Yeni Üyelik
55.
Bölüm

~A.Y~52.BÖLÜM

@marsmelegi

 

Hikaye'den

-" Bol şanslar Ömrüm . Hiç heyecan yapma . Ben burada olacağım tamam mı ? " Bininci kez aynı şeyleri söylemişti bugün .

Her heyecan yapma deyişinde daha da heyecanlanıyordum . Elim ayağım birbirine giriyordu .

-" Tamam Hayatım . " omuzlarımdan tutarak destek verircesine beni sallamıştı . Daha da heyecanlanmıştım . Yanaklarından öperek elimi yumruk yaptım .

-" Ben bu işi yaparım . Çünkü ben Hikaye'yim . Hikaye Güçlüyüm . " sanki biraz fazla bağırmıştım . Çünkü diğer yarışmacıların hepsi bana bakıyordu . Deliye bakar gibi hem de .

-" İşte benim Orkidem . Keşke şu elbiselerinizi de bir görseydim içim tam rahatlayacaktı ." işte zort olduğumuz konu .

Şu iki gündür ömür törpüsü misali hiç durmadan bu soruyu sormuştu . Bilmediği şey ise henüz benim de görmediğim .

Aslında biraz tırsıyordum bu konuda . Oya ne kadar güzeller dese de sıkıntı tam da burada başlıyordu . Oya açık ve cesur giyinen birisi .

Ve sanırım bizim içinde bu tarz şeyler hazırlamıştı .

-" Hayatım ne dedim ben sürpriz olacak . "

-" Bütün yarışmacılar grupları ile beraber büyük salona girsinler . " edilen anons ile Ateş'e sımsıkı sarıldım . Yanaklarımdan öperek beni salona yönlendirdi .

İçeriye girdiğimde benim grup içerideydi . Yanlarına giderek hepsiyle selamlaştım . Aramızda tek eksik Oya idi .

-" Oya nerede ? " sorduğum soru ile Kumsal telefondaki bakışlarını bana yönlendirdi ve soruma cevap verdi .

-" Grubun adını kayıt ettirmeye gitti . Yarışma öncesi sahneye çıkarken seslenmeleri için . " anladığım belirtircesine kafamı salladım .

-" Kıyafetlerde onda . Ne zaman giyeceğiz ? Süre gittikçe azalıyor . Daha makyajları- "

-" Geldim işte Sevda . " Elinde kıyafet çantaları ile gelmişti nihayet . Hepimizin kıyafetlerini tek tek verip bizim için ayrılan odaya gittik .

Bütün gruplar bir koridorda sıralı odalara girmişti . Çağırdıkça odalardan çıkıp sahneye gidecektik .

-" Evet yarışma günü gelip çattı . Bu sene çok farklı şeyler isteyebilirler . Az önce grup ismimizi yazdırırken duydum . Çalışanlar ; bizi zorlamayacak ama epey uğraştıracak şeyler isteyeceklerini konuşuyordu . " Ortadaki koca masanın üzerine makyaj malzemelerini koyup konuşmaya devam etti .

-" 2 gün önce konuştuğumuz gibi heyecan yapmaya gerek yok . Kaybederseniz de takmayın , ne de olsa bir yarışma . " kendine ait kıyafet çantasını alıp fermuarını çekti .

İçinden çıkardığı kıyafet gerçekten çok güzeldi ama sanki biraz açık gibiydi .

Onun ki böyleyse bizim ki kim bilir nasıldı .

Diğerleri de benimle aynı düşünmüş olmalı ki elbise çantalarının fermuarlarını açıp içindekini çıkardılar .Renkleri hepsinin aynıydı .

Beyaz ...

Benimkini askısı ile çıkartıp şöyle bir uzaktan baktım . Yırtmacı vardı ve askılı idi .

-" Eee nasıl buldunuz elbiseleri . Tam grup ismine uygun renkler ve modeller . Ayy ben tarz için doğmuşum ya . Şu elbiselerin güzelliğine bakın . " Sevda elinde ki elbiseyi masaya sertçe koyup ellerini beline koydu .

-" Ben bunu asla giymem . Kocam hapishaneye girmek için henüz çok genç ve biz kızımıza yeni kavuştuk . "

********

-" Allah seni kahretmesin Oya . İnşallah yolda yürürken topuklu ayakkabın rögar kapağına sıkışır da rezil olursun . Sevdiğin renk rujun üretimi durur da bir daha kullanamazsın inşallah . "

Sevda bilmem kaçıncı bedduasını okurken biz gülmemek için zor duruyorduk . Az önce odadaki söylediklerini yutmuş ve elbiseyi Oya'nın zoruyla , pardon tehdidiyle giymişti .

Tehdit ettiği şeyi bilmiyorduk kulağına söylemişti .

-" Ayy yeter ya beddua etmeyi kes de makyajını tamamla. Hikaye , Kumsal rujunuzun tonunu daha koyu seçin . " Sevda söylenen karşısında burnunu kıvırıp far paletini eline almıştı .

Hepimiz hazırdık aslında . Sadece ismimizi duyana kadar son rütuşları yapıyorduk .

Herkesin kıyafeti yakışmıştı da dediğim gibi kısa ve cesurlardı .

Kapı çalınıp ardına kadar açıldı . Genç bir çalışan gelmişti . Elindeki kağıda bakıp bize döndü .

-" Son 2 dakika kaldı . Birazdan isminiz anons edilecek . O yüzden koridora çıkmanızı rica edeceğim . " Hepimiz elimizdeki eşyaları bırakıp sandalyeler sen kalktık .

Üzerimi elimle düzenleyip aynada son bir kez kendime baktım . Bu kıyafetlerle nasıl yarışacaktık ki .Yemek yapma görevi gelse elbise askısını çekiştirmekten yapamazsın bir kere .

-" Heyecan yapmayın . "

-" Bu cümleyi her duyduğumda daha da heyecanlanıyorum Oya . O yüzden kullanma mümkünse . "

-" Tamam be . "

Odadan çıkarak koridora dizildik . En önde Oya vardı . İlk o çıkacaktı .Ardından ben , Almira , Kumsal , Sevda , Sinem .

-" Evet sıradaki grubumuzu sahneye çağırıyorum . " Zeyşan Ömür'ün sesi ile titreyen ellerimi yumruk haline getirdim .

-" Biraz değişik bir adları var doğrusu . " Hepimiz birbirimize baktık . Dediği gibi değişik bir adımız yoktu açıkçası . Tamam biraz değişikti ama duydukça alışıyordu insan .

-" Ateşli yarmagüller ! " Duyduğumuz grup adı ile donup kalmıştık . Gülmemek için zor tutuyordum kendimi .

Ateşli yarmagüller ha .Bizim adımız bu değildi ki . Şöyle bir etrafa baktığımda başka grupta yoktu .

-" Sizi çağırdılar . Sıranız nasılsa giriş yapın sahneye . "

-" Allah'ım sana geliyorum . Oya ben senin yapacağın işe ." Sevda 'ya bir dur işareti yapıp kendi konuştu .

-" İyi de bizim grup adımız bu değil . " Oya'nın dediğini dinlemeden omuzuna dokundu ve sahneye doğru ilerletti .Onun çıkışı ile sırayla sahneye girdik . Etrafta inanılmaz bir ışık vardı .

-" Rezil olduk ya ."

-" Susun ya ben Ateşli youthfullar dedim . Eminim bundan . " Ağlamaklı ses çıkartarak dudaklarını büzdü .

-" Aynen aynen youthfullar dan yarmagüllere geçiş yaptık iki dakika da . "

Koskoca sahnede bir stand vardı . Ve grupların hepsi oralarda kendileri için olan da duruyordu .Bizde kendimizin kine geçtik .

Ortalık çok kalabalıktı . Tam Ateş'i arayacakken dibimde bulmuştum . En ön masadaydı herkes .

Ateş'in bana olan bakışlarını görüyordum . Şirince gülümsedim . Yırtmacımdan gözüken bacağımı yavaşça örtmeye başladım .

Anında gözleri oraya kaymıştı . Kafasıyla etrafa göz atmaya başladı . Kesin başka bakan var mı diyeydi .

Son grubundan sahneye gelmesiyle yarışma tam anlamıyla başlamıştı .

Her birinde gözlerimi gezdirdim . Bize sırıtarak alayla bakıyorlardı . Zira biraz haklı gibilerdi . Ne de olsa Ateşli yarmagüllerdik.

-" Ben şu kızı yolarım ama. " Sevda ellerini yumruk haline getirmiş bizden sonra çıkan gruba bakıyordu . Bahsettiği kız sarı saçlı , kırmızı elbise giyen biriydi .

İsim kartına baktığımda ismini Beyza olduğunu gördüm . Yandan alayla sırıtıyordu Sevda'ya .Bildiğin kışkırtıyordu onu .

-" Sevda sakin ol . Onun istediği de o zaten . Baksana bildiğin kışkırtıyor seni ." Yumruk haline gelen eline dokunup söylemiştim .

-" Başarıyor da . "

-" Evet sayın yarışmacılar ve izleyiciler bu seneki yarışmamıza hoş geldiniz . " Sedef Turan'ın sevecen sesi ile herkes oraya odaklanmıştı .

-" Bu yıl ki yarışma en sıradışı olanı olacak . Yarışmacılarımızdan birbirinden değişik şeyler isteyeceğiz . " Mikrofonu Arda Parlak almıştı . Ellerinde ki dövmelerle oldukça dikkat çekiyordu .

-" Tam tamına 6 etaptan oluşan bir yarışmadan bahsediyoruz . Kendine güveni olmayan şimdi şu an defolup gitsin . Bu yarışmada güvensizliğe hele de kendine güvensizliğe yer yok !! " Sert ses tonu ile kulaklarım çınlamıştı . Söyledikleri de tüyleri diken diken ediyordu .

Bildiğin kovmuştu .

Bir kaç dakika bekledikten sonra Bizim takıma baktı . Aslında Oya'ya demek daha doğru olur .

-" Güzel o zaman hemen ilk etapa başlayalım !! " Etrafı saran alkış tufanına bizde katıldık . Bütün yarışmacıları tek tek içeriye çağırıyorlardı . Her etapta birimiz çıkacaktık galiba .

İçeriye geçmeden önce gözüm bir yere takıldı . Zeyşan Ömür bir çalışanla hararetli bir şekilde konuşuyordu .

Acaba bir sıkıntı mı olmuştu ?

Yavaş yavaş içeriye girerken o çalışan hızlıca yanımızdan geçip gitti .Nihayet bizim için ayrılan odaya geldiğimizde içeride o çalışan kız vardı . Galiba bizi bekliyordu .

-" Size yarışma hakkında kısa bilgi vermem söylendi . " Bizden kaçırdığı gözleri ile bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım . Bizim oda en uçta olduğu için koridorda yürürken odaları görmek mümkündü .

Ve buraya gelene kadar hiç bir odada çalışan görmemiştim . Masanın üzerindeki telefonu mu alıp ses kaydını açtım . Biraz uyanık olmalıydım .

O kadar uğraşmışken bir saçmalık yüzünden kaybedemezdik . Şu an sadece bir şeylerin ters gittiği kanısına varmıştım o kadar . Ama yine de ben gardımı almalıydım .

-" Diğer gruplara da bilgi verildi mi ? " Benim sorumla Derince yutkunmuştu . Elindeki kağıtları sımsıkı tutmaya başladı

-" Evet tüm gruplara bilgi verilmesi için görevli arkadaşlar var . Bende size bilgi vermek için görevlendirildim . " Kayıt her konuştuğunda devam ediyordu .

-" O zaman iyi haksızlık olmasını istemeyiz . " Kağıtları masanın üzerine koyup bir kaç adım geriye gitti .

-" Bunlarda yarışma etapları yazılı . Her bir etapta neler olacağı yazıyor . İlk etapta y- " anında devamını getirmesini engelledim .

-" Tamam sağ ol biz gerisine bakarız . " Biraz kararsız gibi kalmıştı . Ağzını açıp reddedecekken bakışlarımda ki kararlılığı görmüş olmalı ki kafasını salladı ve odadan çıktı .

-" Hikaye bıraksaydın da anlatsaydı . " Oya 'ya bakıp telefonumu ağzıma götürdüm .

-" Biz şimdi bu kağıtları yırtacağız . Zeyşan Hanım siz ne kadar çakalsanız biz sizden daha çakalız unutmayın !! " Telefonun kamerasını açıp köşeye yerleştirdim ve elimle her birini yırttım .

-" Hikaye ne yapıyorsun ? " Kayıtı ve videoyu kapattım . Kızların hepsi şok içinde kağıtlara bakıyordu . Oya sinirle yırtık olanları elimden çekip aldı .

-" Neden yaptın ? Şimdi nasıl yarışma hakkında bilgi edineceğiz ? "

-" Yırttın hepsini . " Diğerleri de aynı şeyleri söylemeye başlayınca hepsini susturdum .

-" Kızlar !! Bir sakin olun ya . Bakın bize büyük ihtimalle tuzak kurdular . Daha doğrusu kurdu . Odaya gelene kadar hiçbir odada çalışan görmedim ama ne şanssa bizim odada vardı . " Telefondan kayıtı açıp hepsine dinlettim . Az önceki konuşmalar vardı .

-" Bir suçlama olursa çalışanın bize dediğini dinletiriz . Daha sonra çoğu yarışmacı isyan eder yarışma hakkında bilgileri vardı diye işte o zamanda videoyu gösteririz . " Hepsinin ağzı açık kalmıştı .

-" Zeyşan mı yaptırdı yani ? "

-" Büyük ihtimalle çünkü Zeyşan'la hararetli bir şekilde konuşuyordu . Sanki zorla bir şey yaptırmaya çalışır gibiydi . " Anladıklarını belirtircesine mırıldandılar .

-" Kusura bakma ben çok sert ve gereksiz bir tepki verdim . " Önemli değil dercesine kafamı sallayıp masanın başına geçtim . Hepsi sanki ne yapacağını bilmiyor gibiydi . Bu olay umudumuzu yitirmişti .

-" Hey hey canımızı sıkmak yok . Bakın hemen olayı hallettik . Bir sıkıntı olmaz çünkü elimizde kanıtlar var . Şimdi birlik olup şu yarışmayı kazanalım . "

******

-" Evet ilk etap için Yarışmacıları buraya alalım . " Titrek bir nefes alıp diğer gruptakilerle sahneye geçtim . Her gruptan bir kişi çıkıyordu .

Koca sahne de tek tek sıralanmış mikrofonlar vardı . Müzik mi söyleyecektim ?

Aslında sıkıntı olmazdı . Şarkı söylemeyi küçükken çok severdim .

-" Yarışmacıları mikrofonun önüne alalım . " Arda Parlak'ın dediği ile mikrofonun önüne geçtim .

Zeyşan Ömür bir an da beni görünce Arda Bey'in elinden mikrofonu alıp onun şaşkınlığına bakmadan kulağına bir şeyler söyledi .

Arda Parlak pek istemese de yerine oturmuştu . Bu kadın kesinlikle benimle uğraşmayı seviyordu .

Bende bakışlarını ayırmadan konuşmaya başladı .

-" Evet buradaki her bir yarışmacının eminim ki bir acısı vardır değil mi ? Ve bizde bunu biliyoruz . " Gülerek söyledikleri benim kanımı dondurmuştu . Benim hakkımda bir şeyler biliyordu.

-" Peki sizler bu acılarınızı ne kadar ifade edebiliyorsunuz ? Bu etapta bunu göreceğiz . " O konuştukça Ateş'e baktım . Gözünü kırpmadan bana bakıyordu . O da anlamıştı Zeyşan'ın ne yapmaya çalıştığını .

Yanında oturan Pelin'in bana gülümsemesi ile sanki rahatlıyordum . Elimle ona el sallayıp öpücük attım küçükçe .

-" Hikaye Güçlü ! Nasılsın ? Eminim iyisindir benimki de soru işte . " Gür bir kahkaha attı . Sedef ve Arda bile değişik bakıyorlardı .

-" Çok uzun zaman önce anneni , yakın bir zaman içinde de babanı kaybetmişsin . Eminim içinde hala bunların acısı duruyordur . Bize bunları anlatan bir şarkı söyle ! "

Boğazım düğümlenmişti .

-" Bu kadın ne yapmaya çalışıyor . " başta grupta yer alan adının Beyza olduğunu öğrendiğim kız söylemişti .

-" 5 dakika veriyoruz . O sırada söyleyeceğin şarkıyı düşün . " Titreyen ellerimi sıkıp köşeye geçtim . Kızlar anında yanıma gelmişti .

-" Şeytan , pislik karı . Şu istediği şeye bakar mısın ya ? Şikayet edeceğim onu ! "

-" Evet şikayet etmeliyiz onu . Hatta bence şu an şu dakika gidip saçını başını yolabiliriz . "

-" Aynen ben az ileride Vileda sopaları görmüştüm . Onları ala- " hepsi bir şeyler söylüyordu . Elimle onları susturdum .

-" Kızlar ! Beni düşündüğünüz için sağ olun ama ben söyleyebilirim . " Kumsal iri iri açtığı gözlerini bana dönderdi .

-" Saçmalama istediği şeyin farkında mısın ? Buna izin veremeyiz . " Ona derince gülümsedim . Hepsi beni düşünüyordu ve ben bunu sonuna kadar hissediyordum .

-" Sorun olmaz . Annemin ölümüne alıştım ben . Babamın ki de sadece bir kayıptı . Kayıptan ibaret .Ötesi yok . " Son bir dakika nın içine girdiğimizde gelen çalışana şarkıyı söylemiştim .

Kızlar ilk itiraz edip çalışana bağırıp engel olmaya çalışsalar da kabul ettirmiştim .

*******

Arka fonda çalan şarkı ile gözlerimi kapattım . Kendimi şarkıya vermeye çalışıyordum .

-" Unutma ne olur

Unutsun yıllar, sokaklar, yollar unutma

Sorma olur mu?

Halimi, hatırımı, sen de kalan aklımı

Küstü hayalin,  gözyaşlarım terk etti gözlerimi

Bitti belki de, onunla bittim ben de

Onunla ağladım bin kere

İnan yanılsın koca dünya bakma sen bana

Dön gözlerin avucuma doğsun, yetmez mi bu ayrılık?

Gel, gör hiçbir şey güzel değil

OLMUYOR BAK ESKİSİ GİBİ "

 

 

Herkese merhaba <3

Bölüm nasıldı canolarr

Loading...
0%