Yeni Üyelik
58.
Bölüm

~A.Y~55. BÖLÜM

@marsmelegi

-" Ti amo Orchidea, vita mia "

Hikaye 'den

Ellerim ağzımda mutfakta bir o yana bir bu yana dolanıyordum . Saat neredeyse 11 di ve ikisi hala uyanmamıştı . Ne zaman uyanacaklardı ?

Şahsen ben kocamı özlemiştim . Ve Hüseyin'e o kadar sinirliydim ki bildiğin bir gece beni kocamdan koparmıştı .

11.01 

Yelkovan ve akrep ilerledikçe moralim daha da bozuluyordu . Neden getirmiyordu artık kocamı ?

Dolan gözlerimle sandalyeye çöktüm . Ağzımdan kaçan hıçkırıklarla kafamı eğdim . Neler oluyordu bana ?

Neden en ufak şeyde ağlamak istiyordum . Mesela şu an olduğum durumda ağlanacak bir şey yoktu ama ben durduramıyordum .

-" Orkidem !! Ne oldu ömrüm ? Neden ağlıyorsun ? " Ateş'in o hasret kaldığım sesini duyunca ayağa kalkıp ona sarıldım . Şaşkın bakışlarla elleri hava da kalmıştı .

-" Sarsana kollarını ! " yüksek ve sinirli sesimle anında sarılmıştı .İçimdeki mutlulukla daha da yaklaştım ona .

Derince kokusunu içime çektim . Bildiğin 1 gece de özlemiştim bu kokuyu , sesini , kendisini .

-" Neden ağlıyorsun yenge ? " Hüseyin'in sorusu ile yavaşça Ateş'ten ayrıldım . Elimi beline koyarak benim o dercesine bakışlarımı ona çevirdim .

Kapı eşiğinden bana inanamazcasına bakıyordu .

-" Kocamı özledim ona ağlıyorum ."

-" Ne ? Yoksa sen bir dakika onu benden mi kıskanıyorsun ? " bir dakika bakışlarımdan ve hareketlerimden anlamıştı . Zekiydi o .Yavaşça başımı sallayıp Ateş'in göğsüne koydum .

-" Yok artık Orkidem . " bana ne dercesine omuzlarımı silkip başımı daha da gömdüm .

*********

Hala masa da kıs kıs gülen Hüseyin'e ters ters baktım . Kahvaltı yapmaya dışarı çıkmıştık ve geldiğimizden beri gülüyordu . Hem de bana baka baka .

-" Ateş şu sıralar beni kıskanan var , düşmanlarım var . " ses tonunu roman insanlara benzetmiş öyle konuşmuştu . Kendimi tutamayarak bende güldüm . Bir elimle Haktan ve Pelin'e kahvaltı yaptırıyordum .

-" Tamam kabul biraz abarttım ama şu sıralar pek duygularımı kontrol edemiyorum ondan ." ekmeğime kaymak ve bal sürüp ağzıma attım . Böyle yemeye bayılıyordum. Çayıma biraz limon katıp içtim .

-" Valla bu dengesizliğinden en az hasarı almak istiyorum . Ne de olsa konu duygular . " dengesiz lafını duyar duymaz buğulu gözlerle ona baktım . Hafiften dudaklarımda titriyordu .

-" Karımla uğraşma Hüseyin ! Bak ağlattın yine . " saçlarımı okşayıp ekmeğe reçel sürüp bana uzattı . Elimle yaşlarımı silip uzattığını yedim .

-" Ne demişler bir kadının göz yaşının akmasına sadece soğan değil , bir hıyarda neden olabilir . İkiniz de hıyarsınız ! " Hüseyin sıcak çayın büyük bir yudum alırken söylediğimde karşıya püskürtmüştü . Hemen ardından da kahkahalar atıyordu .

Ateş bile hafif sırıtıyordu .

-" Sen bana , bana prens Hüseyin'e hıyar mı dedin ? Seni idam ettiririm valla . " dudağımda ki reçeli silip ağzımdakileri yuttum .

-" Senin prens olabileceğin tek saray , Simit sarayı . Benim yanımda prensliğin sökmez . " Aman Allah'ım ben neler söylüyordum böyle . Yok ben iyice deliriyordum valla .

Elimle karnımı tutup açık kapıdan içeriye girdim . Haktan ve Pelin'i Sinem gile bırakmıştık . Kahvaltı da o konuşmadan sonra bir şey olmamıştı .

Sadece ara sıra Hüseyin bu lafları ona da öğretmem için yalvarmıştı o kadar .

Hemen ardımdan da Ateş girmişti . O çalışma odasına doğru giderken ben oturma odasına girdim .Televizyonu açıp sevdiğim programı açtım .

-" Ömrüm ben gidiyorum . Dikkat et kendine . "

-" Sen de Aşkım . " elinde dosyalarla yanağımdan öptü ve gitti . Bugün önemli bir toplantısı vardı . Ve bu koca evde tek başıma kalmak sıkıcıydı . En iyisi biraz etrafı toplamak gibi gözüküyordu .

Ateş'ten

Otelden giriş yaptığımda etrafta ki bazı çalışanlar bana selam vermişti . Ben de onlara baş selamı verip asansöre bindim .

Elimdeki dosyaları sıktıkça sıkıyordum . Nihayet beklenen gün gelmiş , önemli bir proje için toplantı yapılacaktı .

Aylar önce bu dosya Sevgi tarafından çalınmıştı ve toplantı ertelenmişti . Bulunmasının ardından kısa bir rica ile tekrar düzenlemeyi başarmıştım .

Duran asansörden inip odama ilerleyecekken Alper oturduğu koltuktan kalkıp bana selam vermişti .

-" Günaydın Ateş Bey . "

-" Günaydın Wifi . " ona hitap ettiğim şey aslında hoşuma gidiyordu . Eline bir defter alıp kısaca ayak üstü programımı anlattı . Pek bir şey yoktu bugün .

Özellikle ben istemiştim . Hikaye ile zaman geçirmek istiyordum ve şu sıralar pek mümkün olmamıştı .

-" Yarım saat sonraki toplantı için eksikler tamamlandı . Sadece adamları bekliyoruz . " bileğimdeki saate bakıp başımla onayladım onu . Yarım saat vardı ve ben bu süre içinde dosyayı tekrar inceleyebilirdim .

-" Bir de Ateş ." dikkatimi ona verdim . Çünkü önemli bir şey söyleyeceği zaman genellikle adımla seslenirdi . Köşedeki oturma bölümünü gösterip

-" Bir kadın geldi . Önemli bir şey söyleyecekmiş sana . 2 saattir orada oturuyor . " O tarafa baksam da suratını görememiştim . Arkasın bu tarafa doğru dönüktü .

-" Tamam gönder odama . " odama girdim ve üzerimdeki ceketimi çıkarıp askılığa astım . Çalışma masama oturup dosyayı açacaktım ki kapı çalınmıştı .

Gel diye seslendim . İçeriye ilk önce Wifi ardından da bir kadın geldi . Yüzü biraz tanıdık gibiydi .

-" Ateş Bey sizi görmek istediğini söyledi . "

-" Tamam Alper sen çıkabilirsin . " onun çıkmasıyla kadınla tek başımıza kalmıştık . 40 lı yaşlarda biriydi .

Etrafa attığı meraklı bakışları beni bulduğunda elimle koltuğu gösterdim . Yüz çevresi bana biri hatırlatıyordu .

Orkideme

Nedense ona çok benziyordu .

-" Merhaba . Benimle konuşmak istediğiniz şey nedir ? "

-" Ben , ben Zeynep Zorlu . Hikaye'nin halasıyım . "

Hikaye' den

Üzerimde ki bornozu çıkartıp vücudumun her yerine losyon sürdüm . Hazırladığım kıyafetleri de giyip , saçlarımı havlu yardımıyla kurulayıp odaya geçtim .

Akşam olmuştu ve hala Ateş gelmemişti . Erken geleceğini söylemişti oysa .

Derin bir nefes alıp etrafa saçılan kıyafetleri topladım . Odada işim bittikten sonra aşağı indim . Birazdan gelirdi Ateş . Geç gelmenin hesabını sormam gerekiyordu .

Mutfakta ki yemekleri ısıtıp sofrayı hazırladım . Her gün böyle gitmezdi . Senelerdir içimde kalan o ukteyi gerçeğe dönüştürebilir miydim acaba .

Ateş bu istediğimi yapar mıydı ? Yapardı bence ne de olsa beni seviyordu .

Yemekleri tabaklara bölüştürdüğüm vakit açılan kapının sesini duydum .

-" Ateş nihayet geldin ! Erken geleceğini söylemiştin . " söylene söylene kapıya doğru yürüdüm . Ateş garip bir şekilde bana bakıyordu . Nedense bu bakışlar hiç hoşuma gitmemişti .

-" Özür dilerim Ömrüm . Toplantıydı , projeydi derken vaktin nasıl geçtiğini fark etmemişim . "

-" Önemli değil . Sen iyi misin ? " fazla üzerine gitmek istememiştim . Çünkü tuhaftı . Ve onun için endişeleniyordum .

-" İyiyim hem ev mis gibi yemek kokuyor . Fena açıktım hadi yemeğe oturalım . " kolumdan tutup beni mutfağa yönlerdirdi . Kesinlikle bir şey olmuştu .Gelir gelmez ilk yaptığı şey ellerini yıkamak olurdu ama şimdi direkt mutfağa girmişti .

Hızlı adımlarla masaya oturup tabağına gömüldü . Tek kaşımı kaldırıp ben de çarprasına oturdum . Etrafa tuhaf tuhaf bakış atması ve benden kaçırdığı gözleri ...

-" Tamam anlat hadi . Ne oldu bugün ? " ağzında ki yemeği güçlükle yutup omuzlarını düşürdü . Farkında değildi ama bu hallerinden korkuyordum .

-" Bugün ki toplantı da mı bir sıkıntı çıktı ? Eğer öyleyse kafana takma Aşkım . "

-" Hayır bir sıkıntı çıkmadı aksine proje bizde . Ama , ama Hikaye sana bir soru soracağım ? "

-" Korkutuyorsun beni . " sandalyesinden kalkıp yanıma geldi ve ellerimi tuttu .

-" Korkma ömrüm . Uzun zaman boyunca görmediğin bir akraban seninle iletişime geçmeye çalışsa ne tepki verirdin ? Bunun olması seni üzer miydi ? Yoksa ister miydin ? " sorduğu uzun soru ile kafam karışmıştı .

Aslında bunun olmasını ister miydim bilmiyorum . Bunca zaman varlıkları yoksa bundan sonra da olmasalar da olurdu .

-" İstemem açıkçası . Zaten benim akrabaya da ihtiyacım yok . Sen varsın , Pelin var , diğerleri var . Kocaman bir aileye sahibim .Bu bana yeter . " alnımdan kocaman öpüp saçlarımı okşadı .

-" Aslında bu cevabın ile sana söylememeye karar vermiştim ama bilmeye hakkın var Ömrüm . Bugün otele bir kadın geldi . Zeynep Zorlu senin halan olduğunu söyledi . "

Zeynep Zorlu ?

Cenazedeki bardak kıran kadın . Zaten o günde yeğenim demişti bana . Az buz anlamıştım akrabam olduğunu ama hayatım da yeri olmadığı için fazla takmamıştım .

-" Hatırlıyorum . Babamın cenazesine gelmişti . Ama dediğim gibi Ateş . Öncelerimde yoklardı sonralarımda da olmasınlar . "

-" Sana her daim destek olacağımı biliyorsun . Ayy iştah falan kalmadı be Orkidem kalk da Sedat gile gidelim . Hem bizim prenseste orada . Nasıl özledim onu . " onun bu haline güldüm . Her daim beni güldürebiliyordu .

Bana uzattığı koluna girdim ve beraber evden çıktık .

**********

Kahve bardağımı masaya koyup dikkatimi Sinem'e verdim .

-" Belirtiler var ama emin olamıyorum . Yarın seninle hastaneye gidelim . " onun için çok sevinmiştim . Hamile olabilirdi .

-" Seninle gelirim tabi ki de . " biten kahve bardaklarını tezgaha koyup erkeklerin yanına gittik . İkisi de bir şeyler izliyordu . Ben Ateş'in yanına otururken Sinem'de Sedat'ın yanına oturdu . Haberler vardı televizyonda .

Aslında pek dikkatimi çekmemişti . Olduk olası haber izlemeyi sevmem .

-" Sıradaki haber oldukça mutlu edici . Ünlü iş adamı Ateş Güçlü 'nün karısı bildiğiniz üzere geçen hafta ki yarışmada birinci olmuştu grubu ile. Onun akşamın da eşi ile bir görüntü yakaladık . Genç çift yeni bir bebek mi bekliyor ? " ışık hızı ile oraya çevirdim gözlerimi .

Koca televizyona verilen fotoğraf bizdik . Ateş'in kafası karnımdaydı . Ve sanki öpüyormuş gibi görünüyordu . Aslında olay tamamen farklıydı .

Sadece acıktığımı söylemiş o da karnımı dinlemişti . Hatta hemen ardından dalga bile geçmişti.

-" Yok artık ! Hikaye sakladın mı bizden ? "

-" Hayır yalan haber bu Sinem . Olayı çarpıtmışlar . " Ateş'e dönüp ne yapacağız dercesine baktım . Ama o sanki pek takmamış gibiydi .

-" Bir iki güne unutulur Ömrüm . " aslında haklıydı ama bu bizim gördüğümüz gibi başkaları da görüyordu . Makbule nine , Hamdi baba , Zerrin anne ...

-" Abla karnında bebek mi var ? " Pelin elindeki oyuncağı bırakmış , yanıma gelmişti . Onun bu masum sorusuyla dudaklarımı dişledim .

-" Hayır prensesim . Bebek yok . "

-" Şimdilik . "Ateş'in sessiz mırıldanışını sadece ben duymuştum . Sertçe dirseğimi karnına bastırıp inlemesine neden oldum .

-" Nasıl da fırsatçılar baksana . Ben haber bültenini arayayım da kaldırsınlar . " Sedat telefonu eline almış odadan çıkmıştı . Hemen Ardından Ateş de gitmişti . Sinem hemen yanıma gelerek konuştu .

-" Acaba yarın beraber gitmişken sen de mi görünsen ? "

-" Ayy hayır ben hamile değilim ! " kaşlarını çatıp sinsice baktı .

-" O akşam limonu nasıl yediğini hepimiz gördük . Hem şu günler bende olmayan duygu değişikliği sen de . Kesinlikle sen de görünüyorsun . Hem ne olacak emin oluruz kötü mü ? " aslında benim regl günümde geçikmişti . Ama olmayacağım demek değildi ya . Bir iki güne olurdum .

Umutlanmak istemiyordum .

-" Bak senin de aklına yattı ." en fazla emin olurduk dediği gibi . Başımla onu onaylayıp derince yutkundum . Şimdiden heyecanlanmıştım .

-" Tamam teşekkürler . Bak p*çler Arel'in adını duyunca nasıl da kaldırdılar . "

-" Sedat !!! Ben kaç defa daha diyeceğim küfür etme şu çocuğun yanında . "

-" Ama , ama ağzımdan kaçtı . "

-" Ağzına mı kızayım yani ? "

-" Aaaa biz artık kalkalım . Ömrüm , prensesim hadi kalkın eve gidelim . " Ateş'in dediği ile bize dönmüşlerdi . Sanırım biz gittikten sonra devam ediceklerdi .

Dış kapıdan arabaya doğru giderken Sinem arkamdan bağırmıştı . Yarın için uyarıydı bu . Kafamla onaylayıp arabaya bindik .

*********

Yatağa geçip yattığımda Ateş belimden tutup kendine çekmişti . Kafamı boynuna gömüp derince kokusunu çektim .

-" Bebeğimiz olsun ister miydin Ömrüm ? " sorusunun nedeni bugün ki haberdi . Kafamı gömdüğüm yerden kaldırıp gözlerinin içine baktım .

Ondan çok iyi baba olurdu . Bunu Pelin'den belli ediyordu . Onu sahiplenişi , düşünüşü ...

-" İsterdim . "

-" Bende isterdim . Hem de çok . " o gözlerde ki kıvılcımlar yavaş yavaş alevlere dönüşüyordu . Gittikçe koyulaşan bakışlarıyla dudaklarımda ki baskısı arttı . Kapanan gözlerimle elimden geldiğince karşılık veriyordum .

-" Orkide mevsimi geldi . Mevsimlerden Orkideyi severim . Sonra seni ... sonra yine seni . Ve hep seni ... "

 

 

Herkese Merhaba <3

İlerleyen bölümlerde teyze , dayı olur muyuz canolar ? Hadi inşallah .

 

 

Loading...
0%