Yeni Üyelik
12.
Bölüm

12) Dönüm Noktası

@moonwien

Çiçeklerin arasındaki yolculuğumuz devam ederken, etrafımızda yankılanan doğal melodiler huzur veriyordu. Tavşan, bizi yeni bir alana yönlendirirken, “Bu seferki deneyiminiz daha da derin olacak,” dedi. “Kendinizi bulma yolunda bir dönüm noktasına geleceksiniz.”

 

“Bu nasıl bir deneyim?” diye sordum. “Kendimizi bulmak, aslında sürekli bir süreç değil mi?”

 

“Evet, ama bazen bir seçim yapmanız gerekir,” dedi tavşan. “Önünüzde iki yol var: biri geçmişi ve onun etkilerini kabul etmenizi sağlayacak, diğeri ise geleceğe dair umut ve hayallerinize yönelmenizi.”

 

Arda, “Geçmişle yüzleşmek zor olabilir, ama bunu yapmadan ilerlememiz de mümkün değil,” dedi. “Hedefimize ulaşmak için her iki yolu da keşfetmeliyiz.”

 

İkimiz de derin bir nefes alarak, tavşanın gösterdiği alana doğru adım attık. Önümüzde iki yol açıldı. Biri karanlık ve sisli, diğeri ise aydınlık ve ışıltılıydı.

 

“Tavşan, hangisini seçmeliyiz?” diye sordum. “İkisi de önemli görünüyor.”

 

“Bu, tamamen sizin seçiminizdir,” dedi tavşan. “Her iki yol da önemli dersler içeriyor. Ancak her biri, sizi farklı yönlere götürecek.”

 

Arda, “Ben karanlık yoldan başlamayı öneriyorum. Geçmişimizi kabul etmek zorundayız. Eğer onu aşmazsak, geleceğe nasıl yöneleceğiz ki?” dedi.

 

“Katılıyorum,” dedim. “Öncelikle geçmişle yüzleşelim.”

 

Karanlık yola adım attık. İlk başta içimi bir korku kaplasa da, Arda’nın yanımda olması bana cesaret veriyordu. “Birlikteyiz,” dedim. “Her ne olursa olsun, bunu aşabiliriz.”

 

Adım adım ilerledikçe, karanlık derinleşti ve etrafımızda belirsiz gölgeler belirmeye başladı. “Korkularımızla yüzleşiyoruz,” dedim. “Bunu başarmalıyız.”

 

Aniden, bir ses yankılandı. “Neden buradasınız?”

 

“Geçmişimizle yüzleşmek için,” dedim cesaretle. “Kendimizi kabul etmek istiyoruz.”

 

Ses gülerek, “Geçmiş, sizi şekillendiren bir parça ama unutmayın, geçmişi aşmak da sizin elinizde,” dedi.

 

Yavaşça, etrafımdaki gölgelerin belirginleştiğini gördüm. Geçmişteki hatalarım, korkularım, yaşadığım kayıplar… Hepsi birer birer belirmeye başladı. “Bunlar benim hikayem,” dedim.

 

Arda, “Onlarla yüzleşmeli ve onları geride bırakmalıyız,” dedi. “Bunlar, bizim kim olduğumuzu tanımlar ama geleceğimizi değil.”

 

Bir an için derin bir nefes aldım ve gözlerimi kapattım. İçimdeki cesareti bulmak zorundaydım. “Geçmişteki hatalarımı kabul ediyorum,” dedim. “Ama onları taşımak istemiyorum. İleriye bakmak istiyorum.”

 

Karanlık aniden aydınlandı. Etrafımızda parlayan ışıklar belirmeye başladı. “Başardınız,” dedi ses. “Kendinizi kabul ettiniz ve artık özgürsünüz.”

 

Karanlık yolun sonunda, aydınlık bir alana geçtik. Burada her şey daha canlı, daha umut doluydu. “Bunu başardık!” dedim. “Kendimize olan güvenimizi kazandık.”

 

Arda gülümsedi. “Şimdi geleceğe dair hayallerimizi keşfetme zamanı.”

 

Aydınlık yolda ilerlerken, tavşan yanımıza geldi. “Artık geleceğiniz için hayaller kurma zamanı,” dedi. “Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için neye ihtiyacınız var?”

 

“Hayallerimizi gerçekleştirmek için cesaret ve kararlılık gerekiyor,” dedim. “Ama birbirimize olan güvenimiz de çok önemli.”

 

“Evet, birlikte her şeyi başarabiliriz,” dedi Arda. “Birbirimizi destekleyerek, hedeflerimize ulaşacağız.”

 

Tavşan, “O halde şimdi, hayalleriniz için ne yapmanız gerektiğini düşünün,” dedi. “Hayalleriniz ne?”

 

“Benim hayalim, içimdeki potansiyeli keşfetmek ve dünyaya katkıda bulunmak,” dedim. “Bunu yapabilmek için kendimi tamamen bulmam lazım.”

 

Arda, “Benim hayalimse, insanların kalplerine dokunmak ve onlara umut vermek,” dedi. “Bu yolda yürümek için kararlı olmalıyım.”

 

“Harika hayaller!” dedi tavşan. “Şimdi bu hayalleriniz için adım atmalısınız. İlerlemenin zamanı geldi.”

 

Kendimizi bu yeni yolculuğa adarken, kalbimizde umut ve güvenle dolu bir gelecek hayal ediyorduk.

 

Etrafa bakındım ve içimdeki enerjiyi hissettim. “Artık geçmişin ağırlığı üzerimden kalktı. Geleceğime dair daha cesur adımlar atacağım,” dedim.

 

Arda, “Birlikte ilerleyerek, hayallerimizi gerçeğe dönüştürebiliriz,” dedi. “Bu yolculukta her zaman birbirimizin yanındayız.”

 

Tavşan, “Yolculuğunuzun sonuna yaklaşıyorsunuz. Son deneyiminiz, hayallerinizi gerçekleştirmek için bir sınav olacak,” dedi. “Hazır mısınız?”

 

“Evet!” dedik heyecanla. “Ne olursa olsun, birlikte başaracağız.”

 

Aydınlık yolda ilerlemeye devam ettik. Hayallerim

ize giden yolda, karşımıza çıkacak her zorluğa göğüs gerecektik.

Loading...
0%