Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@mylavanta_5

Herkese merhaba öncelikle kitabıma şans veren herkese teşekkür ederim. Bu benim bu platformdaki ilk kitabım o yüzden bir hatam olursa lütfen bana söyleyin de düzeltiyim. İnşallah beğenirsiniz hikayemi. Hadi başlayalım.


Timur abi: Beni mi özledin?

Ben bu mesajla uzun uzun bakışıp ne yazacağımı düşünürken kızlar kendi aralarında gülüyorlardı. Komik olan bir şey yoktu ama bu durum onlara komik geliyordu anlaşılan.

"Yeterr! Gülmeyin artık yaa. Ne yazıcam ben bir şey söyleyin"

"Kanka kasma bu kadar yaa. Oyun oynuyorduk bana da bu görev geldi yazdım de ne olacak sanki? "

"Hmm söyleyim de abime söylesin o da benimle oyun oynuyorlar diye. "

Derya şöyle bir düşündü. " yok kanka bence söylemez ben eminim sen yaz ona oyun oynadık de"

Pek tatmin olmasam da yazmak zorundaydım çünkü mesaj görüldü de kalmıştı. Hemen whatsapp'a girip;

"Abi valla oyun oynuyorduk bana da , sana yazma görevi çıktı. O yüzden öyle yazdım. Abime söylemezsin demi? 👉👈"

Sondaki emojim benim masumiyetimi simgeliyordu. Küçük masum çocuklar olur ya hahh işte ondan. İnşallah Timur abide masum olduğumu anlar bana kıyamazdı.

Zaten o bana normalde de kıyamazdı ama bazı suçlarımı abime şikayet etmişliği de yok değil hani. Mesela orta okulda bir çocuk bana sürekli mektup yazıp veriyordu ben istemiyordum ama o ısrarla peşimi bırakmıyordu. Bende ona bir mektupla cevap veriyim ve bir daha yazmasın diye mektup gönderdim

Tabi tam o sırada Timur abi de görmesin mi? Çok sinirlenmişti sebepsizce. Ve abime söylemişti. Abim bu zamana kadar beni hiç dövmedi ama hep ceza verdi. O çocuk yüzünden de 2 hafta sonu çıkamamıştım dışarıya.

Basit bir şey gibi görünebilir ama benim için büyük bir şeydi. Hafta sonu bütün çocuklar toplanır eğlence yapardık. Bir gün parka gider, bir gün dondurma yemeye giderdik hatta bir gün tüm çocuklar harşlık biriktirip lunaparka gitmiştik.

Neyse konumuza dönelim. Ben sitresle ne cevap vereceğini beklerken beyza ile derya hâlâ gülüyordu.

"Gülün siz gülün, sizi de görücem "

Beyza" kusura bakma canım ama ben sıramı savdım. Gerisini derya düşünsün"

Derya "hemen sattı beni yaaa şuna bak bir de ikiz olacak "

Onlar tartışırken bildirim geldi. Hemen açıp okumaya başladım.

Timur abi: Gerçekten buna inanmalı mıyım?

Ceylan: İster inan ister inanma. Hem ben sadece sana yazmıyorum herkese yazıyorum, bunda kızacak ne var anlamadım doğrusu?

Bir kaç dakika görüldü oldu. Kızlar hâlâ bende seni satarım, yok senden kardeş olmaz, asıl senden olmaz cart curt tartışması yaparken benim kafam vereceği cevaptaydı. Abime bunu da söyler miydi aceba?

Kardeşin bir oyun oynuyor, öyle millete yazıyormuş derse ne yapacaktım?

Gerçi millete yazdığım da yoktu sadece Timur abiye yazmıştım ama olsundu bunu bilmese de olurdu.

Timur abi: sen başkalarına da mı yazıyorsun 🤨

Tırnaklarımı yemeyi bırakıp hemen bende bir cevap yazım aceleyle. Gerçeği söylemezsem boka batacaktım belli.

Ceylan: off tamam abi yaa kimseye yazdığım falan yok. Biz tiktok videosu çekiyoruz ve bana da abinin arkadaşına yaz görevi geldi bende sana yazdım. Valla oyun amaçlı. Rahatsız olduysan bir daha yazmam merak etme 🙎🏻‍♀️

Emojilerimin ruh halime uyumu mükemmeldi. Hemen yazmaya başladı.

Timur abi: Neden ilk ben geldim aklına? Abinin başka arkadaşı mı yok?

Ceylan: var, ama en samimi olduğu sensin o yüzden. Zaten bir daha da yazmam korkma

Timur abi: korkmuyorum zaten.

Verdiği cevaplar benim sinir kat sayımı artırırken daha fazla uğraşmak istemedim ve telefonu kapatıp masaya koydum. Kızlar hâlâ kâh konuşup kâh tartışırken telefonu masaya koymamla bana odaklandılar.

Derya "ne dedi? "

"Aman ne diyecek sinirimi bozdu. Boş verin hadi çevir

Beyza hızla çarkı çevirdi. Çark döndü döndüü deryaya gelince durdu. Benden kocaman bir kahkaha patlarken beyza gülüşünü sallamakla meşguldü.

Derya " off hayır yaa! Olamaz kabul etmiyorum asla yazmam ben salağa"

Çark deryanın üzerinde durmuştu ve deryanın görevi eski sevgilne ben evleniyorum yaz mesajı atmaktı. Derya isyan edip olduğu yerde tepinirken ben gülüşümü zorla durdurup;

"Ohh canıma da değsin ya siz miydiniz bana gülen oh olsun "

"Yazmam valla da yazmam "

Deryanın bu kadar çabalamasının sebebi eski sevgilisinin çok takıntılı biri olmasıydı. Eğer ona yazarsa yeşil ışık görecek ve tekrar peşine takılıp bırakmayacaktı. Bunu gayet de iyi bildiği için yazmak istemiyordu.

Aradan geçen 5 dakikanın sonunda deryayı zor şer ikna ettik ve eski sevgilisi egemene yazmaya karar verdi. Telefonu açıp "ben evleniyorum" yazıp gönderdi ve telefonu uçak moduna aldı. Bu mesajı gördükten sonra kırk kere arayacağını biliyordu çünkü.

"Al yazdım mutlu oldunuz mu? Şimdi peşimi bırakmayacak yine peşime takılacak off yaa! "

Bir kaç tur daha oynadıktan sonra sıkıldık ve artık oyunu bitirdik. Annem beni aramış akşam misafir geleceğini ve eve gelmem gerektiğini söylemişti.

Kızlarla vedalaşıp yola çıktım. İstanbul'un sıcağı beni yakıp kavurmak ister gibi yüzüme yüzüme vururken elimi yelpaze gibi sallaya sallaya gidiyordum.

Önüme birden savaş atladı. Nerden geldiğini görmediğim için irkildim ve dudaklarımdan bir çığlık kaçtı.

"Aaağğğ"

Benim çığlığımdan o da korkmuş olacak ki bir iki adım geri kaçtı.

"Ne bağrıyorsun yaa korkuttun"

"Asıl sen napıyorsun maymun musun sen? Şempaze misin de önüme atlıyorsun"

"Ne kadar ayıp bu benzetmeler. Senin gibi güzel bir kıza yakışıyor mu hiç böyle laflar? "

"Uzatma savaş ne istiyorsun? "

Baktı bana öylece. Önce gözlerime sonra dudaklarıma sonra kıyafetime. Beni baştan sona inceledi. İncelemesinden rahatsız olup bir adım geri gittim.

Savaş lisenin son senesi peşime takılmıştı. Küçüklükten beri benı seviyormuş öyle söylüyor kendisi. Ben pek inanmadım ama. Üniversiteye gittiğimde bile tatile geldiğim her zaman karşıma çıkıp beni sevdiğini söylerdi. Abime söylemekle tehdit ederdim ama abimden pek kormmadığı için pek de işe yaramazdı.

"Yapma ceylan, neden peşinde olduğumu biliyorsun. Seviyorum seni"

"Ama ben seni sevmiyorum. Uzak dur benden ya rahat bırak beni"

Ellerimi göğsüne koyup ittirmek ve önümden çekilmesini sağlamak için bir kuvvet uyguladım. Ama o elimi tutup elleri arasına hapsetti.

" napıyorsun yaa bırak! "

"Anla artık seviyorum kızım seni niye kaçıyorsun benden? Neden korkuyorsun? "

"Ne korkması bee ben senden niye korkuyum? Bırak beni çekil şurdan"

Ellerim hâlâ ellerindeyken bir beden ikimizin arasına girdi ve kuvvetle savaşı itip geri savurdu. Savaş elimi bırakmak zorunda kaldı ve iki, üç adım geri gitti.

"Çek ellerini ceylanın üzerinden yoksa kırarım o elini senin"

Ben olayın şoku ile öylece kalırken aramıza girenin Timur abi olduğunu farketmem zor olmadı. Uzun boyu ve heybetli bedeni önümü kapatmış bir dağ gibi duruyordu karşımda.

"Sana ne lan sana ne oluyor "

Savaş hâlâ Timur abiye diklenme peşindeydi ama yanlış adama dikleniyordu. Biliyordum ki kavga etseler Timur abi hiç şüphesiz alırdı bu maçı.

"Sana ondan uzak dur diyorum bu yeterli bir cevap bence "

Savaş benim yanımda Timur abi ile tartışmak istemediği için geri geri gitti ve arkasını dönüp ilerlemeye başladı.

Hep böyle yapardı zaten. Benim korktuğumu düşünür benim yanımda kavga etmezdi. Doğru da düşünürdü çünkü kavgalardan çok korkar, kilitlenir kalırdım. Elim ayağım titrer bilincimi kaybederdim.

Timur abi bana döndü ve gözlerini bana dikti, tam gözlerimin içine bakıyordu. Gözleri çok vahşi bir kurt'u anımsatıyordu. Hafif korktum desem yalan olmaz.

"Ne diyordu sana? "

Sesi sert ama bir o kadar da merak içindeydi. Neden sorduğunu anlamasam da kendimi toplayıp cevap verdim.

"Ne diyecek aman abi yaa nasılsın falan "

Yalan söyledim çünkü beni sevdiğini bilmiyordu. Belki anlamıştı ama hiç kulaklarıyla duymamıştı. Söylediğim yalana inanmış gibi durmuyordu pek korkmalıydım galiba.

Dudakları yavaşça iki yana gerildi. Bu alay dolu bir gülüştü. Bu da demek oluyordu ki inanmamıştı.

"Nasılsın mı? "

"Hmm hmm"

Derin bir nefes aldı, yavaşça verdi. Gözlerini kapattı ve baş parmağını göz pınarlarına bastırdı. Bu hareketi iyi bilirdim. Sakin kalmaya çalışıyordu. Onu sinir ettiğim her an bunu yapardı.

"Ceylan yalan söyleme bana. Adam elini tutuyordu! "

Son kısımda sesini yükseltti ve sıçramama sebep oldu. Ben sıçrayınca bağırdığı için pişman olmuş olacak ki kırılacak bir parçaya dokunur gibi yavaşça omuzlarımdan tuttu.

"Bak eğer seni sıkıştırıyor, bir şeye zorluyor yada rahatsız ediyorsa söyle, saklama"

Daha ılımlı çıkan sesiyle biraz da olsa rahatladım. Artık bana kızmaz sesini yükseltmezdi. Gözleri yumuşamış sesi düzene girmişti.

"Yok abi yaa ne rahatsız etmesi. Önüme çıktı bende korktum ona vurmaya kalktım o yüzden tuttu elimi başka bir şey yok gerçekten. Hem o kim ki beni rahatsız edecek bir şeye zorlayacak? Ben var ya ben adamın burnundan getiririm. Kimse bana bir şey yapamaz "

Dedi köpekten bile korkan kız. Ama köpeklerden korkmam benim suçum değildi. Kim olsa korkardı kocamanlardı. Onları her zaman uzaktan sevme taraftarıydım. Canları yansa üzülürdüm ama yanlarından da geçemezdim. Böyle de bir kişiliktim işte.

"İnanayım mı? "

"İnan inan. "

Baktı bana bir süre emin olmak için sanki gözümü kaçırsam aha yalan söylüyorsun diyecek gibiydi. O yüzden gözlerinin içine içine baktım. Gözleri çok güzeldi. Koyu kahve. İlk defa dikkatli bakmıştım ve onca seneye rağmen yeni fark etmiştim.

"İyi hadi o zaman seni eve ben bırakıyım. "

"Yoo gerek yok ben kendim giderim. Zaten 15 dakikalık mesafe. Yorulma sen"

"Uzatma ceylan abinin yanına gidiyorum bende yürü. "

Daha fazla uzatmadan yola düştüm. Sessiz geçen yolculuk sonucu eve gelmiştik. Annem misafir geleceğini söylemişti ama bana kimin geleceğini söylememişti.

Evin önüne gelince kapıda BMW model bir araba ve kapının önüne dizilmiş bir yığın ayakkabı görünce kala kaldım. Bize kim gelmiş olabilirdi? Bu kadar misafir bizde ne arıyordu?

Timur abi de benle aynı düşüncelere sahip olmuş olacak ki bana baktı. Bilmiyorum dercesine omuzlarımı kaldırıp indirdim. Çantamdan anahtarı çıkarıp kapıyı açtım içeriden sesler geliyordu ama kim olduğu anlaşılmıyordu.

Timur abi arkamızdan kapıyı kapatıp peşimden gelirken salonun kapısına ulaştım. İçeride gördüğüm kişiler ile olduğum yerde öylece kaldım. Bunların ne işi vardı burda?


evet bölüm bu kadardı inşallah beğenmişsinizdir. Müsait oldukça bölüm atmaya çalışıcam. Oy verip kitabımı önerirseniz beni çooook mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

Müsait olunca bir instagram hesabı açıp kitap karakterlerinin parodilerini paylaşmak istiyorum ama sizden yeteri kadar destek görürsem yapıcam bunu. Lütfen bana destek olun 🙏


Loading...
0%