Yeni Üyelik
50.
Bölüm

~A.Y~ 47. BÖLÜM

@marsmelegi

 

 

-" Güzel olan her şeye zaafım var yani SANA ... "

Ateş 

 

 

Yazar'dan

Birbirine yaslı bir şekilde yatakta oturan çift üzgünlerdi . Özellikle de Hikaye ruhu solmuş gibi hissediyordu .

Hala aklının kıyıtı köşelerinde Sevim'in hali bulunuyordu . Bir yandan hayatına devam etmek istiyordu ama nedense o görüntüler buna mani oluyordu .

Nasıl olmasın ki zaten ...

Birisi onun için ölmüştü . Kendini feda etmişti .

Bela gibi hissediyordu . İçindeki ölüm korkusu hiç gitmiyordu . Her an sanki Ateş'e veya ailesinden birisine kendisi yüzünden bir şey olacakmış gibi geliyordu .

Henüz birisini daha kaybetmeye dayanamazdı .

-" Abla yine gözyaşların akıyor . " saçlarını okşayarak daldığı düşüncelerden kardeşi uyandırmıştı .

O söyleyene kadar farkında bile değildi ağladığına . Saçlarındaki ellerini çekip yaşlarını sildi . Parmakları titriyordu .

-" Özür dilerim kuzum . Nezlem bir türlü geçmedi . O geçene kadar benim bu gözyaşlı halime dayanmak zorundasın . " sahte gülümsemeyle konuşması işe yaramıştı .

Pelin gülüyordu ablasının haline . Küçük elleri ile hafif ıslak göz çevresini o da sildi .

-" Abla aktıkları zaman benim yanıma gel ben ellerimle silerim . " onun bu hallerine bayılıyordu .

Sanki Pelin bu şekilde konuştukça annesini anımsar gibi oluyordu ve bu duygu muhteşemdi . En azından özlem gideriyordu imkansız duygularıyla .

-" Tamam kuzum . " Ateş bu iki kardeşi sevgi dolu hallerini izlemeye doyamıyordu . Pelin gün geçtikçe onlarla daha da yakınlaşıyor kimi zaman içini bile döküyordu .

Onun gözünde Pelin güçlü kızlar kategorisindeydi . Yaşına göre yaşadıklarının ağırlığı altında ezilmeden gülümsüyor oluşuna gurur duyuyordu .

Hikaye'nin kardeşi olduğu çok belliydi .

Kolundaki saatinden gördüğü ile ellerini çırpıp Pelin'in kollarında tuttuğu gibi havaya kaldırdı .

-" Oooo prenses uyku saati gelmişte geçiyor bile . Güzellik uykunuza yatmanız gerekiyor hem de acilen . Yatmaz iseniz ..."

-" Çabuk yaşlanırım !!!! " her gün tekrar tekrar aynı tempo ile yaşadıkları şey tam da buydu.

Ve Pelin içten içe buna bayılıyordu . Tabi uyku kısmı hariç ...

-" Bak nasıl da biliyorsun cimcime . " kollarında olan kız sondaki cümle ile kaşlarını çatmıştı . Bu kelimeden oldu olası nefret ediyordu . Ateş'te bilerek söylüyordu bunu bildiğinden .

-" Bak Ateş abi şurada anlaşalım ben . cimcime . değilim .andirisitend mi ? ( understand me ) " cümlesini bitirir bitirmez o büyük gözleri ile Ateş'e yeri işaret etmişti .

Kendince beni bırak demeye çalışıyordu . Ateş ilk günlerde bunları anlamasa da şimdi çözmüştü işi .

Küçük kızı yavaşça yere bıraktı ve onun odadan çıkışı izledi .

-" Bu ingilizce kelimeleri hep Alper öğretiyor değil mi ? Onu bir elime geçireyim var ya " Hikaye onların çatışma dolu dakikalarını keyifle izlemişti .

Zaten yaşadıklarını bu ikili ve Arkadaşları sayesinde unutuyordu arada .

-" Ateş bir rahat bırak Wifiyi . Çocuk senden çektiğini başkasında çekmemiştir gerçekten . "O olayın üzerinden neredeyse 1 hafta geçmişti ve bu 1 hafta da kimse Hikaye'yi yalnız bırakmamıştı .

Buna Alper Ve Yeşim katılıyordu .

-" Ne var sadece biraz iş verdim o kadar . " onun bu küçümser söyleyişi ve onu söylerken ki gözlerini o hariç her yere değdirmesine gülmüştü .

-" Biraz mı ? "

-" Orkidem sadece perdeleri yıkayıp , ütülemesini ve ardından asmasını , Çalışma odamdaki mini minnacık kitaplığı temizlemesini , Arabalarımı yıkamasını ,Evin pencerelerini yıkamasını , bahçeyi temizlemesi , mutfak dolaplarının içini .... " Ateş baktı ki saydıkça saymaya devam edecek anında susmuştu .

Bu 1 Haftada resmen iş yaptırıştı çocuğa . Ne yapsın ama karısına kızılcık şerbeti demesini sevmiyordu ve dedikçe de iş vermişti .

Bu da demek oluyor ki 8 ve daha fazla kez Kızılcık şerbeti demişti .

Bu konuda haklı gibiydi galiba ...

-" Bak sende sustun ömrüm . Rahat bırak Alper'i tamam mı ? " Ateş onun oturduğu yatağa geçip yanında yer aldı . Onun cennet kokan saçlarını eline alıp oynamaya başladı .

-" Ateş !! " hala cevap vermeyen sevdiği ile adını ikaz etmişti . Ateş derin bir şekilde oflayarak tam gözlerinin içine baktı .

-" Tamam . Rahat bırakacağım yani en azında bir iki haftalığınacık . Bana öyle bakma Orkidem sana kızılcık şerbeti demesini sevmiyorum ve şerefsizi kaç defa uyardıysam uyarayım demeyi kesmedi . "

Hikaye onunla daha fazla bu konuyu konuşmak istemiyordu . Yatakta rahat bir hale gelip onun göğsünde yerini aldı .

Kafasını koyduğu anda ki kalbinin ritmini seviyordu ve bu ritimde uyuya kalmak onun için cennetlikti .

Bu adamı kalbinin ritmine kadar seviyordu ..

-" Bari 1 aylık olsun be güzelim !! "

-" Ateş ya !! "

-" Tamam Orkidem sustum . "

********

Gördüğü görüntü ile yattığı yerden sıçrayan Hikaye kan ter içinde kalmıştı . Korkak gözler ile etrafına bakındığında Ateş'in olmadığını fark etti .

Zaten hava aydınlanmış güneş sığındığı karanlıktan çıkmıştı .

Büyük ihtimalle aşağıya inmiş olmalıydı . Boynundaki terleri elinin tersi ile silip yataktan kalktı . Bu ter ile tüm gün boyu dolaşmak istemiyordu .

Bir duş almak hem bedeni için hem de kendisi için iyi gelirdi .

Yavaş adımlarla banyoya girip üzerindekileri çıkardı . Sıcak suyun aktığına emin olduktan sonra duş almaya başladı .

Her suyun akışında dinlendiğini hissediyordu . Sakın ola yanlış anlaşılmasın ruhen rahatlıyordu .

Sıkıntı dolu 1 haftasında bir Ateş ve pelin bir de bu sıcak su iyi gelmişti ona . Son kez saçlarını da duruladıktan sonra suyu kapatıp çıktı duşa kabinden .

Vücudundan akan damlalar fayansa düşüyordu . Kendi bornozunu alıp banyodan çıkmak için adım atmıştı ki bir köşedeki poşet dikkatini çekti .

Bunu iyi hatırlıyordu . O olaydan sonra Ateş ve arkadaşları Sevim'i kucağından almışlardı .

Üzerindeki kanlarla kalmak istemediği için o evde değiştirmişti kıyafetlerini . Ve bir mesken gibi tutunmuştu kanlı kıyafetlerini koyduğu poşete .

Eski evden bu eve kadar getirmişti onları . Bilmiyordu belki de anın verdiği şok ile böyle bir şey yapmıştı .

O poşeti alıp içindeki kıyafetlerin bir kısmını dışarıya çıkardı . Kan kokuyorlardı ve bunu daha ağzını açar açmaz fark etmişti .

Gözlerinin dolması ile hemen kapatacaktı ki içindeki flash bellek dikkatini çekti . Onu tamamen unutmuştu .

Sevim ölmeden önce o kadar da söylemişti izle diye . Hem bunun içinde Ateş'in de dosyaları vardı .

Onu alıp banyodan çıktı hışımla . Zira biraz daha kalsaydı kusabilirdi .

Kıyafet odasından bir tayt ve Ateş'in sweatshirtünü giyindi . Bu kıyafet Ateş'e küçük geliyordu .

Nedense her giyişinde kasları olduğu gibi meydana çıkıyordu . Hemen el koymuştu buna . Ateş ilk başta modeli böyle dese de bir şey fark etmiyordu Hikaye için .

Çünkü artık onundu .

Saçlarını da havlu ile kurulayıp güzelce ördü . Flash belleği de sweatshirtün cebine koyarak odadan çıktı .

Aşağı indiğinde oturma odasından gelen ses kalabalıktı . Belli ki misafirleri vardı .

Oturma odasına adım attığı anda tüm bakışlar ona dönmüştü . Tam da tahmin ettiği gibi Ateş'in arkadaşları ve onların eşleri gelmişti .

Hatta içlerinde Haktan bile vardı . Ona büyükçe gülümseyip boş olan koltuğa yerleşti .

-" Hoş geldiniz. " hepsinin hoş bulduk demesi üzerine ona yaklaşan bir çift ayak fark etti . Haktan dağılmış saçları ile ona geliyordu .

Nedense bu halleri tuhaf ve komik gelmişti o an ona . Çünkü Haktan hiçte utangaç ve çekimser bir çocuk değildi .

-" Hikaye ben şe-" Ateş hafifçe öksürmüştü cümlesini tamamlayamadan .

-" Yani Hikaye yenge (!) Pelin senin kardeşin ya baya güzelmiş bildiğin senin junior boyutun ya ." Yenge demesinden işin garip ve Ateş'in tehdidi olduğunu anlamıştı .

-" O yüzden Allah'ın emri peygamberin kavli ile beni ona alsana . " etraftan kopan gülüş seslerine o da gülmüştü . Şimdiden kardeşine talip vardı ya da Haktan kendisine talip bulmuştu .

-" Ben öyle mi dedim len sana ? Vermiyorum Pelin'i sana hem . " Haktan çatmış kaşlarını daha da çattı . Zaten söyledikleri ile herkes gülmüştü şimdi de Ateş ona vermiyordu Pelini ni .

-" Tabi öyle dedin Yaşlı dede . Bak beni oynatma adam gibi veriyorsan ver yoksa babamın annemi kaçırdığı gibi kaçırırım Pelin'i " kendisini tehdit eden çocukla Ateş oturduğu yerden kalkmıştı .

-" Kaçırırsın öyle mi ? Peki ben buna izin verir miyim ? Koca bir hayırr ! Hele böyle bir şeye kalkış senin şu sünnet işini erkene aldırırım . " küçücük çocukla çocuk olmuştu . Tehdidine karşılık büyük bir koz oynayıp şu an ki galibiyet ondaydı .

-" Baba !! " aldığı tehdidin korkusuna ağlayarak babasına koşan Haktanın sesine hiçbir şeyden haberi olmadan bebeği ile oynayan Pelin kafasını kaldırmıştı .

Onu öyle ağlarken görüşü üzmüştü küçük bedenini .

Elindekini bırakıp onun yanına gitti.

Ateş ise galibiyetin verdiği haz ile göğsü kabarmıştı . Gözü Hikaye'ye kaydığında onun kendisine olan pırıltı gözlerine bakmıştı . Bir insan gözlerinde dünyayı nasıl barındırırdı ?

Bu kadının gözlerinde hayat buluyordu . Aynı şey Hikaye içinde geçerliydi . O ki kalbinin ritmine kadar aşık olduğu adama güveniyordu .

Onun çocuklarla olan çatışmasını seviyordu . Ondan çok güzel bir baba olurdu .

Ve kendisi ona sonsuz güveniyordu . Babası gibi annesine ihanet etmezdi . Çocuğuna kıymazdı .

Ve en önemlisi küçüçük bir çocuğa bedeninden büyük şeyler taşımasına mani olurdu . Emanetim der sarılıp sarmalardı .

Babası gibi katil deyip de ona kötü davranmazdı .

Ateş o gözlere bakarak Kaan'ı kaldırıp onun yerine oturdu . Omuzlarından tutup kendisine yasladı ve saçlarının ortasına kocaman bir öpücük kondurdu .

Ardından bir tane daha , bir tane daha derken unutmuştu kaç tane olduğunu .

Bu kadına asla doyamayacaktı .

-" Öyle çıkarsız , öyle içten ki yüreğimin en derinindeki yerin ; Çıkarı yok , çıkası yok , Çıkarasım yok ... "etrafta geçen sohbeti bile duymuyorlardı . Hikaye utanmıştı . Zaten adamın bütün söylediği sözler onu utandırıyordu .

Çünkü hepsinde aşkını belirtmekten çekinmiyordu .

*******

-" Bu börek muhteşem olmuş Makbule Ninem . Ellerine sağlık . " ağzını peçeteyle silerek düşüncelerini belirtmişti Sedat . Bu eve geldiği her zaman seviyordu pişen yemekleri .

-" Evet gerçekten güzel olmuş ninem . Eline sağlık . " Sinem de elindeki çatalı bırakmıştı . Hiç abartısız 4 dilim yemişti bir oturuşta .

-" Afiyet olsun kuzularım . Siz isteyin ben hep yaparım . " Makbule Hanım bu çocukların hepsini teker teker seviyordu . Yaşlı bedeni yalnızlığa henüz alışamamıştı ve bu çocuklar buna çok iyi geliyordu .

Yüzündeki utançla karışık gülümsemesi Hikaye'ye kayınca dertlenmişti .

-" Hikaye kızım sen de beğendim mi ? " bu güzel kızın çektiklerine yanıyordu yaşlı kalbi . Onun kaçırıldığını duyunca ömründen ömür gitmişti .

Okumadığı dua , süre kalmamıştı .

-" Evet çok güzel olmuş . Eline sağlık . " kızın dediği ile gözleri tabağına gitmişti ve orada hiçbir şeyin dokunulmamış olması onu üzmüştü .

-" Ee kızım hiçbir şey yememişsin ki . Bir şey yok değil mi ? İyisin yani . " boğazındaki büyük yumruyu yutup o da çevirdi tabağa . İçindeki duyguları dışarıya vurmamaya çalışıyordu ama bunda ek başarılı değildi .

-"Aslında sizinle yani hepinizle bir şey konuşmak istiyorum . O gün Sevim kollarımdayk- " omuzuna konan eller bölmüştü konuşmasını . Ateş oturduğu yerden kalkarak çocukların yanına gitti .

-" Velet ve prensesim kahvaltınız bittiyse yukarı çıkıp oyuncaklarla oynayabilirsiniz . " Genç kız onları unutmuştu . Resmen yanlarında söyleyecekti .

Ateş onların merdivenlerden dikkatli çıkışını izledikten sonra masaya tekrar döndü ve yerine oturdu .

Anında Hikaye'nin elini tutmuştu destek olmak istercesine . O sıcak eller kıza da iyi gelmişti .

-" Sevim ölmeden önce bana bir flash bellek verdi .Bunun içinde her şeyi anlattığı bir video ve Ateş'ten çaldığı bir kaç dosyanın olduğunu söyledi . Ben düşündüm ki hep beraber izleyebiliriz . Tabi sizde isterseniz . "

****

-" Taktım flashı ." Kaan son bir kez daha emin olduktan sonra boş bir yere yerleşti ve elindeki kumanda ile açtı . Görüntü ilk başta hışırtı şeklinde olsa da sonradan netleşmişti .

Herkes gördüğü kadının benzerliğine şaşırıyordu . O gün ki karmaşadan kimse dikkatli bakmamıştı ona . Sevgi'ye nazaran daha siyah bir tarzı vardı . Bunu fotoğrafta görmek şaşırtmıştı .

Etrafta yankılanan ses Hikayenin gözlerini doldurmuştu .

-" Merhaba Hikaye ve yanındakiler . Şimdi diyeceksin ki nasıl anladın tek başıma olmadığımı . Unutma ki Hikaye aramızda çok fazla benzerlik var . Zaten bu benzerlik yüzünden Sevgi'nin kurbanı oldun . Bu yüzden belki de kendimi suçluyorum ve yarın ki olacaklar ihtimaline benim ölümüm giriyor . "

-" Sakın böyle bir şey gerçekleştiyse kendini suçlama bu tamamen kendi isteğim , kendi kararım . Ölmek benim için kavuşmakla aynı . Ahh bu kadar yaşlarım yeter . Sana ve size her şeyi anlatıcam bu videoda . "

Ekran da ki kadının sanki Hikayenin tam gözlerinin içine bakıyor gibiydi .

-" Akif , denizi çok severdi . Belirli günler gelir saatlerce bir bankta oturur öylece bakardı . O denizi izlerdi bende çalıştığım kafeden onu . İlk başta ondaki farklılığı sezmiştim ama çoktan aşık olan kalbimin sesinden duyamamıştım .

O görmüyordu .

Görmeyişine rağmen denize olan sevgisini öldürmemişti . Aksine ona daha da bağlanmıştı . Belki de ben bunu fark ettikten sonra aşık olduğumu anladım ona . İlk sohbeti ben başlattım . O hiç konuşmadı hatta bana git dedi biliyor musun ?

Hiç vazgeçmedim yüzsüz gibi her gelişinde gittim yanına . Sonra bir gün göremedim onu . Çalıştığım kafeden gıcık patronumu bile takmadan çıkıp onu aradım , bağırdım belki gelmiştir de oraya oturmuyordur diye .

Tam vazgeçtim derken arkamda fark ettim onu . Öylece durmuş boşluğa bakar gibi bana bakıyordu . O an ikimizde konuşmadık , sustuk . Denizin kıyıya çarpışında çıkardığı sesi dinledik . Sonra o ses bir şey söyledi bana .

" Seviyorum galiba seni . Bu karanlığımda denizim olmaya ne dersin ? " evet evet bunu söyledi bana . Bir cümle insanı nasıl şok edebilir , nasıl öyle kalakaldırır ben o gün öğrendim .

Gel zaman git zaman evlendik kız biz . Dediği gibi o karanlığında denizi oldum ona . Sonra hamile olduğumu öğrendim . Sevdiğimden bir çocuğum olacaktı . Çok mutluydum , mutluyduk . Hayat bizi seviyordu ve yardım ediyordu .

Yani en azından ben öyle düşünmüştüm . Birden ameliyat parası hayırsever tarafından bağışlandı ve doğuma günler kala girdi ameliyata . Sevinçten mi heyecandan mı bilinmez sancım tuttu . "

Görüntüde ki kadın hiç durmadan yaşlarını siliyordu . O anların anısı üzmüştü onu . Salondaki herkes duygulanmıştı . Akif ve Sevimin aşkı güzeldi onlara göre .

-" Gözlerinin açıldığı gün kızımda dünyaya açtı gözlerini . Ben o gözler ilk beni görsün isterdim . Kızım ilk beni görsün . Akif ilk bana baksın .

Ama olmadı .

Sevgi onları benden çaldı . Elifimin hastalığına derman bulduğu için aldı onları . Her şey Elifim , kızım içindi . Onları bir köşede yabancı gibi izledim . Aramızda kalsın içten içe de istiyordum Akifin birazda olsa bir şeyleri anlamasını . Ne de olsa o kadar vakit geçirdik onunla .

Ama o da olmadı . "

Hıçkırığını tutamayan Hikaye Ateş'e sarılmıştı . Sevim hiçbirini hak etmemişti . Onun hayatı ailesi ile beraber geçmeliydi . Beraber Akif ile yaşlanmalı , kızlarını büyütmeliydiler .

-" Yıllar geçti . Sevgi ailem ile aile oldu . Bana da izlemek kaldı . Akif baldızım diyordu bana Hikaye . Kızım , yavrum sanki kan çekermiş gibi sürekli benim yanıma geliyordu . Teyze diyordu ama o kulağımda anne gibiydi .

Kızımın tedavi günü gelip çattığında Sevgi nasıl olduysa sıkılmış yalanlardan ve gerçekleri anlatmak istemiş . Hem de o kadar vakit ve anı kaybetmişken .

O gün o araba da ikisini de kaybettim . Gerçekler ortaya çıktığı belki de kavuşacağımız günler gitmişti .Kesin Akif böyle şeyler söylediği için o kaza olmuştur .

Sevim her şeyin suçlusunun Zerrin olduğu hatta bilerek çarptığını söylemişti . Beni bu yalandan kurtardığın için sağ ol Hikaye . Zerrin suçsuz buna canı gönülden inanıyorum . "

Hamdi Bey eşinin adının geçmesiyle kalbini tutmuştu . Bunu ilk defa duyuyordu . Makbule Hanım bile şaşırmıştı .

Bu olayların hep kendilerini nasıl ilgilendirdiğini düşünüp durmuştu .Şimdi anlıyordu yaşlı kadın .

-" O bomba işini de Sevgi yaptı . Sizin oraya gideceğinizi tahmin ediyordu ve tapu bilgilerinde oynama yapıp değiştirdi "

 

 

Herkese merhaba canolarr <33

Bölüm nasıldı ?

Şaşırdığımız , üzüldüğümüz sahneler oldu mu ?

Haktan ve Alper'i bence bu kitabın komedi birincileri olarak seçmeliyiz ne dersiniz ?

 

Loading...
0%