Yeni Üyelik
57.
Bölüm

~A.Y~54. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Sevmek sanatsa , kalbimin en güzel eserisin Bayım ... "

Hikaye' den

Ateş'e ters ters bakmayı ihmal etmeden çalan kapıyı açtım . Bugün arkadaşlarımızın hepsini akşam yemeğine çağırmıştık .

Yarışmanın üzerinden iki gün geçmişti . Ve o günden beri televizyonlarda benden ve grubumuzdan bahsediyorlardı.

Zeyşan Ömür herkese rezil olmuş , adı kirlenmişti . Bunun o da farkındaydı ve bir ara bize çiçek göndermişti .Biz ne yapmıştık peki , tabiki de çöpe atmıştık .

Hiç gerek yoktu çiçeğine . Yüzsüz gibi göndermesi de ayrı konuydu tabi .

-" Hoş geldiniz . "

-" Hoş bulduk canım . " hepsiyle selamlaşıp oturma odasına geçtik . Ateş ayakta sarılarak erkekleri selamlarken kızlara da baş selamı vermişti .

-" Nasılsın Hikaye ? " Oya son derece mutlu halleri ile sorduğu soruyla Diğerlerine göz attım . Onlarda sırıtıyordu .

-" İyiyim Oyacım . Sen nasılsın diye soracağım da pek mutlusun gibi . " yüzünde ki gülümseme daha da yayıldı . Ellerini nereye koyacağını bilmiyor gibiydi .

-" Mutfağa gidelim mi ? Hem masayı hazırlarız . " bizim cevabımınız dinlemeden mutfağa kaçmıştı . Kızlarla hepimiz yan yana dizilip bir müddet arkasından baktık .

-" Bir şeyler olmuş kesinlikle . Arda meselesi mi acaba ? " Kumsal'ın fısıltılı sesi ile bende onlara yaklaşıp konuştum .

-" Kesinlikle Arda meselesi var . Nasılda mutluydu . " Ada'nın da bazı şeylerden haberi vardı . O sadece yarışmaya katılmamıştı . Birkaç kız işaret dilini az bildiğinden ben çevirdim .

-" Yeniden mi denemeye karar verdiler acaba ? " Sinem'in sorusuyla hepimiz birbirimize baktık ve koştura koştura mutfağa girdik .

Oya yaptığım yemekleri tabaklarına bölüştürüp servisi hazırlıyordu . Yavaş adımlarla en yakınındaki sürahiyi alıp su doldurmaya başladım.

Diğer kızlarda muhabbeti duymak için yakınlarımda iş yapıyormuş gibi davranıyorlardı . Hiç uzatmaya gerek yoktu şu dakika .

-" Arda ile yeniden mi çıkıyorsun ? " tükürüğü genzine gitmiş bir halde öksürmeye başladı .

Doldurduğum sürahiden su uzattım . Alıp büyük yudumlarla içti . Şu haline bakılırsa dediğim doğruydu .

-" Oha yeniden çıkıyorsunuz . " sesim biraz yüksek çıkmış olmalı ki sus dercesine elini salladı .

-" Savaş duymasın . Arda ismini duyunca bile sinirlenip bağırıyor . Bir de yeniden çıktığımızı duyarsa hiç düşünmeden vurur onu . "

-" Benim kocam o kadar da acımasız değil Oya . Sadece pataklayıp , biraz okşar o kadar . "

-" Hemen de kocanı savun ." Almira ile arsındaki konuşmanın uzayacağını fark ettim . Hemen araya girerek konuyu kapatmalıydım .

-" Heyy tamam . Nasıl oldu bu ? Ne ara bir araya geldiniz de konuştunuz ? " Bizden yüzünü saklayıp ocakta ki yemekleri karıştırmaya başladı . Bir yandan da saçıyla oynuyordu .

-" Şey yapmak için şeye gidince onu gördüm . Sonra şey sordu ben cevap verdim .Sonra beni şey yaptı . Bir anda yaklaştı karşı da çıkamadım . " dediklerinden ne anlamalıydım ki ?

-" Tövbe tövbe ne yaptınız siz ? Yoksa şey mi ? " Sevda 'nın sorusuyla pür dikkat ona baktık . Yanakları kızarıyor , halden hale giriyordu .

-" Ayy evlenene kadar bekleseydiniz ya ne kaçıyor sanki ." Sinem daha fazla ayakta kalamadığı için sandalyeye oturmuştu .

-" Ne aa o şey olmadı ya biz sadece öpüştük o kadar ." Hepimiz anladığımız belirtircesine sesler çıkarmış derinlere dalmıştık .Sonra aklıma bir şey takılmasıyla tekrar ona döndüm .

-"Sen şey için şeye gittin de . O şeyler ne orayı anlat . " ısınan yemekleri kapatıp tüm dikkatini bize verdi .

Ateş'ten

Kızların koştura koştura mutfağa gitmesiyle biz erkeklerde koltuklara oturduk . Dertli bir nefes verdim oturunca .

-" Ne oldu lan ! Tecavüze uğramış fok balığı gibi ses çıkartıyorsun geldiğimizden beri . " Hüseyin'in benzettiği şeye yüzümü buruşturup göz devirdim . Patavatsızdı biraz .

-" Hikaye ile aramız bozuk . Sinirli bakıyor bana . Bugün korkumdan koltuğa bile oturamadım bozulur falan diye . " ortada büyük bir kahkaha tufanı oluştu . Sanki kendileri yaşamamış gibi bir de bana gülüyorlardı .

HEAH 'ta her gün fikir isterken iyiydi ama .

-" Ne yaptın yine Allah aşkına ? " Sedat'ın sorusu ile şöyle bir kafamı yokladım da bir şey de yapmamıştım . Sabah kalkınca bana biraz tripliydi .

-" Kalktığından beri bana tirpli . " Hüseyin bir profesör edasıyla oturduğu koltuktan kalkıp çevremizde dolanmaya başladı .

-" Bakın sevgili arkadaşlarım ; Kadınlar üzüm gibidir .Bizim vereceğimiz ilgi , sevgi ve emeğe göre , ya şarap olurlar ya da sirke ." dilini damağına saplatarak sehpanın üzerindeki bardak görünümlü vazodaki suyu içti .

Salak farkında değildi ama o çiçeklerin suyuydu sadece çiçekleri almıştık .Suyunu değiştirmek için ...

Bir dikişte içip geri yerine koydu .

-" Benim dediklerime kulak verin . Çünkü dost gerçekleri , düşman işine geleni , deli ağzına geleni , aşk ise içinden geçeni söylermiş . "

-" Yani bize şu an ağzına geleni söylüyorsun . Öyle mi ? " Alper'in dediği ile bir kahkaha patlatmıştık . Bu çocukta iş vardı . Hüseyin bozulmuş bir şekilde elini beline koydu .

-" Evliliğiniz yakın Ada ile bak bakalım ben o gün sana neler yapacağım . Ateş'in elinden seni alacak tek kişi bendim . Unut bundan sonra benim yandaşlığımı . " kafasını yana çevirip odadan çıktı .

Bir kaç dakika sonra geri gelirdi . Biraz önceki dediklerini de şaka olarak söylediğini biliyordum .

Ama Alper bunu anlamamış , korkak bir halde bana bakmıştı .

-" Ateş Bey bana neler yapacaksınız ki o gün ? " aslında ona pek bir şey yapmayacaktım . Seviyordu kardeşimi . Bu bana yeterdi .

Zorluk çıkartacağıma yardımcı olacaktım . Kimsesiz bir adamı zor durumda bırakacak halim yoktu ya .

-" Destek olacağım . Seni , sizi hiç yalnız bırakmayacağım . Orada kız tarafı olarak değil de abin , ailen olarak yanında bulunacağım . " verdiğim cevaptan sonra durmuş bir şekilde bana bakmaya başladı .

Bunları duymayı beklemiyordu . Yavaş yavaş dolan gözleri ile gülümsedi .

Oturduğum yerden kalkıp onun yanına gittim . Savaş yanında oturuyordu . O benim yerime oturduğunda ben de yanında yerimi aldım .

-" İlk başlarda beni kardeşimin elimden kayıp gittiği düşüncesi korkutmuştu . Ondan sana sert davranışım ama zamanla bu yok oldu yerini sana olan güvenim aldı . Sen seviyorsun kardeşimi ve bu bana yeter Wifi . "

-" Onu üzmem ki ben . O benim için sessizliğinde şarkı yazdığım bestem . Belki dilinin sesi , cümleleri yok ama onun kalbinin sesini , gözlerinin ışıltısından cümlelerini görebiliyorum ya bu bana yeter . " dedikleri öylesine güzeldi ki tamam dedim o an kardeşimi çok iyi birine emanet ediyorum .

Bu bana yeterdi .

-" Helal olsun lan sana . " Kapıdan giren Hüseyin'in yanında Ada'da vardı . Dolu olan gözlerine bakıldığı üzere duymuştu .

Alper oturduğu yerden kalkıp onun yanına gitti . İkisi de bahçeyi işaret etmesiyle kafamı salladım .

-" Seviyor onu . " Orkidemin duygusal sesi ile ona döndüm . Neden ağlıyordu ki şimdi ? Alper kardeşimi seviyor diye mi ?

-" Ömrüm niye ağlıyorsun ? " Yaşlı gözleri bana döndü . Giden ikiliyi gösterdi parmağıyla .

-" Sende mi bahçeye gitmek istiyorsun ? " şok içinde bana bakmış kısa süre sonra hıçkırarak ağlamaya başlamıştı . Koluna girip onu bu kattaki odaya götürdüm .

-" Ömrüm neden ağlıyorsun ? Ha söyle bana . " yaşlarını silip burnunu çekti . Şu hali ile öylesine güzeldi ki dayanamayıp yanağını öptüm .

-" Ateş evde limon kalmamış . İki gündür yediğim için hepsi bitmiş . Sonra ben bunu sana söylemeye gelirken onları öyle mutlu görünce duygulandım . Ondan ağlıyorum yani galiba . Bende nedenini bilmiyorum ki . " sonlara doğru daha da ağlamasıyla onu bağrıma basıp sarıldım .

-" Bunun için ağlanır mı Ömrüm . Sen bana söyle ben hemen alırım limon . " sarıldığı yerden çıkıp kaşlarını çattı .

-" Ağladığıma göre ağlanıyormuş Ateş !! " son sözünü söyleyip odadan hışımla çıktı . Bu aralar oldukça garipti .

Sürekli limon yiyor , ağlıyordu . Bana trip atıyor , en ufak şeyde bağırıyordu .

Kapanan kapının tekrar açılmasıyla o tarafa baktım . Hikaye tekrar gelmişti . Az önce ağlayan kız gitmiş ,şimdide gülüyordu . Kollarını kocaman açıp bana sarıldı .

-" Özür dilerim Ateş . Valla bak ben bu sıralar değişiğim biraz . Deliriyor muyum acaba ? " Aha yine aynı sorular gelmişti . Hayır delirmiyorsun desem ayrı bir dert evet deliriyorsun desem ayrı bir dertti .

Ne diyecektim ? Bana vereceğim cevap için pür dikkat bakmaya başladı . Hayır dersem yalancı mıyım diye ağlayacaktı . Evet desem deli olduğu için

-" Ben deliriyorum aşkım . Sorun tamamen bende . "

*********

Önümdeki yemeklerden birer kaşık alıp ağzıma götürdüm . Yemeği çok güzel yapıyordu Orkidem .

-" Ellerine sağlık Ömrüm . " limonu yemeyi bırakıp bana baktı . Kocaman gülümsemesiyle bende gülümsedim .

-" Afiyet olsun ."

-" Kız Hikaye sen böyle yemek yapar mıydın ? Aferin kız . " Hüseyin ne dediğinin farkında değildi ama biraz dan anlayacaktı .

Hikaye ateş saçan gözlerini limondan çekip ona dönderdi . Ama Hüseyin susmuyordu .

-" Ateş karın yemekleri yaparken sen ne yapıyordun . Bak bu eti güzelce pişirip fırına vermiş. Sen de yardımcı olsaydın ya Pezevenk ." sus dercesine kafamı salladım . Diğer kızlar ve erkekler de biraz farkındaydı Hikaye deki değişliğin .

-" Ne yapacaktı kocam Hüseyin . O da mı et ile beraber fırına girecekti . " limona biraz tuz serpip yemeye devam etti . Tabi bu süreç içinde ondan da bakışlarını kaçırmıyordu .

-" Ooovv tamam . Ben hiç bir şey demedim . Yemekler harika olmuş , ellerine sağlık . Sen her zaman haklısın yengelerin güzeli , en mükemmeli . "

-" Afiyet olsun Hüseyin . " yüzündeki samimi gülümseme ile oturduğu sandalyeden kalktı ve hepimize baktı .

-" Ben tatlıları getireyim . Kızlar yardım edersiniz değil mi ? "

*********

Erkeklerle beraber sofrayı kaldırmış , onlara yardım etmiştik . Elimde tatlı tabakları ile ben önde giderken Hikaye kahve tepsisi ile arkamdan geliyordu .

Herkese tatlılarını verip onun kahveleri dağıtmasına yardımcı oldum . Bizimkileri de alıp yan yana oturduk . Çok güzel yapmıştı bunu da .

-" Arel gelmeyecek mi ? Akşama doğru yetişirim demişti . " Sedat'ın bana sorduğu ile yeni aklıma gelmişti . Kafamı hayır dercesine sallayıp

-" Hayır gelmeyecek . Biricik için yeni bir bakıcı bulmuş . Şu sıralar kızını yalnız bırakmaz . " Hüseyin tabağını sertçe sehpaya koyup derin bir nefes bıraktı .

Ben nasılsa Arel'in kızına karşı soğuk davranışını doğru bulmuyorsam o da bulmuyordu .

-" Yalnız bırakmama yolu da yol olsa . Tüm gece boyunca kapı arkasında oturup sabahı beklemek . Salak içeriye girip sımsıkı sarılsana dimi ? " dediklerine sonuna kadar hak veriyordum .

Şule yani eski karısı yüzünden ona karşı mesafeliydi . Hala onu bulmak için uğraşıyordu . Ama bulsa ne faydaydı ki ? Kadın .....

Neyse bunu düşünmeye bile gerek yoktu .

-" İyi olacaklar . Hem Nesibe Abla'dan duyduğuma göre Biricik konuşmaya başlamış . Bakıcı sayesinde . İyi bir kıza benziyor dedi . " anladığımı belli edercesine kafamı salladım .

-" İsmi Alya imiş . " yanımda sessizce tatlısını yiyen Ömrüm başını kaldırıp Hüseyin'e baktı . İsim tanıdık gelmiş olmalıydı .

-" Alya mı ? " sorusu ile kafasını salladı Hüseyin .

-" Ne oldu ? İsim tanıdık mı geldi Orkidem . "

-" İstanbul'da ki arkadaşımın adı . Aman bir sürü Alya ismi var değil mi ? O olacak hali yok ya . "

*********

-" Yine bekliyoruz sizi. "

-" Bize de bekleriz . Bu akşam çok güzeldi . Ağırladığınız için teşekkür ederim . "

-" Uyuma numarası yapıyor Sedat . Kaldıramadım . " merdivenlerden inen Sinem Sedat'a bakıyordu . Bahsettiği kişi Haktandı . Sabahtan beri odadan çıkmamış oynamışlardı Pelin ile .

-" Burada kalsın . Yarın Ateş bırakır . " Sinem ve Sedat ilk başta kararsız kalsalar da kabul etmiş diğerleri gibi arabaya binip ayrılmışlardı .

-" Bu velet beni öldürmez değil mi ? Ne de olsa kanlı bıçaklıyız . " dediğimle ilk başta gülüp sonrasında benim gülmememle kesmişti . Ben bu konu da oldukça ciddiydim . Haktan dan bahsediyorduk .

-" Seni öldürmem Yaşlı dede . Daha Pelin'i istemedik ki senden . " arkamızda dikili bir vaziyette duran Haktan dı . Uyumamış üzerinde pijamalarla aşağı inmişti . Dedikleriyle yandan bir sırıttım .

-" İstesen de vermem . Sana bu evden verilecek bir kız yok . De hayde git zıbar velet " yav he he dercesine elini sallayıp merdivenlerden çıkıp gözden kayboldu .

Hala açık olan kapıyı kapatıp Hikaye'nin belinden tuttum . Kendime doğru çekip bedenlerimizi birleştirdim .

Saçlarına burnumu değdirip içime çektim . Boynuna derin bir öpücük koyup dişlerimi geçirdim . Ağzından hafif bir çığlık kaçmıştı .

-" Isırmasana ya ! Acıyor . " Salonun kapısının önünden geçip merdivenlere gidecekken otuma odasında oturan Hüseyin 'le durdum .

Bunun burada ne işi vardı ? Hikaye kollarımdan sıyrılıp kenara kaçtı . Yanaklarının kızarması ile sinirle Hüseyin'e baktım .

Bize sırıtarak bakıyordu .

-" Bana yakalanmaktan bıkmadınız dimi ? Aynı ergenlikte sigara içerken annesine yakalanan veletlere benziyorsunuz . "

-" Hüseyin sussana ! Hem sen niye gitmedin evine ? "

-" Hikaye bugün burada kalmama izin verdi . Biliyorsun benim evde o kız kalıyor . " şimdi haklıma gelmişti .Bugün ne çok şey unutur olmuştum .

-" Ben ne zaman izin verdim sana burada kalman için . " Kızaran yanaklı karımın sorusunun cevabını bende merak etmiştim .

-" Ağlarken sordum tamam dedin . " vay piç herkes biliyordu ki Hikaye ağlarken çoğu şeyi duymuyordu . Bu da bundan yararlanmıştı . Zekiydi .

-" Hem bugün kocana el koyuyorum . Beni yalnız bırakmazsın dimi Pezevenk . " anlamıştım ne demek istediğini . Şu evinde kalan kız meselesiydi .

Ondan bahsedecekti galiba . Kafamı sallayıp Hikaye'ye döndüm . İzin istercesine gözlerine baktım .

-" Tamam şu ileride ki odayı yeni temizledim . Siz orada uyuyun bu gece. Hadi Allah rahatlık versin . " merdivenlerde kaybolana kadar izledim onu . Onun gidişi ile bahsettiği odaya girdik . Koca yatağa kendimi atıp sırt üstü uzandım .

O da yanımda yerini almıştı .

-" Brigett'i hala unutamadın mı ? " odadaki sessizliği bozmuştum . Onun Brigett'e aşık olduğunu tabiki de biliyordum . Bakışlarından belliydi .

Her bana yaklaştığında uzaklara dalar giderdi . Sırf bu yüzden Brigett'ten nefret ediyordum .

Çok korkardım Hüseyin'le aram bozulacak diye . Onun olduğu yerlere gitmezdim . Aradığında açmazdım .

-" Biliyordun demek . "

-" Tabiki de biliyordum . Sen benim olmayan erkek kardeşimsin Hüseyin . Senin her bakışını anlarım . Tıpkı Brigett'e aşık olan bakışların gibi ."

-" Unutmaya çalışıyorum . Çünkü .... çünkü imkansızı zorlamamak gerekir . O benim için öyle ve ben bunu zorlamamaya karar verdim . En doğrusu bu "

-" Peki şu evinde kalan kız olayı ne ? " Bakışlarını tavandan çevirip bana baktı .

-" Staja gelen öğrencilerden biri . " yattığı yerden kalkıp oturdu .

-" Senin evinde ne işi var ? "

-" Yazar benim hakkımda da kitap yazacak onu okur öğrenirsin Ateş ! "

 

 

Herkese merhaba canolar <3

Evet sonda bir haber vermiş bulundum . Hüseyin için de bir kitap yazacağım . Konusu , ismi ve ilerleyişi belli . Ama bu kısa bir kitap olacak . Fazla entrika olmayan , yerinde biten bir kitap .

Benden haberler bekleyin canolar . Çünkü bu kitap boyunca Hüseyin hep sevecen , anlayışlı ve iyi bir karakterdi . Bunu hak ediyor <3

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın . Seviliyorsunuz ...

 

Loading...
0%