Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6.Bölüm(ÖZLEMEK)

@merhal26

Ayşe

 

Murat'la evliliğimizin üstünden 5 ay geçmişti birbirmize alışmıştık ben her sabah kalkıyorum işlerimi halledip kıyafetlerini hazırlıyorum kahvaltımızı edip işe geçiriyorum oda her gün hiç bıkmadan isteğim var mı diye soruyor sonra işe gidiyordu yine herzamanki gibi işten geldiğinde güler yüzümle kapıda karşılıyorum oda bana aynı güler yüzle bugünümün nasıl geçtiğini soruyordu böylelikle 5 ayı doldurmuştuk bu süre zarfında baba evine hiç gitmemiştim çok özlemiştim onları ilk defa bu kadar ayrı kalmıştım onlardan halam ve babamla ara sıra telefonda konuşuyorduk ama daha fazlası olmamıştı. Murat'tan çekiniyordum gitmeme izin vermez diye hala kızgındı kardeşine biliyorum Dilan'ın doğumuna da az kalmıştı merakta ediyordum aslında cesaretimi toplayım Murat'tan babamlara gitmek için izin isteyecektim.

 

"Hayırlı sabahlar ağam"

 

"Hayırlı sabahlar Ayşe bi isteğin mi var"

 

"Aslında var nasıl diyeceğimi bilemiyorum ben buraya geleli 5 ay oldu ailemi o günden sonra hiç göremedim telefonla konuşuyoruz ama hasretleri burnumda tütüyor iznin olursa bugün gidip görebilir miyim?"

 

Murat ağanın yüzü düştü bi anda kız kardeşi aklına geldi heralde kim bilir oda çok özlemiştir belkide görmek için can atıyordur ama gururu el vermiyordur gitmeme izin vermesede üstelemeycektim onu aramızın açılmasını istemiyordum.

 

"Ne kadar özlediğini tahmin edebiliyorum Ayşe izin veriyorum gidip gör ama çok kısa bir süre olucak Kasım seni götürüp getirecek"

 

Duyduklarımla kulaklarım ağzıma varmıştı okadar çok sevinmiştim ki ona karşı minnet duygum daha da artmıştı onun güvenini sarsmayacaktım sözünden hiç çıkmayacak dediklerinin hepsini yapacaktım.

 

"Çok sağol ağam okadar korkmuştum ki izin vermeyeceğine şuan ne kadar mutlu oldum bilemezsin."

 

"Gözlerinden yüzünden ne kadar mutlu olduğunu görebiliyorum onlar senin ailen bağını koparamam benim sözümün dışına çıkma yeterki."

 

"Çıkmam ağam hemen gidip geleceğim söz veriyorum."

 

Murat odadan çıktıktan sonra hemen üzerimi değiştirdim uzun zaman olmuştu onları görmeyeli kalbim küt küt atıyordu aşağıya kahvaltıya indim.

 

"Hayırıdır gelin hanım hazırlanmış nereye gidersin"

 

"Babamlara ziyarete gideceğim hanımağam"

 

"Kimden izin aldın da gidecekmişsin ben izin vermiyorum"

 

"Ben verdim anne kocası olarak kimse karışamaz sen dahil"

 

"Ayaklar baş oluyor desene vay halimize bu kız gidip görecekte benim kızım neden gelmez bu eve haa"

 

"Ana senin kızın yolunu kendisi seçti bizi yok saydı bir daha bunu konu açılmayacak kapandı."

 

"Seni yılan oğlumu etkisi altına almış bile anayla oğulun arasınıda açtın seni benim elimden kim alacak"

 

"Ben hiç bişey yapmadım hanımağam size afiyet olsun" diyip masadan kalkıp kapıya gittim.

 

"Kasım abi araba hazır mı gidelim"

 

"Buyrun gelin ağam hazırdır"

 

Evimizin önüne gelmiştik köyümüzü bile çok özlemiştim o yeşilliğini doğasını mis kokusunu babam bahçede odun kesiyordu abimde kestiği odunları taşıyordu beni görünce duraksadılar.

 

"Ayşe'm kızım gelmiş hoşgeldin" diyen babamla sarıldık

"hoşbuldum babam nasılsın sağlığın sıhhatin yerinde mi?"

 

"Çok şükür kızım seni gördüm daha iyi oldum"

 

"Ayşe'm hoşgeldin güzel kardeşim bu ne güzellik değişmişsin"

 

"Hoşbuldum abim sağol aynıyım aslında siz özlediniz beni demekki"

 

"Özledik tabi kızım özlemezmiyiz sensiz ev çok boş"

 

"Dilan içeride mi?"

 

"Evet içerde hadi geç içeri dışarda durma"

 

Eve girdim eşyaların yerleri değişmişti kadın eli değdiği belliydi Dilan evi çekip düzenlemişti abime de babama da sahip çıkıyordu hemde hamile haliyle.

 

"Kimler gelmiş hoşgeldin Ayşe nasılsın"

"Hoşbuldum Dilan iyim asıl sen nasılsın ya çok değişmişsin hamilelik sana çok yakışmış ne kadar kaldı doğuma bebişimiz nasıl cinsiyeti ne olacak"

 

Okadar çok soru sormuştum ki ard arda kahkahalar attılar.

 

"İyiz iyiz halası senin gibi güzel mi güzel kızımız olucak 2 ay kaldı nasipse"

 

"Dilan kızım kahve yapın yiyecek birşeyler getirin boş oturmayalım"

 

"Tabi hemen baba getiririm ben"

 

"Bende halamı çağırayım baba oda çok özledi Ayşe'yi"

 

"Git çağır oğlum bizde iki çift laf edelim kızımla"

 

"Kızım saadetin yerindedir inşallah mutlu gördüm seni kilo almışsın biraz evlilik hali oturmuş yüzüne"

 

"Çok şükür baba mutluyum Murat ağam çok iyi davranıyor bana bi dediğim iki edilmiyor"

 

"Öyle olsun kızım çok sevindim senin mutluluğun benim mutluluğum aman kimseye fırsat verme emi kocanı elinde tut."

 

"Kahveler geldi ah bak halamda geldi"

 

"Halam kuzum hoşgeldin iyi gördüm seni maşallah ağamız iyi bakıyor belli"

 

Halamın dedikleriyle gülümsedim Dilan bi kaç konuyu açmaya çalıştı ama fırsatını bulamadı pek o yüzden ailesini sordu hepsinin iyi olduğunu söyledim özellikle abisini sordu zamanla oda unutucak özlemine yenik düşecek diye cevapladım saat öğleni geçmişti geç kalmayayım diye kalktım hepsiyle görüştüm selam ilettiler oradan ayrıldım.

 

Murat 

 

Sabah Ayşe isteğini dile getirdiğinde yüzüm düştü Dilan aklıma geldi onu ne kadar özlediğimi farkettim nasılda geçmişti zaman 5 aydır görmüyordum kardeşimi nasıldı mutlumuydu hamileydi bebeği olacaktı anne olacaktı ama yinede gururumu yenemiyordum affedemiyordum. Ben kızgınım diye Ayşe'yi ailesinden mahrum edemezdim izin verdiğimde yüzünde güller açtı nasılda mutlu oldu çok saf çok temiz bir kızdı onu üzmek istemiyordum ben onun için herşeyi yapıyorum oda benim için herşeyi yapıyordu arkadaş gibi mi görüyorduk birbirimizi aramızda ki ilişki hep böyle mi devam edecekti yada duygularımız değişecekmiydi belirsizdi.

 

"Bro yoğunsun heralde bugünde işin bittiyse çıkalım artık."

 

"Yok kardeşim bitti işlerim şimdi ben Baran'a telefon edeyim bir sabah evden çıkarken geç geleceğimi söylemeyi unuttum Baran söylesin merak etmesinler."

 

"Oo kardeşim haber vermeler falan sen tam evlilik adamı olmuşsun maşallah sana bir ara yengeyle tanıştır beni de çok merak ettim dağ gibi adamı muma çevirmiş."

 

"Asafff yine başlama yoksa eve giderim bak hadi çıkacaksak çıkalım."

 

Asaf söylediklerinde haklımıydı evlilik adamı mı olmuştum diye düşünmeye başladım ama ben hep böyleydim Ayşe'yle bir alakası yoktu diye rahatlattım kendimi.

 

Ayşe

 

Akşam yemeği saati gelmişti sofra hazırdı ama Murat ağa gelmemişti merak etmiştim birşeyde söylememişti bişey mi olmuştu acaba içime korku düşmüştü.

 

"Herkese iyi akşamlar benim güzel ailem abim aradı deminden biraz işi varmış gecikecekmiş buke söylelememi istedi haberin olsun."

 

"Öyle mi sağolasın Baran ağam"

 

"Şuna bak adamı kaçırttı 2 günden hemen"

 

"Yemeğini ye Ruken benim kızımdan kaçanın aklı yoktur Murat nerde ne yapacağını bilir."

 

Nasuh baba bana tam bir baba sevgisiyle yaklaşıyordu beni kızı gibi görmesi çok hoşuma gidiyordu.

Yemekler yenmiş çaylar kahveler içilmişti ama Murat hala gelmemişti herkes odasına çekildi bende odaya gidip beklemeye başladım.

 

Murat

 

Asaf'la bi kaç kadeh içip sohbet ettik herzaman ki muhabbetlerdi Asaf kaç kızla olup olmadığından bahsediyordu bu adam hiç değişmeyecekmiydi ona eli maşalı aile kızı lazımdı aklımda bulunsun Ayşe'yle bu konuyu konuşmalıydım Asaf'a uygun kız bulabilirdik.

Saate baktım gece 2ye geliyordu epey geç olmuştu kalkmıştık ben sarhoş olacak kadar içmemiştim ama Asaf sarhoştu onu evine bıraktım sonra kendimi eve attım odaya girdiğimde Ayşe uyumamış beni bekliyordu bişey mi oldu diye sordum.

"Ayşe uyumamışsın bişey mi oldu"

 

"Seni bekliyordum ağam merak ettim çok geç geldin"

 

"Baran'a söylemiştim gecikeceğimi söylemedi mi?"

 

"Söyledi Baran ağam yinede beklemek istedim önemli bir işin mi vardı ayrıca sen ne kokuyorsun değişik bir koku var üzerinde içki mi içtin yoksa?"

 

"Evet arkadaşım Asaf'la bi kaç kadeh içip sohbet ettik sonra kalktık kafa dağıttık biraz"

 

"İçki içtiğini bilmiyordum üzüldüm içki haramdır dinen yasak kılınmıştır bile bile neden günaha girdin"

 

"Her zaman değil arada içerim hem bende biliyorum bunları evli olmamız bana karışacağın anlamına gelmez üstüne vazife olmayan işlere karışma kalbini kırarım."

Ayşe

Hiç bişey demeden yatağıma gittim

Murat bu gece bana ilk defa kızmıştı çok üzülmüştüm kötü bişey söylememiştim doğruyu söylemiştim ama o karışıyorum sanmıştı böylelikle aramıza mesafeyi koymuştu o nasıl istiyorsa öyle davranacaktım.

 

 

 

 

 

Arkadaşlar bölümleri uzun tutarak sıkmak istemiyorum kısa ve öz bir şekilde ilerleyeceğim herşeyi tadında bırakacağım daha neler olucak bakalım göreceğiz desteklerinizi bekliyorum 😊

 

Loading...
0%