başarmıştı söylediği gibi ...

Ada'nın hemen arkamda olduğunun farkındaydım . Az önce ki durum için merak içindeydi . Fakat kimseye bir şey açıklayacak gücü kendimde bulamıyordum . Ona bakmadan banyoya girdim . Ve arkamdan kilitledim .

Üzerimdekileri bir çırpıda çıkarıp duşa girdim . Sıcak su iyi gelirdi . Bugün yaşadıklarım bana ağır gelmişti . Taşıyamıyordum . Ateş belki de Oya denen kadına aşıktı . Hem de onu sevdiğimi kendime yeni itiraf etmişken onun başkasını sevdiğini öğreniyordum .

Başımdan aşağı akan sıcak su ile hafif irkilmiştim . Tenim kızarıyordu . Saç diplerim yanıyordu . Ama başka türlü nasıl kendime gelecektim .

Kaç saattir o suyun altında kaldım bilmiyorum . Artık ayaklarım ağrıyordu. Dizlerim beni taşımıyordu . Kollarımı kaldıracak mecalim kalmamıştı .

Suyu kapatarak duşa kabinden çıktım . Yere damla damla su düşüyordu . Banyo fayansında ki ıslak ayak izlerimle beraber havluya sarındım . Saçlarıma da bir havlu sararak kilitli kapıyı açıp odaya geçtim .

Ada endişeli bir şekilde yatakta oturuyordu . Benim çıktığımı görünce hemen kalkmıştı . Giysi dolabından gerekli kıyafetleri alarak geri banyoya girdim . Bu evde bana ait kıyafet bile yoktu . Eskiden Hümeyra'nın kıyafetlerini giyerdim .

O olaydan sonra asla elimi bile sürmemiştim . Şimdi ise Ada'nın kıyafetlerini giyiyordum . İstanbul'da iken kendi evime gidip kıyafetlerimi almak istemiştim fakat Seliha Annemin söylediğine göre babam ben evlendikten sonra ki gün bahçede hepsini yakmıştı .

Şimdi ise elimde bir para yoktu ki gidip alayım . Ada'nın kilerle idare ediyordum . Epey de vardı zaten . Hızlıca bedenimi kurulayıp üzerimi giyindim . Saçlarımı da kurulamaktan vazgeçerek öylece bırakıp geri odaya döndüm.

Ada hala ayakta dikiliyordu .

-" Ada epey geç oldu . Uyuyalım yarın sana her şeyi anlatacağım . " beni merdivenlerden ittiğini de söyleyecektim. Artık birilerinin bilmesi gerekiyordu . Anlayışla kafasını sallayarak yatağa yatmıştı .

Bende hemen yanına yatarak derin bir nefes aldım . Duş iyi gelmişti . Sıcak su sayesinde bütün gün kasılan bedenim rahatlamıştı . İyice mayışmış bir şekilde uykuya dalacaktım ki boynumun boşluğu ile geri yataktan kalktım .

Zerrin Hanım'ın bana verdiği ve hiç boynumdan çıkarmadığım kolye yoktu . Onu Ateş kırıldığında yaptırmıştı . Hızlıca banyoya girip her tarafı aradım .Ama banyoda yoktu .

En son otele gitmiştim . Orada mı düşürmüştüm acaba ?

Orada olsa Wifi veya Yeşim Abla görürdü ve beni ararlardı. Yoksa Ateş'in odasında mı kalmıştı ? Kesin oradaydı . Banyo yaptırırken oraya düşmüş olmalıydı . Adımlarımı Ateş'in odasına doğru yönlendirdim .

Kapısının önüne geldiğim de kararsız kalmıştım . Gecenin bir saatinde oraya girmem ne kadar doğru olurdu . Ama şimdi girmezsem bir daha o cesarette bulunamazdım . Hem büyük ihtimalle uyuyordur .

Sabah ki halsizliği hala üzerindedir . Yavaşça kapı kulpunu indirip ittim . Aralık olan kapıdan kafamı sokarak içeriye baktım . Hiçbir şey gözükmüyordu . İçerisi karanlıktı . Yatağa doğru baktığımda hafif bir çıkıntılığın olmasıyla ayak uçlarımla içeriye girdim .

Banyonun da kapısını aynı yavaşlıkla açıp içeriye girdim . Arkamdan kapıyı kapatmamıştım . İçeriye hafif bir göz attığımda yerde gördüğüm kolye ile kahkaha atmak üzereydim sevinçten .

Yerden alıp boynuma taktım . Aynı şekilde geri banyodan çıkıp odayı terk edecekken duyduğum mırıltılarla bakışlarım balkon tarafına kaydı . Ne oluyordu orada ? Yatakta ki şişlik hala duruyordu .

Yoksa hırsız mı giriyordu eve ? İçimde az önceki mutluluktan gram kalmamıştı . Yerini korku sarmıştı . Ne yapmalıydım ? Balkona doğru ilerleyerek sesleri dinlemeye başladım .Mırıltıları sessizdi fakat anlaşılıyordu .

-" Seviyorum onu tabi ki de Arel . " bu Ateş'in sesiydi . O zaman yatakta ki kimdi ki ? Yoksa O kadın burada mıydı ? Olmazdı değil mi ? Tam gidip bakacakken duyduklarımla kalakaldım .

-" Hikaye beni sevmiyor tek sıkıntı o . Sana dedim ya o gece duydum diye . O başka bir adama aşık . " bu neyden bahsediyordu . Ben başka bir adamı mı bir dakika ne demişti o . Duydum demişti . Dahası beni sevdiğini açıklamıştı az önce .

Beni o akşam yanlış anlamıştı .

-" Onu öyle seviyorum ki kahverengi olan gözlerinde gökyüzünü görüyorum . Onun başka adama aşık olduğu gerçeği beni mahvediyor , çıkmazlara sokuyor . " kendimi tutamıyordum . Gözlerimden akan yaşları durduramıyordum . Kendiliğinden akıyordu . Akan burnumu çekerek balkon kapısını açıp yanına gittim .

Beni görmesiyle elindeki telefon o an ki şaşkınlığıyla balkondan aşağı düşmüştü . Ne kadar öne atılıp yakalamaya çalışsam da tutamamıştım . Balkon dibinde paramparça olmuştu .

-" Telefonu düşürdün ! " dediklerimi duymuyor gibiydi . Sadece bana bakıyordu . Gözlerimi dolmuştu onun ?

-" Duydun değil mi ? " ne cevap vereceğimi bilemedim o an . Hayır desem bile gözlerim beni ele verecekti . Bu yüzden sadece kafamı sallamakla yetindim .

-" Gözlerinin içine doğuyorum . Seni gerçekten çok seviyorum ve seni sevmem aşık olduğun adam ile aranı bozarsa senden boşanabilirim . Çünkü bugün Hüseyin dedi ki Aşk en çok sevdiği kadının gözyaşlarına kıyamayan erkeğe yakışırmış . Senin ağlamana artık dayanamam . Bu yüzden aşık olduğun ad- "

-" Ben sana aşığım aptal ! "

*******

Hello bölüm nasıldı ?

Hemen bölüm atmak istedim çünkü kendimi durduramıyorum . Sürekli aklıma bir sahne geliyor . Hemen yazmaya başlıyorum bir bakmışım bir bölüm yazmışım .

Eee Hikaye'nin itirafı geldi ?

Bu bölümde Ateş benim gözüme çok masum geldi . Seviyoree Ateş'i ????

Hüseyin 'in şen şakrak halleri peki ???

 

Loading...
0%