Yeni Üyelik
7.
Bölüm

7.Bölüm(HAYALLERİM)

@merhal26

Murat

 

Ayşe söylediğim laflara bozulmuştu hiç sesini çıkarmadan gidip yatağına yattı biraz sert çıkışmıştım telafisini yapardım elbet.

 

Ayşe 

 

Murat'la hiç konuşmadan yatağıma girip uyudum sabah yine aynı saatlerde kalktıp namazımı kıldım Murat'ın kıyafetlerini hazırladım bu sefer onun kalkmasını beklemeden mutfağa gittim.

 

Murat

 

Sabah uyandığımda kıyafetlerim hazırdı ama Ayşe oda da yoktu trip atacaktı demekki 'hadi bakalım Murat bir trip yemediğin kalmıştı onuda ye' diye söylenip hazırlanmaya başladım ardından kahvaltıya indim.

 

"Hayırlı sabahlar herkese"

 

"Hayırlı sabahlar oğlum"

 

"Hayırlı sabahlar abi"

 

Herkes selamını verdi bi tek Ayşe vermedi yüzü solgundu baya kırılmıştı bana.

 

"Ne o küs müyüz yoksa selam dahi almıyorsun"

 

"Küsmek ne haddime ağam sana öyle gelmiştir"

 

"Hadi bakalım öyle olsun" diyip kahvaltımı yaptım ardından şirketin yoluna koyuldum.

 

Ayşe

 

Mutfakta ki işlerimi bitirip avluya çıktım masada kitaplarla uğraşan Baran'ı gördüm.

 

"Baran ağam kitaplarla ne yapıyorsun"

 

"Çalışıyorum Ayşe sınavım var haftaya temiz havada çalışmak daha iyi oluyor"

 

"Üniversite sınavı mı hangi bölüm istiyorsun?"

 

"Hukuk okumak istiyorum"

 

"Ne kadar güzel inşallah istediğin bölümü tutturursun" dedim burukça gülümseyerek hayalimdi benimde okumak ama hayalimi gerçekleştirememiştim Murat ağaya bunu konusunu açmamıştım ne tepki vereceğini bilmiyordum.

 

"Sen kaça kadar okudun peki"

 

"Ortaokula kadar okuyabildim malesef şartlar el vermedi."

 

"Hayalinde ki meslek neydi?"

 

"Sınıf öğretmeni olmak köyümde ki çocukları okutmak onları okumaya özendirmek meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyordum hiç bir kız çocuğu erkek çocuğu eğitimsiz kalmasın istiyordum."

 

"Bakarsın belki hayalin gerçek olur . Kitap okumayı sever misin?"

 

"Tabiki okumayı çok severim"

 

"Gel madem benimle sana kitap vereceğim" diyen Baran masadan kalktı bende onu takip etmeye başladım odasının kapısını açtı içeri girdi bende kapıda bekliyordum elinde kitapla geri çıktı.

 

"Bak bu benim en sevdiğim kitaplardandır bunu oku ve en kısa zamanda bana özetini geç"

 

"Olur en kısa sürede okuyup geri getireceğim sana , ozaman ben odama gidip başlayayım anca okurum sana iyi çalışmalar" diyip odama geçiş yaptım hemen kitabı açıp okumaya başladım gözlerimin ağrısıyla kitaba ara verip saate baktım akşam olmuştu yemek saati yaklaşmıştı birazdan Murat gelirdi derken odanın kapısı açıldı Murat içeri girdi ona karşı kırgınlığım sürüyordu hala ağzımın ucuyla "Hoşgeldin ağam" dedim

 

"Hoşbuldum inmemişsin aşağıya napıyorsun burda kitap mı okuyorsun?"

 

"Evet Baran ağam verdi okuyup özet çıkarmamı istedi."

 

"Baran kitap okumasını çok sever odasının bir duvarı büyük bir kitaplıktır iyi düşünmüş sanada kitap vererek şimdi kitabına ara ver de aşağıya yemeğe inelim bekletmeyelim."

 

Murat ağanın arkasından bende çıktım odadan aşağıya indik sofra hazırdı yerlerimize oturduk her zaman ki sohbetler dönüyordu masada arada Ruken hanımın laf sokmaları da vardı tabi aldırış etmiyordum çaylar içilmiş herkes odalarına dağılmıştı bende kitabımı merak ediyordum odaya geldim ilk yatsı namazımı kıldım elime kitabımı aldım kaldığım sayfadan okumaya devam ettim kitap sardıkça sardı artık gözlerim istemsiz kapanıyordu daha fazla dayanamayarak gözlerimi yumdum.

 

Sabah namazımı kıldıktan sonra kitabımı aldım yine elime benim huyumdu bu başladığım bişeyi bitirmeden kalkmazdım bu kitabıda bugün bitirecektim.

 

"Oo Ayşe hanım bu seferde kitabı bulmuşsun bizi unutmuşsun kıyafetlerimi hazırlamamışsın."

 

"Kusura bakma ağam kitaba dalmışım unutmuşum hazırlamayı hemen hazırlarım"

 

"Yok sorun değil ben kendim hazır ederim sen okumana devam et belli ki senin için baya önemli"

 

"Evet önemli sayılır diyelim sen hazırlan da ineriz aşağıya"

 

Kahvaltımızı yaptık Murat'ı işe uğurladım kitabım çok az kalmıştı bugün bitirip Baran'a verecektim.

 

Kitap gerçekten çok güzeldi çok etkisinde kalmıştım kitabın sonunda matematik problemi vardı biraz düşünüp onuda çözdüm ve odadan çıktım

 

Avluya baktım Baran'ı göremedim odasına gitsem ayıp olur mu diye düşündüm yine de gitmeye karar verdim.

Baran'ın kapısını tıklattım biraz bekledikten sonra kapı açıldı.

 

"Baran ağam müsaitmiydin ben kitabı bitirdim de onu getirmek istedim"

 

"Bu ne hız buke okumayı bu kadar da sevdiğini bilmiyordum gel avluya geçip oturalım" diyen Baran'la beraber avludaki masaya oturduk kitabın özetini anlatmaya başladım heycanlıydım anlatamaya başlayınca heycanımda yavaş yavaş gitti.

Baran memnun olmuş yüz ifadesiyle bakarak gülümsedi.

O sırada mutfaktan çıkan Zerde bize tuhaf bakış atıp gitti anlam verememiştim ama gördüğüm de soracaktım neden öyle baktığını

Baran'ın sözüyle ona döndüm.

 

"Daha kitaplarım var böyle ne tür okumak istersen söyle veririm okursun"

 

"Çok sevinirim okurum tabi" diyip yanından ayrılıyordum ki seslenmesiyle döndüm.

 

"Dur hele buke bu soruyu nasıl çözdün sen"

 

"Matematiği severim soruyu görünce çözmek istedim çözmesemiydim?"

 

"Hayır iyi yapmışsın okumayı istiyormusun hala?"

 

"Evet hala çok istiyorum ama bunu Murat ağama söyleyemedim"

 

"Daha fazla geç kalmadan söylemen lazım Ayşe hayallerini yaşamak istiyorsan söyle eminim abim izin verecektir."

 

Baran'ın söylediklerini düşündüm haklıydı uygun bir zaman da bu konuyu Murat ağaya açacaktım okumak istediğimi öğretmen olmak istediğimi söyleyecektim düşüncesi bile heyecanlandırdı sevindirdi hayallerime bir bir yaklaşıyordum.

 

Baran 

 

Ayşe çok akıllı çok güzel temiz kalpli imanlı bir kızdı onu gördüğüm andan beri sevmiştim arkadaşım gibi görmüştüm abimle aralarında aşk varmıydı bilmiyorum daha şahit olmamıştım.

Konakta çok fazla sohbetimiz olmamıştı kalabalıkta laf aralarında konuşabiliyorduk geçen gün avluda yanıma geldi okuldan konu açıldı okumak istediğini anladım abimle bu konuyu hiç konuşmamıştı onun yerine abimle ben konuşacaktım akşam eve gelmesini bekliyordum.

Akşam yemeklerimiz yendi çaylar içildi herkes odalarına çekilmeye başladı.

 

"Abi konuşabilirmiyiz seninle"

 

"Olur kardeşim konuşalım konu neydi?"

 

"Konumuz Ayşe bu kız çok zeki çok çalışkan birisi abi dün verdiğim kitabı bugün okuyup getirmiş dahası benim bile çözemediğim matematik sorusunu çözmüştü biraz ağzını aradım okumak istiyor sana söylemekten çekinmiş anladığım kadarıyla ben söylemek istedim sen gerekeni yaparsın okumasını sağla çok iyi yerlere gelecektir."

 

Murat

 

​​​​Baran'ın bu konuyu bana açması kırmıştı beni bu kadar zamandır beraberdik Ayşe'yle bana hala söylemekten çekiniyordu demekki odaya geçince konuşacaktım.

 

Ayşe

 

İşler bitince odaya geldim yatağımı yapmaya kalkışmıştım o sırada Murat geldi surat ifadesi değişikti yüzüme baktı ne olduğunu sordum

 

"Hayırdır ağam bişey mi oldu?"

 

"Oldu Ayşe oldu okumak istediğini bana neden söylemedin ben niye senden değilde başka birinden öğreniyorum sen benden çok başkalarını mı yakın görüyorsun kendine"

 

Ah Baran ağam yakmıştı beni onun söylediğini anlamıştım benim söylememi bekleyememişti.

 

"Ağam aslında ben söyleyecektim uygun zamanı bekliyordum ki hem bide hiç konusu açılmamıştı o yüzden ertelemiştim."

 

"Okumak istiyorsun demek ben bunlara karşı birisi değilim okumanı kendini geliştirmeni bende çok isterim seni okutacağım ama bunu heryer de dile getirme herkesin pek hoşuna gitmeyebilir babama ben kendim konuşurum yarında kahvaltıdan sonra liseye açıktan kaydolmaya gideriz."

 

"Ağam beni okadar mutlu ettin ki gerçek mi şimdi bu söylediklerin okuyacakmıyım ben Allah'ım sana binlerce kez şükürler olsun."

 

Nasıl sevineceğimi bile bilemedim rüya mıydı yoksa gerçek miydi bu olanlar sevincimden değişik hareketler yapıp zıplıyordum bana gülerek bakan Murat'la göz göze geldik utanmıştım hemen kendime çeki düzen verdim.

 

"Şey ben çok sevindim de bu gece uyuyamam kesin en iyisi ben gidip abdest alıp şükür namazı kılayım Rabbime çok şükretmem lazım" diyip banyoya attım kendimi sürekli gülüyordum tek gülen ben değildim Murat'ta benim hareketlerime bakıp gülmüştü.

Abdestimi alıp çıktım Murat'a baktığımda yatağında uyumuştu namazımı kıldım dualarım kabul olduğu için çok şükrettim Rabbime en çokta karşıma Murat'ı çıkardığı için şükrettim.

Yarın kendim için büyük bir adım atmış olacaktım bunun mutluluğuyla yumdum gözlerimi...

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Bölümümüzün sonu kızımız okuyacak murat ağamızda arkasında duracak bakalım neler olucak bizi neler bekleyecek

Yorum beğeni ve desteklerinizi bekliyorum 😊

 

Loading...
0%