Yeni Üyelik
22.
Bölüm

21.Bölüm(RAMAZAN)

@merhal26

Kuşların cıvıltısıyla açtım gözlerimi bahar gelmişti. Çiçekler açmaya başlamış güneş ılık ılık ısıtmaya başlamıştı.

 

Baharın gelmesiyle Ramazan ayıda yaklaşmıştı bu gece ilk sahurumuza kalkacaktık haliylede bugün ilk teravih namazı kılınacaktı. Küçüklüğümden beri Ramazan ayını heyecanla karşılardım biz müslümanların ayı 11 ayın sultanıydı bu ayda şeytanlar zincirlerinirdi edilen dualar geri çevrilmezdi bu ayda ki yapılan ibadetlerin fazileti büyüktü.

 

Elimizden geldiğince bu ayı ibadetle geçirmek gerekiyordu her ramazan olduğu gibi bu ayda orucumu tutup namazlarımı kılıp mukabeleyi şerifi hatim edecektim. Ramazanın bize getirdiği huzur ve heyecanla mutfağa attım kendimi sahura hazırlıklar yapacaktım.

 

"Emine abla geceye hazırlıklarımız tamam mı?"

 

"Tamamdır gelin hanım senin istediğin birşeyler varsa yap biliyorsun ağamlar sahurda hafif şeyler yiyorlar tansiyonları şekerleri var"

 

"Doğru söylüyorsun abla bende yufka böreği yapayım atıştırmalık yeter yatmadan önce pişiririz"

 

"Olur gelin hanım nasıl istersen"

 

Tepsi böreğini yapıp dolaba attım gece pişirip taze taze yiyecektik mutfaktaki işimi bitirip yukarı çıktım bugün mukabeleme başladım 1.cüzü tuttum. Namazlarımıda kıldıktan sonra akşam yemeği için aşağıya indim.

 

Murat'ta işten gelmişti kapıdan içeri girdi onu görünce gülümseyip karşıladım.

 

"Hoşgeldin ağam"

 

"Hoşbuldum Ayşe"

 

Bizi yukarıdan gören Seçil koşar adım yanımıza geldi.

 

"Sen işine bak sana mı kaldı benim kocamı karşılamak"

 

Bu mübarek ayın başlangıcında kavga etmek istemediğimden onun dediğini duymamış gibi yapıp Murat'a masa 'birazdan hazır olur' diyip mutfağa gittim.

 

"Nasıl konuşuyorsun sen Seçil her zaman Ayşe karşılar zaten beni kıskançlığın lüzumu yok."

 

Murat tepki göstermişti Seçil'e açıkçası sevinmiştim.

 

Masa hazırdı herkes yerlerine oturdu yemek faslı başladı.

 

"Baba ben her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da teravih namazı için camiye gitmek istiyorum."

 

"Kızım gitme desem olmuyor nasıl istiyorsan öyle yap bizimle beraber gidip gelirsin."

 

"Sağol babam ben birazdan hazırlanıp geliyorum." Nasuh babamın verdiği izinle üzerimi değiştirip onların yanına indim. Camiye Nasuh babam Murat ben gidiyorduk.

 

Ben kadınlar tarafına girip safa durdum yatsı ezanının bitimiylede namaz durduk. Teravih namazı 20 rekatlık namaz olduğu için 1 saate yakın sürüyordu yatsı namazıyla birlikte namazlarımızı kıldıktan sonra herkes teker teker çıkmaya başladı. Çıkışta beni tanıyanlar gelip sohbet etmek istedi sıkıntılarını paylaştılar onları kırmadan dinlemek istedim bir çift gözün beni izlediğinden habersizdim.

 

Murat

Teravih namazından çıktıktan sonra herkes babamla yanıma geldi yanımda babam var diye ben çok karışmak istemedim. İlerde Ayşe'yi gördüm onunda etrafında toplanmışlardı Ayşe hepsine gülümseyerek konuşuyordu bu kıza boşa melek dememiştim ben biraz daha izledim onu ta ki gözlerimiz birbirine değene kadar ona baktığımı görünce utandı bakışını değiştirdi bende daha fazla utandırmadan kafamı çevirdim. Yanımıza geldiğinde arabaya binip konağa geldik herkes yatmıştı gece sahura kalkacaktık bende Ayşe'nin odasında kalmaya karar verdim.

 

"Burada mı kalacaksın ağam"

 

"Evet bir sakıncası mı var burasıda benim odam"

 

"Orası öylede Seçil'i başıma musallat etme bu ayda onunla uğraşamam"

 

"Merak etme Seçil sana birşey diyemez. Hadi biraz Kur'an okuyalım."

 

Ayşe Kur'an'ı getirdi oturduk beraber okuduk onun naif sesi ruhumu okşuyordu.

 

"Ayşe ilahide söylesene sesini çok merak ediyorum."

 

"Ağam ben utanırım söyleyemem nereden çıktı bu"

 

"Naz etme haydi söyle seni dinlemeden uyumayacağım."

 

Ayşe heyecanlandı ama yinede beni kırmadı o güzel sesiyle Medine'ye varamadım ilahisini söyledi. Öyle derinden içten söyledi ki çok duygulanmıştım.

 

"Sesin öyle güzel ki aşırı huzur veriyor Ayşe sen çok başkasın."

 

Gözlerimiz bir süre bakıştı ama ne o ne de ben bişey diyemedik adım atamadım ona karşı zaten oda gece kalkcağız diye gidip yatağına yattı.

 

Ayşe'nin seslenmesiyle uyandım sahur vakti gelmişti.

 

"Ağam hadi kalk sahur vakti"

 

Ayşe'nin seslenmesiyle kalktım üzerimi değiştirdim beraber odadan çıktık.

 

"Ayşe sen in ben Seçil'ide kaldırayım."

 

Kafasıyla beni onaylayıp indi. Odaya girdiğimde Seçil uyuyordu kaldırmaya çalıştım kalkmak istemediğini söyledi bende aşağıyaya indim.

 

"Oğlum Seçil gelmiyor mu?"

 

"Gelmiyor baba tutamıyormuş"

 

"Kocaman kadın nasıl tutamazmış oğlum sen bize nasıl bir gelin getirdin böyle hiç bir hareketi bize uymaz"

 

"Baba Allah aşkına sahur vakti yapma başka zaman konuşuruz." diyip konuyu kapattım.

 

Ezanın başlamasıyla bugünkü orucumuzu tutmaya başlamıştık. Ayşe'yle odamıza geri girdim.

 

"Ayşe seccadeyi önlü arkalı ser bende kılacağım."

 

Ayşe dediğime sevinmişti gözünden belli oluyordu hemen seccade alıp geldi ben önde o arkamda sabah namazına durduk. Namazımı kıldıktan sonra duamızı edip seccadelerimizi kaldırdık yataklarımıza geçtik. Namaz kılmak içimi çok ferahlatmıştı Ayşe çok haklıymıştı bundan sonra onun yolu benim yolumdu.

 

Ayşe

 

Ramazan ayını güzel bir şekilde geçiriyorduk.

Murat bu ay boyunca genellikle benim odamda kalıyor beraber sahura kalkıp namazlarımızı kılıp yatıyorduk sabah işe gitmeden de onun kıyafetlerini hazırlıyor işe geçiriyordum. Murat Seçil'le araları bozuk olduğu için birazda olsa düzelsin diye bugün iftara dışarı çıkaracaktı.

 

Bende bugün bayramlaşmaya gelen çocuklar için küçük hediyeler yapacaktım artık 11 ayın sultanı Ramazan gidiyordu bugün arefeydi. Arefe gününde kabir ziyaretleri yapılırdı bende Murat'tan izin alarak annemin kabrine gittim. Onun mezarını suladım önceden ektiğim güller büyümüş çiçek açmıştı duamı edip konağa geri döndüm. İftara az bir zaman kalmıştı Seçil'le Murat konaktan çıkmışlardı.

 

Bizde iftarımızı yaptık mutfağı toparlayıp odama çıktım. Çocuklara hediyeliklerini yapmaya başladım. Küçük keselerin içine para balon ve şeker koyup ağızlarını büzdüm sırayla tepsiye dizdim çocukları sevindirmek kadar güzel birşey yoktu. Saate baktığımda baya geç olmuştu bu gece Murat gelmez diye geceliklerimi giyip saçımıda açıp yatağa geçiyordum ki kapıdan Murat girdi saçımın açık olmasıyla hemen telaşa girdim saçımı daha önce hiç görmemişti. Hem o hem de ben şaşkınca birbirimize bakakaldık.

 

 

 

 

 

 

 

Bölüm sonumuz oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum 😊

 

Loading...
0%