Yeni Üyelik
23.
Bölüm

23. Bölüm

@mylavanta_5

Selamlar. Bu ara biraz işlerim kilit. Müsait olamazsam diye erkenden yazdım bölümü. İnşallah beğenirsiniz.

keyifli okumalar

Gece boyunca gözüme uyku girmedi. Gözümü kapattığım her an aklıma babam olacak o adam ve ailesi geldi. Bize çok uzak değildi, çok yakın da değildi.

Çıksam karşısına beni tanır mıydı? Ben senin kızınım desem yüz mü çevirirdi? Düşüne düşüne beynim uyuşmuştu artık. Sabahı zor etmiştim.

Bir ara uykuya dalmış telefonun bildirim sesi ile uyanmıştım.

Timur: sana göstermem gereken bir şey var lütfen buluşalım.

ceylan: tamam adresi konum at geliyorum

elimi yüzümü yıkayıp üzerime beyaz diz kapağımda biten sade bir elbise giydim. Hava zaten sıcaktı pantolonla tişörtle uğraşamazdım.

Spor ayakkabılarımı da giydikten sonra çantamı alıp çıktım. Annem arkamdan seslendi.

"Ceylan kahvaltı yapmayacak mısın? "

"Hayır anne Timur'un yanına gidiyorum onunla yerim bir şeyler "

Kapıyı kapatıp çıktım. Attığı konum sahil kenarıydı o yüzden biraz yürür sonra otobüse binerdim. Burası dün gittiğim sahilden farklıydı.

Kafamdaki düşünceler ile ilerlemeye devam ettim. Timur'u seviyordum ama o da beni bırakır mı korkusu vardı içimde. Babam bırakmıştı ama babam annemi sevmiş miydi?

Sonra başımı olumsuzca salladım. Timur beni bırakmazdı. Ona güveniyordum. Dün sinirlenmiştim evet ama sinirliydim. Yanımda birini aramış bulamamıştım bunun siniriydi. Geçti.

Sahile gelip başımı kaldırdığımda çok güzel bir manzara beni karşıladı. Önümde bir yol vardı ve yolun kenarlarına süs geçit yapılmıştı. Üzerinde mor pembe çiçekler vardı. Yürüdüm ve geçitten geçtim. Bazı noktalara balonlar sabitlenmiş, yere de güller atılmıştı. Yol bittiğinde "Benimle evlenir misin? " yazılı kocaman bir arka plan duruyordu.

Ben neye uğradığımı şaşırırken arka planın ordan Timur çıktı ve yanıma geldi.

"Dünkü işim buydu aslında. Sana evlenme teklifi edicektim ama olmadı. Gerçi seni akşam getirecektim ama bana kızgınsın diye erkenden çağırdım. "

"Timur " diye Timur'a döndüm.

"Benim senden önemli bir işim olamaz ceylan. Dün bile senin için uğraşırken senin beni yanlış anlaman biraz üzdü doğrusu. Dün başına ne geldi bilmiyorum ama ben hep senin yanındayım"

Gözlerim dolu dolu sarıldım Timur'a. O da bana karşılık verdi hemen. Beni bir tur etrafımda döndürüp yere bıraktı. Ondan ayrılınca gülümseyerek baktı bana ve önümde diz çöktü"

"Şimdi dün ne yaşadığını sorucam ama önce soruma cevap vermeni istiyorum. Ceylan bir ömür benimle olmaya, benimle evlenmeye var mısın? "

Gözlerim dolmuştu. Ben neler düşünürken o benim için çabalamıştı, yine. Bir cevap vermem gerekiyordu. Timur beni seviyordu, beni asla bırakmazdı biliyorum. Bu yüzden cevabımı geciktirmedim.

"EVETT"

Ardından ayağa kalktı yüzüğü parmağıma taktı ve sıkıca sarıldı bana. Bir dakikalık sarılmanın ardından biraz uzaklaştı ve dudaklarını benim dudaklarım ile buluşturdu. Ben ne yapacağımı bilmez bir şekilde sadece onun öpüşünü hissetmeye çalıştım. Sıcak ve narindir. Bu bizim ilk öpücüğümüzdü, ve benim aklımı o an başımdan aldı.

Biz sevgili olalı çok olmamıştı. Ama neyi bekleyecektik ki? Zaman uzadıkça ilişkimiz hasar alıyordu. Beklemek bize zarar verirdi sadece. Bu yüzden artık beklemenin de bir faydası yoktu.

"Şimdi anlat bakalım dün ne oldu? "

Gülümsemem yüzümde dondu ve giderek soldu. Aklıma babam ve ailesi geldi. Timur da babam gibi olmazdı demi? Hayır olmazdı.

Timur'u da aldım ve yola oturdum. Yol tahtadandı bir şey olmazdı. Oturacak başka yerde yoktu zaten. Sesini çıkarmadan istediğimi yaptı ikiletmedi.

"Dün" dedim ne diyeceğimi bilmez gibi. Tırnaklarımla oynamaya başladım. Elleri ile elimi hapis etti. Başıma bir öpücük bıraktı destek olmak ister gibi. Ardından bir elini belime attı ve beni kendine çekti. Artık ona yaslıydım.

"dün babamı gördüm. "

hâlâ bekliyordu. Anlatmamı, cümlemi bitirmemi. Timur bilirdi benim bir şeyi anlatırken yorulduğumu gücümün tükendiğini. Küçükken de böyleydim. Bir şeyi anlatırken dinlenerek anlatırdım.

şimdi de dinleniyordum. Timur belimi okşuyor başıma sayısız öpücük bırakıyordu, bana destek oluyordu.

"Yanında ailesi vardı, iki kızı birde eşi. O kadar mutlu duruyorlardı ki. Babam bana hiç balon almamıştı ama o kızın elinde balon vardı. Saçını okşuyordu benim saçımı hiç okşamazdı elimi tutmazdı. O kızın elini tutuyordu Timur anlıyor musun? "

gözümden bir damla yaş düştü ve dudaklarımdan bir hıçkırık kaçtı.

"Şşşş tamam bak ben yanındayım, abin, annen, arkadaşların hepsi yanında. Bir kişi yok diye bu kadar yıpratma kendini. Senin ailen biziz."

"dün yağız dedi ki eğer intikam...." sözümü yarıda kesti.

"Sakın ceylan! Sakın böyle bir şey yapayım deme. O şerefsizin lafına inanıp da gaza gelme. Bu zamana kadar sizi düşünmemiş bir adamın karşısına çıkıp ne diyeceksin hem. "

" bilmiyorum " bir hıçkırık daha kaçtı. Hayatım alt üst olmuş gibi hissediyordum. Berbattım. Ama iyiki yanımda Timur vardı. Dün yoktu ama bu gün vardı.

"kesin uyumadın da sen? "

Hayır manasında başımı salladım. Dün düşünmekten uyuyamamıştım. Yalnızdım, üşüyordum.

"Hadi kalk bana gidiyoruz "

"napıcaz? "

yüzüme bakıp sırıttı.

"ne yapmak istersin? "

koluna bir tokat çarptım. Bir kahkaha attı ve gülüşü bitince konuşmaya başladı.

"sende iyice fesat olmuşsun haa. Dün uyumamışsın ya gidip uyuyacağız ceylan hadi "

ben yerden çantamı alıp Timur'un arabasına ilerledim. Aklıma arkadaki organizasyon gelince Timur'a döndüm.

"eee burası ne olacak? "

"malzemelerin sahibine haber veririm gelir toplarlar yürü sen"

arabanın yanına gelip ön koltuğa oturdum. Timur da yanıma bindikten sonra arabayı çalıştırdı ve eve sürdü.

Eve geldiğimizde kapıyı açıp önden benim geçmemi bekledi. Hemen girdim içeri. Yol boyunca tek taşıma bakıp durmuştum. Bende bir şeyin bokunu çıkarmak huy olduğu gibi bunun da afedersiniz bokunu çıkarmak üzereydim.

yine elimi kaldırıp bakarken önümdeki sehpaya takılıp sendeledim. Tam düşecekken Timur beni hemen belimden yakaladı. Yüz yüze gelmiştik, sıcak nefesi yüzüme vuruyor içimi gıdıklıyordu. Bakışlarım saniyelik dudaklarına kaydı. Hemen gözlerimi gözlerine çıkardım. Yüzünde memnun olmuş bir ifade belirdi.

doğrulup beni de kendi ile beraber doğrulttu ve benden ayrıldı.

"Beni bu kadar öpmek istediğini bilseydim daha önce öperdim"

utançla gözlerimi kaçırdım. Tamam biz sevgiliyiz diyorduk ama aramıda hiç öpüşme olayı geçmemişti. İlk olunca normaldi yani utanmam.

​​​​​​Timur odalardan birine girip bir yastık ve bir battaniye getirdi. Koltuğu biraz öne çekip yaslanma yerini arkaya yatırdı. Yastığı koyup beni de yanına çağırdı.

hemen koltuğun dibine uzandım, Timur da yanıma uzandı ve battaniyeyi üzerimize örttü. Ben onun göğsüne başımı koymuş yatıyordum o da belime sarılmış saçımı kokluyordu.

"Şu kokunu dğnyaları verseler değişmem " derin bir nefes aldı. Bu söylemi hoşuma gitmişti ve ufak bir kıkırtı kaçtı dudaklarımdan. Beni kendine daha çok çekti.

"Hadi artık uyu. Uyu da büyü"

başımı kaldırıp ona baktım.

"ben zaten büyüdüm"

"tabi tabi hâlâ köpeklerden korkan bazen çocuk gibi konuşan ve tatlı yaramaz çocuk olman dışında büyüdün"

bunları aklında tutması beni mutlu etmişti. Evet köpeklerden korkuyordum, evet bazen çocuk gibi de konuşuyordum ama her zaman değil. Tatlı mıydım bilmiyorum ama sakarlık yaramazlıktan sayılıyorsa evet yaramazdım.

Timur'un yanına yatınca mayışmıştım resmen. Uykum da olduğu için gözlerimi kapattım ve kendimi uykuya teslim ettim.

​​​​​​*****

"Tamam uyanınca ben sana haber veririm.... Görüşürüz "

kulağıma Timur'un sesi geldiğinde uykum yavaşça açıldı. Gözlerimi araladığımda telefonu kapatmış sehpaya bırakıyordu.

"uyanmışsın güzelim "

yavaşça yataktan kalktım. Uyku mahmuru gözlerim ve uykulu sesimle

"o kimdi? " diye sordum.

"Abin. Seni aradı açamadım, beni aradı sonra da. Merak etmiş"

"anlattın mı? "

biraz bekledi. Babamla ilgili ona anlattıklarımı abime anlatmış olabilirdi. Ki anlatmışsa da kızmazdım ona çünkü benim cesaretim olsa zaten o akşam anlatırdım ama abime anlatamamıştım. Belki bana kızacak belki de birdaha onu görmeyim diye uyaracaktı. Abim babamı severdi bu durumu ona anlatmaya bu yüzden cesaretim yoktu.

"Anlattım" diye cevap verdi. "Kızdın mı? "

"Hayır"

yanıma gelip alnıma bir öpücük bıraktı.

"Bak ne diyorum hazır akşam olmuşken bir şeyler yeyip film izliyelim mi? "

başımı dışarıya çevirdim. Hava kararmıştı. Kaç saat uyumuştuk bilmiyordum ama bu fikir kulağa hoş geliyordu.

"olur "

"o zaman sen burayı topla bende pizza sipariş veriyim. Sonra mısır patlatır film izleriz "

fikrini onayladım ve kalkıp battaniyeyi topladım. Timur'un odasına bıraktım, kanepeyi düzelttim. Timur'la konuşmak iyi gelmişti. Dün yağız bana intikam almamı söylemişti ama timur'la konuştuktan sonra bu fikir bana çocukça gelmeye başlamıştı.

sinirliydim ona hesap sormak istiyordum ama ne diyeceğimi bilmiyordum. Yıllar sonra onu görmüş olmam bir şey ifade etmiyordu, yine görmezdim eskisi gibi olurdum.

Pizzalarımız geldikten sonra önce yemeğimizi yedik sonra da ben mısır patlattım. Timur da film seçti. Çok güzel bir aksiyon filmi bulmuştu. İki kız yüksek bir kuleye çıkıyor orda mahsur kalıyordu.

normalde aksiyon filmi çok sevmezdim ama bu film dikkatimi çekmişti ve çok gericiydi. Bayılmıştım.

film bittikten sonra ayağa kaktım.

"Ceylan yaa seninle uyumak çok güzeldi, bu gecede burda kalsana "

"olmaz abim izin vermez. Hem senin burda yattığımı söyleyince kızmadı mı? "

"ilk başta kızdı ama yaşadığın olayı anlatınca... " devamını getirmedi. Eve gidince abimle konuşacaktım belli. Bakalım ne diyecekti bana.

Timur beni evin önüne getirdi. Arabadan inmeden önce Timur'a döndüm.

"Herşey için teşekkür ederim. Herşey çok güzeldi. "

"Bana göre güzel olan tek şey sendin"

Gülümsedim. Bu adam sevilmez miydi?

Ben yaklaşıp yanağına öpücük bırakacakken birden bana döndü ve dudaklarımızın birleşmesini sağladı. Hâlâ alışamamıştım bu temasa. Miğdemin duvarlarına sayısız kelebek çarparken, içim karıncalanırken yavaşça ayrıldım.

"orta okulda mıyız ceylan yaa yanaktan öpmek nedir? "

"Abim görseydi görürdün sen"

"Görsün. Abinden korkan mı var? "

ben gülerek vedalaştım ve arabadan inip eve doğru yürümeye başladım. Annem bu saatte kesin uyumuştu ama abimin beni beklediğini biliyordum. Salonun ışığı açıktı.

kapıyı arkamdan kapattım ve salona geçtim. Abim oturmuş televizyon izliyordu.

"Abi" diye seslendim. Başını kaldırıp bana baktı.

"Gel ceylan otur seninle konuşacaktım bende "

"ne konuşacağını biliyorum" geçip koltuğa oturdum. Abim çok sabırsızdı anlaşılan ki beklemeden sordu.

"Neler oldu dün? "

Bu sefer Timur'dan cesaret almıştım. Gözlerim dolmadı hiç bir duygu beslemeden anlattım herşeyi. Babamı, yanında eşi ve çocuklarının olduğunu, onları takip ettiğimi, yağızın intikam alırsan yardım ederim dediğini ve Timur'un bu günki babamla ilgili konuşmasını.

Abim sadece dinledi, en sonunda "Bana neden anlatmadın? " diye sordu.

"Nasıl anlatsaydım? Sen çok seviyorsun ya babamı. Bizi bıraktı gitti diye kızarken sende bize kızmadın mı bizi bırakmadı o diye. Şimdi gördüm desem ne yapacaktın? Gidip boynuna mı sarılacaktın? "

"Hayır. Sadece derdini dinlemiş sana destek olacaktım"

Baktım öylece. Abim belki de ilk defa babamın tarafını tutmuyordu. Bunun sebebi neydi bilmiyordum ama bana destek olacağını söylüyordu. Bu benim gözlerimin dolmasına yetti işte.

Abim bana destek olurdu her zaman ama babam konusunda hep tartışırdık onunla anlaşamazdık. Benim tarafımı tutmazdı. İlk defa benim tarafımı tutuyordu.

Yanıma geldi ve bana sıkıca sarıldı. Aradığım destek buydu aslında. Babamdan görmediğim sevgiyi abimden, Timur'dan görmek istiyordum.

"Artık benden bir şey saklama. Ne olursa olsun ilk bana gel. Birdaha benden önce Timur'a gidersen seni kardeşlikten reddederim" dedi ve saçlarımı karıştırdı.

"yaa abi yaa" gülerek saçlarımı düzelttim. Sonra aklıma gelen şeyle elimi kaldırdım ve abime gösterdim.

"Ayrıca geç kaldın. Bak yüzük bile taktı bana "

"LAN! " abim şaşırırken ben çoktan odama doğru koşmaya başlamıştım. Şimdi bilmem kaç tür da bunun için kovalardı beni.

"Ceylan! " diye arkamdan bağırırken odama girdim ve kapımı kilitleyip gülmeye başladım.

*****

Bölüm sonumuz efendim.

Herkese teşekkür ederim kitabımı okuduğu için. Sizleri çok seviyorum var olun

Bölüm nasıldı?

oy vermeyi ve düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın. Yarın Eskişehir'e gidicem bir kaç işimiz var müsait olamaya bilirim. Bölüm gecikirse merak etmeyin elimden geldiğince yazıp atmaya çalışırım.

Görüşmek üzere hoşçakalın :)))

 

​​​​

​​​​​​

​​​​​

​​​

​​​​​

​​​​​​

 

Loading...
0%