Yeni Üyelik
56.
Bölüm

~A.Y~53. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Gerçekten bu kadar sessiz biri misinizdir ?

-" Kimin dinlediğine bağlı ! "

Hikaye 'den

Son sözü de söylediğimde etraf kısa süreliğine sessizleşmişti . Kapalı gözlerimle derin nefesler aldım . Bir şarkı bu kadar ağır olmamalıydı .

Her söyleyişim de omuzlarım eğilmişti . Yavaşça gözlerim aralandığında Ateş oturduğu yerinden kalkmış hem bağırıyor hem de alkışlıyordu .

-" Orkidem seninle gurur duyuyorum . İşte benim ömrüm . " gözlerimdeki yaşları tutamıyordum ve bu onu gördükçe daha da coşuyordu .

Kısa süre sonra kalabalık ve aile de ona katılmıştı . Ona sarılmaya ihtiyacım vardı .

Sarılmak ve ona sığınmak ...

Adımlar atarak sahne kenarına geldim . Buradan onların tarafına merdiven yoktu . Uzun bir mesafe vardı aslında atlanır atlanmasına da bu topuklularla biraz zordu . Ateş hızlı adımlarla hemen altına dikildi .

Kollarımı ona uzatıp sıkıca belimi kavramasını sağladım . Bütün ağırlığımı ona vererek kendimi aşağı salladım.

Kısa süre sonra yere değen ayaklarımla sıkıca ona sarıldım . Öylesine sahiplenircesine sarıyordu ki hıçkırığımı tutamadım .

Göz yaşlarım makyajımı bozuyordu ama kendimi tutamıyordum ki .

-" Özür dilerim Orkidem . Benim yaşattıklarımın da etkisi var değil mi ? Onları çok özlüyorsun . Bu özleminin dermanı olamıyorum . " evet biraz onunda etkisi vardı ama şimdi affettiğim bir şey içinde aramızı bozmaya gerek yoktu .

Dediklerine karşı kafamı hayır dercesine sallayıp konuşmaya başladım .

-" Evet biraz var ama sadece bu kadar hayatım . Sen annemin ölümünden sonra dağılan kalbimi onardın . Babamın sevmediği her zerremi sevdin . Tabi ki de onlarla o eski ve güzel anılarımızı özlüyorum ama sen varsın Ateş . Senin varlığın bana yetiyor . "

Alnımı öpüp yanağımı okşamaya başladı .

-" Abla ! " Pelin ve Zeytin hemen yanımdaydılar . Onunla aynı boya gelmek için yere çömeldim . Zeytin anında yanıma gelip kendini sevdirmeye başladı. Yumuşak tüylerini elimle okşayıp Pelin'in yanağını öptüm .

-" Abla lütfen ağlama . Hem sesin çok güzeldi bence sen kazanacaksın . " heyecanlı bir şekilde boynunda kaç aydır takılı olan kolyeyi çıkartıp bana uzattı . Bu kolye kaçırılma olayından beri ondaydı .

Beğendiğinden dolayı ondan durmasını söylemiştim .

-" Bu sana vereyim , şans getirir . Hem Zerrin anne bana verdi . " kendinin kini de eliyle gösterdi . Benimkinin küçük versiyonuydu . Tam alacakken geri çekti . Arkama geçerek boynumdan geçirip taktı

-" Hikaye Hanım lütfen yarışma devam ediyor sahneye geçin ! " genç bir yarışmanın yanıma gelip bunları demişti . Ateş , Pelin ve Zeytin le vedalaşıp arka kapıdan sahneye geri çıktım .

Diğer yarışmacılar da kendi acılarını anlatan şarkılar söylemişti .

Benim gibi bir kaç kız daha ağlamıştı . Bu etap gerçekten acımasızdı . Hepimizi zorlamıştı . Benim gözümde hepimiz kazanmıştık .

Zeyşan Ömür o iğrenç gülümsemesini sergileye sergileye önümüzden geçti ve sahnenin ortasında durdu . Elinde altın rengi bir madalya vardı .

-" Yarışmacılar çok duygusaldı daha ilk etaptan . Umarım diğer kızlarımız böyle değildir . " Elindeki mikrofon çok yakın olduğundan kahkahası kulakları acıtır cinstendi .

-" Arda Parlak , Sedef Turan ve Ben Zeyşan Ömür puanlarımızı verdik . Yapımcımız en çok puanı alanı hesaplayıp kazananı belirledi . Şimdi elindeki madalyanın üzerinde yazılı birincimiz !!! " madalyonu alıp yazıyı okudu . Az öncekine nazaran gülümseyen bakışları yok olmuştu . Hatta bozulmuştu da biraz .

-" Kazanan ... "

-" Acun Bey gibi bizi merakta bırakmayın Zeyşan Hanım . " Arda Parlağın dediği ile ortam biraz yumuşamıştı . Hafif gülerek Arka kapıda bana bakan kızlara baktım . Hepsi tırnaklarını kemiriyor merakla kazananı bekliyorlardı .

-" Kazanan Ateşli Yarmagüllerden Hikaye Güçlü . " ismimi duymamla şaşırmıştım . Etrafta kopan konfetiler ile sıçradım . Zeyşan Ömür tam yanıma gelip boynuma takacaktı ki elimle engelledim onu .

Az önceki saçmalığının üstüne birde taktıracak halim yoktu .

Kendi ellerimle madalyonu takıp arkaya geçtim . Kızlar büyük bir sevinçle zıplıyorlardı .

-" İlk etap bizim . " Oya büyük bir merakla madalyonu inceliyordu . Diğer yarışmacılarda içeriye geçtiğinde Beyza yanımda durdu .

-" Orada muhteşemdin . Zeyşan'a yaptığın son hareket tam yerindeydi . Hepimizi zorladı şeytan kadın. Tebrik ederim . "

-" Teşekkürler . " diğer yarışmacılarda aynılarını söylemiş odalarına geçmişlerdi . Bizde odamıza geçip koltuklara oturduk . Madalyon gerçekten güzeldi . Üzerinde etiketten ismim yazılıydı .

-" Geriye kaldı 5 etap . Hikaye çok başarılıydın darısı bizim başımıza . Bu etap bu kadar zorladılarsa diğerlerini tahmin edemiyorum . " başını sağa sola tekletti Sevda .

-" Evet haklısın . Ağzımıza sıçaca*- "

-" Aaaa Kumsal devamını getirmene gerek biz biliyoruz . " Sinem eliyle ağzını kapatmış , sustuğundan emin olunca da geri çekmişti .

Bu alışkanlığı Sedat'tan geliyordu . Sürekli Haktan'ın yanında maç izliyorlar , gol kaçınca da edep namına bir şey kalmayana kadar küfür ediyorlardı .

-" Sinem abla Haktan yok yanımızda . "

-" Olsun ya . Hem yerin kulağı vardır Benim oğlan her yerden duyabiliyor . Ne de olsa yapma dediğim bir şey . " hepimiz gülmüştük onun bu haline . Haktan bıktırmış olmalıydı .

-" Sırada ben varım . 10 dakikaya 2. etap başlar . " Oya eliyle elbisesini düzeltip ayağa kalktı .

******

Oya sahnede yeri alır almaz Arda Parlak gözünü kırpmadan ona bakıyordu . Arada göz göze geldiklerinde de şapkasını düzeltir gibi yapıp başını eğiyordu .

Oya da bunun farkındaydı ve nedense morali bozulmuştu . Az önceki heyecanlı ve hırslı halinden eser yoktu .

Öylece sahnede duruyordu . Arada bizimkilere el sallıyor , gülücük atıyordu .

-" Morali baya bozuldu . Baksanıza şunu haline . " gördükleri mi yanımda ayakta dikilen takım arkadaşlarıma da söyledim . Onlarda bunu farkındaydı . Kumsal sıkıntılı bir nefes aldı .

-" Eskiden çıkıyorlardı . Hatta yüzük bile taktılar . Ama bir an da Arda ondan ayrılmak istediğini söyledi . Nedenini kimse bilmiyor sadece Oya biliyor ve o da kimseye söylemedi . " bu duyduğumla hem meraklanmış hem de üzülmüştüm . Oya başta kötü gibi görünse de aslında iyi biriydi .

-" Ay o gün nasıl da üzülmüştüm ona . Cesur Oya gitmiş , yerine üzgün , mahvolmuş Oya gelmişti . Sırf ağladığı belli olmasın diye 1 kilo soğan doğramıştı . " Almira sanki o anı hatırlamışçasına kafasını salladı . Hayal ediyordum da dağılmış olmalıydı .

-"Evet 2.etapa başlayalım . Arkanızda ki dev televizyona değişik yıllara ait kreasyonlar yansıtılacak . Ve sizler bunların yaratıcılarını bulacaksınız ! "

*******

Bütün yarışmacılar kendilerine yansıtılan Kreasyonların sahiplerini söylemişti . Açıkçası doğru mu yanlış mı bilmiyorduk . Cevapları yansıtmamışlardı .

Son olarak Oya kalmıştı ve etap boyunca çoğu verilen cevaba sırıtmış durmuştu .

Bizler onun bu halini yarışmacıların yanlış cevaplar verdiğine yormuştuk . O üzgün hali kaybolmuş yerine hırslı olan gelmişti .

Sıra ona geldiğinden Arda diğer yarışmacılara gösterdiği yakınlığı göstermemiş , bildiğin soğuk davranmıştı . İsmini bile söylememişti .

-" Son yarışmacımız sıra sende . " ekrana yansıtılan takımlar tuhaftı açıkçası .

( Bunların Milyarlara satılması şoku . )

Oya gördüğü ile sırıtıp cevabı verdi .

-" Karl Lagerfeld . "

-" Rei Kawakubo "

Böyle böyle daha niceleri çıkmıştı ekranda . Ve hepsinde de kendinden emindi . Onun bu hali ile bu etapında bizde olduğunu anlamıştık .

********

-" 2.etap kazananı da Ateşli Yarmagüller takımından Oya Özdemir . " sevinçle olduğu yerde bağırıp bize doğru koştu ve en önde ben olduğum için sıkıca sarıldı . Kollarımı ona sardım .

Diğer kızlarda gelmiş , bize katılmıştı .

-" Kazandım . "

-" Madalyayı almayı unuttun akıllı . " yeni farkına varır gibi ayrıldı benden ve koştura koştura geri sahneye gitti . Arda Parlak elinde madalyon onu bekliyordu . Onun da yanına gitmesiyle boynuna taktı .

********

-" Kazanan Kumsal Özdemir . " Kumsal'ın kazanacağı belliydi zaten . Kendisi bir aşçılık öğrencisiydi ve istenilen yemekte bir numaraydı .

Onun da kazanmasıyla 5. madalyon bize gelmiş oldu . Oya'dan sonra Almira , Sevda ve Sinem çıkmıştı . Maalesef Sevda madalyonu kıl payı kaçırmıştı .

-" Tebrik ederim oldukça güzel bir tabak çıkarttın . Böylesi- " seyircinin bağırtıları ile gülen suratımız düşmüş , masaların olduğu kısma baktık . Çoğu seyirci oturduğu sandalyelerden kalkmış bu tarafa bağırıyorlardı .

-" Haksızlık var bu yarışmada . Nasıl 5 etapı da onlar kazanıyor . "

-" Olamaz böyle bir şey ! "

-" Lanet olsun ! "

-" Para mı verdiniz ? " Herkes bunun gibi şeyler söylüyordu . Zeyşan Ömür elinde mikrofonla sahneye çıktı .

Yüzündeki sinsi bakış bir şeyler olduğunu yaptığını ve bundan zevk aldığını belli ediyordu .

-" Kız Hikaye senin bahsettiğin şu olay gerçekleşmeye başladı gibi gözüküyor . Baksana şunun haline . " dikkatli bir şekilde Zeyşan'ı izliyordum ve Sinem dediklerinde haklıydı .

-" Evet sayın izleyiciler bir çalışanımızdan itiraf geldi . Kendisi az önce Ateşli Yarmagüller takımının ondan zorla yarışma etaplarını söylettiğini ve ona para teklif ettiğini söyledi . " İlk başta grup adımızdan dolayı fazla ciddiye alamasam da sinirlenmiştim .

Bildiğin bizi şike ile suçluyordu .

-" Vay pislik ! " Oya sahneye koşturdu . Ve ardından da kızlar . Sahneye çıkar çıkmaz seyirciler bizim takımı yuhlamaya başladı .

Sadece ben kalmıştım . Elimdeki telefonuma baktım . Her şey bunun içindeydi .

Buradakileri dev televizyona yansıtabilirsem her şey çözülürdü . Ve Oyanın etapında Arda kendi bilgisayarından halletmişti .

Bir şekilde onun koltuğun oturmalıydım . O tarafa doğru baktığımda Sedef ve Ardanın Zeyşan denen şeytanın yanında olduğunu fark ettim .

Kimseye çaktırmadan onun masasına doğru yürüyüp oturdum ve telefonu bağlantı kablosu ile bilgisayara bağladım .

Anında ses kaydını açıp son sese getirdim . Etraftaki o baskın seyirci sesleri anında kesilmişti ve ses kaydı ortaya çıkmıştı .

Çalışanın ve bizim konuşmalarımız her yerde duyuluyordu . En sona geldiğinde benim cümlem duyuldu .

-" Biz şimdi bu kağıtları yırtacağız . Zeyşan Hanım siz ne kadar çakalsanız biz sizden daha çakalız unutmayın !! "

Etrafta ki kısa sessizliği aleyhime kullanıp videoyu açtım . Daha dosyayı açmadan küçük parçacıklara bölmüştüm .

Ve bu videoda çok belliydi . Bilgisayarda okuduğum bir kaç yazı ile de her şey kafama tam oturmuştu .

Arda Parlağın mikrofonunu alıp oturduğum yerden kalktım .

-" Zeyşan Ömür seni o çalışanla hararetli bir şekilde konuşurken gördüm . Sahi ne diyordun zavallı kıza ? Onları bu dosyayı götür , yarışma sonunda hepsi rezil olsun . Dediklerin bu muydu ? 5 etapı da biz kazandık . "

Onun o kızarmış suratı ile yerinde kımıldamadan durması beni sevindiriyordu . Onu nakavt etmiştim . Mikrofonu ağzımdan uzaklaştırıp sahnedekilerin duyabileceği şekilde konuştum .

-" Ben Hikaye Güçlüyüm . Daha beni nakavt edecek kadın anasının karnından doğmadı . Şimdi al o mikrofonunu ve git buradan kapişşş "

( Bu kelime bir yerden tanıdık geliyor mu ? 🤭🤣😁 )

-" Zeyşan Hanım elinizde güçlü bir delil olmadan yarışmacıları bu şekilde suçlamanız hiç hoş değil . Size arka kapıya kadar uğurlasınlar . " Sinirden dişlerini gıcırdatıp gözleri iri iri açtı .

-" Benimle böyle konuşamazsınız ? Ben Zeyşan Ömür'üm . "

Yanına gelen iki çalışan onun dediklerini dinlemeden kollarına nazikçe girmiş , kapıya doğru götürmüşlerdi . Hala bize bağırıyor , hakaret ediyordu .

Arda bir süre bakışlarını Oya'da tutup onu izlemişti . Bildiğin hala aşıklardı birbirlerine .Oya biraz alttan alarak hiç göz ucuyla bile bakmadan öylece karşıya dikmişti gözlerini .

Arda onun bu haline sırıtıp tüm seyircilere hitaben konuşmaya başladı.

-" Az önce olaydan dolayı herkesten özür diliyorum . Çok tatsız bir olaydı . Hepimiz izlediklerimizle kazananın kim olduğunu biliyoruz . Ateşli yarmagüller !! " Bizim aileler hariç kimse alkışlamamıştı . Açıkçası pek güzel de son bulmadı yarışma .

Hep bir bokluk , pürüzlük çıkıyordu . Ve nedense hep de beni buluyordu .Kocaman bir kupa ile gelen çalışanlar bize uzattığında Oya atılıp eline aldı .Onun bu haline hepimiz gülmüştük . Arda bile .

-" Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an . " Heyecandan saçmalamıştı . Titreyen elleriyle kupayı zor tutuyordu . Hepimiz kocaman bir kahkaha atmıştık . Etrafta bir an da patlayan konfetiler öyle çoktu ki hava da uçuşuyorlardı .

Büyük televizyonda bizim grup resmimiz vardı . İyi kötü güzel geçmişti ve birinci olmuştuk .

******

Park edilen kalabalık arabalar ile önümüzde ki lokantaya baktım . Yarışma sonunda bitmişti .

Ve biz çok acıkmıştık . Yarışmanın verdiği heyecanla tek lokma bile yememiştik . Yanımda duran Pelin koştura koştura Haktan'ın yanına gitti .

Haktan depresyondan çıkmıştı nihayet .

-" Şunu Pelin'den uzak tutmak gerek . Bu babasıyla birlik olur , kızımı kaçırırlar . "Şaka yaptığını düşünüp gülmüştüm . Ama o buna katılmamış kaşları çatık halde ileriye bakmıştı . Elimle koluna tokat atıp gülmeye devam ettim .

-" Ateş ya saçmalama ne kaçırması . Onlar daha çocuk dediğin gibi . "

-" Çocuk falan olamaz bu Haktan . Sen demedin mi depresyona gitmiş diye . Valla ben bu zamana kadar depresyona girenini gördüm ama bu yaşındakini görmedim . "

-" Tamam Ateş tamam sen haklısın . Hadi artık yemek yiyelim ben çok acıktım . Bak karnım nasıl gurulduyor . " muzipçe sırıtıp eğildi ve başını karnıma koydu . Biraz bekleyip öptükten sonra geri doğruldu .

-" Duydum bildiğin filler tepiniyor . " gülüşlerinin arasından söylemişti . Koluna bir tokat atıp önden lokantaya girdim . Bütün aile bir çok masayı birleştirip kocaman hale getirmişti .

Herkes yerini almıştı . Boş yere geçip oturdum .

Kısa süre sonra hala gülen Ateş'te gelmişti . Uzakta dikilen garsona gelmesini işaret etti . Kulağıma doğru eğildi ve

-" Artık sipariş verelim de filler sakinleşsin . " buna da eğlence çıkmıştı . Dalga geçecek bir bulduğunda tüm gün devam ediyordu .

-" Fillerimden sana ne . Hem çok konuşma ömrüm sipariş verdi karnım doysun . " Ateş benim ve kendisi için sipariş vermişken diğerleri de halletmişti . Ortada çok güzel bir muhabbet dönüyordu . Sandalyeye yaslanıp ortama baktım .

Kalabalık ve mutlu bir aile tablosundaydık . Herkes biraz olsun dertlerini unutup , gülüyordu .

-" Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an . " Hüseyin eline çatalı almış , Kendince Oya'yı taklit ediyordu . Bir de heyecanlı heyecanlı gülüyormuş gibi yapmaya çalışması . Dişlerini de öne çıkarmış dudakları genişletmişti .

Bildiğin aynısını yapmıştı .

-" Hüseyin ya heyecandan oldu . " kızaran yanaklarını saklamak için lavaşı kullanmıştı . Hafif kıkırdayıp bir yudum su içtim . Arada da kenardaki yeşillikleri yiyordum .

Canımın bol limon istemesi ile garsondan rica ettim .

Sağ olsun o da hızlıca kesip getirmişti . Yarısını yeşilliğe döküp yedim , diğer yarısını da ağzıma sıkmıştım . Nedense acayip güzeldi . Dudaklarımı yalayıp parmaklarımı emdim .

-" Canın mı çekti Orkidem ? " kafamı sallayıp ona cevap vermedim . Şu an limonumu bitirmekle meşguldüm .

-" Ye kızım şifa olsun ! " Makbule Nine kendi tarafındakini de bana uzatmıştı . Ateş engel olacakken hızlıca uzanıp yemeye başladım .

-" Bu kadarı sağlıksız Orkidem ! " önümdekileri almak için yelteniyordu . Eline nazikçe vurup kaşlarımı çattım .

-" Limonlarımdan uzak dur Ateş . Ha bak tarhana çorbalarımızda geliyor hadi sen onu yemeye başla . " o dediğimi kabullenirken masadakilerin değişik ve sırıtan bakışlarını es geçip limonumdan yiyordum .

-" Bugün bizi kurtardın Hikaye . Sen olmasaydın büyük ihtimalle suçlanacak ve diskalifiye edilecektik . İnan bununla da sınırlı kalmayıp bütün magazin kötü kötü haberlerimizi yazacaktı ."

-" Rica ederim ben değil hepimiz başardık bunu. Oldukça başarılı mücadele verip çoğu etapı biz kazandık .Hepimizin başarısı bu . "

 

 

Herkese merhaba <3

Nasıldı bölüm?

Biraz kısa oldu kusura bakmayın canolar <3

Bol bol yorum ve oy bekliyorum sizden ....

 

Loading...
0%