Yeni Üyelik
5.
Bölüm

5. Bölüm

@nehirruya

"Çünkü ben seni ihtiyaçtan öte arkadaşım olarak görüyorum. Bu yüzden seni her yerde görmek istiyorum. Acaba Kiraz benimle takılmak ister ki?"

Kiraz'ın dolan gözleri gitmiş yerine ışıl ışıl gözleri gelmişti. Annesi onu ihtiyaç olarak görüyordu aynı benim annem gibi. Ne tiksinç bir şey bu. Ben düşüncelere dalmışken .aklına ne geldiyse Ege'nin gözlerinden sinsi bir parıltı geçti. "Gün ışığı madem siz dostsunuz o zaman dostunu uyutmaya ne dersin? Ben uyutamıyorum çünkü meleğimin uyku problemi var."

Tam bir şey diyecekken Kiraz'ın uyarı dolu mırıltısını duydum. Annem böyle sorunlarımızı anlatırsak insanların bizden uzaklaşacağını söylerdi abiciğim bu yüzden rahat uyuduğumu söyler misin? Dedi. Şaşkınca baktım. Kiraz'ı bu yaşında nasıl olgun bir kıza çevirmişti bu kadın? Kızını kusursuzmuş gibi göstermek istiyordu ama kusursuz olması için doktora bile götürüp çaba harcamıyordu. İç çektim. Ege'nin kucağındaki Kiraz'a biraz daha yaklaşıp pembe yanaklarından öptüm.

"Kiraz yanaklım bunlar düzelecek şeyler. Hem küçükken bende çok zor uyurdum biliyor musun? Bazen saatlerce hikaye anlatırdı babam ama gene uyuyamazdım sonra babam beni doktora götürmüştü. Orada rüyamda gördüklerimi anlatmıştım. Doktorla iki ay kadar görüştüm sonra mis gibi uyudum. Eğer istersen seni kendi doktorumla görüştürebilirim. Ne dersin?"

Kiraz panikle gözlerini açıp Ege'ye baktı. Ege de çaresiz bir sesle gerek yok diye mırıldandı. Sanırım onun da annesi doktorlarda adı geçsin istemiyordu. Bende babamla gizlice gitmiştim.

"Peki Kiraz bana anlatmak ister misin neden uyuyamadığını?"

Kiraz iyice gerildiği için sustum. Konuyu değiştirmeye karar verdim ama bu konuyu da öğrenecektim. Benden bir şey sakladıkları kesindi.

"O zamaaaan gecemiz başlasıııın. Kiraz aklıma ne geldi? Bizim seninle Gumball dizimiz yarım kalmıştı hadi izleyelim birlikte."

Ellerini çıprtı. Minik ellerini bana uzattı. Gidelim demeye çalışıyordu. Bende evin anahtarını alıp kapıyı kilitledim. Onlarla birlikte yukarıya çıktım. Kiraz üzerini değiştireceğini söylerek odasına gittiğinde ben ve Ege yanlız kalmıştık.

"Bu ne zamandır devam ediyor?"

"Ne?"

Anlamsızca baktı. Ege de yorgun gözüküyordu. Herhalde dün uyutamadığı için Kiraz'ı uyuyamadı.

"Uyku sorunu?"

Sorduğum soruyla anlamış gibi kafasını eğdi. Hoşuna gitmiyordu sormam ama çözüm odaklı da davranmıyorlardı. Uyku sorunu o yaştaki bir çocukta gözükmemesi lazımdı. Büyümesini engellerdi.

"Küçüklüğünden beri devam ediyor. Çabuk uyuyamıyor bende onun için bitki çayları yapıyorum. Çabuk uyutuyor diyorlar ama işe pek yaramıyor."

"Belki ben uyutmayı başarabilirim. Belki de istediği şey anne şefkati gibi birinin ona sımsıkı sarılmasıdır."

"Belki de."

O sırada içeriye Kiraz koşarak girmişti.Üzerinde ilk defa Kirazlı bir şey yoktu. Gumball pijamaları vardı.

"Ben geldiiiim."

"O zaman kollarıma atla fıstık."

Kiraz kollarıma gülerek atlamıştı. Kollarımı beline sardım. En sevdiği yer balkonmuş. Ödevlerini hep orada yaparmış ve Ege de uyutmaya balkonda çalışırmış. Balkonları çok güzeldi. Yerlerde renk renk puf, pufların arşısında televizyon, televizyonun yanlarında da Kiraz'ın çizdiği resimler vardı. İçim ısınmıştı ve burulmuştu çünkü benim abim de küçük yaşta beni evde bırakıp yurt dışında okuyacağım diye gitmişti. Şimdi de yanına çağırıyordu. Gitmek istememiştim çünkü ona kızgındım. Kirazla Gumball izlerken Ege bitki çayı yapıp getirmişti. Gözlerinin altı kızarmıştı. Biraz da ağlamış gibiydi. Kardeşinin bu durumu onu fazlasıyla üzüyor olmalıydı.

Biz bitki çaylarımızı içtik. Kiraz'ın dört saatte beşinci çayıydı ama hiç esnemiyordu. Telefonumun sesiyle ikisi de bana döndü. Murat arıyordu. Ne kadar açmak istesem de bunu yapamazdım. Bu durumu onunla paylaşmalıydım. Buraya gelir gelmez hemen beni uyarmıştı. Kimseyle yakın olma. Okul başka ev ortamları başka cadım. Sen burayı İzmir gibi sanma demişti. Şimdi ilk günden yerde kanlar içinde bir adam gördüm ve kardeşiyle ilgileniyorum çünkü kendime yakın gördüm diyemezdim.

Bu yüzden ilk defa Murat'ı meşgule attım. Bir anda Kiraz kalpatmıştı televizyonu. Mırıldanarak ben çok sıkıldım dedi.

"Resim mi çizsek Kiraz?"

Sorduğum soruyu düşündü sonra da çizmek istemediğini söyledi. Sohbet edelim dedi. Kirazla okuldaki arkadaşlarını çekiştirirken telefonuma arka arkaya mesajlar düştü.

- Cadım meşgule attığına göre işin var yazayım dedim ben bugün gelmezsem korkar mısın?

- Alperen çok içti.

- Yani içti derken gece kulübüne gitmedik. Kendisi içip bizim oturduğumuz kafeye gelmiş.

- Ben gelecektim de hıyar kötü durumda yoksa seni yalnız bırakmam biliyorsun.

- Darılır mısın bana? Bu da sorumu tabii ki. Geliyorum ben şimdi. İkinci günden arkadaşlarda kalma olmaz.

Mesajlardan sonra ufak kıkırdadım. Murat çok düşünceli biriydi. Her arkadaş birbirlerini kıskanırdı hem de çocukluk arkadaşımsa daha da kıskanırdım yani. Haklı değil miyim? Aktif olduğu için hızlıca Korkmam Çillim. Kötü durumdaysa yanında kalman daha iyi diye mesaj attım. Muratta bana cadı emojisi ve kalp emojisi attı. Bende gülücük emojisi attım.

Kiraz merakla telefonuma bakıyordu.

"Arkadaşımla birlikte kalıyoruz evde de Kiraz. Murat bugün gelmeyecekmiş mesaj attı. İleride seni onunla da tanıştırırım istersen."

"Yani sevgilin mi var?"

Sanki bunu Ege de merak eder gibi elinde Kirazla konuştuğumuzdan beri düşmeyen telefonu kenara koydu.

"Hayır sevgili değiliz. Biz çocukluk arkadaşıyız. Her şeyimizi birlikte yaparız."

Kiraz anladığını gösterir gibi kafasını salladı. Egeyle Kiraz'ı üç saate yakındır uyutmaya çalışıyorduk ama uyumuyordu artık uyuyamadığı için de ağlıyordu. Ege de bir köşede göz yaşlarını döke döke bitki çayları yapıp getiriyordu. Bir anda aklıma küçüklüğümde babamın beni uyutması geldi. Kiraz'ı kucağıma alıp puflara geri oturdum. Ağlak suratlımın kafasını kalbime koydum. Babamın bana yaptığı gibi saçlarını okşuyordum. Küçükken rüyalardan korktuğum için ben yanındayım rüyalarını kovarım kızım diyordu. Acaba Kiraz da benim gibi yaşadığı bir olayı unutamıyor olabilir miydi?

"Kiraz ben buradayım canım. Eğer rüya görmekten korktuğun için uyuyamıyorsan yanında olduğumu ve rüyana ne giriyorsa onu yok edeceğimi bil."

Bana gözlerini kırpıştırarak baktı. Bunu bir şeylerden kaçarken çok yapıyordu. Bir şey demeden geri kalbime kafasını koydu. Babamın bana anlattığı masalı anlamaya başladım. Ege de battaniye getirip üzerimize örttü. Kiraz üçüncü hikayede uyumuştu. Ege telefonu çaldığı için içeriye gittiği için kalkamıyordum. Ege'yi beklerken göz kapaklarım daha fazla dayanamadığından kapanmıştı. Rahatsızca uykuya dalmıştım.

Yorumlarınızı ve oy vermenizi bekliyorum canlarım. Sizin varlığınızı hissetmek beni mutlu ediyor.

Sizce kitap nasıl ilerliyor?

Ege ve Alina nasıl?

Kiraz ve Alina uyumunu nasıl buldunuz?

Loading...
0%