Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@merooo

 

Evettt yeni kitap ile karşınızdayım uzun zamandır berdel kitabı yazmak istiyordum sonunda nasip oldu umarım beğenirsiniz o zaman hadi başlayalım...

 

Cemre terasta otururken aynı zamanda kazanacağı üniversitesinin hayalini kuruyordu. Babasını ikna etmesi zor olacaktı ama yanında abisi olduğu için ikna etme işi başarılı olurdu. Üniversitede neler yapacağını düşünürken kapının hızla açılması ile kendine geldi.

 

Telaşla içeri girdiğinde annesinin yanına gitti. Anne kız duyacaklarından habersiz içerde Telaşla oturuyorlardı. Yarım saat sonra içeriye ağlayan kuzeni gridi. Kendine gelmeye başladığında anlatmaya başladı.

 

" Hazar abi kız kaçırmış" dediğinde genç kız duydukları ile şoka girmişti. Kendine geldiğinde ağlayarak

"Se-Sen ne diyorsun Meryem ne kız kaçırması abim yapmaz öyle bir şey " ama kuzeni kafasını olumsuz saklıyordu. " Maalesef Cemre Hazar abi kız kaçırmış hemde karahan aşiretin kızını kaçırmış " genç kız duydukları ile hemen koşmaya başladı.

 

Bahçeye çıktığında evin etrafı tanımadığı adamlar ile doluydu genç kız onları takmadan babasını aramaya başladı. Babası Kalender ağa ile konuşuyordu. Genç kız daha babasının yanına varamadan Kalender ağa yüksek ses ile "Azat ve Cemre ile berdel olucak ağalar" dediğinde genç kız olduğu yerde kaldı. Az önce Kalender ağa berdel olucak demişti demi genç kız nefes almaya zorlanıyordu gözleri karardığında onu takmadan babasına yanına yürümeye başladığında boğuk boğuk sesler duyuyordu genç kız daha fazla dayanamadan yere yığıldı.

 

Genç kız kendine gelmeye başladığında gözlerini açtı etrafta göz gezdirdi annesi dışında kimse yoktu. Genç kız anasına seslendi. Annesi kızının yanına gidip " Allah'a şükrü uyandın kızım" dediğinde genç kız göz yaşları akmaya başladı" ben evlenmem ana ben okuyacam ana ne olur birşey yap ne olur" annesi kızının bu haline dayanamayıp ağlamaya başladı elinden bir şey gelmiyordu burda kadınların sözü geçmezdi. Genç kız aniden yataktan kalktı başı döndüğünde takmadan yürüdü salona girdiğinde babası kahve içiyordu. Hemen babasının yanına dizlerinin üstüne çöktü " ba-baba ben evlenmem benim hayallerim var ben okuyacam baba " dediğinde babası elindeki kahve fincanı yere attı. Daha sonra kızın saçlarına yapıştı " ne demek evlenmem lan seni öldürürüm anladın mı evleniceksin lan abinin hayatını kurtaracaksın" genç kız babasından kurtulmaya çalıyordu. Annesi kızını kurtarmaya çalışıyordu ama olmuyordu " bey bırak bey yapma" diyordu ama fayda etmiyordu.

 

Babası kızını bırakıp karısına döndü " al kızını çık git " deyip odadan çıktı genç kız yerde ölü gibi yatıyordu. Annesi kızını kaldırıp odasına götürdü. Genç kız annesinin dizine yatmış ağlıyordu annesi kızına merhem sürüp alnından öptü daha sonra odadan çıktı. Genç kız ağlamaya devam ediyordu birden odanın kapısı açıldığında abisinin sesini duydu.

" Cemrem özür dilerim kardeşim tüm bu olanlardan dolayı özür dilerim çok sevdim be kardeşim yakalanmayız sandık onu istemeye gitsek bana vermezlerdi affetmezsin biliyorum ama hakkını helal et kardeşim " dediğinde genç kız abisine dönüp bağırmaya başladı.

" Bak görüyor musun halimi ha bak eserinden mutlu ol ya ben hayallerimi yaşamak istedim ya siz benim hayallerimi çaldınız ben seni Allah'a havale ediyorum şimdi çık odamdan " genç adam kız kardeşinin halini görünce hiç Bir şey demeden odadan çıkıp odasına gitti. yaptığı şeyden ilk defa utandı böyle olacağını bilseydi yapar mıydı?

 

Cemre abisini kovduktan sonra canının acısıyla ağlayarak uyumaya çalıştı. Benim adımda Cemre Yıldırım kolayca vazgeçmiycem.

 

Gözlerimi açtığımda daha hava karanlıktı ayağa zorlada olsa kalkıp camın oraya gidip güneşin doğuşunu izledim sonra banyoya gidip abdest alıp iki rekat namaz kıldım.

Genç kız namazda Allah'a dua ettikten sonra yatağa geri yattı.

 

annemin sesiyle uyandım." Kızım Azat ağa geldi kapıda" dediğinde istemsizce kasıldım çünkü kendisi burda acımasızlığı ile biliniyordu. Ondan korkmamak elde değildi.

 

Anneme kafamı sallayıp yataktan kalktım üzerimi zorlada olsa değiştirip aşağıya indim. Arabanın orda Azat ağa , annesi, ve Rojda vardı. Yanlarına gittiğinde Azat Ağa'nın annesi " hadi kızım arabaya binde alışverişe gidelim" dediğinde annem arkaya bindiğinde bende arkaya binecektim ki Azat ağa kolumu tutup ön kapıyı işaret etti. Öne bindim yolculuk boyunca sadece heja hanım ve annemin konuşması olmuştu. Sonunda vardıklarında genç kız arabadan inip annesinin yanına gitti. Bir dükkana girdik.

 

Bindallı ve gelinlik bakmaya başladılar. Rojda çok mutlu şekilde bakıyordu tabi nasıl olsa sevdiği ile evlenecek.Cemre ise olduğu yerde duruyordu bakmıyordu. Gönülsüz şekilde onları denemekten başka bir şey yapmıyordu. Onları aldıktan sonra kuyumcuya gidip yüzük aldık. Heja hanım " oğlum Cemre kızımla gidin hadi azıcık konuşun." Azat ağa annesine tamam deyip yürümeye başladı anneme döndüğümde kafasını sallıyordu. Bende Azat Ağa'nın peşinden gitmeye başladım. Bir süre sonra araba uçurumun kenarında durmuştu Azat derin nefes alıp konuşmaya başladı " bak Cemre seninle evlenmek zorundayım eğer kaçmasalardı bunlar olmuyacaktı sadece şunu bil bu gerçek bir evlilik olacak bundan sonra buna Göre davran " sesi oldukça otorite çıkmıştı söyledikleri zaten benim bildiğim şeydi. " peki azat ağa" dedim.

 

Aracı yeniden çalıştırıp Azat Cemre' yi eve bırakıp işlerinin başına geçti. Cemre Oradakilere hiçbir şey demeden odasına gitti . kapısını kilitleyip elini ağzına koyup ağlamaya başladı ne yapacağını bilmiyordu gerçek evlilik demişti yarın istemeye gelicez demişti. Düşüncelerimi bölen şey kapının sertçe çalınması babası ne kadar bağırsada genç kız kapıyı açmadı.

Bütün bu olanları unutmak için uyumak istedi hepsinin Bir rüya olmasını istedi. Ama sadece istemekle kaldı.

 

~ bölüm sonu ~

 

Kitabı nasıl buldunuz?

 

Oylamayı ve yorum atmayı unutmayın

🥰🥰

 

Loading...
0%