Yeni Üyelik
78.
Bölüm

29.Bölüm - Aile (Part I I I)

@mrsmilagros

Şarkı -> Hair - Little Mix

Hey sen,
Müziği başlatmayı sakın unutma ☝🏻

 

***

 

Ve günler sonra da Derin, Peter'ın ailesiyle tanıştı. Onlarınki pek planlanmış bir tanışma değildi. Tesadüfen gerçekleşmişti ancak sonuç olarak artık Derin de Peter'ın ailesini tanıyordu.

Ve şimdiden annesinden de kardeşinden de hoşlanmadığına karar vermişti.

Onların garip karşılaşmaları bir kafede gerçekleşmişti. Derin'le Peter'ın buluştuğu günlerden biriydi ve birlikte hoşça vakit geçirip bir şeyler içerken Peter'ın annesiyle kardeşini karşılarında bulmuşlardı.

Sonrasında ise Derin, onların eleştirel bakışları altında bir sınava tabi tutulmuştu.

Bayan Amelia Paredes ona neler yaptığını sormuş ve aldığı cevaplar onu pek tatmin etmemişti. Yine de düşüncelerini Peter'dan saklaması gerektiğini bilecek kadar iyi tanıyordu oğlunu. Bu yüzden yapmacık gülümsemelerle geçiştirmişti cevaplarını ve ilgileniyormuş gibi yapmıştı. Aslında ilgileniyordu ilgilenmesine; ancak Derin'le değil. Daha çok yaşam standartları ve statüsüydü ilgilendiği.

Ve Lucilla da aynı konuya takılmıştı ancak o annesi kadar temkinli hareket etmeye alışık değildi. Aklındakileri dosdoğru söylerdi o ve Derin'in konumu bile onu ailelerine yakıştırmaması için yeterliyken çenesini tutamamıştı tabi.

"Ne yani, abim tanınan bir grubun içinde çalıp ödülden ödüle koşarken sen yalnızca üniversite okumakla mı yetineceksin?"

Buna inanamıyormuş gibiydi ve Peter'ın bunu gayet normal karşılıyor olmasıysa onu çileden çıkarmıştı.

"Doğrusu böyle bir ilişkinin ailemiz için doğru bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Üstelik Katolik bile değilsin. Bence üzerine düşünülmesi gereken birçok problem var."

Kollarını göğsünde kavuşturup bakışlarını Derin'in üzerinde gezdirirken son derece küstah görünüyordu. Peter, ise buna kayıtsız kalamamıştı. Ona sesini kesmesini söylediğinde Bayan Paredes araya girmiş ve yalancı bir hoşgörüyle kızını uyarmıştı.

"Lütfen Lucilla. Ne konuşmuştuk seninle. İnsanları sahip olamadıklarıyla yargılayamazsın. Herkes şanslı doğmayabilir."

O, sözlerinde hiçbir yanlışlık yokmuş gibi dudaklarında kendinden emin bir gülümsemeyle onlara döndüğünde Peter bu kadarının yeterli olduğunu düşünerek ayağa kalkmış ve Derin'i de peşinde götürerek bu görüşmeyi sonlandırmıştı.

Çok utanmıştı. Annesiyle kardeşini tanıyordu ve onların maddiyattan öteye geçmeyen ahlak anlayışlarından usanmıştı artık. Yine de onlardan vazgeçemezdi. Onlar ailesiydi ne de olsa, onları terk edemezdi ancak bu her türlü hadsizliklerine katlanacağı anlamına da gelmiyordu.

O gün Peter, ailesi adına Derin'den özür diledi ve gün boyunca bir daha onların konusu açılmadı. Fakat aynı günün akşamı Peter, annesini aradı ve ona yanında olmak istiyorsa eğer Derin'i kabullenmesi gerektiği söyledi. Bayan Paredes ise anında yelkenleri suya indirdi. Peter aklına koyduğunu yapardı çünkü ve onunla çatışıp uzaklaşmasına neden olmaktansa Derin'e katlanmayı yeğlerdi.

***
O ay içinde sıklıkla bir araya geldiler ancak iki tarafın da birbirleri hakkındaki düşünceleri değişmedi. Birlikte alışveriş yaparken, gezip dolaşırken o uyumsuzluk hep oradaydı. Etiket fiyatlarında, edilen sohbetlerdeydi. Bayan Paredes ve Lucilla'nın bu ilişkiyi kabullenmelerinin zaman alacağı kesindi. Onların oldukça farklı yapıları ve Derin'in dediğim dedik karakteri birbirlerine oldukça zıttı. Yine de bir şekilde su akacak ve yolunu bulacaktı. Çünkü Derin ve Peter birlikteliklerini yürütmekte, annesi ve kardeşi ise Peter'ın yanında olmakta kararlıydı.

 

***

Ayy hoşt 💅

Loading...
0%