Yeni Üyelik
7.
Bölüm

7. Bölüm

@masiva_

Sessizce içeri geçip oturduk bundan sonrası beklemekle geçecekti...

Bir kaç saat sonra

Gece artık kendine yeni bir güne bırakıyordu ki konağın kapısı açıldı herkesle birlikte bende ayaklandım üstüme ne zaman örtüldüğünü bilmediğim şal omuzumdan düştü o sırada ne kadar ne düşünerek bekledim bilmiyorum ama kendime gelince anca hissettim sabahın ayazını önde Hasan Ağa'nın adamı arkasında Ahmet abinin kolunda Azad abim arkada adamların arasında Dilber girdi konağa şimdi ne olacaktı diye düşünürken konağın kapısını çarptı en son giren sıçradım gelenlere bakarken hem babamın hemde Hasan Ağa'nın adamları vardı onun dışında diğer halalarimin oğulları vs derken Dilberin abisi olan Asaf ağa yoktu. Hüküm verilirken burda olması gerekirdi. Sonuçta dilber onun kardeşi. Yine canlar yakılacak belkide kanlar akıtılacakti... Kapıda bekleyen korumalardan birisi girdi içeri ağam dedi el pençe Hazar ağa gelmiş Orhonların birazda sarhoş galiba ne dediğini bilmiyor.

- Ne yüzle gelmiş o it buraya

- illa görüşeceğim diyor ağam bir bakın isterseniz içeri alayım mı?

- onun gibi soysuzun konağımda yeri yok at gitsin

- ağam sarhoş sıkıntı çıkartır

-gidin Orhonların konağının kapısına bırakın o Agir ağayada söyleyin görsün iyimi

-tamam ağam diyerek çıktı kapıdan Hazarin bir kaç bağırışi duyuldu sonrada araba sesi gün doğmuştu artık yaşlı ağalar yavaş yavaş toparlanmaya başladı geceden beri kimsenin gözüne uyku girmemişti. Bizim hanımların ağırlıyorduk hanım ağa ben olduğum için ev sahipliğini ben yapıyordum üstümü değiştirip yöresel yeşil renk bir kıyafet giymiştim. Bütün ağalar toplandı şark odasına bir kişi hariç Asaf ağa insan kardeşinin hükmüne gelmezmiydi?

İstanbul Asaf ağa'dan

Gece boyu gözüne yaş girmemiş duyduğu gibi İstanbul'a kaçmıştı nasıl dayanabilirdi göz bebeğinin elinden gidişine iyi olsunda yel essin kokusu gelsin derdi yine öyle olmuştu en son gündüz hazırlanırken görmüştü kalbi dayanmamıştı yine aynı yerde yine İstanbulda. Gece boyu içtiğim sigaralar orta sehpayi mahvetmişti ne olacak diye düşünmekten kafayı yiyecektim artık ne olacaktı dönsemmiydim Urfa'ya dönsem ne olacakti hazırlığı görecektim kalbim acırdi dayanamazdim ne derdim ne yapardım sanki gözlerinin içine bakabilecekmiydim???

Urfa- Efla

Oturarak nereye kadar gidecekti neden karar çıkmadı hala ölüm kolay değildi elbet ama töre olunca bu insanlar kolay zor dinlemiyordu. Emine abla geldi içeri hanım ağam kalkıyorlar mış da sizi çağırıyor babanız geldim abla dedim karar çıkmıştı kimin hayatı veya kimlerin hayatı töreye kurban gitmişti yine. İki insan birbirini sevdi diye ölmemeli kolay değil ölüm gençken birde hiç kolay değil Dilberin annesi dayanamazdi Dilşah hanım imanı kuvvetli birisiydi ama bu bile ona ağır gelirdi hevin halamda aynı şekilde hemde halamın kızları daha küçüktü ne olacakti nasıl bitecekti bugün....

 

 

Sooooooooooooonnnnnnnnnnnn

Eee töre ne der nereye varır karar

Yorum yaparsanız sevinirim 🐣 🦋 ❤️‍🩹💞

Loading...
0%