Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@merooo

Evet günün ikinci bölümü ile karşınızdayım arkadaşlar bölümleri sırayla Atıcam bir tane daha kitabım var bir ona bir buna o zaman başlayalım 🥰🥰

 

Annemin sesiyle gözlerimi araladım. Elimin tersiyle şiş gözlerimi silip arkamı döndüm. " kızım kalk artık saat kaç oldu kalk artık bir ton iş var " Dediğinde tamam kalktım diye seslendim.

 

Gözlerim tavana dediğinde ne yapacağımı düşünüyordum. Bu şehirde bu kaderi yaşayan sadece ben değildim en azından kendimi avutmalıyım demi küçük yaşta da evlenebilirdim bu düşünceyle gülmeye başladım hatta kahkaha attım. Canım acıyınca kahkahamı durdurup ağlamaya başladım. Kukla gibi ne istiyorlarsa onu yapıyordum. Ayağa kalkıp dünden beri üzerimde olan elbiseyi çıkardım ve rastgele bir elbise giydim.

 

Odadan çıktığımda içerden çatal bardak sesleri geliyordu. Ağlamamak için kendimi sıkıp salona girdim ve sofraya oturdum. Ağzıma sadece ekmek atarak gevelemeye başladım.

 

O adam kahvaltısını yaptıktan sonra dışarıya çıktı. Meryem ile sofrayı kaldırmaya başladık. Mutfağa girip bulaşığı yıkarken annem içeri girdi.

" Kızım biliyorum istemiyorsun ama en azından denesen ha bak kocam olacak adamdan kurtulursun" dediğinde akmak için bekleyen yaşlarımı saldım. "Anne ben okuyacaktım öğretmen olacaktım anne ben evlenmek istemiyorum" avazım çıktığı Kadar bağırmıştım. Annem yanıma gelip beni göğsüne çekti biraz böyle durduktan sonra hadi kızım ev işlerini yapalım dedi. Hiç kimse beni anlamıyordu.

 

Gün kararmaya başlamıştı temizlik daha yeni bitmişti annem sağolsun. Koltuğa oturup boş bir yere bakıyordum.Annem içeri seslendi " Cemrem işin bittiyse odanda kıyafet var hadi kızım kalk onu giy . Saçlarını falanda yap kızım baban bir şey yapmasın yine" ellerimle yüzümü sıvazlayarak ayağa kalktım . Odaya yavaşça girerek kapıyı kapattım. Sırtım kapıya yaslı yataktaki kefenim olacak elbiseye bakıyordum

 

Benim hayallerim vardı. Okuyup öğretmen olacaktım ama bana bu hayalleri çok gördüler. Küçük yaşta evlenenlere ses olacaktım.

 

Küçük adımlarla yatağa ilerleyip eğildim ve oturdum . Elbisenin yakasından tutup kaldırdım. Benim kefenim olacak elbiseye baktım üst kısmı rengarenk iplerle belimi sıkıca sarıyordu belimden sonra bol oluyordu.

 

Üzerimi giyindikten sonra saçlarımın iki tutamını birleştirip model verdim. Aynanın karşısına geçip kendime baktım. Bu ben değildim hepsinin bir rüya olmasını istiyorum ne kadar aynanın karşısında durdum bilmiyorum ama kapının çalınmasıyla kendime geldim. Meryem içeri girip " geldiler Cemrem halam seni çağırıyor" kafamı yavaşça sallayıp yürümeye başladım.

 

Oturma odasına girdiğimde kısa bir an etrafı süzdüm. Heja hanım, kalender ağa iki kadın ve ve üç erkekte yerdeki mindere oturmuş. Gözlerim Azat ağaya kaydığında bir dizini karnına doğru çekmiş oturuyordu. Ona daha fazla bakmadan heja hanım ve Kalender Ağa'nın yanına gittim. İlk Kalender ağa sonra heja hanımın elini öpüp " hoşgeldiniz"dedim. Azat Ağa'nın bakışlarını üstümde hissettiğimde ona hiç dönmeden kadın ve erkeklere de hoşgeldiniz dedim.

 

En son sıra Azat ağaya geldiğinde tüm vücudumla ona döndüm. Bana bakmıyordu haspam. Siyah gür saçları, kirli sakallı ve gür kirpikleriyle yakışıklı bir yüzü sahipti çoğu kadını baştan çıkarırdı. Ellerimi önümde " sizde hoşgeldiniz ağam" dediğimde kafasını kaldırıp bana baktı " hoşbulduk" dedi.

 

Annem araya girerek " Cemre kızım hadi kahveleri yap" dediğinde hızla odadan çıktım.

 

Mutfağa girerek cezveyi raftan çıkardım. Ben beni seven bir adama yapacağım yere beni sevmeyen sadece adını bildiğim bir adama yapıyordum. dolan gözlerimi elimin tersiyle sildim. Pişen kahveleri fincana döktüm. Tepsiyi elime alıp içeri girdim. Kalender ağa, heja hanım ve yabancı misafirlere verdim sonra Azat ağaya verdiğimde almadım. Niye almadığını anlamak için baktığımda benim elbisemden açık yere bakıyordu. Hemen doğruldum. O kahveyi alıp sabır çekiyordu. En son aileme verdim. Tepsiyi elime alıp sandalyeye oturdum. Kalender ağa konuşmaya başladı " efendim sebebi ziyaretimiz belli Allah'ın emri peygamberin kavliyle kızınızı oğlumuza istiyoruz. Dediğinde kafamı öne eğip göz yaşımı sildim. Babam e verdik gitti dediğinde sandalyeyi tuttum. Annemin sesiyle kendime geldim " kızım kalksana" dediğinde ayağa kalkıp Azat Ağa'nın yanına geçtim. Kalender ağa elindeki yüzüğü hem benim hemde Azat Ağa'nın parmağından geçirdi . kurdeleyi keseceği zaman " Allah sizi ayırmasın hayırlı uğurlu olsun" deyip kesti artık ben sözlü bir insandım. Azat alnımdan öptüğünde gözümü kapattım sonra büyüklerimiz elini öptük. Onlar sonunda gittiğinde odama çekildim.

🌹🌹🌹

 

Cemre sabahın ilk saatlerinde uyanmış gelinlik giymişti. Gece boyu uyanmıştı sürekli. Her uyanışında evleneceği aklına geliyordu. Şimdi ise aynadan kendine bakıyordu. Biraz sonra kapı açıldı. Tanımadığı bir kadın içeri girdi " merhaba canım ben Zeynep Ali Karahan'ın eşiyim burada değildik tanışmak şimdi nasip oldu" dediğinde bende kendimi tanıttım" Cemre Yıldırım" Dediğimde unuttum demi az sonra soyadım değişecek.

 

Zeynep'e çok ısınmıştım.Gerginliğimi almaya çalışıyordu aklıma gelen soruyu ona sormak istedim nasıl olsa Azat'ı iyi tanıyordur.

" Zeynep Azat ağa hep böyle midir ? Yani katı, Duygusuz, sert, acımasız...?

 

Zeynep kendine sorulan soruyu duyunca ilk şaşırdı sonra cevapladı. " Bak canım Azat bir kutu gibidir açmak için çabalarsan ona sıcak iyi davranırsan oda sana öyle davranır evet Azat biraz acımasız ama sen onu yumuşatacaksın ben sende o ışığı görüyorum."

 

Cemre derin bir nefes almıştı. Ona sıcak davranır mıydı?

 

Azat banyodan çıkıp damatlığını giydikten sonra saçına şekil vermiş aşağıya inmişti. Herkes hazır olduğunda Yıldırımların evine gidip kapıyı çaldı. İçeriye girdiğinde Cemre merdivenlerden aşağıya iniyordu . Azat Cemreyi görünce olduğu yerde durmuştu itiraf ediyim çok güzel olmuştu melekler gibi olmuştu. Asaf Cemrenin yanına gidip kolunu uzattı Cemre Azat'ın koluna girip yürümeye başladılar.

 

Karahan ailesinin kapısı açılınca içeri girip avluda Hazırlamış nikah masasına oturmuşlardı. Nikah memuru gelip oturduğunda Cemrenin artık elinden birşey gelmedi.

 

" Siz Azat Karahan'ı eş olarak kabul ediyor musunuz? " Diye sorduğunda bakışlarımı Azat ağaya çevirdim. Çok öfkeli bakıyordu. Daha fazla oyalanma dan" Evet"dedim nikah memuru bu sefer Azat ağaya sorduğunda o hiç beklemeden "Evet " demişti imzalar atılmıştı. Artık kaçarı yoktu evlenmişti artık Yıldırım değil Karahanlı olmuştu.

 

Nikah kıyıldıktan sonra ayağa kalkmışlardı. Azat Cemrenin duvağını kaldırıp alnını öptü. Nikah memuru gittikten sonra müzikler açılmış herkes oynamaya başlamıştı. Azat Cemrenin kolunu tutup ayağa kalktı. Ortaya geçtiklerinde müzik değişmişti.

 

( Burda Reyhani oynuyorlar)

 

 

 

Uzun süren eğlencenin sonunda herkes eve dağılmıştı. Cemre annesi ile odaya Çıkmıştı. Annesi ona ne yapacağını anlatıyordu genc kız annesinin anlattıklarından sonra titremesi çoğalmıştı. Annesi odadan çıktığında genç kız yatakta oturmuş celladını bekliyordu.

 

Azat odaya girdiğinde yatakta titreyen karısını görmüştü. Daha da sinirlenmişti. Karısının karşısına geçip ayağa kaldırdığında titrek bir ses duydu " a-ağam dedi Cemre.

 

Elleri cebinde Cemrenin devam etmesini istiyordu. Azat oldukça sabırsız bir insandı. Cemre cesaret alıp konuşmaya başladı.

" Ağam benim bir suçum yok ki bende senin gibi zorla evlendim bana neden böyle katı davranırsın ben sana hiçbir şey yapmadım ki" dediğinde Azat sinirle " abin olucak şerefsiz yüzünden bu halldeyiz biz sen suçlusun deniyorum ama Abinin bedelini kim ödeyecek " Dediğinde Cemre daha fazla dayanamadı" Bir tek benim abim mi kaçtı senin kardeşin de kaçtı senin kardeşinin bedelini kim ödeyecek " Azat duydukları ile çılgına dönmüştü evet kız kardeşi de suçluydu ama bunu kendine yediremiyordu. " Bana bak kadın kardeşim hakkında düzgün konuş lan Abinin bedelini sen ödeyeceksin ama şimdi değil git gelinliğini çıkar uyu" deyip banyoya girdi.

 

Cemre üzerini zorlada olsa değiştirip ağlayarak yatağa yatmıştı. Azat banyodan belinde havlu ile çıkınca gözlerimi kapattım . Azat bunu umursamadan giyinme odasına gidip üzerini değiştirdi. İçeri girdiğinde genç kızım uyumuş olduğunu gördü. Oda yatağa yattığında genç kıza fısıldadı " abinin cezasını sana çektirecek değilim ama sen bunu bilmeden yaşayacaksın" deyip kolunu kafasının altına alıp düşünmüştü. Azat kısa süre sonra uyuşmuştu.

 

~Bölüm sonu ~

 

Bölümü nasıl buldunuz?

 

Oylamayı ve yorum atmayı unutmayın🖤🖤

 

Loading...
0%