Yeni Üyelik
54.
Bölüm

~A.Y~51. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Gözlerinin kahvesinden koy ömrüme . Kırk yılın hatırına sen de kalayım ... "

Hikaye' den

Üzerine ince bir pike örterek odanın ışığını söndürüp yanına yattım . Anında kolları belime sarılmış ve kendine çekmişti . Başımı sıcak göğsüne koyarak iyice yayıldım . Şu an hissettiğim huzuru hiç bir yerde bulamazdım .

O erkeksi ve kendine has kokusunu duyuyordum . Huzurum buydu benim için . Bir ömür bu kokuyla yaşamak istiyordum .

Kollarımı onun beline sararak daha da yakınlaştım . Bugün onun için çok endişelenmiştim .

Öyle kusarken görünce sanki ömrümden ömür gitmişti . Halsiz hali hala gözümün önündeydi .

Ve onu bu hale getiren de bendim dolaylı yoldan . Beğendiğini düşünerek yaptığım krepi tatmak hiç aklıma gelmemişti .

O iğrenç şeyi kaç gün boyunca kahvaltıda yedirmiştim . O da hiç belli etmeden hiç kırıntı bile bırakmadan yiyordu .

-" Çok korktum . " saçlarıma değen boştaki eli yumuşakça okşuyordu . Bu nedense rahatlatmıştı beni .

-" Özür dilerim . " İşaret parmağımı karnına getirerek örtüyle oynamaya başladım .

Özür dilemesi ile daha söyleyecek bir şey bulamamıştım . Eskisi gibi değildi .

-" Çok korktum . " saçlarımdaki eli durdu bir süre . Ardından tekrar okşamaya başladı . O okşadıkça gözlerimdeki yaşları durduramıyordum .

-" Çok korktum Ateş . Sen öyle klozetin orada halsiz şekilde bana baktığında çok korktum . Kimi arayacağımı şaşırdım . "

-" Şhh ağlama Ömrüm . " hıçkırıklarımı saklamak istercesine göğsüne gömdüm başımı . Ağlamaktan yüzümün kızardığını hissediyordum .

Ateş beni sarsılan omuzlarımdan tutu kendiyle beraber oturur hale getirdi .

Gözyaşlarımı elinin tersiyle silerek gözlerimi öptü .

-" Gözlerinin kahvesinden koy ömrüme . Kırk yılın hatırına sen de kalayım Orkidem . "

*******

Yattığım yataktan kalkarak banyoya girdim . Ateş hala uyuyordu . Dün çok yorgun düşmüştü bedeni .

Gerekli ihtiyaçlarımı gördükten sonra elimi yüzümü yıkayarak banyodan çıktım .

Odanın penceresini açarak hava almasını sağladım . Ateş'in açılan üzerini de örttükten sonra odadan çıkarak mutfağa indim .

Etraftaki bulaşıkları hızlıca yıkayarak Ateş için Tarhana çorbası yaptım .

Yemeyeli çok oluyordu . Kaynayan çorbanın altını kapatıp küçük bir tepsiye gerekli olanları yerleştirdim . Buhar tüten sıcak çorbayı geniş bir kaseye alarak tepsiye yerleştirip geri odaya döndüm .

Yatağın ortasında yatan Ateş'in yanına giderek tepsiyi komidinin üstüne koydum . Az önce örttüğüm pikeyi geri açarak ona seslendim .

-" Ateş hadi uyan . Sana yemek hazırladım . Bir kaç lokma yemelisin ." bir an da tek gözünü açıp bana baktı ve ardından geri kapattı . Havayı bir kaç kez kokladıktan sonra yeni farkına varmıştı Tarhananın .

Derin derin burnunu çekip sanki hiç bir şeyi yokmuş gibi yatakta oturur hale geldi .

Komidinin üzerinden çorbayı alarak kucağına yerleştirdi ve bir kaç kaşık yemeye başladı . Bu hale kıkırdadım . Düşündüğüm gibi özlemişti bu çorbayı .

Kıkırdamam üzerine kaşık ağzında bir şekilde gözleri bana döndü . O gözlerde bir şeyler görüyordum . Hınzır hınzır bakıyordu . Bir şebeklik yapacaktı kesin .

Tam da düşündüğüm gibi elinde ki kaşığı kaseye bıraktı ve dudaklarını büzüştürerek ağlayan bebek nidasında konuşmaya başladı .

-" Benim hiç halim yok Orkidem . Şu bileklerime bak hareket etmiyorlar . " gözümün içine soka soka bileğini gösterdi . Arada da sallıyordu .

-" Sen yedir bana . " koca bebek Ateş'e hoş geldin diyelim sevgili okuyucularım .

-" Ateş az önce gayet de güzel yiyordun . Ne ara halin kalmadı . " gözlerini koca koca açıp yatakta geriye yaslandı .

-" Valla bilmiyorum ama halim hiç yok be karıcım . Sen de yedirmeyeceksen ne yapalım aç kalırım bugün . Midemden sesler gele gele koca bir günü bitiririm . Belki de tansiyonum düşer bir yere bayı- "

-" Tamam tamam yediricem sana . " gerçekten çok numaracı biriydi kocam . Bildiğin oturduğu yerden koca bir senaryo yazmıştı .

Kasenin içindeki kaşığı alıp yedirmeye başladım . Koca bir kaseye yiyip bitirmişti . Tepsinin köşesindeki peçeteyi alıp ağzını yavaşça sildim .

-" Koca bebek kocam başka bir şey ister mi bugün . " soruma ciddi ciddi düşünmeye başladı .

-" Hımm hayır bir şey istemiyorum Karıcım . Ya da dur . " kucağındaki tepsiyi komidinin üzerine geri koydu . Çekmeceyi çekip içinden bir tarak aldı .

-" Saçlarını taramak istiyorum . " Oturduğu yerden kalkıp arkama geçip oturdu . Bağlı saçlarımı açıp salaş bıraktı .

-" Beni bu saç taramalara alıştırırsan kurtuluşun olmaz Ateş . Yakana yapışırım akşamları . "

-" Ben bir ömür bu cennet kokulu saçlarını taramaya razıyım . Geçmişinde neyin yarım kaldıysa hepsini ben tamamlayacağım . Yarım kalmana asla izin vermicem Aşkım . " yavaş yavaş taramaya başladı .

-" Ama her taradığım zaman ağlamazsan sevinirim . " dola gözlerimle güldüm . Gözlerimi koca koca açı tavana baktı . Bugün akmalarına izin vermeyecektim .

-" Ha şöyle ya kurban olduğum . " saçlarımı bir sürü öpücük atarak taramaya devam etti .

********

1 HAFTA SONRA ...

-" Hayır Orkidem . Katılmasan daha iyi değil mi ? Hem ne yapacaksın ki o yarışma da . " oturduğum koltuktan kalkarak Ateş'in yanına oturdum . Sabahtan beri izin vermiyordu .

Ne vardı sanki katılsam ? Hem bence baya eğlenceli geçerdi . Böyle evde otur otur bir yere kadardı .

-" Ateş lütfen hem diğer kızlarda katılıyor . Ne var sanki beni desteklesen . " düz olan kaşları çatılmış , sinirli bir şekilde oturduğu yerden kalkmıştı .

Onun kalkması ile kolunu sardığım elimde boşluğa düşmüştü .

-" Ömrüm ! Lütfen uzatma katılma diyorsam katılma . Vardır değil mi benim de bir bildiğim ? " Ellerini yanaklarıma yaklaştırıp dokunacakken başımı çevirdim . Az önce hiç ondan ayırmadığım gözlerim boşluktaydı .

Ne vardı sanki izin verse ? Alt tarafı bir yarışmaydı . Bunun için beni üzüyordu . Dahası aramızı da bozuyordu .

-" Tamam katılmam . İyi geceler ." Her zaman verdiğim iyi geceler öpücüğünü vereceğimi zannetmiş olmalı ki dudaklarını büzmüş , gözlerini kapatmıştı .

Bu adam ne zannediyordu ki beni ? İzin vermemesine rağmen onu öpeceğimi mi ?

İçimdeki sinirle yastığı suratına çarpıp sarsılmasını sağladım . Sinirli sinirli bakıp oturma odasında çıktım . Merdivenleri hızlı adımlarla çıkarken arkamdan bağırıyordu .

-" Orkidem yavaş çıksana merdivenlerden . Düşüp bir yerini inciteceksin . " son bir kaç basamak kala olduğum yerde durup ona döndüm .

-" Sana ne ! Düşersem düşerim vardır benim bir bildiğim değil mi ? " onun lafını ona çarparak son basamağı da çıkıp odaya girdim ve arkamdan kilitledim .

Maalesef bizim odamızda koltuk yoktu . Ateş eşya alımında özellik istememiş , reddetmişti .

Galiba nasıl kızlar beni uyardıysa Ateş'i de erkekler uyarmıştı .

Bu erkekler yok muydu ? Cin fikirliler ne olacaklar . Yatağın onun tarafında duran yastıkları alıp dolaptan pike çıkardım .

Kilitli kapıyı açıp dışarı çıkacaktım ki onunla karşı karşıya geldim . Elimdekilere dünya dışı varlıkmış gibi bakıyordu .

-" Beni odadan mı atacaksın ? " bunu çabuk anlamıştı . Şu an ters köşe yapmalıydım değil mi ? Tabi ki de öyle yapıcaktım .

-" Hayır sen odada yatmaya devam et . Ben bu odadan ayrılıyorum . Sana bu koca odada tek başına iyi uykular dilerim Ateş Bey . "

-" Ama , ama Orkidem bu kadar da abartma . Akşam vakitleri bu kavgayı unutup yatalım. Sabah olunca devam ederiz ha ne dersin ? " kavgamızın konusunu küçümsüyordu . Şu koca isteğimi de söndürmüştü iki dakika da .

Bende belki yastık falan görürse kabul edip izin verir diye düşünmüştüm .

-" Sen çok , sen çok .... Acımasızsın . Evet acımasızsın . " Akan gözyaşlarımı silip , burnumu ona inat derince çektim .

-" Ne var sanki izin verip beni mutlu etsen . Sanki sana dedim yarışmaya katıl diye . Katılan benim be adam . Hadi Ateş izin ver de yarışmaya katılayım . Aslında senden izin almama bile gerek yok ama bak ben senin de onayını önemsiyorum ."

Derin bir nefes alıp omuzlarını düşürdü . Eliyle düzgün saçlarını dağıtıp kollarını açtı .

Kafası ile kendine çağırdı . Elimdeki yastık ve pikeyi yere atarak yavaş adımlarla kollarının arasına girdim .

Anında sıkıca sarmıştı beni . Ördüğü saçlarımı derince öperek kulağıma yaklaştı .

-" Madem bu kadar istiyorsun katıl o halde . Seni sonuna kadar destekleyeceğim Orkidem . " Bu sözleri duyduğumda iyice yanaştım ona . Nihayet kabul etmişti . Galiba ona bir şeyleri kabul ettirmenin yolunu bulmuştum .

Yalandan ağlamak ...

-" Eşeksin Ateş . Eninde sonunda kabul edecektin zaten . Daha niye ağlatıyorsun ki beni . " hafifçe güldü .

-" Haklısın Ömrüm . Tam bir eşeğim . " uzun bir süre daha bu şekilde kaldıktan sonra belimde ki ellerini sıkılaştırıp kucağına aldı .

Hafif korksam da kısa sürmüştü . Burnunun boynuma doğru gittiğini hissediyordum .

Derin bir nefes alarak köprücük kemiğimi öptü . Ardından nefesini dudaklarıma doğru çarpıtıyordu . O sıcacık dudaklarını hissetmek istedim o anda .

Zaten istediğim kısa sürmüştü . Sıcacık ve yumuşak dudaklarını dudaklarımla buluşturdu .

Hareket ettiğini hissettim . Bedenimle beraber odaya girdi ve kapısını kapattı .

*******

Son kaplarıda yerine koyup mutfaktan çıktım . Ateş takım elbisesini giymiş bir şkeild ebeni bekliyordu .

Oturma odasına giriş yapıp ona seslendim .

-" Her şey bitirdim . Hadi çıkalım kızlar beni bekliyor . " Bileğindeki saatini düzeltip yanıma geldi . Üzerindeki siyah takım elbise ile çok yakışıklıydı .

Bir de bu hali ile o otele gidiyor olmazı canımı çok sıkıyordu . Çünkü yaz sezonu açılmış , bir sürü turistler otellere akın ediyordu .

Hepsi de bikini giyip havuza giriyorlardı .Bir ara kesinlikle otele ugramalıyım .

-" Çıkalım Orkidem . Ha bu arada biraz önce babamla konuştum . Pelin ve Zeytin iki güne burada olmuş olurlar . " Evlendiğimizden beri kız kardeşim ve Zeytin Hamdi Baba ile kalıyorlardı .

Yani İstanbul 'da . Çok ısrar etmişlerdi onları da görütmek için . Ben de kıramayıp izin vermiştim . Ve o gün bu gündür orada kalıyordu .

Özlemiştim kardeşimi . Arada sırada görüntülü konuşuyorduk . Gayette keyfi yerinde gözüküyordu .

Her arayışımda tüm gün ne yaptığını anlatıyordu . Benden daha çok gezmişti kesinlikle .

-" Özledim küçük kızımı . " Ateş'in derin bir nefes alıp hasret çeker gibi konuşmasıyla ona baktım .

Pelin'e değer veriyordu . Ve bu beni mutlu ediyordu .

-" Bende çok özledim prensesimi . " Evin kapısını açıp geçmem için bekledi . Dışarıya çıkıp arabaya bindim . Ateş'te sürücü tarafında yerini aldıktan sonra son gaz sürmeye başladı .

Yolumuz biraz uzundu . Sedat ve Sinem'in evine buraya uzaktı . Zaten bu yüzden Ateş'ten rica etmiştim bırakması için .

Kızlara izin aldığımı söylediğimde hemen toplanmak ve yarışma için konuşmak istemişlerdi . Hatta bunun için bir grup bile kurmuştuk.

Ateşli youthfullar ...

Bunu Oya bulmuş ve gruba bu adı vermişti . Biraz uçuk bir ad ama olsun .

Geçip giden yolu izleöeye dalmışken arabayı saran müzikle iyice yayılmıştım ki duyduğum sözlerle Ateş'e çevirdim bakışlarımı.

Bana gülerek bakıyor , şarkı sözlerini söylüyordu .

Dedim, kızım bu ne havalar?

Senin niye burnun havada?

Naz yapma ve bin arabama

Başkasına at hadi hava

Görmedim hiç böyle sarışın

Sen teksin, bu neyin yarışı?

Sarışın kısmını söylemesiyle kaşlarımı çattım . Ne alakaydı ki ben bir kere kızılım .

Sanki o da bu detayı anlamış gibi orayı tekrarladı .

- " Görmedim hiç böyle kızıl .Sen teksin , bu neyin yarışı ? " İstemsizce güldüm bu tekrarına . Her bakışımdan ne demeye çalıştığımı anlıyordu .

Nihayet Sinem'in evine geldiğimizde araba eve yanaştı ve durdu . Kapıyı açıp bir ayağımı dışarıya çıkardım ve ona döndüm .

-" Kızıl kısmını sevdim . Sen bu işi yapıyorsun Kocacım . " Yanağından bir makas alıp arabadan indim . Şapşik bir şekilde kalakalmıştı . Eve doğru gidişini izliyordu .

Elimle öpücük atıp zili çaldım . Bir patırtı çıkmış , kapı hızlıca açılmıştı . Sinem saçı yarım yapılı bir halde kapının önündeydi .

Bir tarafı kıvırcık diğer tarafında da bigudiler vardı . Yüzünden ona yakışan hafif tonlu bir makyaj ve üzerinde de pijama evet evet hello kity li pijama gitmişti .

-" Hoş geldin Hikaye . Geç , geç çabuk içeri . Herkes geldi , yarışma için kombin ve makyaj yapıyoruz . " kolumdan tutup beni içeri çekti . Ardımdan kapıyı kapatıp oturma odasına yönlendirdi .

Kızların hepsi buradaydı . Sevda , Oya , Kumsal , Almira .

Hatta Haktan 'da bir köşede oturuyordu . Beni gördüğünde yüzü aydınlandı ve arkama doğru göz atmaya başladı .

-" Pelin aşkım gelmedi mi daha ? "

-" Hayır Haktancım henüz gelmedi . İki gün sonra gelicek . " Omuzları düşmüştü . Oturduğu koltuktan kalkıp hayattan bezmiş gibi bir halde gözden kayboldu .

Şaşırmıştım onun bu haline . Normalde herkesle uğraşmayı seven biriydi . İlk defa Ateş'e iletmem için bir şey söylememişti .

-" Deprosyanda canım o . İki gündür süt ve çikolata yemiyor . Pelin'in gelmesini bekliyor . " Şimdi anlaşılmıştı .

-" Pelin'e baya aşık olmuş gibi . Aynı şekilde Pelin'de aşık oldu . Bu ikisini ne yapacağız ya ."

-" Valla ben dünür olmak isterim . ". İkimizde gülüp koltuklara geçtik . Şöyle bir düşündüm de dünür olmak komik olurdu .

-" Nihayet geldin Hikaye . Bak senin için bu kıyafetleri hazırladım . Sen yarışma günü bunları giyiceksin . " Oya elinde kıyafet çantası yanıma geldi ve yanağımı öpüp elime tutuşturdu .

Bu işe kendini çok vermiş , her şeyle o ilgilenmişti. Bu yarışmayı epeydir beklediğini biliyordum .

Kıyafet çantasına bir göz atmak için fermuarı çekmiştim ki Kumsal hemen elimden aldı .

-" Bunları yarışma günü görücez . Oya özellikle söyledi . "

-" Ayy Oya bak zaten yarışmaya 2 gün kaldı . Ver de bakalım şu kıyafetlere . " Almira'nın isyankar hakine hak verdim . Biraz Oyadan korkuyordum .

Nasıl desem tarzı güzeldi ama bana göre değildi . Biraz açık ve cesur seçimleri vardı .

Yarışma günü Ateş 'i katil etmek istemiyordum . Hele kavga hiç istemiyordum .

-" Oya Almira halkı . Bakalım belki bir kaç sıkıntı falan olur . Şimdiden halledelim . " Bende fikrimi söyleyince kafasını hayır dercesine sallayıp herkeisn elinden kıyafet çantasını aldı .

-" Kimse yarışma öncesinden bakmayacak . Sürpriz olsun istiyorum . " Oturma odasından çıkıp gözden kayboldu . Dış kapının açıldığını kısa süre sonrada kapandığını duydum .

Geri salon kapısında görünüp araba anahtarını sehpaya bıraktı.

-" Hadi herkes toplansın sehpa çevresine . Yarışma hakkında plan yapıcaz . " Oturduğumuz koltuklar kalkıp yere oturduk . Sehpanın üzerinde kağıtlar ve resimler vardı .

-" Şimdi sayın Ateşli youthfullar kadınları . Sehpanın üzerinde gördüğünüz resimler Sedef Turan , Arda Parlak ve Zeyşan Ömür 'e ait . Kendileri sunucular ve yarışmacılara puan verecek olan kişiler . " Sarı saçlı ve gözlüklü bir kadının resmini alıp hepimizin gözüne soka soka gösterdi .

-" Sedef Turan ; ahh Kendisi tam bir prenses , matmazel . Bir çok alanda başarılı bir ev kadını . Yemek , terzi , moda , spor ve yatırım alanından bir numara . Adaletlidir . " Fotoğrafı öperek yerine koydu ve bu seferde bir adamınkini gösterdi .

Siyah ve uzun saçlı bir adamdı . Boynunda dövmeler vardı . Aslında dışarıdan baya sertti bir yüz ifadesine sahipti .

-" Arda Parlak ; pislik , iğrenç ve ukala adamın tekidir . Kendisini hiç sevmem . Hiçbir alanda bana göre başarılı değil . Bunu kaale bile almayın . He deyin geçin dediklerine . " Sanki pismiş gibi fotografi atacakken Kumsal buna engel olarak elinden aldı .

-" Oya'nın eski sevgilisi Arda Parlak . Moda alanında çok yetenekli . Bir çok defile yapmış birisi . Dünya'nın her yerinde mağazaları mevcut . Adaletli olduğunu pek söyleyemem . Sevmedi mi sevmez . "

-" Şerefsiz ! " Oyanın fısıltılı bir şekilde dediğini hepimiz duymuştuk . Kumsal ise sadece göz devirmekle yetinmişti .

Son fotoğrafı da alıp uzun uzun baktı . Arkasını dönderip hepimizin görmesini sağladı .

Yaşlı bir kadındı . Saçları beyazlamış , yüzü buruşmuştu . Aslında biraz Makbule nineyi andırıyordu .

-" Zeyşan Ömür ; 60 yaşında , başarılı bir kadın . Sinirli , hataya tahammülü olmayan birisi . Bir çok defa yarışmada sunuculuk yaptı ve yarışmacıların çoğusu ağlamaktan harap olmuştu . "

-" Ayy 3 sene önceki yarışma da değil mi ? " Sinem üzülür gibi söylemişti . Kumsal kafasını sallayıp devam etti .

-" Katı kurallara sahip . Makbule Teyzesinin bir numaralı düşmanı . " Duyduğum ile gözlerim iri iri açıldı . Düşman mı ? Hem de Makbule Ninenin ?

-" Hikaye çok eskilere dayanıyor . Makbule Teyzenin yanı sıra Sedat gile de düşman . " Sinem'in dediği ile daha da şaşırmıştım . Bu kadın ile bildiğin yarışmayı kazanmamız imkansızdı .

Nefret ediyorsa kazanmamıza izin vermezdi .

-" O zaman yarışmayı kazanmamıza engel olabilir . "

-" Yok dedim ya katı kuralları var . Özel hayatı ile bunu karıştırmaz . Yani inşallah ."

O bile bundan emin olamıyordu .

 

 

Herkese merhaba <3

Nasılsınız canolar 💚💚

Bölüm nasıldı ?

En sevdiğiniz sahne ?

 

Loading...
0%