Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@nisa_nur

Elimdeki kitabi bir sağa bir sola çevirip durdum en sonunda kafamı yere doğru atıp ters bir şekilde halının üzerinde ders çalışan kardeşime baktım. Bu çocuktan olurdu ama benden bir halt olmaz diye geçirdim içimden ben asla okulu sevmezdim kaçmak için yer arardim ve kacardim abim çok ugrasmisti benimle polisle sokak sokak çok aramıştı beni. Kicimin altındaki yastığı alıp bartunun tam kafasına attım çığlık atıp bana bakmasiyla gülümsedim

"Canım sıkılıyor Bartu kalk bir şeyler yapalım" bana göz devirip defterine bir şeyler yazmaya devam etti tekrardan elime gelen yastığı kafasına attım "Of abla sal kurban olam ya ders çalışıyorum" göz devirme sırası bendeydi "Evet yaklaşık üç saattirli... Yeter bak ablan olarak dersi bırakmanı emrediyorum" defterini ve kitaplarını toplayıp oflaya oflaya odasına gitti arkasindan bağırarak oflayip kendimi yere attım çok sıkıldigimi söylemişmiydim

Kapı açılma sesini duyunca kapıya doğru döndürdüm bakisimi ellerindeki poşetlerle içeri girdi abim bana bakıp yüzünü eksitti ve mutfağa döndü bende peşinden kalktım ve ceylan gibi seke seke gittim peşinden " Abi... Abi abi abi"

"Abine sıçayım Gökçe ne var?" Kıkırdamıştim çok çabuk sinirleniyordu ve bu benim en büyük eğlencemdi poşetlerin yanına gidip tek tek bakmaya başladım burda bir yerlerde çikolata olmalıydı "Almadım çikolata" hızlıca abime dönüp şaşkın gözlerle baktım "Nasıl? Niyekine?" Elindeki eti dolaba yerlestiriyor ve asla yüzüme bakmiyordu "Canım almak istemedi" yanına gelip gözlerimi kısarak baktım bakışı saniyelik olarak bana döndü ama umursamadı ve ellerinde olanları dolaba tek tek yerleştirdi "Abi küsmüyüz?" Derince nefes verdi kizmisti bana

"Sence gökçe?" Tek kaşını kaldirmis eli belinde bana dönmüştü "Kızım sen hiç akillanmayacakmisin? Bak kizmiyorum sakince soruyorum bilerek mi ateşe atıyorsun kendini?" Başımı öne eğip ellerimle oynamaya başlamıştım haklıydi. Yanıma gelip elini omzuma koydu bakışlarım ona dönerken yenilmiş bir ifade vardı yorgundu yoruyordum onu çok.


"Ne işin var senin o çocuklarla düzeltme bir kerede yanlısı düzeltme düzeni değiştiremezsin anca böyle dayak yer sabaha kadar nezaretlerde oturursun. Yapma anne ve babam bana güvenerek sizi bıraktı İstanbul'da" Kafam yere eğik bir şekilde dinlemiştim haklıydı sonuna kadar ama bende kendimce haklıydım ne mi oldu? Hemen anlatayım


~İki gece önce akşam saat 11~

Elimdeki gazoz şişesini sallaya sallaya eve doğru gidiyordum canım bir şeyler istemiş ve çıkmıştım dilime dolanan serdar ortaç sarkısıyla ritimli bir şekilde yürüyordum. Herkes akıllanırdı bir serdar ortaç birde ben akıllanmazdım.


"Abi yapmayın lütfen" kulağıma gelen sesle ıslık calmayı bırakmış ve durmustum sağıma soluma bakıp nerden geldiğini çözmeye çalıştım bir tokat sesi gelince sesin geldiği yere doğru ilerledim kendimi korku filmlerindeki sarışın aptallar gibi hissediyordum ama bunun pek bir önemi yoktu açıkcası. Duvarın köşesinden içeri baktığımda en fazla 17 18 yaşlarında olan bir çocuk ve etrafında üç kişi onlarda yaklaşık o yaslardaydilar çocuğu duvara yaslamış dik dik bakıyorlardı çocuk ise kafası yere eğik duruyordu çocuğa baktığımda karşımda bartuyu görmüştüm saniyelik olarak durdugum yerden çıkıp herkesin beni görmesini sağladım.


Naber gençler?" Çocuklar salağa bakar gibi baktılar biri bir adım öne çıktı "İyi ablada sen hayırdır?" Başımı iki yana kınayıcı bir şekilde salladım "O nasıl konuşma hayırdır ne alınırdım valla" kıkırdamıstım elimde gazozu son kez diktim kafama ama atmadım elimde tutmaya devam ettim "Ablacım hadi uza senle işimiz yok"

Bakışlarım aralarına aldığı çocuğa döndü bana bakıyordu korkak ve yaşlı gozlerle elimle yanıma gel işareti yaptım önce sağındaki ve solundaki çocuğa baktı son kez sert bir şekilde gel yaptım ve koşarak yanıma geçti tam içlerinden biri cocugu tutmak icin hamle yapmıstı ki elimde ki şişeyi kafasına gecirmem bir olmuştu. Sonrasını tahmin etmek pek zor değil tabi ki polisler gelmiş ve hepimizi almıştı sabaha kadar nezaretteydim abim sagolsun yetmişti her zaman ki gibi kendisi jandarmaydi onun avantajını kullanmıştım ki zaten çocuklar şikayetçi olmamislardi.


~ŞİMDİKİ ZAMAN~

"Abi valla çocuğu öyle görünce dayanamadım" ellerini yüzüne attı ve sakalını sivazlar gibi yaptı "Dayanicaksin gökce seni son uyarisim yoksa çıkarmam üstüne şikayetçi olsunlar diye elimden geleni yaparım su haline bak her yerin mosmos dudağının kaşının haline bak " yaparmiydi... Yapardı asla düşünmezdi tersi pistir kafamı aşağı yukarı salladım sabır dilenir gibi güldü ve çıktı mutfaktan


Lan çikolata almamış harbi

Kafamı çıkarıp mutfaktan "Abiii" diye bagirmistim "montumun cebinde" demişti aşığım bu çocuğa. Hemen koşarak montunu almis ve ceblerine bakmıştım "iç cebimde" İç cebine de elime atınca bulduğum iki çikolatayla 32 diş sırıtmıstım kıyamazdı abim bana yaaa Bartu'nun odasına gidip kapıyı baskın yaparmıs gibi actım "kaldır ellerını neler yaptıgını biliyoruz"

Salak çocuk tavşan görmüş far gibi bana bakıyordu... Far görmüş tavsanmıydı yoksa neyse ne far ve tavşan işte. Çikolotayı bartuya fırlayıp içeri geçtim televizyonu acıp youtubeden şarkı actım ve kendimi koltuğa atıp çikolatamı yemeye başladım


"Uzaktan yakından yuh çekme bana

Sana senin gibi gibi baktım ise yuh"

Ağzımda çikolata varken hem kafamı sallıyor hemde şarkıyı söylüyordum "Tamamdır kardesım yarın sabah yola çıkarız çocuklarla anca akşam üstü orda oluruz... Tamam tamam... Haber edersiniz eksik bir şey olursa... Cengizler bizden önce orda olurlar... " Telefonla konuşarak gelip yanıma oturan abime bakıyorum sanırım gezmeye götürecekti reis bizi "Tamamdır haberleşiriz yine zaten Görürüşürüz yarın"


"Nereye gidiyoz? " Abim göz devirip kolunun altına kafamı aldı "Gelme dersem gelmemen gibi bir durum olur mu?" Kafamı kaldırıp kınayıcı bakışlar attım "Yazıklar olsun yasin bey siz beni tanıyamamıssınız ben gamsız, yüzsüz, arsız biriyim bana işler mi? " Abim kafasını haklısın der gibi salladı

"Devrem aras'ın mugla Datça'da sahil kenarı gibi bir yerde yazlık evleri var cengiz falan sevgilisiyle gelcek e bende sizinle aras'ında kız kardeşi orda eğleniriz diye Düşündüm" Bir dakika sahil, mugla,datça, deniz, yaz, eğlence "Amaaaann gerçek eglenceeeee" Ayağa kalkıp kıvırmaya başladım abime dönüp "Aşko olaysınnn, harika düşünmüşsünnn"

"BARTUUUU! EŞŞEK BARTUUUU! " Bağırarak bartunun odasına doğru gitdim "Tatile gidiyoz bartuu kalk bırak kitabı terhaneyı"

"Ne tatil mi?" Ne kadar inek bir öğrenci olsanda tatil ve eğlence herkesin kırmızı çizgisi bence "Tatil tabi yasin kral ayarlamıs" Sırıtıp "Amaaaann gerçek eğlenceeeeee" Diye bağırmıstı.Bartunun benim kardeşim olduğunu söylemiş miydim?

Abim bey sabah erken kalkacağımızı falan söyleyip zorla yatagımıza göndermişti annem bitmiş abim başlamıştı yani bunların gözünde hala beş yasında cocuktuk. Yatmadan önce anneme yazdım babannem nasıl diye. Babannem rahatsizlandıgı için babamla annem Rize'ye gitmişlerdi bizide götürmek istemişlerdi hatta baya ısrar etmişlerdi ama abim 26 günlük iznini kullanacağını söyleyip bizi kurtarmıştı. Annemle konuşmamız bitince uyku modunu aktifleştirdim. Nede olsa yarın uzun bir yolculuk ve güzel zamanlar bekliyordu bizi.


Loading...
0%