Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Zaman Meselesi

@mavikelebek2000

Randevu saatinden önce gelen adam yüzünden, Eren bey tüm şirketi ayaklandırmıştı. Ona göre bu adam kaçırılmaması gereken bir fırsat idi. Mücevher işi ile ilgilenen biri olduğundan sürekli korumaya ihtiyaç duyacağını, bu işi bağlayabilirse büyük kazanç sağlayacaklarını düşünüyordu. Eren Alparslan Bey ve ailesini kapıda karşıladı.

“ hoş geldiniz, sizi daha geç bekliyorduk.”

Alparslan elleri cebinde rahat bir duruşla Ereni yanıtladı.

“ işlerim erken bitti. Bir sıkıntı mı var.”

“ hiçbir sıkıntı yok tekrardan hoş geldiniz. Ben departmanın yöneticisi Eren. İsterseniz size şirketi gezdireyim, ekibimizin çalışma metodunu açıklayayım.”

Eren ters bir duruma mahal verip müşterisini kızdırmak istemiyordu. Normal şartlarda randevu saatinden önce gelenler bekletilir kimse için çalışma düzeni ertelenmez idi. Fakat Eren bir istisna yapabileceğini düşündü. Alparslan’ın beklemeye niyeti yok gibiydi.

“ Lütfen, vakit ayırmaya değer olup olmadığınızı görmek isterim.”

“ Pişman olmayacaksınız. Bizler işimizi titiz yaparız, bundan dolayı piyasanın en iyisiyiz.”

Şirketi gezerken eğitim metotlarından ve çalışma şartlarından bahsetmeye başladı.

“ Ay yıldız güvenlik, eğitim seviyesi ve yetenekleri bakımından korumaları beş guruba ayırır; Altın, gümüş, bronz ve platin. Bu guruplar talep edenin fiyat teklifi ve içinde bulunduğu tehlikenin durumuna göre görevlendirilir.”

Alparslan’ın yanındaki kızlardan biri erenin sözünü bölerek konuşmaya dahil oldu.

“ Beş grup var dediniz ama birini söylemediniz.”

“ Evet haklısınız. O guruptan bahsetmedim beşinci gurup Ay Yıldız güvenliğin kurucusu için çalışır. Onun verdiği görevleri yaparlar.”

Genç kız heyecanlı bir tavırla sordu. “Peki o gurubun adı ne? Ay çok havalı kurucu kim.”

“gurubun adı Kurşun kuruluştaki en yetkili gurup onlardır. Maalesef kendisine danışmadan kurucumuz hakkında bilgi veremiyorum. Başka merak ettiğiniz bir şey var mı?”

Kız aldığı cevaptan hoşnutsuz omuz silkti. Alparslan “En iyi korumalarınızı görmek isterim sanırım altın gurubu oluyor öyle değil mi?”

“ Evet altın gurubu en iyileridir. O halde buyurun odama geçelim. Orada devam edelim.”

Odaya geçip oturdular Eren sekreterini arayarak altınları odaya göndermesini istedi. Biraz sonra korumalar sıra ile odaya geçerek hazır ola geçtiler. Gayet disiplinli ve güçlü görünüyorlardı. Alparslan hepsini tek tek incelemeye başladı. Ne kadar yetenekli olduklarını öğrenmek için onları sahada görmeliydi.

O sırada üçüzler kendi aralarında konuşmaya başlamıştı. Açelya, Beliz ve Arda Alparslan’ın sevgili kardeşleri. Beliz ve Açelya korumaların hangisinin daha yakışıklı ve seçilmeye layık olduğunu tartışıyorlardı. Ona göre seçim yapacaklardı. Buraya gelmeden önce abileri ile pazarlık yapmışlardı. Korumalarını kendileri seçeceklerdi. Yedi yirmi dört yanlarında dolaşacak kişinin yakışıklı olmasını istiyorlardı. Daha fazla onlarla uğraşmak istemeyen Alparslan bu isteklerini korumalarına karşı laubali olmamaları şartı ile kabul etmişti. Arda ise korumaların kaslarına bakıyor. Keşke bende de olsa diyerek hayranlık ile seyrediyordu. Melek hanım kızlarına ayıplar bakışlar atarak oğlunun biran önce işini bitirmesini istiyordu. Artık yaşlanmıştı kafası bu kadar gürültüyü kaldırmıyordu.

O sırada odada ritmik bir tıkırtı duyuldu. Eren sesi duyar duymaz kendine çeki düzen vermiş, korumalar gibi hazır ola geçmişti. Bu odadakilerin gözünden kaçmadı. Merak ile sesin geldiği yöne döndüler. Karşılarında genç bir kadın duruyordu. Elinde ay ve yıldız işlemeli bastonu üzerindeki siyah takım elbisesi ile onlara doğru geliyordu. Yüzünde tam sol gözünün altında derin bir yara izi vardı. Simsiyah saçları ve keskin bakan mavi gözleri ile kızgın görünüyordu.

“ Burada neler oluyor Eren Bey? Herkesin şuan plana uygun şekilde eğitim sahasında olması gerekmiyor mu? Sizden bir açıklama bekliyorum?

Eren tedirgin bir şekilde odadakileri göstererek “ Efendim önemli misafirlerimiz gelmişti, onları bekletmek istemedim. Gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra eğitim planına katılacak…”

Erenin sesini yere sertçe inen baston kesmişti. Alparslan ise kadının otoriter tavrından şirket için önemli bir mevkide olduğunu çıkarmıştı. Kadın tekrar konuşmaya başladığında Alparslan’a da laf çarpmıştı.

“ Çok önemli misafirlerimiz gelmeden randevu almadılar mı? Ben gelmeyeli kural kaide mi değişti?”

“ Beklenenden önce geldiler Alparslan beyi bekletmek is...”

“ Eren bey biz hiç kimse için kurallarımızı değiştirmeyiz. Herkesin zamanı kıymetli, zaman kavramına dikkat etmeyenin zamanı gider. Biz aynı programımıza devam edeceğiz. Beklemek isterler ise eğitimi izleyebilirler. Gitmek isterlerse de yolu gösterin. Daha sonra dilerler ise zamanında gelirler.”

Bastonunu yere üç kere vurup bir baş hareketi yapması odadaki korumaların odayı terk etmesi için yeterli olmuştu. Ayrılmadan önce içeridekilere bir göz attı. Kendisine merakla bakan gençleri ve olayı anlamaya çalışan yaşlıca bir kadın gördü, saygı gereği küçük bir baş selamı verdi. Gözleri elleri ceplerinde yarım bir gülüş ile ona bakan adama takıldı, başkalarının vaktine kıymet vermeyen sevgili önemli misafir! Görmezden gelir bir tavır ile bakışlarını Erene çevirdi, sert bir üslup ile söyleyeceklerini söyledi ve oradan ayrıldı.

“ Tekrarı olmasın Eren!”

 

 

Eren Alparslan’a bugün ki eğitim programından bahsetmiş ve isterler ise izleyebileceklerini söylemişti. Ay yıldız güvenlik her ay düzenli olarak korumaları belirli eğitimlere tabi tutuyor, formdan düşenleri alt seviyeye düşürüyor bu sayede onları düzenli olarak çalışmaya ve daha iyisini yapmaya teşvik ediyordu. İnsanlara kaşı sundukları koruma hizmetini de korumaları bu şekilde düzenli denetimden geçirerek güvenli hale getiriyorlardı.

Alparslan bu fırsatı kaçıramazdı. Ailesini emanet edeceği insanların seviyesini görmek için iyi bir fırsat idi. Üçüzler izlemeye dünden razıydılar. Melek hanım ise onlara göre hareket ediyordu. Tek isteği biran önce bu işin bitmesiydi. Oğlu bu duruma kafasına bu kadar takmasa bu korumalara da pek sıcak baktığı söylenemezdi. Eren’in rehberliğinde birlikte eğitim sahasına geçtiler. Eren onları alanı iyi görebilecekleri bir yere oturttu.

Saha tek sıra halinde dizilmiş insanlar ile doluydu. Onları birbirinden ayıran tek şey yakalarına takılmış rozetlerdi. Eğitim belli bir parkur üzerinde devam ediyordu. Kimin ne kadar sürede bu parkuru tamamladığı not ediliyordu. Daha sonra atış talimleri ve refleks değerlendirmeleri yapıldı. Eğitimler oldukça sıkı denetimli yapılıyordu.

Denetmenler arasında az önce karşılaştığı genç kadın da bulunuyordu. Eğitimi dikkatle izliyor yanında ki sekreterine zaman zaman notlar aldırıyordu. Bazen dövüşenlere müdahale edip talimatlar veriyordu. Bu kadının kim olduğunu merak etmişti. Sona doğru herkes tekrar sıraya girdi kura sonucu yapılan seçim ile teke tek dövüşler başladı. Birbirlerine karşı oldukça acımasız dövüşüyorlardı. İnkar edilemez bir gerçekti bu korumaların platin seviyesi bile iyi bir eğitim aldığını söyleyen insanlardan daha iyi dövüşüyordu. Altın rozetlileri söylemeye gerek bile yoktu. Övüldükleri kadar iyi iş çıkarıyorlardı. Gönül rahatlığı ile onlara güvenebileceğini bilmek Alparslan’ı rahatlatmıştı

. Eğitim bittikten sonra Eren Bey ile konuşup anlaşmayı yapmıştı. Kız kardeşlerinin koruma seçmesi biraz uzun sürse de imzalar atılmış, güvenlikler görevleri hakkında bilgilendirilip işe başlamışlardı. Erene yanlarına gelen kadın hakkında soru sormak istemiş fırsatı olmamıştı. Herkesi tek hareket ile hizaya getiren kadının kim olduğunu merak etmişti.

 

Loading...
0%