Yeni Üyelik
42.
Bölüm

~A.Y~ 39. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Siyah neden gökkuşağında olmak istesin ki gece tamamen ona aitken ... "

Yazar'dan

Elinde tuttuğu vileda sopasına değişik bakışlar atıyordu genç adam . Bir o yana çeviriyor bir bu yana çeviriyordu . Çünkü bunun ne işe yaradığına hala anlayamamıştı .

Bununla ne yapması gerekiyordu ki ?

Ucundan damlayan sular yerdeki halıyı ıslıyordu .

-" Bu ne ki ? Ne yapacağım bununla ben ? "en sonunda onu elinde tutmaktan sıkılmış , bir köşeye fırlatmıştı . Beceremiyordu bu temizlik işini . Gözleriyle toplamak için geldiği odayı taradığından ilk halinden daha berbat bir halde olduğunu fark etti .

Bildiğin temizlemek için geldiği odayı b*ka çevirmişti . Derin bir nefes verdi . Bu iş canını sıkıyordu ama halinden de şikayetçi değildi . En azından Orkidesinin yanındaydı .

Bir gramda olsa belki kendini affettirirdi .

Yaklaşık o güzel öpüşmenin üzerinden 1 hafta geçmişti . Bu bir hafta boyunca güzelce dinlenmiş , yarasının iyileşmesini beklemişti . İyileşir iyileşmez de hemen iş başı yapmıştı . Tabi buna Hüseyin pek sıcak bakmamıştı .

Hatta onu eve bile kilitlemişti . Kendi çabaları daha doğrusu arkadaşının salaklığı sayesinde çıkmıştı evden . Bir insan nasıl mutfak kapısını kilitlemeden birisini hapsetmeye çalışırdı .

Zaten onu dövmemek için kendini zor tutuyordu .

Ve bu son hareketleri ve davranışları sabrını tüketiyordu . Tamam yaptıkları yanlıştı ama bunları babaannesine yani yaşlı cadıya anlatmak işlerini zorlaştırmış , orkidesinden uzaklaşmasına neden olmuştu .

-" Ateş ? Bu odanın hali ne ? " kapı tarafında öylece gördükleri ile kalakalan Hikaye odanın ortasında dikilen adama bakıyordu . Temizlemesi gerekiyordu ama sanki daha da berbat hale getirmişti sevdiği adam .

-" Şey galiba temizlik yapmaya çalışıyorum . " onun verdiği o masum cevap ile kıkırdadı . Kapı eşiğinde daha fazla durmayarak yanına yaklaştı .

-" Temizlik yapamaya çalıştığından emin misin ? Daha çok berbat ediyorsun gibi geldi bana " Ateş tam dibinde duran mis kokulusunun dediklerini anlıyordu ama odak noktası konuştukça hareket eden o dudaklarda idi .

-" Hı hı hı ondan " onu dinlemeyip tuhaf bakışlarla ona bakan Ateş'in hafifçe omzuna vurmuştu . Bu adam gittikçe tuhaflaşıyor , yeni bir insana dönüşüyordu . Aslında hoşuna da gidiyordu bu durum .

-" Dinlesene beni ya !! "

-" Bu dudaklar öyle hareket ettikçe dinlemek ne mümkün Orkidem ! " duyduğu cümle ile yanakları kızaran kız utanmıştı . Her ne kadar şu öpüşme işi hoşuna gitse de her an Hüseyin çıkacakmış gibi hissediyor hemen vazgeçiyordu bu düşünceden .

Kızardığını gören genç adam kendini tutamayıp yavaşça öptü yanaklarını . Sonra gözlerini , ardından da alnını öptü . Cennetti bu kadın ve o bunu geç fark etmişti . Fark edene kadar da kırmıştı onu .

Hiç hak etmediği sözlere maruz bırakmıştı sevdiğini ...

Bunlar için belki de ona karşı hep mahcup olacaktı . Asla affetmeyecekti kendisini . Alnındaki dokunuşun ardından titrek bir nefes alıp verdi Hikaye . Heyecanlanmıştı .

Her dokunuş mu böylesine bertaraf ederdi yüreğini insanın ?

Yüzünü biraz çevirerek kızaran yanaklarını saklayacaktı ki Ateş buna engel oldu .

-" Sakın bana yüzünü dönme , gece oluyor sanıyorum ." kulağına yaklaşarak sıraladığı kelimeler Hikaye için anlamlıydı . İlk defa böyle cümleler işitiyordu zavallı kulakları . Bir an aklında başka kadınlar içinde söylediği geçti .

Başkasına da demiş midir ki bu cümleleri ? İçindeki bu ve binlerce benzer sorular ile hırsla ona döndü . Ateş bu anı dönüşe şaşırmıştı . O an yanlış bir şey söylediğini bile düşünmüştü .

-" Sen başka kadınlara da söyledin mi bunları ? Benden önce de beni sevdiğin gibi sevdin mi o kadını ? Söyle , konuş hemen ismini ver bana . Belki de hastanede ki o yolduğum hemşiredir . Şimdi ben gidip bir daha dövmez miyim onu ? Nasıl başkasına da söylersin bun- "

Ağzına kapanan koca eller ile konuşması yarı da kalmıştı . Sinirle tırnaklarını o ellere geçirerek kendinden uzaklaştırdı .

-" Dokunma bana . " saçmaladığını hissediyordu ama nedense bunlara engel olamıyordu . Karşındaki şaşkın adamı bir görse belki de anlayacaktı ama sinirden gözlerine perde inmişti sanki . Aşk bu kadına yaramıştı .

Önceki gibi sessiz kalmıyor , sonuna kadar hırçınlaşabiliyordu .

-" Yoksa o Brigot mu Brigetti mi denen kadındı sevdiğin .Ya da Oya denen kadın mı ? Ateş susmasana öyle . Cevap ver bana !! " tam karşısında sadece ona bakan adam ile sinirleniyordu .

Hırsla yakasını kavrayarak o koca bedeni sarsmaya çalıştı .

Ama sadece kendisi sallanmıştı . O koca geniş omuzları bırak sarsmayı kıpırdatması bile imkansızdı .

-" Sen beni kıskandın , hem de ikinci defa !! " fısıltı şeklinde duydukları ile tuttuğu yakaları bıraktı hırsla . Kime laf söylüyordu ki ? Anca böyle kendini yıpratmakla kalıyordu . Hep neden onunda söylediği gibi kıskanmıştı ki ?

Daha fazla bu odada kalmak istemediği için hemen odadan çıktı . Belki bir umut arkasından gelir diye düşünmüştü ama asansöre binene kadar gelmemişti .

Hatta kapılar kapanırken bile bedeni görünmemişti .

Yenilmişliğin verdiği hüzün ile kafasını eğdi asansörün içinde .

Şaşırmış ve yüzündeki gülümseme ile odada kalan adam hala şok içindeydi . Sevdiği kadın olmayan sevgililerinden kıskanmıştı onu . Daha önce hiç sevgilisi olmamıştı . Ama buna rağmen kıskanılmıştı .

Kısa süren bu şapşallığın ardından kendine geldiğinde ise odada onu bulamamış , o vakit yanlış anlaşıldığını anlamıştı . Ne kadar odadan çıkıp etrafa bakınsa da oda katlarında görünmüyordu . Asansörün oraya doğru adımlardı .

Göstergenin orada gördüğü kadarı ile asansör en alt kata iniyordu .

Asansörün gelmesini bekleyemezdi . Merdivenlerden aşağı kendinden beklenilmeyecek hızla indi . En alt kata geldiğinde etraftaki çalışanların kendisine olan bakışlarını görmezden gelerek bulduğu bedene doğru yürüdü .

Arkasından sımsıkı sarılarak saçlarını öptü . Hikaye bir an kendisine sarılan bedenden kurtulmak için çırpınmıştı ki kokusunu alınca bunun Ateş olduğunu anladı . Kırgındı ve neden olduğunu bilmiyordu .

Saçmalıyordu belki de hem de baya . Ama kendisinden başka kimseyi sevmesin , ondan başka kimseye o güzel sözleri söylemsin istiyordu . Geçmişte , şimdi veya gelecekte fark etmezdi .

Söyleyemezdi .

-" Bıraksana beni . Sen git o kızları sev . Neydi isimleri Brigot , Oya ya da Hemşire onun ismini bilmiyorum sen biliyor musun ? Ahh tabi bilirsin se- "

-" Orkidem , Alın yazım . Ben sadece seni seviyorum . Senden önce kimse olmadı , şimdi de olamaz . Sadece sen varsın bundan sonra . " Sarıldığı bedeni kendine dönderdi . Buğulanan gözler hiç hoşuna gitmemişti .

-" O kadınlarda çok güzel . Onları sevebilirsin ."

-"Dediğin gibi o kadınları sevebilirdim ; Sevmeye ilk senden başlamasaydım ... "

******

-" Bütün otel sizi konuşuyor , herkesin dilinde Ateş Bey'in sana sarılışı . Hiç durmadan sorup duruyorlar aralarında ne var diye " Elindeki bez ile kaldıkları görevli odasının aynasını siliyor bir yandan da karşı koltukta oturan iki kadına otel gündemini anlatıyordu .

-" Bize ne Wifi . Hem her yerde konuşma bu şekilde Ateş Bey seni fena haşlar söylemedi deme " bir an onu azarladığını düşünen Alper tüylerinin diken diken olduğunu hissetti . Kesinlikle bununla karşılaşmak istemezdi .

Zira Ateş'in bir bakışı bile korkutuyordu onu . Ağzına fermuar çeker gibi yapıp elindeki bez ile aynayı silmeye devam etti .

-" Aranız baya iyi gibi . Allah hiç bozmasın ." Yeşim onun için çok mutluydu . Çünkü onu kardeşi gibi seviyordu . Mutlu olmasını çok istiyordu . Ateş için de öyle . Ne de olsa kendi ve çocuğunun hayatını ona borçluydu .

-" Onu seviyorum ve galiba affetmenin zamanı geldi . Benim için çabalıyor , yaptıklarının cezasını hayliyle çekti . "

-" O da seni seviyor Hikaye . Koskoca Ateş Güçlü aşkından hizmetçilik yapıyor hem de kendi otelinde . Sabah onu çöpleri atarken gördüğümde delirdiğimi düşündüm . Üzerinde ilk defa takım elbise yerine görevli kıyafeti vardı dedim kesin delirdin . " gülmekten elinde ki bezi yere düşüren Wifi kızlarında gülmesine neden olmuştu .

Üçü gülerken odada yankılanan ses hepsinin susmasına neden olmuştu . Özellikle Wifi kanının donduğunu hissetti .

-" Demek delirdiğini düşündün beni öyle görünce ! " tek kaşı havada hesap sorar gibi bakıyordu . Derince yutkunarak yere düşen bezi aldı . Terleyen ellerini o bezle silerek ne diyeceğini düşünmeye başladı . Ne dese de şu ortamdan kurtulsa diye .

-" Dilini mi yuttun ? "

-" Ateş B- bey ben yani "

Hikaye' den

 

Ne diyeceğini bilmediğinden kıpkırmızı olan Wifi'nin imdadına ben yetiştim . Yoksa Ateş'in o keskin bakışları nedeniyle şuracıkta bayılacaktı .

-" Ateş sen neden geldin ? Bir şey mi oldu ? " nihayet Wifi deki dikkatini kendi üzerime çekmiştim . O keskin ve sinirli bakışları bana dönünce yumuşamıştı . Adeta bakışları ışıl ışıldı .

-" Bunu vermek için geldim . " daha yeni dikkatimi çeken elindeki çiçek olmuştu . Sadece orkideden oluşan bu buket büyüleyiciydi . Bana uzatması ile heyecandan titreyen ellerimle onu aldım . Derince kokusunun içime çektim .

Çok hoş kokuyordu . Sonra üzerindeki kart dikkatimi çekti . Üzerinde bir şeyler yazıyordu . Onu alıp okuyacaktım ki Ateş buna engel oldu . Meraklı bakışlarımı karttan çekerek ona baktım .

-" Bunu eve gidince oku . "

*****

-" Hoş geldin Hikaye kızım . Hemen üzerini değişip , ellerini yıka . Birazdan sofra hazır olmuş olur ." kapı eşiğinde beni karşılayan Makbule nine hiç nefes almadan sıralamıştı bu cümleleri .

-" Nefes al Makbule Sultan . Niye bu kadar heyecanlısın . "

-" Ayy kızım akşama misafir var . Ondan bu heyecanım . Hadi sen yukarı çık üzerini de- Hikaye bu çiçek ne ? Kim verdi sana ? " elimdeki çiçeği fark etmesi ile kaşları havalanmıştı . Öylece bakıyordu elimdekine .

Hafifçe gülümseyerek havaya kaldırdım çiçeği .

-" Ateş verdi . " yüzünde oluşan o masumane gülümseme ile beni içeriye çekti . Ardımdan da kapıyı kapatarak kahkaha atmaya başladı .

-" Eşek sıpasına bak sen . Çiçek hediye etti demek . Odunluktan ağaca terfi etmiş torunum . " dedikleri ile bende gülmüştüm . Ona odun kelimesi yakışıyordu .

-" Ben üzerimi değişip geliyorum . " onu arkamda bırakarak yukarı odaya çıktım . Üzerimde ki ceketimi çıkarıp yatağa bıraktım ve çiçeğin üstündeki notu aldım . Heyecanlanmıştım . Yazı yazan satırları okumaya başladığım da göz pınarlarım yaşarıyordu .

-" Yeryüzünde açan ilk çiçek Orkide'dir . Diğer çiçekler onun soyundan türemiştir . Bir insana Orkide hediye etmek " benim dünyamda ve kalbimde açan ilk çiçeksin . "anlamına gelir .Benim bu yalnız ve çekilmez karanlık dünyamda açan ilk çiçek ol istiyorum . "

Ateş 

-" Hep sana çıkıyor yollarım Orkidem " arkamdan gelen ses ile elimdeki çiçek yere düşmüştü korkudan . Bir elimi kalbimin üzerine koyarak ona döndüm . Korkutmuştu beni . Hiç fark etmemiştim odaya girdiğini .

Hem nasıl içeriye almıştı ki Makbule Nine onu ?

-" Sen nasıl içeriye girdin ? Makbule Nine seni görürse haşlar valla " Küçük çocuk gibi omuzlarını silkeleyip tam dibime geldi . Saçlarıma küçük öpücükler bırakıyordu .

-" Sen benim tüm dünyam ve bundan çok fazlasısın biliyorsun değil mi ? Senin yüzünü görmediğim her dakika çekilmiyor hayat be Orkidem . Beni ne zaman affediceksin ? Ne zaman evimize gidicez ? "

-" Ateş ... " fısıltı şeklinde çıkan sesim ile başımı eğdim . Bu sorulara verecek herhangi bir cevabım henüz yoktu . Zaten bu konuyu yeşim ablayla da konuşmuştuk . Aynı bu sorulara benzer sorular o da sormuştu .

Yine bir cevap verememiştim .

Veremezdim de zaten . Öylece eve beraber gitmek ne bileyim pek yatmazdı aklıma . Aslında canı gönülden istediğim bir şey vardı . Ama o bunu ister miydi bilmiyorum . Yine de bir şansımı denemek için konuşmaya , söylemeye karar verdim .

-" Biz neden tekrar evlenip , düğün yapmıyoruz . Yeni başlangıcımıza yakışır şekilde hem de . "

 

 

Herkese merhaba !!!

Evet nasıldı bölüm ?

En sevdiğiniz sahne ?

 

 

 

Loading...
0%