Yeni Üyelik
59.
Bölüm

~A.Y~56. BÖLÜM

@marsmelegi

( FİNAL PART 1 )

-" Aşk nedir sorusuna Cevabımsın ... "

Yazar'dan

Sunucu kocaman bir gülümseme ile karşısında ki kameraya baktı . Orada ki görevli 3 den geriye doğru saymaya başlamıştı bile .

-" 3 ,2 ,1 Kayıt . Canlı yayındayız !!! " etraf sessizleşmiş , bütün kameralar sunucuya dönmüştü . Elinde ki kağıda kısa bir göz atarak konuşmaya başladı

-" Bizden kaçmaz programına hoş geldin . Bir pazar günü daha sizlerleyiz . Bugün çok özel iki misafirimiz var . Ateş ve Hikaye hoş geldiniz tekrardan . Nasılsınız ? " Ateş ve Hikaye kendilerine dönen kamera ile biraz gerilemişler , heyecanlanmışlardı .

-" Buraya katıldığımız için biraz heyecanlı , gelecek sorular içinde korku dolu ... " sunucu kocaman bir kahkaha atmıştı .

Hikaye de gülümsemekle yetinmişti . Buraya geldiğinden beri stresliydi . Bir de karşısındaki kadın gülünce daha da tuhaf oluyordu .

-" Korkmana gerek yok Ateş . Sizi burada ağırlamak için epey uğraştık . Hikaye'nin hamileliği , heyecanı derken bir türlü kabul etmediniz ." aslında daha da kabul etmezlerdi ama susmayan telefonlar dan gına gelmişti . Hem onlar için de değişiklik olmuştu .

-" Biraz öyle oldu . "

-" Aslında okuyucuların da merak ettiği soruları sormakla başlamak istiyorum . İlk başlarda haberlerde görmüştük Hikaye'nin hamileliğini , daha doğrusu yalan haberle içinize bir kurt düşmüştü . Sen Ateş nasıl öğrendin bir bebeğinizin olacağını . "

Ateş Hikaye'nin elini tuttu . Daha o gün gibi hatırlıyordu . Yüzünden kocaman bir gülümseme oluştu . Dolan gözleriyle Hikaye'nin kahvelerine bakarak anlatmaya başladı .

8 Ay , 2 hafta önce ;

Hikaye ceketini de üzerine geçirerek evden çıkmıştı . Sinem evin önünde arabayla onu bekliyordu . Dün gece heyecandan uyuyamamış , sabahı etmişti .

Heyecanlıydı . Dahası bir bebek düşüncesi onu mutlu ediyordu .

Ön koltuğa oturup emniyet kemerini taktı . Sinem elinde turşu kavanozu , içindekileri afiyetle yiyordu . Elindekini ağzına atıp hızlıca çiğnedi .

-" Hoş geldin Hikayecim . Hazır mısın ? " Hikaye titreyen elleriyle bir turşu alıp yemeye başladı . Onun da canı çekmişti .

-" Aslında hazırım ama heyecanlı da gibiyim . Hadi hızlı sür de gidelim öğrenelim bir an önce . " Sinem şuh bir kahkaha atıp kavanozu onun eline verdi . Kendisi hem tutup hem de araba süremezdi ne de olsa .

-" Sedat'a söyleyecektim ama bir de olmama ihtimaline karşı üzülmesini istemedim . "

-" Ben de öyle . Ateş bir bebeğimizin olmasını istiyor . "

-" Ateş çok iyi bir baba olur . Benim oğlanla biraz anlaşamasalar da aslında onu seviyor ve onun için uğraşıyor . Velet . " sonda gülerek Ateş'in Haktan' a söylediği lakabı anımsamıştı .

-" Yaşlı dede denmesinden nefret ediyor . " arabada son konuşulan bu olmuştu . İkili tuşu kavanozunu bitirene kadar hastaneye gelmişlerdi .

Arabayı park edip hastaneye girdiler. Danışmada ki sağlık personelinden randevu yerini öğrenmişlerdi .

-" Hüseyin'in çalıştığı hastaneden mi aldın randevuyu Sinem ? " Sinem tırnaklarını elinden çekip Hikaye ye baktı .

-" Ayy ben onu unuttum Hikaye . Haberi olmuş mudur ki ? " Bilmiyorum dercesine kaşlarını kaldırdı . Doktorun odasının önüne geldiler . Kısa süre sonra Sinem girmişti .

Hikaye aslında heyecandan şuraya bayılacaktı . Öylesine bir heyecandı ki zaman ilerledikçe büyüyordu .

Kalbinin sesi kulağına geliyordu . Doktorun kapısı açıldı ve Sinem kafasını çıkarttı .

-" Hikaye yanıma gelsene ! Tek olmak tuhaf hissettirdi . "

-" Geleyim ama sen de benim yanımda olacaksın . " İçeriye girdiğinde Sinem hastane yatağına yatmıştı . Doktor eline taktığı eldivenleri ile tam tepesinde duruyordu .

-" Belirtileriniz nedir Sinem Hanım ? " Sinem elini Hikaye' ye uzatıp tutmasını istedi . Hızlıca tuttu .

-" Mide bulantısı , baş dönmesi var . Regl günüm de epey geçti . " doktor kafasını sallayıp bana yandan bir bakış attı . Sinem'in karnına bir şey sürmüş , aleti dolandırmaya başlamıştı . Ekrana diktiği bakışları uzun sürmüştü .

-" Sinem hanım tebrik ederim , hamilesiniz . Burada 3 haftalık bir kese görüyorum . "

Sinem'in uzun ağlamasını zar zor durdurmuşlardı . Şimdi elinde meyve suyu koltuğa oturmuş , onu içiyordu . Hüseyin ona attığı tuhaf bakışları çekip bana baktı .

-" Kıskanç yenge keşke bana da haber verseydiniz . Aşk olsun ne güne duruyorum . " omuzunu silkip Sinem'in az önce yattığı yere uzandı .

-" Söyleseydim de anında Ateş'e yetiştirseydin . Sonra bütün sürprizi mahvetmeni izleyeyim öyle mi ? Baksana sen bana bende o göz var mı ? " Hüseyin hafif yaklaşmış gözlerine bakmıştı .

-" Baktım . Yok . " Hüseyin kızların odadan kovmasıyla dışarı çıkmış , bir o yana bir bu yana dolanıyordu . İçeriden gelecek ufacık bir sevgi sözcüğü bile yeterdi ona anlaması için . Derin bir nefes alıp verdi . Daha fazla dayanamayacaktı .

Cebinde ki telefonu çıkarıp Ateş'e kısa bir mesaj yazdı . En azından sürprizi bozmayıp farklı bir şey diyebilirdi .

**********

GÜNÜMÜZ ;

-" Hüseyin bana bir mesaj attı . Mesaj da " Karın arı saldırısına uğradı şu an hastanede " yazıyordu . Aklınca bana şaka yapmak istemiş pezev- yani arkadaşım . "son an da küfür etmemişti .

Sunucu kadında dahil arka tarafta kalanla gülmüştü .

-" Hüseyin Bey baya komik biri anlaşılan . " Ateş öyledir dercesine bakmıştı . Diyememişti ki içi de dışı da bizi yakar diye .

-" Sonra ne oldu Ateş ? Oraya gittin karının arı saldırısına uğramadığını gördün . "

-" Evet oraya gittim .....

*********

Ateş korku içinde arabasından inip hastaneye girdi . Yüksek sesle bağırıyor , yürüyen hemşireleri durdurup karısını soruyordu .

-" Karım Hikaye Güçlü nerede lan ? Arı saldırısına uğramış , hangi odada . Ne bakıyorsun suratıma söylesene !!!! " yakasını tuttuğu adam korkak bir halde büzüşmüş , ona bakıyordu .

-" Ben hemşire değilim abi . " Diye söyleyen adamı bir an da bıraktı . Yakası tutulmaktan büzüşmüş , kötü görünüyordu . Ateş mahçup bir halde yakalarını düzeltip ondan özür diledi .

Sorun değil diyen adama gülümseyip danışmana yürüyordu ki karşıdan gelen Hüseyin'i gördü . Telaşlı haline geri bürünmüştü .

-" Hüseyin karım nerede ? Bön bön bakma ağzına çarptım mı yamuldurum seni . "

-" Bir sakin ol . Ben şimdi seni karına götüreceğim . Sen derin nefes al ver tamam mı ? " onu dediğine uyan Ateş derin nefes alıp vererek takip etti . Geçip gittikleri koridorlarda nedense tuhaf bölüm isimleri vardı .

Kadın hastalıkları

Kadın doğum polikliniği

Kafası karışık bir halde bir koridora girdiler. Tam da o esnada karısı gayet iyi bir şekilde bir odadan çıkmıştı . Sinem beraber hatta .

Hafif dolu gözleri ile etrafa bakışlar atıyordu . O bakışlar sonra onu buldu . Yavaş yavaş akan yaşları gördükçe kahroluyordu .

-" Ne oldu Orkidem ? " cevap vermeyen kadın ile çıldırmak üzereydi . Aklına daha kötü şeyler geliyordu . Onun kolundan yavaşça çekip karşı odaya girdiler. Kameralarla dolu oda anons odası olmalıydı .

Ceketini çıkartıp masaya koydu . Tabi o esna da mikrofonu açtığını fark etmemişti .

-" Orkidem , Ömrüm . Söyle ne oldu canımın içi ? Bir şey mi oldu ? Hüseyin pezevengi bana mesaj attı . Arı saldırısına uğradı diye .

-" Hayır arı saldırısına uğramadım yalan söylemiş . "

-" Vay şerefsiz . Peki sen niye ağlıyorsun ? Neden hastaneye geldin ? " Hikaye ellerini karnına götürüp dokundu . Güzel hissetmişti .

-" Ateşş " adını uzatarak söyleyen kadınla daha da endişeleniyordu . Acaba dedi kanser mi olmuştu da ağlıyordu . Bu düşünce ile bakışları Hikaye'nin saçlarına gitti . Daha doyasıya tarayamamıştı bile.

-" Söyle Ömrüm . Bak korkutuyorsun ."

-" Ben , ben hamileyim . " kalakalan adam şaşırmıştı . Öylece ayakta ona bakıyordu . Kal gelmişti .

-"Hamilesin ? " evet dercesine kafasını salladı .

-" Allahhhhh hamileyiz !!! Anne oluyorum galiba yok baba , baba oluyorum . " karısını kucağına almış döndürmeye başlamıştı . Son an da ne yaptığını fark etmiş gibi yere koymuş , saçlarını öpmüştü . Ellerini beline götürerek sıkıca sarıldı .

Öylesine sahipleniciydi ki bir şey olacakmış gibi davranıyordu .

-" Yavaşça odadan çıkalım . Aman sakin adım at , yavaş ol ! "

*********

-" Bütün hastaneye hamileliğini anons yapmışız meğer ! Odadan çıktığımızda hemşireler Sinem ve Hikaye 'yi tebrik ediyordu . " sunucu kadın ikisine hayranca bakıyordu . Birbirlerini seven iki kişi bir bebeklerinin olacağını öğrenmişti . Ve verdikleri tepki oldukça normaldi onun gözünde .

-" O gün çok utanmıştım . Zaten Ateş daha o gün öğrenir öğrenmez üzerime düşmeye başladı . Attığım adımlar , nefes alış verişlerimi hepsini kontrol ediyordu . "

-" Bence gayet makuldü davranışlarım ömrüm . " Hikaye koca gözleri ile ona döndü .

-" Ateş , bildiğiniz giydiğim spor ayakkabının yüksekliğini metreyle ölçüyor , beğenmezse almıyorduk . Bahanesi de yarım cm yüksek olmaları . " Ateş onun isyan eden tavrına kollarını birbirine sarmıştı .

-" Haklıyım ama bir spor ayakkabısı o kadar yüksek olmamalı . Ya düşüp ayağını burksan ve o an da da etraf kimse yok . İkinize de zarar gelse ben ne yapardım . "

-" Hey hey sakin olalım sevgili çiftimiz . Bu anlattıklarınızla Hikaye'nin hamileliğinin ilgi ile geçtiğini anlıyoruz . "

-" Aslında doğruyu söylemek gerekirse evet . Hormonlar nedeniyle biraz duygusal , alıngan bir hamilelik geçirdim ve Ateş beni hiç yalnız bırakmadı . Hep yanımda oldu . Varlığını hissetmediğim tek bir an bile yok ."

***********

Hafif çıkıntılı karnına aynadan bakmayı kesip elbiseyi düzeltti . Ateş arkasından sarılmış , karnını okşuyordu .

-" Mide bulantın yok değil mi ? "

-" Hayır yok . " saçlarını taraması için aynanın önündeki tarağı ona uzattı . Anında gülümseyerek almış , canını acıtmadan taramaya başlamıştı . Bu 4 ay boyunca karnı çıkmış , bebeğini hissetmeye başlamıştı .

-" Bugün kendini fazla yorma Orkidem . Bırak diğer kızlar halletsinler sen hamilesin Sinem 'le bir köşeye geç otur ve rahatına bak . " Ada'nın bugün isteme merasimi vardı . O yüzden Ateş pek belli etmese de heyecanlı ve biraz da hüzünlüydü .

-" Ateş bak zaten topuklu ayakkabı da giymedim . Yarım saat oturayım , 1 saat ayakta kalıp kızlarla eğleneyim . " aynadan baktığı adam kaşlarını çatmıştı . Bu dediği ile kesinlikle memnun olmamıştı .

-" Ömrüm 1 saat otur , yarım saat ayakta kal . Bu gayet ideal bir teklif . Hem zaten bugün giydiğin elbise de biraz dar bak bebek içerde nefessiz kalır falan Allah korusun . "

Aslında pek dar giyindiğini düşünmüyordu . Ama yine de sustu ve Kocasının saçlarını taramasını bekledi .

-" İşte oldu . " arkadan bir kaç yeri de tel tokayla sabitlemiş , karısının saçlarını yapmıştı . Şu 4 ay boyunca sırf o yorulmasın diye saç ile ilgili videolar izleyip izleyip öğrenmeye çalışıyordu . Ve sonunda az da olsa başarmıştı .

-" Hadi aşağı inelim . " evin içine yeni yapılan Asansöre binip düğmeye bastı . Ateş bunu hikaye için yaptırmıştı . Sırf hamilelikte yorulmasın diye . Evet , evet biraz abartıyordu sevdiği ne birazı baya hem de .

Diğer yaptıklarını anlatsa destan olurdu . Bu sadece buz dağının görünen kısmıydı . Aşağı indiklerinde telaşlı ailesini gördü . Ada heyecandan titreyen elleri ile oradan oraya dolanıyor , gözünü kapıdan ayırmıyordu .

-" Ben gidiyorum . Alper'le kapıda buluşacağız . Ne de olsa erkek tarafıyım . " onun bu düşünceli haline gözleri doluyordu .

Ateş kapıyı açıp dışarıya çıktı . Diğerleri de onu bekliyordu . Sedat , Hüseyin , Savaş , Kaan , Arel hepsi Alperin yanında olacaklardı .Arka sokakta Alper elinde çiçeğiyle onları bekliyordu . Kimsesi yoktu .

O yüzden tek başına gelmişti . Ateş'te bunu bildiğinden ona bunu teklif etmişti . Ne de çok ağlamıştı o gün Alper . Yıllarca göz ardı ettiği eksikliği o gün onu boğmuştu .

-" Hoş geldin kardeşim . Gidelim mi kızımızı istemeye . "

-" Hoş bulduk abi . Gidelim abi , isteyelim verelim gitsin . " heyecandan ne dediğini bilmiyordu . Alper'in omzuna eliyle destek vermişti . Diğerleri de onun bu haline burukça gülümsedi .

-" Sakin ol . "

**********

Çalan kapıyla Ada üzerindeki elbiseyi düzeltip açtı . Tam karşısında sevdiği vardı . Ona uzattığı çiçeği alıp içeriye davet etti . Hemen arkasından abisinin ve arkadaşlarının da gelmesiyle şaşırmıştı . Hikaye hariç başka kimseye söylememişti bu erkek tarafı muhabbetini.

-" Hoş bulduk gelin hanım . " ne yapmaya çalıştığını fark eden Makbule Hanım torununa ve diğerlerine hayran kalmıştı . İnce düşüncesiyle gurur duyuyordu .

Erkek tarafı yan yana sıralı bir halde oturmuş , Alper'i de aralarına almışlardı . Ada bu durum karşısında ağlamamak için Hikâye'ye dönmüş, düşüncelerini elleri ile ifade etmişti.

-" Hepsi çok düşünceli .Alper'i aralarına almaları çok güzel ."

-" Ada hepsi seni ve Alper'i çok düşünüyor . O da bizim ailemizden yalnız bırakacak halimiz yok ya . " Mutfak kapısında daha fazla durmadan kahveleri yapmışlardı .

Ada hiçbirinin kahveye tuz koymasına izin vermemiş , içine katabildiği kadar şeker katmıştı .

Tepsiye de kahveyi yerleştirip içeriye yürüdü . Hemen arkasından da diğer kızlar geliyordu . Alper içeriye giren sevdiğini görünce derin bir nefes almıştı .

Öyle güzeldi ki nefesi kesiliyordu onu görünce .

Önüne konan kahveden hafif korksa da sevdiğim için diyip hepsini tek bir yudum da içmişti. Tuzlu bir tat beklerken tatlı alınca içi bir hoş oldu . Daha önce bunun konusu açılmıştı . Eskiler kahveyi tatlı yapınca istiyorum demekmiş .

-" EE kahveler de içildiğine göre sebebi ziyaretimiz belli Hamdi bey amcacım . " herkes Ateş'in babasına hitap şekline gülmüştü .

-" Allahın emri peygamberin kavli ile Kardeşim Ada 'yı Kardeşim Wifi'ye istiyorum . Pardon Alper'e . " bocalayışı ile kafasını yavaşça vurdu . Bu nasıl bir istemeydi . Babası verecekse de vermezdi artık .

-" Olmadı değil mi ? "

-" Başkası olsa vermezdim de , Ateş söz konusu . Kızımızı alıp kaçırır falan . Verdim gitti . " Hamdi Bey de heyecanlanmış , Ateş gibi saçmalamıştı .

-" Hamdi Ada'ya sormadın ki . Ayy sizin yapacağınız işe . " Zerrin Hanım oturduğu yerde kucağında Pelin 'le oynuyordu . Ve sabahtan beri bocalayan adamlara pes demişti .

-" Zerrin kızım haklı . Ada kızım gönlün var mı ? "Ada evet dercesine kafasını sallamış , ona dönen bakışlardan utanmıştı .

-" Verdim gitti . " Haktan 'ın o cılız sesi etraftakileri susturmuştu . Sinem sus işareti yapsa da susmamıştı .

-" Senden mi istedik velet ? "

***********

Bu anıları pek anlatmak istemese de hafif derine inmeden kısaca bahsetti Hikaye . O gün nasılda eğlenceli geçmişti .

-" Sizler kocaman mutlu bir ailesiniz . Bu mutluluğunuz daim olsun İnşallah . Bir de bizim kulağımıza Hikaye 'nin limon sevdası geldi . Sürekli bunu mu aşerdiniz ? "

-" Limon ağaçları var Bahçemizde ! Siz düşünün artık . " Hikaye Ateş'in omzunu tokatlayıp sunucuya döndü .

-" En çok aşerdiğim şeylerden 2. sırada . " Ateş birinciyi biliyordu ve ilk duyduğunda oldukça şaşırmış , defalarca sormuştu emin olmak için .

-" 1.si nedir ? " Hikaye Ateş'in tuhaflaşan yüzüyle güldü . Anılarının içinde ilk aşerdiği günü hatırladı .

*********

Araba koltuğunda oturmuş marketteki Ateş'i bekliyordu . Evde Limon bitmiş , almaya gelmişlerdi . Bunalan hava ile pencereyi açı sonuna kadar .

Biraz da olsa ferahlamıştı . Telefonunu alıp sosyal medyaya girdi .

O sırada tam yanından son gaz bir araba geçmişti . Arkasından bıraktığı toz ve koku ile elini salladı .

İlk başta içine çekmemek için savaşsa da derin bir nefes almıştı . Ve işte o an kokladığı o koku öylesine güzeldi ki

Egzoz kokusu ...

Ateş elinde poşetlerle arabaya bindiğinde onları arka koltuğa yerleştirdi . Karısı değişik bir şekilde camdan dışarıya kafasını çıkarmış , gözlerini kapatmıştı .

Aynadan gördüğü kadarı ile havayı kokluyordu .

Ama enteresan tarafı koku güzel değildi .

-" Ömrüm çek kafanı da camı kapatayım . "

-" Hayır olmaz çok güzel kokuyor Ateş . Bunun parfümünü bulabilir miyiz ? "

-" Egzoz kokusunun mu ? " bu aklına yatmamış , yanlış duyduğunu zannetmişti .Ama karısı kafasını öyle bir sallıyordu ki şak diye gerçek suratına çarptı .

-" Benim burnum egzoz kokusu aşerdi !! "

************

-" Burnunuz mu aşerdi ? " koca stüdyo da herkes işlerini bırakmış , yere oturmuşlardı . Karşılarındaki bu güzel çifti dinliyorlardı . Nedense onların bu anıları çok hoştu .

-" Evet aynen bunu dedi " Benim burnum egzoz kokusu aşerdi ! "

-" Oldukça şaşırmışsınızdır . "

-" Şaşırmak ne ki . Siz bir de o kokuyu bulmak için sokak sokak dolaşmamızı ve şahin araba arayışımızı duymadınız daha . "

-" Tamam biraz uzun sürdü aramamız ki bulamadık da zaten . O kendi ayağı ile geldi ." Hikaye elindeki şişeden suyunu içti ve kenarı koydu .Sunucu gülmekten konuşamıyordu .

-" Ee ne yaptınız sonra ? "

************

-" Yok valla bu sokakta da yok ! Koskoca Ankara'da nereye gitti bu arabalar . " Hikaye yaşlarını mendille silip Ateş'e baktı . Kaç saattir sokak sokak dolaşıyorlardı .

Yaptıkları tek hata oldukça zengin kesimlere gitmeleriydi ve galiba bunu fark etmemişlerdi .

-" Bence geri dönelim . Baksana yok buralarda . " Ateş hala ağlamaya devam sevdiğine bakıp kabullendi . Geri dönüş yolunu farklı bir yerden gitmişti . Uzayıp giden araba ile bir şeyin önünden geçtiler .

Şahin Araba !!!

*******

-" Sahibi ile anlaştık . Belirli saatler evin önüne geldi ve egzoz kokusunu etrafa yayıp gitti . Hikaye artık geldiği saatleri ezberlemiş , dakikası dakikasına bekliyordu kapıda . "

-" Ateş bey siz mükemmel bir eş ve babasınız . Bu hamilelik süreci oldukça heyecanlı ve mutlu geçmiş . Peki ya hiç kavga etmediniz mi ? Küsmediniz mi ? "

-" Ona hiç küsemedim ki Hep kavanoz kapağı açmam için yardımına ihtiyacım oluyordu . Ondan en uzun küsmemiz 3 saat sürdü ."

-" Aslında bunun sebebi , Hikaye ile her küsmemiz de mutfakta ki kavanozların kapağını sıkı sıkı kapatmamdır . Açamadığı için de gelip benden yardım istiyor , böylelikle barışıyorduk . "

 

 

Herkese Merhaba <3

Final Part 1 bölümünü yayınladım . Aslında çok düşündüm . Nasıl yapmalıyım ? Okuyucularıma laik bir bölüm atmalıydım ve kısa da olsa sizlere anılarla dolu bir röportaj bölümü yazdım .

Final 4 parttan oluşacak ve onlarla dolu dolu anılar yaşayacağız . Hepiniz birer teyze ve dayı olacaksınız ?

Ayyy ağlamıyorum sadece gözüme egzoz dumanı kaçtı ...

Seviliyorsunuz <3

 

Loading...
0%