Yeni Üyelik
5.
Bölüm

Kanıtsız Aşk

@medineka2010gmail.

Enes'in ağzından

Evde tektim balkondan dışarıyı seyrederken sigaramı yaktım ve içmeye başladım. Aklımda Asel vardı. Artık olanları aklım almıyordu. Benden intikamı almıştı işte neden hala gözümün önünde durup bana ceza vermeye çalışıyordu? Mesela o gün neden bizi eve davet etmişti. Benim onu aldatmama rağmen neden hala bir umut besliyordu içinde? Ya da bana öyle geliyordu. Ama bakışları, konuşmaları, samimiyeti hala eskisi gibiydi. Belki de ben çok büyütüyordum kafamda onun haraketleri normaldi belki de ben abartı kötü davranıyordum. Bu sorulara cevap aramak çok zordu. Akışına bırakmak en mantıklısıydı. O gün onunla bir iki saat aynı yerde kalmak bile iyi gelmişti aslında bana. Kendime itiraf etmesi zor olsada onu özlemiştim galiba. Kokusunu aylardır içime çekmiyordum. Ama şu son günlerde alışmaya başlamıştım. Zamanında düşmanım dediğim kızla yan komşu ilişkisine.işte bu yüzden ev aramaya elim hiç gitmiyordu. Tanışınma kararı almıştım evet ama zaman belirtmemiştim bu bahaneyle oyalıyordum kendimi. Zamanı illaki gelicekti acele etmeye gerek yoktu sonuçta. Ama yinede çok uzatmadan taşınmalıydım bu evden. Aselle komşu olarak kalma ihtimali kafamın hiç bir yerinde yoktu. Olamazdı. Benden aldığı intikamı unutamazdım. Er ya da geç yollarımız ayrılacaktı. Bana yaptığı şeyin herhangi bir nedeni olduğuna asla inanmıyordum. Benim saydığım nedenlerden başka bir nedeni yoktu ama kabul etmiyordu. İnatçı ve gururluydu. Biz beraberken de böyleydi. Bir hata yaptığında ne yapar eder o hatada benim de bir payım olduğunu iddia ederdi. Ve bu sebeple o özür dilesede arkasından bende dilemek zorunda kalırdım. Bu olayda buna benzer bir durumdu. Ona nedenin neydi diye sorsam kesin "beni aldattığın için sinirlendim ve ne yaptığımı bilemedim "falan derdi . Eskiyi hatırladıkça daldım ve sigaramın bittiğini farketmedim. Bir anda kapı çalınca açmak için normale döndüm. Kapıyı açtım. Gelen Keremdi.

" Nerdeydin sen onca saattir? " Diye sordum merakla kendisi pek dışarda vakit geçiremezdi .

"Buralardaydım, dolaştım biraz. " Başımı sallayıp salona geçtim. O da geldi arkamdan.

"Oğlum geçen gece ne yaptığınızı anlatsan mı artık? Meraktan ölcem ya. " Bizi eve kitledikleri geceden bahsediyordu.

"Ne anlatıyım lan ne bekliyorsun. Çocuk çocuk hareketlerinin işe yaradığını mı? " Ona hala kızgındım bide utanmadan soruyordu "ne yaptınız "diye ebenin körünü yaptık. Salak çocuk ya büyüyemedi.

" He işe yarasa sevinecektin yani. Doğru anlıyorum dimi? " Deyip gülmeye başladı bide.

"Lan oğlum delirtme beni . "

"Abi soruyorum sadece. "

"Lan sus. " Tehditkar bakışlarımı çakıp sunmuştur sonunda. "Ben yatıyorum sende git zıbar öğlene kadar kalkmıyoraun sonra. " Deyip ayaklandım.

"Sen bu saatte yatmazdın? "

"Babam çagırdı yarın galeride çalışmaya başlıcam. " Babamın araba galerisi vardı. Yaz boyunca ordan kurtulamıyacaktım muhtemelen.

"Deme ya Haluk amca yapmış yine yapıcağını. " Cevap vermeden odama gidip yattım.

Asel'in ağzından

Sabah erken uyanmaya alışık olmadığım için zar zor kalkıp hazırlanmaya başlamıştım. Bir yandan da Selin'i arıyordum. Uzunca çaldıktan sonra açıldı.

"Günaydın." Dedim sabırsızca.

"Ne günaydını kızım deli misin saat daha kaç ki? "

"8'e geliyor uyan artık. "

"Gerek yok hadi bay. "

"Dur ya kapatma konuşalım biraz."

"Neyi konuşucaz ya ben uyumak istiyorum. "

"Kızım sormayacak mısın neden bu saatte kalktın diye? "

"Of Asel neden? "

"İşe başlıyorum çünkü. "

"Ne işi bu? "

"Berat hani deyip duruyordu ya babamın restorantı var eleman lazım diye bende onu aradım. "

"Berat mı başka iş yokmu kızım sana ne işin var Berat'ın yanında? "

"Yoo vardır da neden yabancıların yanında çalışıyım arkadaşımın yanında çalışmak varken? "

"Arkadaş mı? " Deyip kahkaha atmaya başladı.

"Evet ne gülüyon kızım? " Gülmesini durdurup anca konuşmaya başladı.

"Ne arkadaşı Asel o çocuk seni arkadaş olarak mı görüyor sence?"

"Selin ne diyon yine ya? "

"O çocuk senden hoşlanıyor Asel farkında değil misin? " Gözlerimi kocaman açıp bağırmaya başladım.

"Ne ? Saçmalama Selin hadi ben çıkıyorum evden görüşürüz. " Dedim ve kapattım telefonu.

Ayakkabılarımı giyinmeye başladığımda biraz önce fazla bağırdığımın farkına vardım. Artık yan komşumun eski sevgilim olduğuna alışıp ona göre davranmalıydım. Ayakkabılarımı hızlıca giyip asansöre bindim. 3.katta oturuyordum ama asansörü kullanıyordum. Çünkü neden olmasın? Evden çıkıp yürüyerek dükkana gitmeye başladım. Yakın olduğu için yürüyordum. Dükkana geldiğimde açıktı. Bugün ilk iş günüm olduğu için ben açamamıştım. Ama muhtemelen akşam giderken anahtarı bana vereceklerdi. Yarın ben açıcaktım. İçeri girip biraz bakındım kimse yoktu sonra mutfak yazısını görüp mutfağa girdim. Berat mutfaktaydı yerleri süpürüyordu.

"selam." Diyerek bana dönmesini sağladım.

"Asel hoşgeldin nasılsın? " Deyip yanıma geldi ve sarıldık.

"İyiyim Berat sen? " Ayrıldığımızda yüzüme gülümseyerek bakıyordu.

"Bende iyiyim. Beni kırmeyıp geldiğin için çok teşekkür ederim."

" Rica ederim . "Dedim hemen. Sonra bir dolabı açıp içinden siyah bir önlük çıkardı ve bana uzattı. Bende aldım.

" Eminim ki çabucak alışırsın. " Dedi verdikten sonra. Ben hemen önlüğü takmaya başladım. Ama bağlarken düğüm etmiştim. Onunla uğraşırken yanımda Berat olduğunu unutup söylenmeye başladım.

" Beceriksiz misin kızım ya? " Deyip çık sesi çıkarmaya başladım. Berat da beni görüp hafif gülerek cevap verdi.

"Yardım ister misin? "

" Yok yok hallediyorum. " Dedim ve düğümü çözmeye başladım. Sonunda düğümü çözmüştüm tam bağlayacaktımki arkadaki ellerimin üzerinde bir el hissettim. Anında başımı kaldırdım. Ve rahatladım dokunan Berattı . Arkama geçmişti. Ellerimi indirerek önlüğü bağlamaya başladı.

" Tekrar düğüm olmasın dedim. " Dedi yumuşak sesiyle.

"Teşekkürler." Dedim bende.

artık yavaş yavaş müşteri gelmeye başlamıştı. Kahvaltı tabakları çok ağır olduğu için biraz zorlandım. Kırarsam veni kovmazlardı yani Berat izin vermezdi. Bu yüzden çok dikkatli olmalıydım. Akşama doğru müşteriler iki katına çıkmıştı. Yorulmuştum ama belli etmiyordum. Kalabalık olduğundan seslerde çoktu başıma ağrı girmişti ama dayanacaktım. Saat 11'e geldiğinde temizliğide bitirip çıktık. Beratla aynı tarafta oturuyorduk bu sebeple beni ikna etmeyi başarmıştı ve beni eve o bırakacaktı motorsikletle . Korkmuyor da değildim. Berat'a öyle bir sarılmıştımki inşallah rahatsız olmuyordur. Yoldayken yanımızdan Enes'in arabası geçti. Belkide ben yanlış görmüştüm. Ama o olsada umrumda değildi. Eve geldiğimizde o arabanın Enes'in olduğunu anladım. Çünkü otoparkta tekrar karşılaşmıştık. Motorsikletten dikkatlice inip Berat'a sarıldım.

" Çok teşekkür ederim Berat ya zahmet oldu. " Dedim ayrılırken.

" Ne demek. Yarın dükkanı sen açacaksın unutma iyi geceler . "Deyip motora binip gitti. Bende apartmana girdim ve asansörü çağırdım beklerken Eneste geldi. Beraber bekledik ve geldiğinde bindik. Birbirimize neredeyse hiç bakmıyorduk. Kata geldiğimizde kapının açılmasıyla ikimiz birden çıkmaya çalıştık. Omuzlarımız çarptı. Ardından hemen geri çekildim ama o da çekildi. Sonra başımı kaldırıp ona baktım. O zaten gözlerini ayırmadan bakıyordu. Sonra çenesinin ucuyla kapıyı göstererek konuştu.

" Geç hadi. " Dedi çok ciddi duruyordu her zamanki gibi.

"iyi geceler. " Deyip geçtim. Biraz bekledi ve o da çıktı asansörden. Ben çoktan ayakkabılarımı çıkarıp girdim eve. O ise daha yeni gelip çıkarmaya başlamıştı. Kapıyı kapatıp eve girdim.

Kendini uzun zaman sonra huzurlu hissediyordum. En azından gözümün önündeydi. Dokunamasam bile her gün görüyordum. Bu beni mutlu ediyordu. Daha fazlasına da gerek yoktu zaten şuan ki mesafemiz gayet iyiydi.

 

🔆🔆🔆

Merhaba arkadaşlar ufak bir duyuru yapmak istiyorum. Artık daha az sıklıkla bölüm gelicek. Çoğu okul ne zaman açılcak bilmiyorum ama benim bu hafta açılıyor çünkü. Bu arada bölümleri oysuz ve yorumsuz bırakmayalım lütfen . İyi akşamlar diliyorum canlarım. 😁

Loading...
0%