Yeni Üyelik
51.
Bölüm

~A.Y~48. BÖLÜM

@marsmelegi

Herkese merhaba !!

Bu bölümde biraz zaman aşımı olucak . Karakterlerimiz mutluluğu hak ediyorlar ama Sevim'in ölümünün hemen ardından da bu mutluluk biraz abes kaçardı .

O yüzden çok olmasa da zaman aşımı yapıcam aşkolarr

 

 

-" Güzel bir söz bırakır mısınız Sevim'in anısına ... "

 

Yazar'dan

Hikaye bomba olayını şimdi öğrenmişti . Onun yanında hiç bahsedilmemiş , konusu geçmemişti bile . Yavaşça kafasını yanındaki sevdiğine çevirdi .

Kırılmış hissediyordu . Ateş'in canı tehlikeye girmişti hem de kendisini kurtarmaya çalışırken .

-" Neden hiç anlatmadın ? " buğulu sesi ve titreyen dudakları ile konuşmuştu . Ateş ne cevap vereceğini bilmiyordu .

Sevim anlatana kadar söylemeyi aklının ucundan bile geçirmemişti. Belki de sonsuza kadar saklardı bunu .

-" Kendini suçlu hissedeceğini biliyordum . Hem bu önemli değil bak ben buradayım , yanında . " Yanaklarında süzülen yaşı elinin tersi ile silerek burnunu hafifçe çekti .

-" Ya işler ters gitseydi . Ya sana bir şey olsaydı . Hem de benim yüzümden . " Ateş onun ağlamaya başlamasıyla yeni akan yaşlarını nazikçe silip öptü .

Bu kadının gözyaşlarının aktığını gördükçe boğulduğunu hissediyordu .

-" Ağlama Orkidem . Bu yaşların artık akmasın . Bak her şey bitti , sona erdi . Sevgi yok artık . O öldü . " Hikaye yine de üzülmüştü .

Ellerini sevdiği adamın yüzüne koyup yanağını okşadı . Elinin altındaki çıkmış olan sakalları batıyordu .

-" Bir daha benden hiçbir şey saklama . Kendimi sorumlu tutsam da tutmasam da herşeyi anlat ." Ateş hüzünlü bir şekilde gülümseyip alnına uzun bir öpücük bıraktı .

-" Tamam Orkidem . "

-" Aranızdaki sorunu çözdünüz galiba . Ah belki de Akif ile benden sonraki favori çiftim sizsiniz . Ateş ilk başta Hikaye' ye yaptıklarını öğrendiğimde seni öldürmek istemiştim . Neyse ki yaptıklarını misliyle ödedin .

Siz gerçekten mutlu bir hayatı hak ediyorsunuz . Bunun içinde yarın ikimizden biri ölmeli diye düşünüyordum ilk başta . Ama öyle olursa Alın Yazımız bizi bırakmaz değil mi ? Sevgi de bende ölmeliyiz . Böylece bu hesaplaşma son bulmalı .

Sevgi hepimizden bir parça alıp götürdü . Bize bazı şeylerden vazgeçmek zorunlu bıraktı .

Hikaye sahi Zeytin'i hatırlıyor musun ? O gün nasıl da kaybolduğunu öğrendiğinde deli gibi aramıştın onu . Hem de o köpeğin Sevgi'de olduğunu bilmeden . Bak sana ne göstericem . Zeytin gel buraya miniğim . "

Hikaye deli gibi nefesini tutmuştu . O günü tabi ki de hatırlıyordu . Heryer de aramışlardı onu . Günler, haftalar geçmiş ondan iz bulamamışlardı .

Hatta kısa da olsa onun yaptığını bile düşünmüştü ki Hümeyra yani Sevginin Öylece kaçtığını düşünmüş , vazgeçmişti her şeyden olduğu gibi . Kolayca hem de .

Nasıl da salaktı . Biraz daha arasa belki de bulacaktı onu . Ama sadece kaçıp gitti diye düşünmüştü .

Ekrana yansıyan görüntü ile oturduğu yerde gerindi . Köpek büyümüştü . O zamanlar siyah olan tüyleri daha da koyulaşmıştı . Kulakları ve dişleri kocamandı .

-" Kendini suçlama . Sevgi bir ilki başararak Zeytin'e çok iyi baktı . Hatta ilk getirdiği gün seni kıskandığından dolayı alıp geldiğini söylemişti . Yarından sonra bu köpeğin kimsesi kalmayacak ve öncekinden daha iyi bak bu miniğe . " Sevgi gerçekten veda ediyordu onlara .

-" Her şeyden kolayca vazgeçme . Onlar için çabala Hikaye . Ben bunu yapamadım ve çabalamadığım için ailemi kaybettim . Kaybetmemek için çabala , uğraş ve en önemlisi başar . "

Gözünden akan yaşı silerek kucağındaki büyük köpeğin başını sakince okşadı .

Bu köpeği seviyordu ve hayvan da olsa sırf onun için yarın ki planından vazgeçmek istemişti . Sırf Zeytin'in yalnız kalma ihtimalini düşündüğü için .

-" Tahminlerime göre bir kaç dakikaya kapı çalar . Ona iyi bakın . Hoş çakalın . " ekranı kaplayan siyah ekrandan sonra odada bir sessizlik olmuştu .

Herkes öylece boşluğa bakıp düşünüyordu . Az önce izledikleri kadın şimdi yoktu .

Ölmüştü ..

Bu sessizliği bölen kapı zili ile Hikaye Ateş'e bakmıştı anında . Sevginin böylesi tahminleri şaşırtıyordu çifti . Oturduğu yerden hızla kalkıp kapıya koştu .

Büyük kapının kulpunu açar açmaz gözleri takım elbiseli adam ve tasma takılı Zeytin'i gördü .

-" Efendim rahatsız ediyorum ama bunu size vermemi istemişti Sevim Hanım . " Titreyen elleri ile tasmayı alıp onun kendisine gelmesini sağladı .

Tam dizlerinin dibinde ordan oraya gidip geliyordu sanki kendisini tanımıştı .

-" Özür dilerim oğlum . Ben kötü bir anneyim değil mi ? " köpek ne dediğini anlıyor gibi ona bakıyordu sanki .

Daha saniyeler önce dili dışarıda , keyfi yerinde o değilmiş gibi duruvermişti . Kocaman bir havlayıp ayağının dibine yattı .

Hikaye yere çömelip kafasını okşadı yavaşça . Büyük köpeklerden korkardı . Ateş'in de köpeği vardı ve Zeytin'den daha büyüktü .

******

-" Gerçekten çok tatlı bu köpek abla . Şunun tüylerine baksana Haktan . " küçük çocuk tüm dikkatini köpeğe verip konuşacaktı ki Ateş buna izin vermedi .

-" Ben bakayım prensesim . Ayy nasılda güzel tüyleri varmış öyle . " ortamda ki üzünç hava az da olsa dağılıyordu Ateş sayesinde . Zaten bunun için bu şebeklikleri yapıyordu ya Ateş .

-" Ya yaşlı dede sen ne kıskançsın ya . Çekil de bende bakayım . Şişko göbeğinden göremiyorum . " Ona inanamazca bakıp elleri ile karnına dokundu.

-" Senin o gördüğün göbek değil baklavalarım bir kere . Sen kendininkine bak bir ana kuzusu , sen daha sütsün velet . " Haktan sadece baklava kısmına takılı kalmıştı .

O da neydi ? Yoksa o yedikleri antep fıstıkla şey mi karnındaydı .

-" Baklava mı ? " tek kaşı kalkık bir şekilde bir kahkaha koy verdi ortama .

-"Evet ne sandın . Hem senin babanda da var koçum . " İkili bu muhabbete devam ederken Hikaye de Hamdi babasına ve Makbule Ninesine dikkat kesilmişti .

O videodan sonra ikisi de durgundu .

Zerrin Annenin isminin geçmesi ve bilmedikleri şeyi öğrenmeleri ağır gelmiş olmalıydı . Zira Hamdi Bey çok etkilenmişti .

Çünkü karısının böyle bir durumun içinde olması kötüydü . Yıllarca karısının hastalığının nedenini öğrenmek için oradan oraya koşmuştu .

Şimdi ise nedeninin tahmin edebiliyordu . Karısı ondan , onlardan bir kazayı saklamıştı . Hem de hayatı kaybedenlerin olduğu kazayı .

En azından ona bahsetmesini isterdi . Şunun şurasında kaç yıllık evlilerdi .

Hikaye oturduğu yerden kalkıp onun yanına gitti . Anında o dalgın gözler onu bulmuştu .

-" Kendini böyle yıpratma Hamdi Baba . Eminim Zerrin Anne sana bahsetmek istemiştir ama yapamamıştır . Ona da kızmamak gerek yıllar boyunca bunun cezasını çekmiş zaten . Kimseye anlatamamak onu yıpratmıştır . "

Kızının bu durumda bile onu suçlamayıp , hak vermesine duygulanmıştı . En azından Zerrin'i suçlu bulup , kızmaya hakkı vardı .

-" Size mahcup oldum kızım . Oğlum ve senin mutluluğunu şüphesiz çok istiyorduk ."

-" Biliyorum baba . Ama her şey bitmedi mi ? Bak sorunların hepsini çözdük . Artık üzülmek yerine mutlu olma zamanı bence . "

9 ay sonra ;

-" Karar . " mahkeme de ki hakimin gür sesi ile konuşmasının ardından salondaki herkes ayağa kalkmıştı .

Hikaye ve Ateş verilen kararı deli gibi merak ediyorlardı . Heyecandan deli gibi atan kalbinin hızına yetişemeyip sevdiği adamın elini tuttu .

Anında sıkıca sarılmıştı eli .

-" Suçlu Zeynep Karakaya'nın görevini yerine getirmemesi ve onu kötüye kullanması , küçük çocuklara uyguladığı şiddet , zorbalık ve taciz suçunun kanıtlar eşliğinde doğrulanması ile 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır . "

Tuttuğu nefesi rahatlıkla verdiği anda mutluluktan gülüyordu ikisi de . Koca salonda o yetimhane müdiresinin tiz , iğrenç sesi yankılanıyordu .

Onu götüren görevlilere tehdit , hakaret ederek güya durdurmaya çalışıyordu .

-" Başardık . Pelin ve diğer yavrular için adaleti sağladık . "

-" Hayır Ateş . Emin ol onların yaşadığı onca acının , üzüntünün karşılığı 22 yıl değil . Bizler sadece bu sayı ile yetinicez o kadar . Emin ol o çocuklar bırak 22 yılı bir ömür unutamazlar . "

Üzerindeki kabarık gelinliğini yürümesini kolaylaştırsın diye eliyle tutarak salondan ayrıldılar . Koridor da her ilerleyişlerinde herkesin gözlerine onlara çevriliyordu .

Kim bakmazdı ki ? Gelinlik iyen bir kadın ve takım elbiseli damat .

Mahkemenin olduğu gün düğünleri vardı . Düğünü ertelemeyeceklerine göre buraya gelmişlerdi . Allah'tan mahkeme erken saatlerde idi .

Yoksa kendi nikahlarına yetişemezlerdi . Resmen Ateş yüzünden 1 haftada her şeyi hazırlamışlardı .

Gelinliğini , ayakkabılarını ve diğer her şeyi olduğu gibi ...

Binadan çıkıp hızlı adımlarla onları bekleyen arabaya bindiler. Hikaye alnından akan terleri silerek ters ters Ateş'e baktı .

-" Yarım saat sonra fotoğraf çekimi var . Nasıl yetişeceğiz ? " Hikaye'nin sinirli sesiyle oturduğu yere sindi koca adam . Onun bu halleri korkutuyordu .Büyükçe yutkunup söyleyeceği kelimeleri seçti .

Yanlış bir şey söylerse kesin geceyi koltukta geçirirdi ve bunu kesinlikle istemiyordu .

-" Yetişiriz Orkidem . Sen hiç merak etme . Alper mükemmel araba sürer . 10 dakikaya oradayız . "

-" Valla bilemiyorum Ateş Bey . Vaktinde yetişemeyebi- " arkadan koltuğa sertçe tekme atmasıyla anında susmuştu .

-" At ağızlı fazla konuşma da sür şu arabayı . Şu gün bir geçsin bak ben sana ne yapıyorum . İntikam alıyorsun güya ha . "

-" Ateş sen yolculuk boyunca mümkünse hiç konuşma hayatım . " Eliyle ağzına fermuar çeker gibi yapıp arkasına yaslanmıştı . Alper hızlı bir şekilde arabayı sürmeye başladı .

Aynadan kendisine bakan gözlerle daha da yükleniyordu gaza .

Kısa süre sonra nihayet fotoğraf çekilecek yere gelmişlerdi . Hızlıca fren yapan arabada sadece Ateş etkilenmiş , öne doğru uçmuştu .

Hikaye bile hemen inmiş koştura koştura ekibin yanına gitmişti . Acıyan kafasını tutarak onun arkasından bakmıştı .

Kapısının açılmasıyla eli başında açan kişiye baktı . Alper korkak bir gülümsemeyle ona bakıyordu .

Yavaş hareketlerle ondan gözünü ayırmayıp arabadan indi .

-" Sen . Bittin ! " derince yutkunup terler döken çocuğu umursamayıp havalı adımlarla ekibin yanına vardı . Sanki az önce kafasını vuran o değilmiş gibi .

-" Merhaba Arkadaşlar . Lütfen hepiniz elinizden geleni yapın . Sizlerden güzel fotoğraflar bekliyorum . " ekibin içinden bazı kızların Ateş'e bakışı hayrancaydı .

Bu adamı kanlı canlı ilk defa görmüşlerdi ve oldukça yakışıklıydı .

-" Tabi ki de Ateş. " sarı saçlı kızın cilveli sesini Hikaye uzak mesafede olmasına rağmen duymuş anında kafasını oraya çevirmişti .

-" Bey demeyi unuttun Canısı . " kız bu çıkışla biraz bozulmuştu ama bunu belli etmeden kafasıyla onaylayıp oradan uzaklaşmıştı .

Kendisini kıskanmasıyla sinsi sinsi gülen genç adam anında üzerine çekmişti lazer bakışları .

-" Komik mi sence Ateş ? Gidip çağırayım istersen kızı . İkinizi birden evirip çevirip döverim sorun yok ."

-" Hayatım sen yanlış anladın . Ben senin beni kıskanmana sevindim ona güldüm . " Hikaye ona hala cevap veren sevdiği ile ona yaklaştı .

Yeni manikür yapılan elini gömlek kenarına getirip sertçe çekti kendine.

-" İyi . Ama bir dahakine bu kadar sesli gülme . İçten içe gülmeyi dene Hayatım . "

-" Evet çiftimizi şöyle alalım mı ? " kameramanın onlara seslenişi ile ellerini ayırıp onun yanına gitti . Hemen ardından da Ateş gelmişti .

Yerlerini alıp ilk pozlarını vermeye başladılar .

Uzun bir aradan sonra bir sürü fotoğraf çekilmişti ve bu sırada aile ferdleride oraya gelmişti . Son bir kaç kare daha çekilmek istiyordu Hikaye . Aile olarak .

-" Hep beraber çekilelim mi ? Ailecek . " tüm herkes bu davete hayır dememiş bir kareye toplanmışlardı . Hepsi beraberlerdi .

Mutlulardı ve bu fotoğraf da bunu kanıtı olacaktı .

1

2

3

-" Lan Velet senin sünnet düğününde de böyle çekilir miyiz ? " fotoğrafçı düğmeye basmadan önce Ateş'in dediği ile Haktan ağlayarak kendini yere atmıştı . Ve o an da da fotoğraf çekilmişti .

******

Atılan imzalar ile etrafı kaplayan alkış sesi çok yüksekti . Koca bir salon dolusu insan gelmişti . Hepsi bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmamıştı .

-" Ayağına bas Hikaye . " aralardan gelen tanıdık ses Hüseyin'e aitti . Kahkaha atarak fazla acıtmadan ayağına bastı . Ateş sanki acımış gibi yapıp ayağına dokunmuştu .

-" Gelini öpebilirsin Damat bey . " duyduğu ile gözleri fal taşı gibi açılmış hemen ayağa kalkmıştı . Onun bu haline topluluktan gülenler olmuştu .

-" Çok iyi oyuncusun Hayatım . "

-" Sen aşkımızın yönetmeni ol , ben de oyuncusu . " Alnına bastırılan dudaklarla gözlerini kapatmıştı . Bu günü önceden söyleselerdi gülüp geçerdi .

Ama şimdi yaşıyordu bu anı ve inanması güçtü .

-" Dans edelim mi ? " kafasıyla onaylayıp salonun ortasına geçtiler . Arka fonda yavaş ve loş bir müzik açılmıştı .

Hikaye daha ilk müzik olduğu için pek sesini çıkarmayacaktı ama sonuna kadar böyle gitmezdi herhalde .

Herkes öylece dans eden çifti izliyordu . Ne kalkıp eşini kaldıran vardı , ne de teklif eden . Böylece tek dans eden kişi onlar mı olacaktı yani . Kalabalıkta tanıdık bir kaç yüz aradı . Arayışı kısa sürmüştü .

Alper ve Ada yan yana oturuyordu . Alper'e kaş işareti yaparak Ada'yı gösterdi .

Anında kafasını hayır dercesine sallamaya başlamıştı . Gözlerini kısıp sabahki gibi tehditkar bakmaya başladı . Uzun bir bakışmanın ardından galip gelmişti .

Ada ilk başta kızarsa da kabul etmiş ikili buraya doğru yürümeye başlamıştı . Ateş'İn arkası dönük olduğu için görmüyordu .

Yani şimdilik . Omuzunu daha sıkı tutarak ani gidişine engel olmayı garantilemişti .

Bu iki gencin birbirlerine kaçamak bakışını görüyordu .

En azından yuva yapmak sevaptı değil mi ?

Bunu kendi görümcesi için yapmalıydı . Alper ve Ada ilk başta mesafeli olsa da Ada bunu kapatmış , kafasını omzuna koymuştu . Alper'in onun kulağına bir şeyler söylediğini duyuyordu .

Zira önemli veya güze bir şey olmalı ki Ada anında kafasını kaldırmıştı . Gözleri mi dolmuştu onun ?

Ada dudaklarını hareket ettirerek bir şey söyledi . Evet gibi bir kelime olabilirdi . Alper benim bile beklemediğim bir şey yaptı .

-" Kardeşimi mi öptü o ? " Ateş'e tam cevap verecekti ki yanı başlarında ki küçük çift ile kalakaldılar .

Pelin ve Haktan sanki Alper ve Ada'yı taklit edercesine davranıyorlardı . Hatta Haktan da alnını öpmüştü kardeşinin .

-" Ne oluyor lan ? "

-" Ateş sakin ol . Bak düğünümüz var . Bunu mahvetme tamam mı ? "

*****

Nikah masasında yanında oturan sevdiğinin kolunu mesken gibi tutmuştu Hikaye . Bildiğin oturduğu yerden öldürücü bakışlar atıyordu dörtlü oturan masaya .

Evet danstan sonra dördü boş bir masaya geçmişlerdi .

-" Gülümsüyor kardeşime , saçını okşuyor prensesimin . "

-" Ateş bakma oraya hayatım . Sen , sen bana bak ! Ne yapacaksın şu aşıkları değil mi ? " İlk başta iyi bir şey dediğini zannederken yeni fark etmişti . Tuttuğu kol sanki daha da sertleşiyordu

-" Aşıklar ? " ne yapacağını şaşırmıştı . Bildiğin öküz kocası onu geriyordu .

-" Ateş bak deli bir şey yapma .Hem bu düğün çok sıkıcı değil mi ? Biraz oynayalım . Hadi kalk çabuk . " deli gücü gelmiş gibi oturduğu sandalyeden kaldırıp salonun ortasına sürükledi onu .

Keman çalan ekibin oraya bir kaç el işareti ederek yanına çağırdı .

Anında gelen genç çocuğa istediği parçayı söyleyerek geri gönderdi .

Etrafı kaplayan sesle herkes birbirine bakıyordu . Salondaki herkes zengin kesimdendi ve böylesi bir düğünde yarısından fazla bulunmamıştı .

Hüseyin , Arel , Sedat birbirlerine bakıyorlardı . Yengelerinden böyle bir şey beklemiyorlardı .

Ama nedense bu hoşlarına gitmişti .

Etraftan kimsenin hareket etmeyişi ile Hikaye kollarını kaldırıp oynaya oynaya Ateş'in yanına gitti . Hala tuhaf tuhaf dörtlüye bakıyordu .

-" Hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum , Adını duydukça ağlıyormuşum , Deli diyorlarmış benim halime ... " bağıra bağıra oynamaya devam etti . Kısa süre sonra Hüseyin'de gelmişti .

-" Allahhh . " onun arkasından arkadaşları da gelmişti . Orta da küçükte bir kalabalık oluşmuştu . Zengin kısımlardan yaşlılarında katılmasıyla bir curcuna koptu .

Ateş büyük elleri ile Alper'i tuttuğu gibi ortaya getirmiş karşılıklı oynamaya başlamışlardı .

Hikaye ne ara gittiği fark etmemişti .

-" Sana kardeşimi emanet ediyorum Wifi. Eğer onu üzecek bir şey yap şebekeni keserim senin . "

 

Evet merhabalar aşkolar <3

Komik bulduğunuz yerler var mıydı ?

En sevdiğiniz söz ?

En üzüldüğünüz sahne ?

Seviliyorsunuz <3

Hikaye'nin gelinliği ;

Loading...
0%