Yeni Üyelik
1.
Bölüm
@nergizmis8

 

 

 

Celo boluz ,Sasa / Ay dilbere.

 

 

 

Ben Dilber Mardin'in sayılı büyük aşiretlerinin küçük kızlarıyım .Henüz 19 yaşımda bir mecburiyete mahkum edildim. Daha hayallerim varken başkasının yazdığı oyuna oyuncu oldum ve buna mecbur bırakıldım .

 

 

 

Bu sene üniversite senemdi hukuk fakültesi öğrencisiydim . 4 yıllık egitimimin 1. yılını bitirdim . Hayallerime adım adım yükseliyordum ta ki memleketime abimin düğünü için gidip, babamın "berdel olacak senide gülşahın kardeşiyle evlendireceğiz " sözlerini kulaklarımda işitene dek.

 

 

 

O an ne yapacağımı bilememiştim abim düğününe 2 gün kala telefonda arayıp beni alel acele çağırmıştı ve sonraki gün oraya varmıştım.Abimin düğününe 1 gün kalmış babam bana bunları yeni anlatıyordu .

 

 

 

Kimse tam anlatmadı ne olduğunu en son babam çaresiz bir şekilde kaldığımı anlayınca yanına çağırdı tam anlatmak için ve bende gittim yanına abilerim Mustafa ve Hozan ile birlikte konuşmaya başladı.

 

 

 

Babam agir ağa "Kızım biliyorum şaşırdın hiç beklemiyordun ama yapmak zorundayız bir zamanlar olan borcumuz yüzünden söz verdik ve seni berdel karşılığında şervan ağanın ortanca oğlu bawer ağa ya vermek zorundayız " dedi .

 

 

 

Hozan abim " bacım biliyorum zordur ama ben sevdim ve kaçırdım gülümü e zaten bizim kaçırma olayı olamasa da evlenmek zorunda kalacaktın bawer ile o yüzden gel kabul et bende mutlu olayım sende " diyerek sözü üstlendi.

 

 

 

Mustafa abim ise " evlenmek istersen evlen istemezsen arkandayım kaçmak istersen yardım ederim gülüm yeterki sen mutlu ol " dedi .

 

 

 

Ne yapacağımı bilemedim evet istemiyodum ama abim istiyordu onunda mutlu olmaya hakkı vardı ama bu benim hayatımı değiştirerek olmamalıydı .

 

 

 

O an dayanamadım konuştum " abi baba ben naparım tanımadığım biriyle evlenip hem benim okulum var onca yıldır hayalini kurup zar zor elde ettiğim düzenimi nasıl bozabilirim bunun başka yolu yokmu yoksa da bulunur elbet yapmayın etmeyin kurban olayım ben yapamam başka bir ailenin içinde " diye söylendim.

 

 

 

Babam " kızım seni gözümden sakındığımı sen kadar herkes biliyo ve görüyo ben seni onlara emanet edip göndericem senin için ne kadar zor olacağını tahmin ediyorum ama elden bişey gelmiyo inan bana Baweri çok iyi tanıyorum ve abilerinde tanıyor seni üzecek herhangi bir harekette bulunacağını sanmıyorum benim için abilerin neyse Bawer de o dur yani demem o ki o seni kolay kolay üzmez veyahut da kırmaz herhangi bir mesele yüzünden o yüzden içinde bir kuşku kalmasın seni zorlamıyorum ama sonunda abinin canı olduğunu unutma yavrum olurmu" dedi .

 

 

 

Tabi ben o sıra gözyaşlarımı akıtmadan edemedim

 

 

 

Hozan abim gelip beni kendine çekti ve şunu dedi " ne olursa olsun ilk önce kendini düşün beni veya başkasını değil gülüm kararın ne olursa olsun boynum kıldan ince lakin unutma ölürsemde eğer 3 kadına aşık olarak ölücem bunlardan biri anam biri sen biri de gül güzelim o yüzden karar senin bize susma hakkı düşer " dedi.

 

 

 

Daha fazla dayanamadım ve odama çıktım yardımcı Selma teyzenin yerleştirdiği kıyafetlerimden rahat pijama takımı çıkarıp duşa girdim ılık suyla duş almaya çalıştım lakin fazla dayanamayarak dizlerimin üstüne çöktüm .Ağlayarak kendimi rahatlatmaya başladım çünkü içimde biriktirdikçe canım yanacaktı .Bir süre sonra kalkıp giyindim ve yatağıma girdim.

 

 

 

Belli bir süre tavanla bakışıp yaşadıklarımı düşündüm yarın gidip alışveriş yapılacaktı ve ben abim için hayatımdan vazgeçmek zorundaydım çünkü bu hayatta güvendiğim nadir erkeklerdendi abilerim ve babam hu yüzden kabul edecektim.

 

 

 

Biraz daha düşündükten sonra uyuya kaldım.

*****

 

 

 

Sabah uyanamayınca her zamanki gibi yine zozan annem gelip saçımı okşayıp öperek uyandırmıştı beni hazırlanıp aşağıya kahvaltıya indim.

 

 

 

Masa avluya kurulmuştu ve benimde en sevdiğim şey avluda kahvaltı yapmaktı.Masa da babam annem abilerim havin yengem halam ve gereksiz kızı ayşe vardı.

 

 

 

Merdivenden inerken beni ilk farkeden yengem olmuştu beni görünce yüzünde hem mutluluk hemde hüzün geçti demek oluyo ki o da bu olayı duymuştu.

 

 

 

Hemen sofraya geçip oturdum kimseden çıt çıkmıyordu heralde benim konuşmamı bekliyorlardı zaten kararım belliydi bence konuşmama gerek yoktu ama üstümdeki gözleri çekmek için konuşmam lazımdı.

 

 

 

Abilerim bana bakarken söze başladım " benden bişey söylememi istiyorsunuz ama ben ne dicegimi bilmiyorum doğrusu ne onu da bilmiyorum ama şunu söylemek istiyorum abim için en hayırlısı neyse en doğrusu neyse onu yapmak istiyorum evleneceğim kişiyi tanımıyorum ama artık geri dönüşü olmayan bir yola giriyorum fakat bu yolda mutlu mu olurum yoksa mutsuz mu onu bilmiyorum neyse kısa kesicem ben kabul ediyorum artık ne olacaksa olsun alışveriş yapılacaksa yapılsın ama düğün olsun istemiyorum bunu da onlarla konuş lütfen baba ".

 

 

 

" Tamam kızım sen en doğru olanı seçtin ben seninle hep gurur duyacağım ne olursa olsun hep yanında arkanda olucam düğün yapmama düşünceni de karşı şervan ağayla konuşcam yavrum sen şimdi birşeyler ye sonra annen ve yengenle beraber onlarla buluşup alışverişe çıkın tamammı kızım ".

 

 

 

" Tamam baba giderim ama düğünü yapmak isterlerse kararım kesindir bilesin "

 

 

 

" tamam kızım ben hallederim"

 

 

 

Yemeğimi hemen yiyip odama çıktım tabiki hemen ardımdan havin yengem ve ayşe de geldi ben kıyafet seçerken yengem bana üzgün bi şekilde bakıyordu ama ayşe yılanı sinirli bi şekilde bakıyordu neden öyle baktığını anlamadım ve sordum

 

 

 

" hayırdır ayşe bi sorun mu vardır ne öyle bakıp duruyosun "

 

 

 

"Bişey olduğu yoktur sadece yıllardır ortalardan kaybolup bi anda gelip sevdiğim insanı elimden alıyosun oruspu gibi ondan öyle bakıyorumdur."

 

 

 

Kullandığı kelimeler çok kırıcılardı ve çok ağrıma gitti çünkü yapmadığım şeylerle suçlanıyordum üstelik kocam olacak adamda gözü vardı ama bundan yeni haberim oluyordu .

 

 

 

Tam saçına asılcaktım ki yengem tuttu beni biliyordu tutarsam sağ çıkmazdı elimden o yüzden hemen olaya el attı ve ayşe'yi susturdu.

 

 

 

Alışveriş için kıyafet bulamıyodum ve yengem de bana karar vermem için süre tutuyodu bulmazsam kendi dolabından verecekti en son bir elbisede gözüm takıldı ve elime aldım dizime kadar gelen bordo saten bi elbiseydi ne çok sade ne de abartıydı .

 

 

 

Giyinip makyajım için yengemden yardım aldım çünkü fazla yapmazdım ve de bilmiyodum yapmayı tabi o sırada ayşe yellozu da boş boş bakıp çıktı odadan makyajım ve saçımda hazır olunca kendime son kez bakıp yengeme döndüm ve beni beğeni ile süzdü

 

 

 

"kız dilber sen ne kadar da güzelmişsin be çiçeğim az daha bakım yap valla çok güzelsin güzelliğine yazık etme " dedi bende o sıra utanmakla meşguldüm çünkü en ufak güzel sözde hemen utanır çekinirdim .

 

 

 

Son kez bakıp aşağıya indiğimde yengemde hazırlanmaya gitti abimleri görünce yanlarına gidip annem ve yengemi bekledim o sırada abimlerde beni izlemekle vakit geçiriyordu .

 

 

 

Hozan abim " gülüm ne kadar güzel olmuşsun sen böyle gerçi sen hep güzeldin ama biraz daha güzelleştin he " dedi.Mustafa abim de beğeni dolu bakışlar ile bakıp beni yanına çağırdı gidip hemen yanına oturdum ve bana sarsılmasına izin verdim .

 

 

 

Saçıma ve şakağıma bir öpücük bırakıp beni kendinden ayırdı yüzüne baktığımda gözünün dolduğunu gördüm ve benimde gözüm doldu Hozan abime kızgın olduğunu biliyordum çünkü benim böyle mecburiyetten evlenmemi istemiyordu.Hemen gözünü silip avluya baktı ve gelen yengemi görüp memnuniyetle sırıttı .

 

 

 

Kendisi çok aşık bir adamdı ve yengem çuval giyse bile hayran dolu bakışlar atardı ona .Yengeme baktığımda mavi çiçekli midi boy yırtmaçlı bir elbise giymiş melek gibi görünüyordu.Yanımıza geldiğinde annem de gelmişti ve Hozan abimle beraber yola çıktık Gülşaha da alışveriş yapacağımız için Hozan abim gelmek istedi.

 

 

 

Aslanlarla çarşıda buluşacağımız için direkt belirlenen yere gittik ve bi süre sonra onlarda geldi.Meşhur bawer ağayı henüz görmediğim için tanımıyordum ama yanlarında zaten bir erkek vardı ve sanırım oydu ama yaşı küçük duruyordu .

 

 

 

Devran hanım ve annem birbirlerine abim hiç kız kaçırmamış gibi sarıldılar. Bi süre konuştuktan sonra alışverişe başladık lazım olan şeyleri aldık ve geriye yüzükler iç çamaşırları ve yatak odası takımı kalmıştı .

 

 

 

İç çamaşırı için koca bi mağazanın önünde durduklarında utancımdan gidemedim tabi bunu farkeden yengem ve gülşahtı annemler henüz farketmemisti .

 

 

 

Ama gülşahta benle aynı durumda olduğu için yengem olaya el attı ve annemlere yönelik konuştu." Annelerim siz isterseniz bı çay kahve içmeye gidin devamını biz halledelim" dedi .Annemler olayı anlayıp kabuk ettiler ve annem devran hanım hozan abim ve müstakbel kocamla gittiler tabi bu sırada kocam olacak kişiyle henüz hiç bişey konuşmadık .

 

 

 

Biz alışveriş yaparken biricik yeğenim asya da peşimizden geliyodu ve halasına aşık bir kızdı ve halasıda ona aşık bir halaydı . Yengem fazla abartı olan gecelikler ve iç çamaşırlarına bakarken ben ve Gülşah sade olanlara bakıyorduk ama yengem malesefki izin vermiyordu almamıza onun degimiyle illaki kocamızı baştan çıkarıcı şeyler olmalıymış .

 

 

 

En son yengemin seçtikleriyle kasaya gidiyorduk ki asya yı etrafta bulumadım yengeme sorduğumda ise buralarda olduğunu söyledi ama bulamadık. Yengem çok endişelenince gülşah yengemi sakinleştirmeye çalıştı ve bende Asya'yı aramaya başladım her yere baktım ama bulamadım en son etrafa bakınırken bir bedenle çarpıştım .

 

 

 

Kafamı kaldırdığımda katran karası gözlerle karşılaştım esmer yüzü sert çehresi ve ürkütücü bakışıyla insanları korkutuyordu .

 

 

 

Biraz geriye çekildiğimde yanındaki bedene baktım ve şaşırdım asya yanındaydı asya beni görünce hemen sarıldı ve halam diyerek ağlamaya başladı .

 

 

 

Ben onu sakinleştirip yengemlerin yanına ilerlerken o adam da yanımdan uzaklaştı hemen gidip yengeme de sarıldı asya ve birlikte ağladılar tabi o sıra annemler gelmiş durumu öğrenmişlerdi .

 

 

 

Sonrada alışverişi bitirmek istemişlerdi ama damat beyimiz yatak odası takımını ve yüzükleri ayarladığı için bize başka iş kalmamıştı ve eve dönmüştük .

 

 

 

Eve döndüğümüzde Hozan abim tek kelime etmedi bende soramadım Bawer o mu diye . En son akşam yemeği yedikten sonra mustafa abim bawerin gelip birşeyler konuşacağını hazırlık yapmamı istedi başta şaşırdım çünkü alışverişte konuşmayan adam burda ne konuşacaktı ki . Gidip çayı ocağın üstüne koyup beklemeye başladım .

 

 

 

O sıra kapı çalındı ve Selma teyze kapıya bakmaya gitti ben gitmedim çünkü istemedim .

 

 

 

Çayları doldurup avluya çıktığımda arkası dönük oturan bawerin yüzünü göremedim. Hiç bakmadan çayları önlerine koyup kafamı kaldırdım ve o an hiç beklemediğim birini gördüm karşımda. Abim " daha önce hiç karşılaştın mı bilmiyorum ama bawer müstakbel eşin" dedi. Bu adam alışverişte asya kaybolup aradığımda çarpıştığım adam dı.. Evet arkadaşlar hepinize merhaba ben Nergiz ve bu benim ilk yazdığım kitap eğlenerek yazdım umarım beğenirsiniz.

 

 

 

 

İyi okumalar .

 

 

 

Yıldızı parlatmayı unutmayın SEVİLİYORSUNUZ KIZÇELERİM🖤🤍

 

 

 

NERGİZMİS1

 

 

 

İnsta. Baye_zagroseofficial

 

 

 

Takip etmeyi unutmayın..

 

Loading...
0%