Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Acı Tesadüf

@medineka2010gmail.

Sabah'ın körü oturmuş otobüsün gelmesini bekliyordum. 15 günlük bir tatilden sonra evimi çok özlemiştim ve gider gitmez yatağıma yatmak istiyordum. Ben düşüncelere dalmışken otobüs geldi. Hemen koltuğumu bulup oturdum bir yandan koltuğa yerleşiyor bir yandan en yakın arkadaşım Selin'e yazıyordum.

Asel : Selin bindim ben otobüse 3-4 saate orada olurum.

Selin : Kanka tam zamanında geliyorsun daha iyi bir zaman olamazdı.

Asel : Neden ki?

Selin : Senin yan ev boştu ya iki tane taş gibi çocuk taşındı oraya. 😆😆😆

Asel : Bu muydu yani? Bende bir şey oldu sandım.

Selin : Sıkıcısın Asel ne var bir tanışıversek ? Arkadaş olduğumuzdan beri hiç değişmedin. Hep aynıydın değişmeyede niyetin yok.

Asel : Evet yok.

Asel : Neyse gelince konuşuruz öptüm seni. 😘

Yazıp kapattım uygulamayı . Selin'in söyledikleri doğruydu. Bir olay yüzünden aşka inancım kalmamıştı. Bu yüzden erkek peşinde değildim. Sıkıntıyla verdiğim nefesten sonra arkama yaslandım ve kulaklığımdan bir müzik açıp dinlemeye başladım. Gözlerimi araladığımda uyuya kaldığımı anlayıp telaşla etrafa bakındım. Neyseki daha inmeme vardı. Telefonumla biraz vakit geçirdikten sonra şehrime geldiğimi fark ettim. Sevinçle gözlerimi kapattım sonunda özüme dönmüştüm. İneceğim yere gelene kadar kendimi iyice topladım ve otogara gelince hemen indim. İner inmez Selin karşıladı beni. Onu görünce hemen boynuna sarıldım. Cidden çok özlemiştim. O da hemen sardı bana kollarını. Bir vakit sonra ayrıldık.

"Canım benim nasılsın nasıl geçti tatilin? " Öyle pozitif konuşuyordu ki gülmeden duramıyordum.

"Güzeldi Selin'im sen neler yaptın ben yokken iyisin dimi? "

"İyiyim iyiyim hadi anlat biraz nasıl bir tatildi?"

"Neyini anlatıyım kızım normal bir tatil işte gerek bile yoktu da Ayaz sağolsun gittim. "

"Öyle deme ya değişiklik oldu sanada. "

"Ne gerek vardı değişikliğe falan neyse artık geçti. "

" Senin eve gidiyoruz dimi? " Yine başlamıştı erkek muhabbetine.

"Aynen Selin aynen . " Deyip umursamazca gülümsedim. O ise çok mutlu duruyordu.

Eve yakın olduğumuz için yürüyerek geldik. Dediğim gibi eve gelir gelmez yatağa attım kendimi Selin de yatağın karşısındaki kanepeye uzandı. Biraz sohbet ettik. Akşama doğru Selin kalktı. Bende onu uğurlamaya kalktım. Koridordan kapıya doğru ilerlerken birden durdu ve bana döndü.

"Şu yan komşu işini düşündün mü? " Oflayarak cevapladım.

"Fikrim aynı . "

"Asel ya tamam unut artık o lise aşkını bugüne dön kızım yapma kendine bunu. " Selin'e biraz bahsetmiştim yaşadığım olaydan . Tam bilmesede bilmesi gerektiği kadarını biliyordu.

"Ne alaka şuan Selin? "

"Çok alaka kanka sen hala o güne bağlı yaşıyorsun izin ver eskide kalsın o sence şuan senin gibi midir kız görünce kaçıyomudur? " Aslında hak veriyordum Selin'e.

" Haklısın tamam düşünürüm. " Dedim hem konuyu kapatmak için hemde gerçekten ona hak verdiğim için.

"Tamam canım hadi ben kaçtım. " Deyip gitti Selin .

Bende çok yorgudum odama geçip uyudum hemen. Ertesi gün hiç bir işim yoktu. Boş boş duvarları izledim. Ondan sonraki gün biraz temizlik yaptım. Temizliğin ardından günlerdir yemek yemeyip sebze meyve kemirdiğimi düşünerek şu kaynatmaya başladım makarna yapıcaktım. Özenle makarnamı yaparken elimi tuz kabına attım. Bol tuzlu tercih ederdim. Ama tuzluk bomboştu kocaman ofladım. Şansıma marketlerde kapanmıştı.

"Tuzsuz makarnanın samandan farkı yok ki napıcam ben ya. " Diye kendi kendime söylenirken aklıma yan komşu geldi. Onlardan isteyebilirdim. Bu fırsatla tanışmışta olurdum. Kendimi bir anda yan kapıda buldum. Kızım bir aynaya bari baksaydın ya dedi iç sesim. Ama artık çok geçti kapıyı çaldım. Beklemeye başladım derken kapı açıldı. Sarışın uzun boylu biri kaşıladı beni.

"Merhaba yan evde oturuyorum ben adım Asel . " Deyip elimi uzattım.

"Merhaba Kerem bende memnun oldum. " Derken bir yandan elimi sıkıyordu. Tokalaşma ve tanışma bittikten sonra konuya girdim.

"Bende çok memnun oldum. Bizim evde tuz bitmiş de marketler de kapalı sizde varsa çok az rica etsem. " Olabildiğince gülümseyerek konuşuyordum.

"Tuz vardır muhte- " Arkadan tanıdık gelen ama kime sahip olduğunu çıkartamadığım bir ses ile bölündü Kerem'in konuşması.

"Kim gelmiş Kerem ?"

Ardından ikimizde sesin geldiği yöne baktık. Hemen sonra sesin sahibi de gözüktü. Sesin sahibi Enes'ti onu görünce kalbim dehşet hızlandı. Elim ayağıma dolaştı. Yüzümdeki gülümseme sönüverdi. Ne yapacağımı bilemedim. Tek yaptığım gözlerimi kaçırmadan Enes'e bakmamdı. O da aynı şekilde bana bakıyordu. Onun yüz ifadesi şaşkınlıktan çok öfkeliydi.Enes'in kim olduğunu merak etmişsinizdir Selin'in bahsettiği lise aşkım Enes Altandı bu. İkimizde hala gözlerimizin en derinlerini görmeye çalışır gibi hiç göz kaçırmadan bakışıyorduk.

"Yan komşuymuş Enes tuz soruyo vardı dimi? " Dikkatimi dağıtan ses Kerem'e aitti. Yinede hala gözlerimi kaçırmamıştım aynı onun gibi. Enes gözleri sinirle bana bakarken konuşmaya başladı.

"İçeri gir Kerem. " Dedi sesi buz gibiydi onun sesini hiç bu kadar öfkeli bir şekilde duymamıştım. Kerem ne olduğunu anlamadan kapının önünden ayrıldı. Artık sadece ikimiz vardık. Enes kapıya biraz daha yaklaştı ve tam Kerem'in durduğu yere geçti. O bu kadar yaklaşınca gözlerimi yere indirdim. Ama onun bakışları hala bendeydi. Hemde bir ok gibi gözlerimi hedefliyordu. Daha fazla duramayıp açıklama yaptım.

"Senin burada oturduğunu bilmiyordum. Tuz bitti de onu sormaya gelmiştim. Ama gerek yok kalsın. " Bir şeyler geveleyip sustum. Beni baştan aşağı süzüp cevap verdi.

"Bizde de bitmişti zaten. " Deyip kapıyı çarparak kapattı hemde yüzüme. Kapının sesiyle bir an irkilip gözlerimi kırptım. Sonra hemen kendime gelip evime girdim.

Ben az önce ne yaşamıştım allahım. İç sesim kafamı tırmalıyordu resmen. Hala olayın şokundaydım. İçeri girince kapıya yaslandım ve çömelip ellerimle yüzümü kapatıp ağlamaya başladım. Enesle 10.sınıfta sevgili olmuştuk 12.sınıfın sonuna kadar harika bir iki sene geçirmiştik. Hayatımdaki en mutlu anılarımı o zaman yaşamıştım. Okuldaki herkes bize özenirdi. Sonra 12.sınıfın bitişine doğru sıradan bir kavga ettik. Her sevgili mutlaka kıskançlıktan dolayı tartışmıştır bizde normal bir tartışma yaşadık. Ama o günün gecesinde Enes bara gitmiş tarif edilmicek kadar içmiş gecenin sonunda da beni aldatmış. Benim bunlardan haberim yoktu tabi ertesi gün pişman olup barışmak için Enes'in evine gittim orada öğrendim aldatıldığımı. Kendi itiraf etti barışamayız dedi. Dünyam başıma yakıldı. O günden beri hiç bir erkekle muhattap olmadım yapamadım. Her erkeğe baktığımda o geldi aklıma. Şimdi dipdibeyiz ve ben ne yapıcağımı bilmiyorum. İlk kez bu kadar boşlukta hissediyorum.

 

 

🔆🔆🔆

Merhabalar bu benim ilk kitabım cidden çok heyecanlıyım. İnşallah beğenirsiniz . Bu alanda tutunabilmeyi gerçekten çok isterim. Lütfen tavsiyelerinizi yorumlarda belirtin. Çünkü henüz öğrenmem gerek birçok şey var.

Loading...
0%