Yeni Üyelik
4.
Bölüm

3.BÖLÜM

@merhal26

Bölüm şarkısı

Ben kalbimin orta yerine seni yazdım

Sevsen razıyım

Nasıl aldın aklımı ne geçti söyle eline

Ben kara sen neredeysen orası beyazdır

Başıma belasın

Ne günlere kaldık o yıllar dönmez geriye

💔

 


Hesna hanım ahiretliği Esma hanımın dedikleriyle memnun oldu. Kaç yıllık arkadaşı kızını gelin olarak istiyordu. Naze'yi her gördüğünde gelinim diye seviyordu da Berat'ında gönlü olduğunu duyunca sevindi. Berat'tan iyi damat mı bulacaktı Naze'ninde gönlü varsa bu iş kesin olur gözüyle baktı. Bulduğu ilk fırsatta Naze'ye konuyu açacaktı.
Esma hanımı geçirdikten sonra Naze'nin odasına gitti.

"Naze kızım müsait misin?"

Yatağında uzanan kız yengesinin sesiyle doğruldu kapıya gitti.

"Buyur yengem müsaitim tabi"

"Gel otur şöyle seninle konuşacaklarım var"

Naze ne konuşacağını az çok tahmin edebiliyordu.

"Bugün Esma teyzen geldi bilirsin seni pek sever gelinim diye bahseder Berat'ında sende gönlü olduğunu seni istemeye geleceklerini söyledi."

"Yenge ben daha evlenmeyi istemiyorum Berat'ı abim gibi görüyorum"

"Hemen kestirip atma senin istemen önemli düşün taşın ama Berat'tan iyisini bulamazsın benim rızam vardır amcanada konuyu açacağım sen ne zaman kabul edersen ozaman istemeye gelirler."

Naze'nin içi içini yedi daha iyi senin oğlun Rezan var demek istedi benim gönlüm asıl onda demek istedi ama ya Rezan istemezse onu ozaman ne yapardı herkesin gözünde küçük düşerdi bu yüzden sustu Naze düşüneceğim diyip konuyu kapattı.

Rezan şirkette çalışırken dostu Berat gülümseyerek yanına geldi.

"Hayırdır kardeşim bu ne neşe"

"Hayır kardeşim Naze'ye sevdiğimi söyledim annemde şuan Hesna teyzeye istemeye geleceğimizi söylemeye gitti."

Berat'ın söylediklerine Rezan'ın yüzü düştü bu kadar çabuk muydu Naze ne tepki vermişti çok merak ediyordu bir yanı dostu mutlu olsun istiyordu diğer yanı ise Naze bu evliliği kabul etmesin istiyordu.

"Naze ne dedi peki"

"Birşey demedi kaçıp gitti ama alışır zamanla"

Naze'nin karşılık vermemesine birazda olsa sevinmişti.

"Daha küçük kardeşim acele etmeseydin evlenmek için"

"Daha fazla beklemek istemiyorum Rezan kardeşin gibi kıyamıyorsun ona biliyorum ama bundan sonraki günlerim onunla geçsin karım olsun istiyorum"

Berat'ın söyledikleri Rezan'ın suratına tokat gibi çarptı. Karısı, karısı olacaktı değil mi onun olacaktı o gözleri bir tek Berat'a bakacaktı güldüğünde çıkan gamzeleri Berat güldürdüğünde çıkacaktı. Rezan daha fazla düşünmek istemedi eve gitmek için şirketten çıktı. Eve gidip yatacaktı kimseyi görecek takati yoktu.

Hesna hanım akşam olunca Osman ağaya odalarında konuyu açtı.

"Ağam Naze'ye hayırlı bir kısmet daha çıktı."

"Kimmiş bu hayırlı kısmet bu kadar güler yüzle söylediğine göre senin sevdiğin biri heralde"

"Öyle ağam öyle Esma geldi Berat'ın Naze'de gönlü varmış müsait olduğunuz bir zaman gelip isteyelim dedi."

"Berat demek oda bizim oğlumuz gibi büyüdü sessiz sakin hayırlı evlattır ama Naze istiyor mu ağzını yokla bakalım o isterse öyle olur"

"Ben konuştum ağam başta evlenmeyi istemiyorum dedi de sonra düşüneceğini söyledi"

"Daha da küçük aslında hanım yeni 18 oldu acele etmeyelim Naze ne derse o"

"Doğru dersin ağam kararını kızımız versin" Hesna hanım onu öz kızı gibi severdi hiç yeğenim dememiş hep kızım diye bahsederdi.

Sabah olduğunda Naze yataktan çıkıp üstünü giyindi akşam Rezan'la konuşma fırsatı bulamamıştı ama bugün kesin konuşacaktı yoksa yengesi onu Berat'a verirdi kötülüğü için yapmazdı Berat'ı çok severdi oğlu gibi görürdü ondan iyisini bulamaz diyerek onları evlendirirdi.

Herkes kahvaltı masasına oturmuştu her zaman ki muhabbetler dönüyordu Naze Rezan'a göz ucuyla bakıyordu da Rezan kafasını kaldırıp bakmamıştı bile. Kahvaltıdan sonra Rezan şirkete geç gideceğini söyleyip odasına çıktı. Naze fırsat bu fırsat diyerek odasına gitmeye karar verdi aslında odasına pek girmemişti çekiniyorduda.
Heyecandan kalbi yerinden çıkacaktı sanki ama onunla konuşmadanda rahat edemeyecekti kapıyı iki sefer tıklattı açmasını bekledi.

Rezan karşısında Naze'yi görünce şaşırdı odasına gelmesini beklemiyordu.

"Müsait miydin seninle konuşacaktımda"
Naze kısık sesle ürkekçe söyledi.

"Gel tabi müsaitim" Rezan kapıdan çekilip geçmesine izin verdi. Naze odaya girer girmez Rezan'ın erkeksi kokusu burnuna doldu etrafı öylesine bir göz gezdirip Rezan'ın karşısına dikildi.

"Ben nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama geçen ki konuşmamızdan sonra seninle göz göze gelmekten de utanıyorum aslında ama dün Berat abi yani Berat geldi beni sevdiğini söyledi. Esma teyze yengemle konuşmuş yengem benim karar vermemi bekliyor ben evlenmek istemediğimi söyledim ama eğer ki sende bana karşı en ufak birşey hissediyorsan onlara bizim evlenmek istediğimizi söyleyebiliriz Berat'la evlendirmekten vazgeçerler."

Rezan en ufak hissi geçti haykırmak istiyordu sevdiğini hemde onun için yanıp tutuştuğunu aşık olduğunu yine yapamadı Naze'nin ne kadar üzüleceğini bildiği halde yine sert acımasız tavrını takındı.

"Naze geçen de söyledim biz diye birşey yok olamaz Berat çok iyi çocuktur senide çok seviyor mutlu olman için herşeyi yapar."

Naze yaşlı gözleriyle gözlerine bakıp tekrardan sordu.

"Bir kez olsun sevemez misin beni?"

Naze'nin bu sorusu Rezan'ı yaktı ne çok istedi onu sarıp sarmalamayı gözlerine bakıp seni çok seviyorum diyebilmeyi ne çok istedi.

"Sevemem Naze"

İşte Naze şimdi yıkılmıştı sevmemişti sevmiyordu sevmeyecektide gözünden akan yaşları elinin tersiyle silip arkasına bile bakmadan odadan çıktı.

Arkasında bitmiş Rezan'ı görmedi.
Rezan Naze'nin gözyaşlarına sebep olduğu için lanet okudu kendine sevdasına sahip çıkamamıştı.

Naze odasına gidip ağladı bunca zaman Rezan'ı sevdiğine ağladı onu hiç görmemesine kabul etmemesine ağladı. O gün odasından hiç çıkmadı sabahı zor etti düşündü durdu önceki hayatını bundan sonra ki hayatını düşündü herkes onun karar vermesini bekliyordu ve Naze kararını vermişti gidip yengesiyle konuşacaktı.

Amca ve yengesinin odasının önüne gidip kapıyı tıklattı. Sabah erken saatler olmasına rağmen yengesinin ezandan sonra yatmadığını biliyordu.

"Kızım hayırdır bu saatte"

"Yenge benden bir karar vermemi istemiştin ya kararımı verdim Berat'la evlenmeyi kabul ediyorum"

"Yavrum iyi düşündün mü evlilik bu"

"Düşündüm yengem Berat'la evleneceğim."

Naze yengesinin yanından çıkıp aşağı kahvaltı sofrasına oturdu. Nasıl hissettiğini bilmiyordu iyi mi olacaktı yoksa daha mı kötü olacaktı onuda bilmiyordu. Kadersiz olmasına üzüldü anası babası bile sevmemişti ki Rezan mı sevecekti.

Hesna hanım sevinerek indi aşağıya herkese müjdeyi kendi verecekti.
Konak halkı yerlerine oturmuş kahvaltılarını etmeye başlamışlardı. Rezan Naze'ye bakış atıyordu ama Naze yüzünü yerden kaldırıp bakmıyordu tabağındakileri didikliyordu.

"Ağam düğünümüz vardır hazırlıklara başlayalım." Hesna hanımın dediğiyle herkes şaşırarak Hesna hanıma baktılar.

"Aah ne düğünü anne" Ezo merak ederek sordu.

"Naze'yle Berat'ın düğünü Naze evlenmeyi kabul etti." Hesna hanım sevinerek söyledi.

Ezo şaşırmış bir şekilde Naze'ye bakarak söylendi.

"Naze naptın sen"

Rezan kalp kırıklığıyla baktı Naze'ye gerçekten kabul etmiş miydi?

"Naze eminsin değil mi kızım bu işin dönüşü yok" amcası Osman ağa yeğenine bakarak sordu el üstünde tutarak büyütmüşlerdi mutsuz olmasını istemezdi.

Naze kafasını kaldırıp amcasına bakarak konuştu.

"Eminim amca Berat'la evleneceğim"

Rezan bakakaldı Naze'ye kendi isteğiyle kabul etmişti artık şimdi herşey bitmişti daha başlamadan bir sevda bitmişti.

"Afiyet olsun" diyip sofradan kalkıp gitti.
Naze anlam veremedi verdiği tepkiye o değil miydi onu istemeyen Berat'la bir yola girmesini isteyen ne diye çekip gitmişti şimdi.

Kahvaltıdan sonra Hesna hanım sevinçle ahiretliğini arayıp Naze'nin kabul ettiğini 2 gün sonra istemeye gelmelerini söyledi.
Ezo Naze'yi kolundan tuttuğu gibi odasına çıkardı.

"Naze naptın sen ha naptın Berat abiyle evlenmeyi nasıl kabul edersin"

"İstemedi beni Ezo dün yine gittim konuştum onunla sevemez misin dedim sevemem dedi daha ne diyebilirdim ki başka çarem yoktu onun sürekli yakınında olupta onunla olamamak mahvederdi beni birde ileride başkasını alıp gelseydi bu konağa napardım ben ondan uzak olmak en güzeli"

"Ah be güzel kardeşim benim Berat abiyle mutlu olabilecekmisin onu sevebilecekmisin en zoruda onunla aynı yatağı paylaşabilecekmisin?"

Ezo'nun söyledikleriyle Naze gerildi korktu ne sanıyordu ki evliliği bunlar elbette olacaktı Berat dokunacaktı ona onunla olmasını isteyecekti.

"Alışacağım Ezo buna mecburum yoksa Rezan'ı kalbimden atamam"

Ezo çok üzüldü kardeşi gibi gördüğü kuzenine abisinin onu sevdiğini biliyordu aslında neden Naze'ye bunu söylemiyordu bilmiyordu onunla konuşacaktı bu saçmalığa bir son verdirecekti.

Rezan Naze'nin kararını duyduktan sonra dışarı attı kendini belki kabul etmezse bir şansları olur diye düşünüyordu ama Naze Berat'la evlenmeyi kabul etmişti. Asıl şimdi nasıl dayanacaktı onları yanyana görmeye alışmaya çalışacaktı buna mecburdu.

Hesna hanım şimdiden hazırlıklara başlamıştı. Esma hanımla tekrardan konuşup isteme ve sözü bir arada yapmak için anlaştılar o yüzden de bugün Naze ve Berat'la beraber alışverişe çıkmaya karar verdiler.

"Naze kızım hadi hazırlan alışverişe çıkacağız isteme ve sözü bir arada yapalım dedik"

"Tamam yenge hazırlanıp geliyorum"

Naze herşeyin bu kadar çabuk olabileceğini tahmin etmemişti. Evlenmeyi kabul ettiği için el mecbur dediklerini yapacaktı yengesini üzmek istemediği için hazırlanıp avluya yengesinin yanına indi. Berat ve Esma hanım az zaman sonra onları almaya geldi. Beraber arabaya binip alışverişe gittiler.

İlk işleri kuyumcuya girmek oldu.
Alyanslarını seçtiler düz sade şık bir alyans beğendi Naze gözüde pek yoktu da taşlılardan istemedi. Berat'ta Naze için güzel bir tektaş seçti onun gibi kibar ve eşsiz güzellikte bir yüzük seçti. Esma hanım gelini için beğendiği herşeyi aldı Naze bu kadarına gerek olmadığını ne kadar söylesede dinlemedi tek gelini olacaktı o yüzden herşeyden aldı.
Kuyumcudan çıktıktan sonra elbise bakmaya gittiler. Naze neyi giyse hepsi çok yakışıyorduda Berat başka bir elbise beğenmişti onun içinde peri kızı gibi olacağını düşündü haberi olmadan gördüğü elbiseyi aldı.

"Kızım sen neyi beğendiysen onu alalım"

"Bilemedim Esma teyze en son giydiğim olabilir"

"Ben elbiseyi aldım Naze'ye çok yakışacak"

Naze merak etti acaba nasıl bir elbise seçmişti kendisine. Berat sürekli Naze'ye bakıyordu gözlerini ondan hiç ayırmıyordu. Naze bu zamana kadar nasıl onu farketmediğine şaşırdı. Alışverişleri bittikten sonra Berat Naze'leri konağa geri bıraktı. Yarın bu konağa kız istemeye geleceklerdi.

 

 

Bölüm sonumuz hikayeyi beğendiniz mi? Oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰

 

Loading...
0%