Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@nisa_nur

"Ya ben hulkmuyum?" Elime tutuşturulan bavula bakıyordum, bunlar ne sanıyordu beni. " Gökce bir kerede mızmızlanma abicim tek indir diyen yok sana, hem senin bavulun hanımefendi" Oflayip beklemeye başladım bartu gelince merdivenlerden zar zor aşağıya indirdik ve arabaya yerleştirdik

"Çok yoruldum" Ellerimi belime atıp arabaya yaslandım "Abla ben sırtıma aldım sen sadece tuttun. Merdivenlerden inerken mi yoruldun?" Göz devirip bartunun kafasına vurup on koltuğa geçtim "Sen ne anlayacaksin salak çocuk" Kapıyı kapatıp direk telefonumu arabaya bağladım ve Spotifyde ki en sevdiğim playisti açtım karışık çala tıklayıp kulağıma dolan "murat boz-aski bulamam ben" Şarkısıyla geriye doğru yaslandim.

Bir süre sonra bartu arabaya binmişti ve abimi bekliyorduk. Abim dış kapıdan gözükünce kafamı camdan çıkardım "Pist yavru çok beklettin ya" Abim yanımdan geçerken kafamı içeriye doğru iteklemisti, bazen benden utandiklarini falan düşünüyordum ama bazeenn.

"AAGGGHH GECELERRR SENSİZ GECELERRR KABUS GİBİ ÇÖKER GECELEEEER AYRILIKLAR VURUR BENİ SABAAHLARI DAAR GECELERRR" Yolculuk başlayalı yarım saat olmuştu nerdeyse ve ben harika sesimle bartuya ve çok sevgili abime konser veriyordum, çok sanslilardi canım ailem.

"ABLAAAAAAAA!" Ağzını kapatan elle neye uğradığımı şaşırdım "Sus artık sus yeter, yalvarırım abla kulağım acidi sus" Bartunun eline vurup sinirle ona döndüm "Hadsiz köpek millet benim sesimi duymak için para öder. Ben sana beleşe söylüyorum gene yaranamıyorum, söylemiyorum be"

"ŞÜKÜR"

Abim ve bartu aynı anda söylediği şeyle sok olmuştum gerçekten insalar çok kötüydü. Iyice koltuğa gomulup kollarımı birleştirdim önümde küstüm işte gebersinler

Bir süre sonra uykuya dalmıştım, beni bu tatlı uykudan uyandıran şey abimin bağırması olmuştu "Salakmısın sen cocuk niye demiyon döncektik diye? " ne olduğunu bir süre anlamaya çalıştım "Ya abi valla fark etmedim dönüşü sonradan cikti" Hahaha bartu dönüş yolunu soylememisti abim kıpkırmızı olmuştu yaklaşık dort saattir araba kullanıyordu haliyle zaten sinirliydi şuan kafasından ateş çıkma bölümüne gelmişti.

Abim söylene söylene geri donmustu geldiği yirmi dakikalık yolu bu sıra içinde bartuya her saniye sövüyordu, yazık.

Uzun bir yolculuğun ardından mugla Datça'ya gelmiştik dokuz saatten fazla sürmüştü yol belim tutulmuştu. Abimler bavullari çıkarırken geldiğimiz evi inceledim. İki katlı süt beyazı renginde büyük bahçesi olan bir evdi çok tatlı duruyordu, bavullari alip eve doğru yuruduk "Yasiinnn kardeşim hoşgeldin" Abim yaşlarında esmer uzun boylu ve yapılı bir abi vardı yanında ise sarışın zarif bir kadın bize doğru geldi "Hoşbulduk cengizim"

Abimler sarıldıktan sonra abim bize dönüp "Tanistirayim" demişti cengiz abi ise "Dur,dur içeri girelim öyle arasla falan toplu tanışırız" Dedi cengiz abi elimdeki bavulu alıp içeri goturuken biz ebru ablayla tanismaya başlamıştık bile, sıcak kanlı biriydi görünürde.


Kocaman bir bahçeden içeri girdik iki katlı taş ev bizi karşıladı, evin önünde balkon gibi üstü kapalı bir yer vardı ve yemek masası kuruluydu"Arasta telefonla konuşuyor ondan karşılamaya gelmedi... A bak surda" Eliyle gösterdiği yerde arkası dönük beyaz tşört ve gri eşofman giymiş aşırı kaslı bir bomba duruyordu.


Telefonu kapatıp bize dönmüştü gulumseyerek. Bakın belki diceksiniz abartıyorsun ya da ne bileyim sizi kandırdığımi falanda düşünebilirsiniz ama inanın hayatımda ilk defa yalan katmadan doğru bir şey söyleyecegim. Bu çocuk taş gibi.

Abim bavullari odaya götürmeden önce eliyle bizi gösterip "Hep bahsettiğim bartu ve gökçe"dedi.aras bana dönüp "Sevindim sizinle tanıştığıma yasin senden ve bartudan çok bahsediyordu. Bende aras geldiğimize çok sevindim" Ah abi ah kim bilir ne dedin benim hakkimda.

Aras elimi tutup tutmama arasında kalınca bende anlık heycanla elini tutup salak salak sirittim. Sırıtıp elini sıkmaya devam edince bartu eliyle beni durtukledi hemen elimi çekip cebime koydum. Aşırı utanmistim allah kahretmesin ya.


"Hadi hadi gidin bavulları köyün yemeğe gecelim, gökçe gel yardım et bana" Ebru abla kolundan tutup beni mutfaga doğru çekti. İçerisi aşırı buyuk bir salon ve köşede amerikan tipli bir mutfağı olan bir yerdi köşede yukarı çıkan bir merdiven vardı ve abimler orda cebellesiyordu. Biz mutfaga geçince ebru abla salatanın sonlarıni dökmeye başladı "E gökçen varmı sevgilin falan" Anı gelen soruyla durdum "Yok be abla takilmiyom o mecralarda" Bana dönüp tek kadını kaldırdı yüzünde ki ifade çok urkutucuydu"Yaaa öyle mi arasta öyle biliyormusun?" Icerdeki meteorun konumuzla ne alakası var abla? "Asiri iyi çocuktur yakisiklida görüyorsun peşinden kosanida çok ama bizim çok hep yok hep yok" Beni bekliyor çünkü aslanım yiğidim "Hayirlisi abla bu işler ol diyince olmuyor ki... Tabakları dışardaki masayami götüreyim? "

Onayı alica kendimi hemen mutfaktan dışarı attım imayi sizde anladınız dimi? Kesin bakışımı gördü ya eridim resmen inşallah abim fark etmemistir.Biz tüm yemekleri masaya koymuştuk abimlerde bavulları azcık yerlestirmisti bir tek benim bavulum acilmamisti arka bahçede ki masaya gecmistik hepimiz çok güzel bir hava vardı gökyüzü artık kararmış hafif bir esintiyle bize eşlik ediyordu. Ebru abla aşçıymis, bize çok güzel şeyler hazirlamisti. Yemek boyunca abimlerin konuşmasını dinlemistik çoğunlukla, gözlerimi arastan alamıyordum bu kadar yakışıklılık bir insan için çok fazlaydı anne ve babasının aşırı sevabı olmalıydı ki bu kadar guzel bir şey ortaya çıksın.

Yemekler yenmişti abimle cengiz abi "Elinize sağlık" Diyip kacmislardi tam bartuda aynısını yapacakken ensesinden tuttum "Sen nereye yiğidim? Yardım et bakim" Aras gülerek yanımıza gelip elimden bartuyu aldı "Git otur sen yiğidimiz yardım ederim ben"Allahim ben hep böyle utanicakmiyim ya hayır dünyanın en gamsız insanı olarak zoruma gidiyor.


Aras ebruyla aldıkları bir kaç tabağı içeri götürmüştü , görüyormusunuz hem yakışıklı hem beyfendi tam evlenilecek insan.Getirdiğimiz tepsiye tabakları falan yerlestirmistim tam içeri götüreceğim sıra arkamda aras belirdi ve tepsiyi tuttu "Ağır duruyor ben çıkarırım" Ahhh kalbim, bu kadar kolay eriyemezsin ya kendine gel, kendine gel feriha. "Götürdüm ben aslında" Kendi kendime mirildanmistim aras çoktan içeri girmisti.Hemen arasın arkasından sofrada kalan son paçaları alıp mutfağa geçmiştim arasla ebru ablanın sesi geliyordu "Ya abla bırak yardım edicem"


"Bak yersin samari git diyorsam git evlenınce yardım edersin karına" Ebru abla eliyle tavuk kovalar gibi kovmuştu adeta çocuğu mutfaktan. "Sarki açayım da öyle toplayalım yoksa yapamıyorum" Hemen moody değişmiş ve telefonunu açmıştı sibel candan padisah şarkısını açıp hafif sesi kıstı "Cengiz abiyle ne zamandır sevgilisiniz?"


Etrafı toparlamistik ebru ablaların anılarıyla birlikte aşiri konuşkan bir insandi. Cengiz abiyle ilkokulda tanışmışlar montlarinin rengine kadar hatırlıyordu yakın zamanda istemeye gelicekmis cengiz abi. Erkeklerin yanına inmiştik bahçede iki tane büyük hasir koltuk tarzında karsilik yerler vardı ve onların yanlarında putlar diziliydi ortada da cam bir sehba vardı. Abimle cengiz abi puflara kendilerini atmis aras elinde gitar telefonundan bir şeylere bakiyordu. Bartunun yanına oturup saçlarını karıştırmıstim.

Gitardan ses gelince arasa döndüm sıcak şarap söylemeye başladı


"Ah, o güzel gözlerin döndürüyor başımı

Lütfen seni izlerken hor gor bu telaşımi

Tut elimimden gidelim, bu şehirde huzur yok"


Aras çalmış söylemiş ve biz ona eşlik etmiştik bir kaç kez göz göze gelmiştik hiç saklamayip gülümsüyordu. Çok güzel vakit gecirmistik gitardan sonra abimlerin anılarını dinlemistik aras bana abımı şikayet etmişti "Senin bu abin evde kalır benden demesi bir ay önce falan kafede oturuyoruz bir kız geldi utana sıkıla instagramını istedi ben nişanlıyim dedi geri gönderdi" Annem bunu duysa dünyaları başına yıkılırdı

"Diyene bak sizin evlilik ne zaman aras bey? " Ebru abladan gelen soru ile aras geriye yaşlandı "Daha var benimkine" Ebru abla abime ve arasa uzunca ciddi ilişki hakkında konuşup durdu bende abim konularında fisekleyip durdum tabi ki.


hayatım boyunca geçirecegim en güzel yaz bu yaz olabilirdi. Saat on biri geçince aşırı decerede uykum gelmeye başlamıştı yolda her ne kadar uyusamda yorulmustum.Ebru abla bana kalacagimiz yeri göstermişti ona teşekkür edip üstündekileri hizla çıkarıp pijamalarımı giydim. Sarı geceligimin üst kısmı gömlek gibiydi altında ise sortum vardı hemen kendime yerde olan yataga attim ve kendimi uykuya biraktim..

Loading...
0%