Yeni Üyelik
4.
Bölüm

0.4 Çilekli dondurma

@mo_onlight

Gleen ile tanışalı yaklaşık iki saat olmuştu, terasta biraz daha sohbet edip, numaralarımızı aldıktan sonra vedalaşıp odalarımıza geçmiştik. Tanıdığım kadarıyla iyi birine benziyordu. Şimdiden bu tatil bana iyi gelmeye başlamıştı. Yeni bir arkadaşım bile olmuştu. Şu an istediğim tek şey her şeyin böyle güzel ilerlemesiydi...

Sabah erken kalkan Aliee kendisini gayet mutlu hissediyordu. Buraya geleli daha bir gün olmasına rağmen tatil hem ruhuna hem bedenine iyi gelmişti.
Güzel bir kahvaltı yapmak için hazırlanmaya başladı. Hava sıcak olduğu için üstüne beyaz crop tarzında bir kısa tişört giydi, altına ise dizinin altında, kenarı hafif yırtık, siyah renkte üstünde küçük beyaz çiçekler olan rahat bir etek giydi, saçlarını da kıskaçlı tokasıyla arkadan birleştirdi. Beyaz spor ayakkabılarını da giydikten sonra çantasını alıp çıktı.
Yemek salonuna geldiğinde dünden daha kalabalık olduğunu fark etti. Çok olmayan ama doyurucu şeyler alarak dünkü oturduğu masaya doğru ilerledi. Ancak tanıdık bir yüz görmesiyle oraya doğru gitti.
"Günaydın." Aliee sevecen ses tonuyla söylediği şeyle Gleen'in dikkatini çekmişti. Gleen'de Aliee'yi görünce gülümsemiş, daha sonra konuşmaya başlamıştı.
"Sanada günaydın. Otursana."
Gleen'in söylediği şeyle beraber, Aliee Gleen'in karşısına oturmuştu.
"Nasılsın? Rahatsız etmiyorumdur umarım. Seni görünce selam vermek istedim."
"Hayır etmiyorsun. Benimde canım sıkılmıştı zaten, iyi ki geldin." Gleen söylediklerini bitirdikten sonra Aliee söze girdi.
"Ne yapıyorsun bugün? Bir planın var mı?" Gleen Aliee'nin sorusuyla bir iki saniye düşündü ve sorusuna cevap vermek için yeltendi.
"Hayir, bugün bir planım yok. İzinliyiz bugün. Senin bir planın var mı?"
"Sahilde gezmeyi planlıyordum sadece. Onun haricinde bir planım yok. Benimle gelmek ister misin?" Gleen Aliee'nin onu da davet etmesini beklemiyordu ama yapacak herhangi bir planı da yoktu ve boş boş oturmaktansa Aliee ile vakit geçirmek çok daha iyiydi onun için.
"Olur. Zaten yapacak bir şeyim yok, güzel olur." Aliee aldığı cevapla kocaman gülümsemiş, kahvaltısına geri dönmüştü. Aliee biraz sonra sohbeti devam ettirmek adına konuşmaya devam etti.
"Ne işi için geldiniz peki buraya?" Gleen kendisine sorulan soruyla Aliee'ye dönüp konuşmaya başlamıştı.
"Bir dergi şirketinde çalışıyorum ben. Onun çekimleri için geldik. Peki sen, tek mi geldin buraya?" Aliee bir an duraksamıştı, ne söylemesi gerekiyordu? Neden geldiğini anlatmlı mıydı? Yoksa şimdilik her şeyi kendine mi saklamalıydı? Düşünceli bir şekilde cevap verdi.
"Ben... Ben sadece dinlenmek için geldim. Dinlenmek için..." Buruk bir gülümsemeyle söylemişti bunu. Gleen ise yanlış bir şey yaptığını düşünerek kendini kötü hissetmişti. İkiside kahvaltıları bitene kadar çok fazla konusmamıştılar.

"Buraya gelmeyeli uzun bir zaman geçti, özlemişim." Gleen Aliee'nin mutlu bir şekilde söylediği şeye gülümserken, içinden ona gülümsemenin çok yakıştığını düşündü.
"Ben ilk kez geliyorum, ve çok güzel bir yer bence. Keşke daha önceden gelseydim." Aliee bir yandan sahilde ki insanları izlerken bir yandan da Gleen'i dinliyordu.
"Evet bende çok seviyorum burayı. Ama daha çok sevdiğim bir şey var." Aliee son söylediğini Gleen'in önüne geçmiş, Gleen'e dönük, ters bir şekilde yürürken söylemişti.
"Neymiş o?" Gleen meraklı gözlerle sorduğu soruya cevap beklerken Aliee söze girmişti.
"Tabii ki de hemen şurada ki dondurmacının dondurmaları." Gleen beklemedigi bir cevap alınca kendisini tutamayıp gülmüştü.
"Dondurma mı?" Alaycı bir tavırla sorduğu soruyla Aliee suratı aşmıştı.
"Evet dondurma, yediğinde de böyle diyebilecek misin bakalım. Ciddiyim çok güzel o donrumacının dondurmaları." Ciddiyetle konuşmasını sürdürüdü. Gleen hala alaycı bir yüz ifadesiyle gülerken Aliee önüne dönerek daha hızlı yürümeye başlamıştı.
Dondurmacının yanına geldiklerinde çok olmasada kalabalıklık vardı.
"Dondurma bu kadar güzel olmasa kalabalıkta olmaz. Dediğin şeyler için pişman olmaya hazır ol."
"Bir dondurmada en fazla ne olabilir ki?"
"Neler olabileceğini şimdi görüceksin." Aliee kendinden emin bir şekilde konuşmaya devam ederken sıra onlara gelmişti. İlk önce Aliee siparişini verdi.
"Merhabalar. Ben iki top çilekli dondurma istiyorum. Sen neli istiyorsun? Dondurmalar benden istediğini al." Gleen dondurma çesitlerine baktı ve karar vermiş bir şekilde konuşmaya başladı.
"Ben de çilekli alacağım, iki top olsun lütfen." Dondurmacı ikisinin de siparişini alıp hazırlamaya başladı, çok geçmeden siparişleri hazır olmuştu.
"Dondurmalarınız hazır." Aliee iki dondurmayı da alıp parayı ödedikten sonra Gleen'in yanına döndü.
"İşte dondurman. Beğeniceğine çok eminim." Gleen dondurmasını alıp yemeye başlarken Aliee'de meraklı bir yüz ifadesiyle Gleen'in vereceği tepkiyi bekliyordu. Gleen'de bunu anlamış olacak ki düz bir ifadeyle duruyordu.
"Nasıl, beğendin değil mi?" Gleen gülümsemesine engel olmaya çalışarak konuşmak için yeltendi.
"Eh işte." Aliee hayal kırıklığına uğramış bir yüz ifadesiyle olduğu yerde durdu.
"Nasıl eh işte? Nesini beğenmedin ki?" Gleen en sonunda kendini tutamayıp gülmeye başlamıştı. Aliee ise hala ne olduğunu anlamamış bir şekilde duruyordu.
"Bu kadar komik olan şeyin ne olduğunu sorabilir miyim?" Gleen gülmeye devam ederken konuştu.
"Yüz ifaden... Yüz ifadeni görmen lazım." Aliee daha da sinirli bir yüz ifadesiyle duruyordu şimdi.
"Dalga geçiyosun bir de. Cok komikmiş gül gül öldüm inan." Gleen gülmesini bir az durdurmaya çalışarak Aliee'nin arkasından ilerlerken konuşmaya başladı.
"Şaka yaptım sadece. Açıkçası bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum, gerçekten çok güzelmiş... Tamam özür dilerim abarttım biraz." Aliee halinden memnun bir şekilde gülümserken Gleen'e döndü.
"Peki, özrün kabul edildi. Ve sana demiştim gerçekten güzel dondurma."
"Evet haklısın." ikiside dondurmalarını yemeye devam ederken bir taraftan yürüyorlar ve sohbet ediyorlardı. Ancak Aliee hiç beklemediği bir şey gördü. Hemen az ileride eski sevgilisi ve yanında başka bir kız vardı. Üstüne üstlük birlikte çilekli dondurma yiyorlardı. Bir zamanlar Aliee ile yaptığı bir şeyi şimdi başka bir kızla yapıyordu...

 

Umarım bölümü beğenmişsinizdir. Yazım hataları varsa kusura bakmayın elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım. Eğer beğenmediğiniz bir şey varsa kibar bir dille soylerseniz çok sevinirim. Oylarınızıda bekliyorum. Okuduğunuz için çok teşekkürlerrr bir dahaki bölümde görüşmek üzere.

Loading...
0%